Hastalik haline gelen kiskancligim...

perihan90

BİR UMUTTUR YAŞAMAK.....
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
1.223
1.038
333
Merhaba bayanlar.benim icin gercekten buyuk bir dert bu.cok ama cok kıskancım. Etrafımda ki yakinlarimi bile cok kiskaniyorum.ic dunyamda kndimle surekli bir savas icindeyim.birinin durumu bnden iyi olsa guzel biseye sahip olsa kiskaniyorum.napcam nasil asarim bilmiyorum. Baslarina bisey gelse icimden seviniuorum.gercekten kurtulmak istiyorum bu hased huyumdan..elimdekinin kiymetini bilmek istyrm.cok ozentiyim. Gozum millette.surekli napiyolar ne ediyolar onlari merak ediyorum.neden boyle .gercekten kndimi elestriyorum durustce.nasil kurtulunur bu kotu huydan???

En azından kendinizi iyi tanımlayarak başlangıç yapmışsınız.
Benim olan şey en güzelidir,ama gerçekten böyledir.
Sizin olmuyorsa o istediğiniz şey bir sebebi vardır.
Kıskanmak size büyük işkence.
Aşamıyorsanız bu huyunuzu sanırım psikolog en iyi çözüm olur.

As

Evet bunun farkinda oldugum icin cokdikkat ediyorum kimseyi kirmamata vs.ama içim i curutuyo yoruyo beni bu duygular.gozum hep millette.bak kocasi yakışıklı bak cocugu soyle vs..aslinda bnmde sukredecegim seyler cok ama yetinmiyorum

Inanciniz varsa Allahin vermek istediginde verdigini, almak istediginde aldigini, hicbir sartta verilene de alinana da hesap soramayacaginizi, kota koyamayacaginizi ve hayirli olani ya da guc yetirebilme potansiyelinizi sizden iyi bilenin oldugunu daima düşünün.

Evet bunun farkinda oldugum icin cokdikkat ediyorum kimseyi kirmamata vs.ama içim i curutuyo yoruyo beni bu duygular.gozum hep millette.bak kocasi yakışıklı bak cocugu soyle vs..aslinda bnmde sukredecegim seyler cok ama yetinmiyorum
O yakışıklı koca size eşiniz kadar iyi davranmayabilirdi,kaldı ki kısmetiniz kendi eşinizmiş.
Eşiniz duysa ne kırılır,yazık.
Ya da sizin için eşiniz bak komşu x senden daha güzel,keşke benim olsaydı dese.
Güldür Güldür'deki Şevket geldi aklıma.
:)

Ne kadar içten kötülemişsiniz kendinizi..:)
Bu özellikler artık günümüzde neredeyse herkeste var.Siz bunu dürüstçe dışarı vurabilmişsiniz burda.Karakteriniz buysa yapacak birşey yok.Can çıkarmış da huy çıkmazmış maalesef :)

Ne kadar dürüstsünüz bunu dusunen insanlar kendilerine bile bunu itiraf edemezken bu formda boyle bir konu!cidden sasirtici.....Yetinememek yorucu olsa gerek yani sizi yormuyor mu surekli kıyas ve memnuniyetsizlik?
Evet ama bu bir gerçek. Ben gerçekten bunu yenmek istyrm.ama farkina varmam zaman aldi.hicbiseyle yetinmedigimi gordum. Cok yoruyo yipratiyo.bide Allaha karşı nankorluk oluyo.bilmiyorum nasil kurtulacam

Hayat mottom şu: Bende iyisi olsun,isterse başkasında en iyisi olsun önemi yok. Kendinizi aşmaya çalışın başkalarını değil..

Haklisin belki de oyle diye bnmki de bir savunma mekanizmasidir.3 yil cocugum olmadi eltim surekli cocuk konusunu aciyodu .yigenlerinin videosunu bana izlettrdi vs..sonra hamile kaldim tebrik etmedi bile yani sevinmedi hic.suan ikinci cocuguma hamileyim bunu duyan herkes cok yadırgadı ilki 2yasinda aralari cokaz delisin vs.cahillik bu dediler.halbuki plansiz bir gebelik.kisacasi insanlarda cok zor...belki de bnde de bir intikam du
ygusu olusmustr bilemiyorum

Dürüstlügünüz için tebrik ediyorum.

Size namaz kılmayı tavsiye ederim,inanın ki insanın içini huzur ve iyilikle dolduruyor
Iman konusunda cok zayifim.mesela diyelim Allahtan bir dilegim var deli gibi dua ediyorum namaz kiliyorum olursa istedigim bi sure daha devam ediyorum ama diyelim olmadi direk uzaklasiyorum dinden.bilmiyorum herkonuda cok eksifim nerden basliyim nasil yapiyim bilemiyom

Seni anlıyorum canım, ama nasıl olsa bu konuda zayifim yapamiyorum diye düşünüp pes etme.karar ver ve bir defa bir vakit kıl,kendini zorlayarak her vakti kılmaya çalışma ama günde en az bir vakit kılmaya çalış.yavas yavaş onun verdiği huzuru ozleyip sıklaştıracağina eminim

Bende hep o şaşalı evlerde kimlerin yaşadıgını merak eder hep özenirdim. Hep cok zengin olmak istedim. Herseyim olsun istedim. Oldumu tabikide hayır :) ama bunları bana düşümdürmücek bir sürü hikayeyle karsılastım. Örnegin bi teyzenın 3 katlı evi var ve acıların en büyügünü evlat acısını yasamış, o zaman dedimki demekki zenginlik beş para etmiyor. O gösterişli evlerde kim bilir ne hikayeler yaşanıyor.2. Örnek: benımle aynı zaman evlenen bi arkadasım vardı hamile kaldı ona ozendim. Benım niye yok dedim. Ama gecen görüştüm kocam şiddet uyguluyor dedi. Ve kız bi tuaf olmuş insanlardan kaçıyor.Hah işte bunuda duyunca dedimki ; herşey bizim için hayr degilmiş. Elimdekinin kıymetini bilmeyi ve şükretmeyi öğrendim

Evet ama bu bir gerçek. Ben gerçekten bunu yenmek istyrm.ama farkina varmam zaman aldi.hicbiseyle yetinmedigimi gordum. Cok yoruyo yipratiyo.bide Allaha karşı nankorluk oluyo.bilmiyorum nasil kurtulacam
Bence gecici bir ruh hali gibi geldi zaman zaman doyumsuzlugun doruguna cikabiliriz onemli olan asagi inebilmek sanirim .once boyle degildim diyorsunuz demek sonra dan degisebilen bir durum olacak...

İyileşmek kabullenmekle başlar. Bence bu özeleştiriyi yaparak gayet iyi bir noktadan başlamışsınız. Şimdi sebeplerini bulmak lazım. Bunun en temel sebebi insanlara karşı şefkat ve sevgi besleyememeniz bence. Diğer bir sebebi ise bilinçaltınızda sahip olduklarınız elinizden alınacakmış gibi bir korku yatıyor olabilir. Bir diğer sebebi kalabalık bir ailede büyümüş olabilirsiniz ve gösterilen sevgi fazla kişiye bölünmüş olabilir. Yani birçok neden olabilir, biraz sorgulamanız gerekiyor.

Bir kağıda yazın mesela neden başkalarının başına birşey gelmesi sizi sevindiriyor? Tam olarak hissettiğiniz nedir, 'kendimi daha güvende hissediyorum' gibi somut cevaplar bulmanız gerekiyor. Yani bu kötü hisleriniz sizdeki hangi ihtiyacı karşılıyor bunu bulmaya çalışın.

İnanın herkese yetecek kadar çok şey var dünyada, yani ne siz birinin sahip olacağı şeye engel olabilirsiniz ne de bir başkası sizden birşey alabilir. Herkes payına düşeni alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…