• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastalığım yüzünden evimde huzur kalmadı

Benim ameliyattan sonra iştahım gitti. Kilo verdim. O kadar yiyorum neden kilo alamıyorum diye kafama takıyorum. Yemek yediğim zaman başım dönüyor. Kendimi kasıyorum
Bende kaç kez akciğer filmi çektirdim
Ekg bakıldı
Tahliller yapıldı
Boğazım acıyor çene altı lenf şişmiş onu düşünüyorum kötü birşey mi diye
Üzülüyorum, farkındayım durumun ama aşamıyorum.çok şükür birşey çıkmıyor ama ya başka birşey varsa ve bulunamıyorsa diye aklıma geliyor
Vicdan azabı duyuyorum Allahım sağlık vermiş ama ben neler düşünüyorum diye üzülüyorum

Benim ameliyattan sonra iştahım gitti. Kilo verdim. O kadar yiyorum neden kilo alamıyorum diye kafama takıyorum. Yemek yediğim zaman başım dönüyor. Kendimi kasıyorum
Bende kaç kez akciğer filmi çektirdim
Ekg bakıldı
Tahliller yapıldı
Boğazım acıyor çene altı lenf şişmiş onu düşünüyorum kötü birşey mi diye
Üzülüyorum, farkındayım durumun ama aşamıyorum.çok şükür birşey çıkmıyor ama ya başka birşey varsa ve bulunamıyorsa diye aklıma geliyor
Vicdan azabı duyuyorum Allahım sağlık vermiş ama ben neler düşünüyorum diye üzülüyorum
Canım ben sayısız kez usg çektim kan verdim yok içim içimi yiyor Allahim biliyor ya rabbim büyük inşallah atlatırz

Merhabalar ayni durumu hatta belki cok daha fazlasini yasiyorum. Ne yazik ki bu durumdan sebep aile huzuru denen birsey kalmadi, gerek esimle kurdugum aile gerekse dogdugum buyudugum aile de inanilmaz sikintilara yol acti bu durum. Ne yazik ki gecmeyen tuhaf yakinmalarim var. Karincalanma, uyusma, seyirme,kasilma v.b ve inanin yapilmayan test tetkik kalmadi 55 kusur doktor ve sayisiz islem sonuc olarak ya fibromiyalji yada psikolojik deniyor. Aslinda bir yandan sevinsemde (sukur oyle olsun zaten) bir yandan da sanki hep birsey varda bulamiyorlar hissi beni yedi bitirdi. Aklimda hep o kotu hastaliklar... tam bir cikmaz hep ayni hep yeniden

Acilsn psikiyatri bölümüne gidin. Bu saydıklarınız anksiyete boxukluğu. Yıllarca çektim sonra ilaç kullsnmays başladım azalarak bitti. Mutlaka destek alın

Merhabalar ayni durumu hatta belki cok daha fazlasini yasiyorum. Ne yazik ki bu durumdan sebep aile huzuru denen birsey kalmadi, gerek esimle kurdugum aile gerekse dogdugum buyudugum aile de inanilmaz sikintilara yol acti bu durum. Ne yazik ki gecmeyen tuhaf yakinmalarim var. Karincalanma, uyusma, seyirme,kasilma v.b ve inanin yapilmayan test tetkik kalmadi 55 kusur doktor ve sayisiz islem sonuc olarak ya fibromiyalji yada psikolojik deniyor. Aslinda bir yandan sevinsemde (sukur oyle olsun zaten) bir yandan da sanki hep birsey varda bulamiyorlar hissi beni yedi bitirdi. Aklimda hep o kotu hastaliklar... tam bir cikmaz hep ayni hep yeniden
Benim de sırtımda uyuşma var 4 aydır özellikle eğilip iş yaparken oluyor ya da stres olduğumda.Doktora gittiniz mi bununla ilgili ?Kötü bişey der diye doktora gitmeye korkuyorum 😥

Ben 50 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum. Ondan 1 hafta öncede iğne yapıldı değer düşsün diye.
Ancam ameliyattan sonra kendime gelemedim. Psikolojik olarak iyi hissetmiyorum.kalp çarpıntım var ve göğsümün ortası sıkışıyor bazen. Kaç kez hastaneye gittik. Kardiyoloji de Ekg ve eko testine bakıldı ve akciğer filmi çekildi, kan tahlilleri yapıldı birşey çıkmadı
Hiç enerjim yok. Sürekli başım dönüyor. Birisi birşey anlattığı zaman ona odaklanamıyorum. Bir yerim ağrısa acaba birşey mi var diyorum. Sürekli vücudumu dinliyorum. Bağırsaklarım, midem vs
Hele internetten hastalık okuduğum zaman Ogün kendime gelemiyorum
Akşam yine hastaneye gittik tekrar akciğere baktırdım kan verdim bana doktor psikolojik dedi
Kapalı ameliyat olduğu için gaz sanıcı olur dediler ama 2 ay olucak artık yani normal mi bilmiyorum
Çok şükür halime ne insanlar var biliyorum ama kendimi tanıyamıyorum
Ailem her gün konuşuyor, eşim artık bıktı
Kimseye birşey anlatamıyorum
Benim gibi olan var mı
Söyleyen olmuştur belki, İzzet güllü videolarını izlemenizi tavsiye ederim🙏🏻

Ben 50 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum. Ondan 1 hafta öncede iğne yapıldı değer düşsün diye.
Ancam ameliyattan sonra kendime gelemedim. Psikolojik olarak iyi hissetmiyorum.kalp çarpıntım var ve göğsümün ortası sıkışıyor bazen. Kaç kez hastaneye gittik. Kardiyoloji de Ekg ve eko testine bakıldı ve akciğer filmi çekildi, kan tahlilleri yapıldı birşey çıkmadı
Hiç enerjim yok. Sürekli başım dönüyor. Birisi birşey anlattığı zaman ona odaklanamıyorum. Bir yerim ağrısa acaba birşey mi var diyorum. Sürekli vücudumu dinliyorum. Bağırsaklarım, midem vs
Hele internetten hastalık okuduğum zaman Ogün kendime gelemiyorum
Akşam yine hastaneye gittik tekrar akciğere baktırdım kan verdim bana doktor psikolojik dedi
Kapalı ameliyat olduğu için gaz sanıcı olur dediler ama 2 ay olucak artık yani normal mi bilmiyorum
Çok şükür halime ne insanlar var biliyorum ama kendimi tanıyamıyorum
Ailem her gün konuşuyor, eşim artık bıktı
Kimseye birşey anlatamıyorum
Benim gibi olan var mı
Ben varım🤚 iki ay once 7 aylik ölü dogum yaptım. Ve sonrasi tam bi facia . Her gece oturup ölmeyi bekledim. Esime isten ayril son gunlerimi yanimda gecir bana inanmazsan sonrs vicdan azabi cekersin dedimm ailem cok yiprandi benim yuzumden esimde oyle elime telfn aldigm an ablam annem elimden aliyordu yine ne arastiyorsun diye. Ve cidden fiziki agrilar yasadigim icin pskolojik diyenlere asla inanmadim gercekten agriyordu cunku. Sonra duayla namazla Allah a sigindim. Boyle olmaz banada ailemede yazik herkese iki gunluk hayati zehir etmeye olmayan seyi varmis gibi dusunmeye hakkim yok dedim. Once normal drlara gittim icim rahat etsin diye sadece beyn cerrahisne gittgmde sonuc aldim oda bel fitigi ve boyun duzlesmesi o agrilarim cok onceden vardi cunku :) Ancak kalp krizi gecrcegmi dusundgm icin ilk kardiyologa gittim . bisey cikmayinca agrilarmn gectgni farkettim derken ciddden pskolojik oldugunu kabullenince fiziksel agrilarimda gecti. Hepsi beynimizde bitiyormus aslında bunların aklimizin bi oyunu oldugunu kabullenirsek vucudumuzda sifa buluyor.

Benim de sırtımda uyuşma var 4 aydır özellikle eğilip iş yaparken oluyor ya da stres olduğumda.Doktora gittiniz mi bununla ilgili ?Kötü bişey der diye doktora gitmeye korkuyorum 😥
yanma gibi bir acıda oluyorsa uyusmayla beraber boyun fitigi boyun duzlesmssi omuzda sıvı gibi sebebler olabilir bendede vardi. beyin cerrahina gitmelisiniz

E çok normal. Bir operasyon geçirmişsin ve yaşadıklarından dolayı panik yapmışsın. Ben de panik atak hastalığına yakalanmıştım atlattım çok şükür. Terapi öneririm sana da. Eşin de bıkmasın mümkünde 2 ay yani altı üstü. Bir ömür eşine bakanlar altından alanlar var. İyi gün kötü gün demediniz mi! Sen iyi olmaya bak. Kendini eve kapatma. Güzel bir duş al. Sabahları çık bol bol yürü. Komedi filmleri programları izle. Bunlar bana iyi gelmişti. Ha bir de aman birşeyim varsa düşerim bayılırım biri de götürür elbet hastaneye diye diye hastaneye gitmeyi bırakmıştım

Yani okadar tahlil yapilmis bise olsa cikardi dimi destek alin ineternwte bakmayin bencede cekilecek aey degil esim bir ara takmisti kalbim agriyor diye doktor doktor gezdi bikmistim artik en sonunda midesi rahatszmis sadece o cikti da kurtulduk kalp agrisina dayanamazsin demisti doktor neysw gercekten cekilecek dert degil bise olsa zaten cikardi kendinizi dinlemeyi birakin yani

Hemen psikiyatriste gitmelisin. Bu durum ilerleyip müzminleşebilir. Acilen tedavi olmalısın.

Sanki beni anlattın. Bende 4 aylık bebeğimi normal doğumla kaybettim. Sonra kürtaja girdim. Ameliyattan uyanır uyanmaz panik atak geçirdim. 4 ay oldu olalı. Yemedim içmedim uyumadım. Sürekli kanserim kalp krizi geçiriyorum beyin kanaması geçiyorum diye dolaşıyodum. Sürekli doktorlara gittim. Baş dönmesinide yaşadım hatta 3 ay vertigo ilacı kullandım ama vertigo bile değildi. Sadece baş dönmesi geçsin diye verdiler. Yani oda psikolojikti. En son psikiyatriye gittim ilaca başladım. Hala tam düzelmiş değilim ama daha iyiyim. En azından delirip kendimi hastaneye atmıyorum. Psikolojik destek almanı öneririm. Kendiliğinden geçmiyor aksine her geçen gün daha kötü oluyor
Akşam online psikolog la görüştüm
Herkesin iyileşme sürecinin farklı olduğunu kendimi kimseyle kıyaslamamam gerektiğini, kendime zaman vermem gerektiğini, vücudumu dinlememem gerektiğini söyledi
İnternetten hastalık araştırma dedi
Anksiyete dedi
Ben kilo alamadığım ve enerjim olmadığı için kafayı takmış durumdayım, acele ediyorum
Bir tane sakinleştirici şurubum var doktor yazdı isin yazmak yasak olabilir diye yazmıyorum
Bende çarpıntı yaptı
Bol bol dua ediyorum ve kişisel gelişim kitabı okumaya başladım

E çok normal. Bir operasyon geçirmişsin ve yaşadıklarından dolayı panik yapmışsın. Ben de panik atak hastalığına yakalanmıştım atlattım çok şükür. Terapi öneririm sana da. Eşin de bıkmasın mümkünde 2 ay yani altı üstü. Bir ömür eşine bakanlar altından alanlar var. İyi gün kötü gün demediniz mi! Sen iyi olmaya bak. Kendini eve kapatma. Güzel bir duş al. Sabahları çık bol bol yürü. Komedi filmleri programları izle. Bunlar bana iyi gelmişti. Ha bir de aman birşeyim varsa düşerim bayılırım biri de götürür elbet hastaneye diye diye hastaneye gitmeyi bırakmıştım
Eşim bıktım demedi ancak yorulduğunu hissediyorum. Devamlı hastaneye gitme isteğim var
Siz nasıl atlattınız
Ben kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama kendimi hiç bir şeye veremiyorum odaklanamıyorum

Ben varım🤚 iki ay once 7 aylik ölü dogum yaptım. Ve sonrasi tam bi facia . Her gece oturup ölmeyi bekledim. Esime isten ayril son gunlerimi yanimda gecir bana inanmazsan sonrs vicdan azabi cekersin dedimm ailem cok yiprandi benim yuzumden esimde oyle elime telfn aldigm an ablam annem elimden aliyordu yine ne arastiyorsun diye. Ve cidden fiziki agrilar yasadigim icin pskolojik diyenlere asla inanmadim gercekten agriyordu cunku. Sonra duayla namazla Allah a sigindim. Boyle olmaz banada ailemede yazik herkese iki gunluk hayati zehir etmeye olmayan seyi varmis gibi dusunmeye hakkim yok dedim. Once normal drlara gittim icim rahat etsin diye sadece beyn cerrahisne gittgmde sonuc aldim oda bel fitigi ve boyun duzlesmesi o agrilarim cok onceden vardi cunku :) Ancak kalp krizi gecrcegmi dusundgm icin ilk kardiyologa gittim . bisey cikmayinca agrilarmn gectgni farkettim derken ciddden pskolojik oldugunu kabullenince fiziksel agrilarimda gecti. Hepsi beynimizde bitiyormus aslında bunların aklimizin bi oyunu oldugunu kabullenirsek vucudumuzda sifa buluyor.
Bende eşimin işe gitmesini istemedim, işe gittiğindede annemi yada kayınvalidemi yanımda tuttum
İnternetten hastalık bakmıcam diye kaç kez söz verdim ama her defasında baktım. Baktıkça nefes alamıyor gibi oldum ve hastanelere gittim
Geçen haftadan beri boğazlarım acıyor yutkunurken, sağ tarafımda çenemin orda lenf bezin şişmiş niye geçmiyor diye kafama taktım elim hep orda
Onu takmasam başka bir yerimi takıyorum ve her gün başka biryerim oluyor
Psikolog kafanı dağıt, odak noktanı değiştir diyor ama ben birşeye odaklanamıyorum
Kitap aldım onu okumaya başladım, kızımla vakit geçiriyorum
Dua ediyorum

Yani okadar tahlil yapilmis bise olsa cikardi dimi destek alin ineternwte bakmayin bencede cekilecek aey degil esim bir ara takmisti kalbim agriyor diye doktor doktor gezdi bikmistim artik en sonunda midesi rahatszmis sadece o cikti da kurtulduk kalp agrisina dayanamazsin demisti doktor neysw gercekten cekilecek dert degil bise olsa zaten cikardi kendinizi dinlemeyi birakin yani
Kan tahlilinde herşey çıkmıyorki
Çekilecek şey değil diyorsunda ben bunu isteyerek yapmıyorum
Ben doktora giden, hap içen biri değildim kendimi tanıyamıyorum
Karşıdan söylemesi kolay tabiki

Eşim bıktım demedi ancak yorulduğunu hissediyorum. Devamlı hastaneye gitme isteğim var
Siz nasıl atlattınız
Ben kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama kendimi hiç bir şeye veremiyorum odaklanamıyorum
Benim de boşandığım şahıs belli ederdi. Arkamdan da konuşurmuş sonradan öğrendim. Ben işe gidiyordum öğle aralarım hastanede geçiyordu. Sonra psikiyatriye gittim tanı aldım ve ilaç tedavisine başladım. İlaçlar bana yaramadığı gibi zarar verdi. Sonra dedim eehh yeter nereye kadar böyle doktora gideceksin. Ölmek bu durumdan daha iyidir. Birşey olursa illa biri götürür hastaneye. Sonra bana duş iyi geldi. Atağım geldiği an duşa girerdim. Yürüyüşler yapardım. Sonradan gerçekten evliliğimle ilgili başka sıkıntılar yaşadım ve unuttum o şeyleri😬 kafayı meşgul etmek gerekiyor. Kardeşim doktor abla zengin de değilsin bu zengin hastalığı diyordu haha. Kafaya takacak birşey olmayınca insanlar kendine sarar sen neden böylesin derdi 😂😂 bir de inançlıysanız inşirah süresi çok faydalı. Anlamını da okuyun. Geçmiş olsun ama geçecek. Psikiyatriye gittiğimde ilk sorun geçecek miydi o da elbette bak yanımda stajyer doktor var tam bu konuyu işliyorduk dedi. Açtı kitabı panik ataklar hiç geçmeyecek sanar ama geçer diyordu.

Beden kaygısı oluşmuş sizde. Ben de öyleyim saatlerce hastalık ve ilaçlar üzerine araştırma yaparım. Bi ilaç içince yan etkilerini beklerim tetikte. Psikiatriste gidin, bu takıntı kendi kendine geçmiyor. İlaç
Deniyorum ben de.

Back
X