Hastalık hastalığım yüzünden evimde huzur kalmadı

Bende eşimin işe gitmesini istemedim, işe gittiğindede annemi yada kayınvalidemi yanımda tuttum
İnternetten hastalık bakmıcam diye kaç kez söz verdim ama her defasında baktım. Baktıkça nefes alamıyor gibi oldum ve hastanelere gittim
Geçen haftadan beri boğazlarım acıyor yutkunurken, sağ tarafımda çenemin orda lenf bezin şişmiş niye geçmiyor diye kafama taktım elim hep orda
Onu takmasam başka bir yerimi takıyorum ve her gün başka biryerim oluyor
Psikolog kafanı dağıt, odak noktanı değiştir diyor ama ben birşeye odaklanamıyorum
Kitap aldım onu okumaya başladım, kızımla vakit geçiriyorum
Dua ediyorum
Oyle iyi anliyorum ki . Allah yardimcimiz olsun

Ben 50 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum. Ondan 1 hafta öncede iğne yapıldı değer düşsün diye.
Ancam ameliyattan sonra kendime gelemedim. Psikolojik olarak iyi hissetmiyorum.kalp çarpıntım var ve göğsümün ortası sıkışıyor bazen. Kaç kez hastaneye gittik. Kardiyoloji de Ekg ve eko testine bakıldı ve akciğer filmi çekildi, kan tahlilleri yapıldı birşey çıkmadı
Hiç enerjim yok. Sürekli başım dönüyor. Birisi birşey anlattığı zaman ona odaklanamıyorum. Bir yerim ağrısa acaba birşey mi var diyorum. Sürekli vücudumu dinliyorum. Bağırsaklarım, midem vs
Hele internetten hastalık okuduğum zaman Ogün kendime gelemiyorum
Akşam yine hastaneye gittik tekrar akciğere baktırdım kan verdim bana doktor psikolojik dedi
Kapalı ameliyat olduğu için gaz sanıcı olur dediler ama 2 ay olucak artık yani normal mi bilmiyorum
Çok şükür halime ne insanlar var biliyorum ama kendimi tanıyamıyorum
Ailem her gün konuşuyor, eşim artık bıktı
Kimseye birşey anlatamıyorum
Benim gibi olan var mı
Bi an önce destek alın arkadşım boyleydi 10 yilda çöktü gerçek bir hastaya dönüştü.

Akşam online psikolog la görüştüm
Herkesin iyileşme sürecinin farklı olduğunu kendimi kimseyle kıyaslamamam gerektiğini, kendime zaman vermem gerektiğini, vücudumu dinlememem gerektiğini söyledi
İnternetten hastalık araştırma dedi
Anksiyete dedi
Ben kilo alamadığım ve enerjim olmadığı için kafayı takmış durumdayım, acele ediyorum
Bir tane sakinleştirici şurubum var doktor yazdı isin yazmak yasak olabilir diye yazmıyorum
Bende çarpıntı yaptı
Bol bol dua ediyorum ve kişisel gelişim kitabı okumaya başladım
Merhaba bende laporoskopi olucam zor muydu dış gebelik yaşıyorum ve benim degerlerim mtx iğnelere rağmen düşmüyor.

Geçen hafta annemle konuştum anne dedim karnım ağrıyor sırtım kasiklarim ağrıyor kızdı soylenmye başladı telefon yüzüne kapatım sonra tekrar aradım kendimi kötü hissettim inan ki e nabiza bakınca öyle tahlil yaptım ki 😔😔 hep ayna karşısında orami burama bakıyorum Allahima yalvarıyorum rabbim şifa verecek içini ferah tut sende 🤲
Siz benim yanım olmuşsunuz bu hastalığın adı somatoform internette araştırın bende sizin gibiydim tek çare psikatriye gitmek onların ilaçları düzeltiyor, psikatri bana bu teşhisi koydu yazın ve araştırın belirtileri aynısı, kimse sizin hasta olduğunuza inanmaz nazlandığınızı sanır ama bizler ufak ağrıyı şiddetli hissederiz ve korku yapar aslında beyinde hücreler karışıyor psikatri ilaçları düzeltiyor

Son düzenleme:
Siz benim yanım olmuşsunuz bu hastalığın adı somatoform internette araştırın bende sizin gibiydim tek çare psikatriye gitmek onların ilaçları düzeltiyor, psikatri bana bu teşhisi koydu yazın ve araştırın belirtileri aynısı, kimse sizin hasta olduğunuza inanmaz nazlandığınızı sanır ama bizler ufak ağrıyı şiddetli hissederiz ve korku yapar aslında beyinde hücreler karışıyor psikatri ilaçları düzeltiyor

Özelde yazsam size

Geçmiş olsun,zor zamanlar geçirmişsiniz aşikar ama kendinizi dinlediğiniz sürece önüne geçemeyeceksiniz bu durumun belli ki.
Burnumuz aksa,hafif bir soğuk alsak hasta psikolojisine girince yatak döşek yatıyoruz,ama kendimizi "iyiyim ya,basit bir soğuk algınliği vitamin alsam,bitki çayı içsem toparlarım"diye telkin ettiğimizde ayakta atlatıyoruz. Defalarca yaşadım bu durumu,özellikle çocuklar küçükken hep kendimi pozitif motive ediyordum zira ayakta durmam gerekiyor o zaman,yatak döşek yatamam diyerek.
Kafanızi meşgul edecek başka şeyler bulmalısınız acilen. Arama motorundan hastalık falan da bakmayın,orada en kötü sonuçlar çıkabiliyor çoğu zaman.

Ben 50 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum. Ondan 1 hafta öncede iğne yapıldı değer düşsün diye.
Ancam ameliyattan sonra kendime gelemedim. Psikolojik olarak iyi hissetmiyorum.kalp çarpıntım var ve göğsümün ortası sıkışıyor bazen. Kaç kez hastaneye gittik. Kardiyoloji de Ekg ve eko testine bakıldı ve akciğer filmi çekildi, kan tahlilleri yapıldı birşey çıkmadı
Hiç enerjim yok. Sürekli başım dönüyor. Birisi birşey anlattığı zaman ona odaklanamıyorum. Bir yerim ağrısa acaba birşey mi var diyorum. Sürekli vücudumu dinliyorum. Bağırsaklarım, midem vs
Akşam yine hastaneye gittik tekrar akciğere baktırdım kan verdim bana doktor psikolojik dedi
Kapalı ameliyat olduğu için gaz sanıcı olur dediler ama 2 ay olucak artık yani normal mi bilmiyorum
Benim gibi olan var mı
Anksiyete yaşıyor olabilirsiniz, bir tanıdığım zorlu doğum sonrası aynen böyleydi, her gece ambulansla acile taşınıyordu, uzun bir süre kendine gelemedi ama sonradan aile desteği ve psikiyatrik destekle toparlandı şu anda çok iyi , geçmiş olsun rabbim şifa versin..

Merhabalar ayni durumu hatta belki cok daha fazlasini yasiyorum. Ne yazik ki bu durumdan sebep aile huzuru denen birsey kalmadi, gerek esimle kurdugum aile gerekse dogdugum buyudugum aile de inanilmaz sikintilara yol acti bu durum. Ne yazik ki gecmeyen tuhaf yakinmalarim var. Karincalanma, uyusma, seyirme,kasilma v.b ve inanin yapilmayan test tetkik kalmadi 55 kusur doktor ve sayisiz islem sonuc olarak ya fibromiyalji yada psikolojik deniyor. Aslinda bir yandan sevinsemde (sukur oyle olsun zaten) bir yandan da sanki hep birsey varda bulamiyorlar hissi beni yedi bitirdi. Aklimda hep o kotu hastaliklar... tam bir cikmaz hep ayni hep yeniden
Ya aynilari bana da oluyor 5 6 ay önce göğüs ağrısıyla gittim kardiyoloji göğüs hastalıkları gastroenteroloji gastritle reflü çıktı başka bişi çıkmadı kan idrar vs zaten sürekli veriyorum herşey normal. Derken 3 ay once segirme başladı bende norolojiye gittim Dr als hastaligi böyle başlar dedi emar EMG istedi emg istedi devlet olduğu için çok gün veriyor diye özele gittim özelde emar ile EMG de problem çıkmadı yalnız EMG yi als olarak değil polinoripati olarak çektiler sıkıntı yok dedi nörolog psikolojik dedi. 10 15 gün sonra sıkıntılarım geçti segirmem durdu. 2 hafta önce göz segirmem hortladı ayaklarım karincalaniyor tekrar als aklıma geldi als aklıma geldikten sonra kolum bacağım tutmaz oldu başağrısı dengede problem çenem ağrıyor gözümde bulanıklık var. Uykudan nefes darligiyla uyanıyorum velhasıl kelam ben als tanisini koydum kendime

Ya aynilari bana da oluyor 5 6 ay önce göğüs ağrısıyla gittim kardiyoloji göğüs hastalıkları gastroenteroloji gastritle reflü çıktı başka bişi çıkmadı kan idrar vs zaten sürekli veriyorum herşey normal. Derken 3 ay once segirme başladı bende norolojiye gittim Dr als hastaligi böyle başlar dedi emar EMG istedi emg istedi devlet olduğu için çok gün veriyor diye özele gittim özelde emar ile EMG de problem çıkmadı yalnız EMG yi als olarak değil polinoripati olarak çektiler sıkıntı yok dedi nörolog psikolojik dedi. 10 15 gün sonra sıkıntılarım geçti segirmem durdu. 2 hafta önce göz segirmem hortladı ayaklarım karincalaniyor tekrar als aklıma geldi als aklıma geldikten sonra kolum bacağım tutmaz oldu başağrısı dengede problem çenem ağrıyor gözümde bulanıklık var. Uykudan nefes darligiyla uyanıyorum velhasıl kelam ben als tanisini koydum kendime
Canim bende 2 kere emg yaptirdim als en buyuk fobimdi bende o tani var diye ayilip bayilmistim yemin ederim dr sordun als degil dimi diye iki kere tabikide hayir dedi degildir heralde ya ayni belirtileri yasiyorum bu arada bazen oyle segiriyorki gozum als kesin diyorum bu arada o hastaligi dusundugumde her yerim segirip kasiliyor zaten onu artik kafamda soyle bitirdim olsa bile ne yapabilirim ki emar emg temiz cikti dr keisn bi dille yok dedi bendede als supgesi ile emg yazmiyordu ama olsa degerler buyuk ihtimal sknti olurdu ama size birsey soracam psikolojik dedikleri zaman antidepresan verdiler mi ben ne zaman antidepresan tarzi icinde serotoin bulunun bi ilac kullansam segirme kasilma yasiyorum heralde buna serotain sendromu deniyor

merhabalar bende son iki aydır kendimi dinlemekten harap ettim kendimi..Önce tiroit iltihabı geçirdim onla başladı panik halim. Tam iyileştim o bitti bu sefer kalp çarpıntısı başladı tekleme şeklinde, kardiyolojiye gittim ek atım olduğunu ve bunun normal olduğunu söyledi ama ben kafayı taktım. Taktıkça arttı arttıkça taktım derken şu an hiçbişeyden zevk alamıyorum, evde tek kalınca kalbimi dinlemekten hiçbişeye odaklanamıyorum. Çarpıntı olacak korkusuyla yürüyüş aktiviteden de kaçar oldum.İnsanlara anlatsam kafana takma diyor herkes ama yaşayan kendim olunca sakin kalmak zor.Kimi zaman kendimi teskin ediyorum takmamaya çalışıyorum ama çok zaman aklım hep orda hayata karışamıyorum.Yani birine hastalık hastası demek kolay ama yaşayınca insan o sarmaldan çıkamıyor. Ben çarpıntı geldiğinde dua ediyorum derin nefes almaya çalışıyorum bide bitkisel yollarıda araştırıyorum deniyorum, bakalım inşallah düzelir hepimize kolaylıklar diliyorum.

Bende eşimin işe gitmesini istemedim, işe gittiğindede annemi yada kayınvalidemi yanımda tuttum
İnternetten hastalık bakmıcam diye kaç kez söz verdim ama her defasında baktım. Baktıkça nefes alamıyor gibi oldum ve hastanelere gittim
Geçen haftadan beri boğazlarım acıyor yutkunurken, sağ tarafımda çenemin orda lenf bezin şişmiş niye geçmiyor diye kafama taktım elim hep orda
Onu takmasam başka bir yerimi takıyorum ve her gün başka biryerim oluyor
Psikolog kafanı dağıt, odak noktanı değiştir diyor ama ben birşeye odaklanamıyorum
Kitap aldım onu okumaya başladım, kızımla vakit geçiriyorum
Dua ediyorum
Nasılsın canım

merhabalar bende son iki aydır kendimi dinlemekten harap ettim kendimi..Önce tiroit iltihabı geçirdim onla başladı panik halim. Tam iyileştim o bitti bu sefer kalp çarpıntısı başladı tekleme şeklinde, kardiyolojiye gittim ek atım olduğunu ve bunun normal olduğunu söyledi ama ben kafayı taktım. Taktıkça arttı arttıkça taktım derken şu an hiçbişeyden zevk alamıyorum, evde tek kalınca kalbimi dinlemekten hiçbişeye odaklanamıyorum. Çarpıntı olacak korkusuyla yürüyüş aktiviteden de kaçar oldum.İnsanlara anlatsam kafana takma diyor herkes ama yaşayan kendim olunca sakin kalmak zor.Kimi zaman kendimi teskin ediyorum takmamaya çalışıyorum ama çok zaman aklım hep orda hayata karışamıyorum.Yani birine hastalık hastası demek kolay ama yaşayınca insan o sarmaldan çıkamıyor. Ben çarpıntı geldiğinde dua ediyorum derin nefes almaya çalışıyorum bide bitkisel yollarıda araştırıyorum deniyorum, bakalım inşallah düzelir hepimize kolaylıklar diliyorum.
Ben bu bennnnnnnnnn troid iltihab çektiğim günden beri boyleym

Üç aydır böyleyim gerçekten

Benim gibi olan var mı

öncesinde yok muydu böyle şeyler bir anda mı çıktı?

Benim gibi olan var mı
Demir inize baktılar mi? Ben anjiyo bile oldum nefes darlığı gibi kalp sıkışması da oldu demir yukluyorlar demir anemisi varmis su an iyiyim

Ben bu bennnnnnnnnn troid iltihab çektiğim günden beri boyleym
siz de tiroit iltihabı sonrası çarpıntı mı yaşıyorsunuz? Bende bu tekleme hissini tiroit iltihabının tetiklediğini düşünüyorum. Ondan önce ayda yılda bir olan bir ek atım vardı varlığını unutuyordum sonra bu tiroitten sonra arttı

siz de tiroit iltihabı sonrası çarpıntı mı yaşıyorsunuz? Bende bu tekleme hissini tiroit iltihabının tetiklediğini düşünüyorum. Ondan önce ayda yılda bir olan bir ek atım vardı varlığını unutuyordum sonra bu tiroitten sonra arttı
Hiç sorma bugün kardiyoloji den geldim çeken kişi ritim bozukluğu var dedi çeken kişi dedim bı sıkıntı var mı az ritim bozukluğu var en iyi sağlıklı cevap verir doktor doktor da. Bana emar çek gel öyle ya iltihabı sonrası kendime gelemedim her gün doktora gidiyorum başım ağrıyor du onun için de ayrı emar ilaçlı

Hiç sorma bugün kardiyoloji den geldim çeken kişi ritim bozukluğu var dedi çeken kişi dedim bı sıkıntı var mı az ritim bozukluğu var en iyi sağlıklı cevap verir doktor doktor da. Bana emar çek gel öyle ya iltihabı sonrası kendime gelemedim her gün doktora gidiyorum başım ağrıyor du onun için de ayrı emar ilaçlı
geçmiş olsun ekg de çıktıysa doktor teşhis koyar en azından ilaç verir büyük ihtimal

Back
X