Hastalık Hastası Oldum

Prometteur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
1.969
13.249
208
Hep bu forumun konularını okur cevap yazardım ama konu açacağım hiç aklıma gelmezdi...

19 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aile içi ruhsal ve fiziksel şiddete maruz kaldım. 14 yaşımdan beri fiziksel şiddet yok. Ruhsal olarak baskı hiç bitmedi. 2 yıla yakın psikolog tedavisi gördüm her şey iyiye gidiyordu çok iyiydim...

Taa ki bayramın son gününe kadar. Vajinal mantar oldum ve tam mantar belirtileri kendini göstermediği için başka şeylerden korktum (herpes, hpv gibi) Tatil olduğundan dolayı doktorada gidemedim. Çok kötü oldum gelecek kaygım ve hasta olmaktan çok korkuyorum..

Stres artınca göz ve başta ağrı, el ayakta uyuşma en son dün geceden beri karnımda da sancılar var.
Göz için gittim bir şeye reaksiyon göstermiş dedi. Kontrolde benlik hiçbir durum yok devam ederse nörolojiye gitmeni öneririm dedi. Gittim Ağustosta MR randevum var. Nörolog MR ve kan tahlili istedi, kan tahlilini aynı hastanedeki hemşire arkadaşa sordum temiz çıktı baktık sonuçlara dedi..

Uyku problemim var geceleri kat'iyen uyuyamıyorum bu olaydan sonra.. Geceleri çok zor geçiyor, bir arkadaşımda kalmak istiyorum arada izin alamıyorum. Evde komedi programları izliyorum kendimi sakinleştiriyorum ama bir süre sonra yine huzursuzluk geliyor. Ağrılar başlıyor.

Kendime kızmıyorum 14-15 yılın birikmişliği var üzerimde psikolojimi bıraktım artık vücudumdan çıkıyor acısı..
Takıntılıyım başım ağrıdığı zaman tümör düşünüyorum, el ayak ağrısa bir ALS geliyor aklıma direk..
Çok zor artık ev ile hastane arası mekik dokudum. Bir şeyin yok dedikçe daha çok üzülüyorum her şey stres stres deniyor sürekli ben nasıl atlatıcam bu durumu her gece ağrı her gece sızım var artık dayanacak gücüm kalmadı..

Kusura bakmayın uzun uzun yazıp içimi döktüm teşekkürler okuduğunuz için..

sakin ol her agrida bi rahatsizlik dusunme olduki gider tedavi olursun asil simdi kendini daha cok sevmeli iyi hissetmelisin..eskiyi dusunme temiz bir sayfa ac yapilanlari affet unut dusunsen ne olacak daha cok stres daha cok uzuntu.hayat dun bugun yarin.dun gecti yapilacak bisey yok yarina cikacagimiz belli degil ee elimizde kalan bugun su an anin kiymetini bil ani yasa ve mutlu et kendini tamammi guzel kardesimm

Hobiler edin, sosyal hayata karış..
Evde kendi kendine kurup hastalıklara inanma..
Papatya çayı içmeni öneririm,
sakinleşmene yardımcı olur..

sakin ol her agrida bi rahatsizlik dusunme olduki gider tedavi olursun asil simdi kendini daha cok sevmeli iyi hissetmelisin..eskiyi dusunme temiz bir sayfa ac yapilanlari affet unut dusunsen ne olacak daha cok stres daha cok uzuntu.hayat dun bugun yarin.dun gecti yapilacak bisey yok yarina cikacagimiz belli degil ee elimizde kalan bugun su an anin kiymetini bil ani yasa ve mutlu et kendini tamammi guzel kardesimm

Allah razı olsun çok haklısın zaten öyle düşünüyorum böyle acı çekmesemde bir trafik kazası olsa kaderinde o an varsa yine ölürsün diyorum ama o ağrılar bastırınca hele stres yüzünden dedikçe bana daha büyük baskı oluyo...
Bir şeyim olsa ilaç kullansam onu göstericem kanıt olarak ama şimdi psikolojik olunca kimsenin saygısı yok anlayışı yok. Benimde Allah'tan başka kimsem yok bende kendimi sevmezsem durumum ne olur bilmiyorum..

Hobiler edin, sosyal hayata karış..
Evde kendi kendine kurup hastalıklara inanma..
Papatya çayı içmeni öneririm,
sakinleşmene yardımcı olur..

Rezene aldım bugün teşekkür ederim papatya da aklımda bulunsun..
Haklısın ama işte insan yalnız olunca bazen düşünüyo napıcam diye..
Teşekkür ederim

Allah razı olsun çok haklısın zaten öyle düşünüyorum böyle acı çekmesemde bir trafik kazası olsa kaderinde o an varsa yine ölürsün diyorum ama o ağrılar bastırınca hele stres yüzünden dedikçe bana daha büyük baskı oluyo...
Bir şeyim olsa ilaç kullansam onu göstericem kanıt olarak ama şimdi psikolojik olunca kimsenin saygısı yok anlayışı yok. Benimde Allah'tan başka kimsem yok bende kendimi sevmezsem durumum ne olur bilmiyorum..
aslinda hepimiz bi nevi yalniziz.dost istersen Allah yeter.

Neye bu kadar stres yaptin 19 yasindasin daha seni bu kadar yipratan ne
Siddete maruz kaldim demissin anne ve babandanmi goruyorsun

Rezene aldım bugün teşekkür ederim papatya da aklımda bulunsun..
Haklısın ama işte insan yalnız olunca bazen düşünüyo napıcam diye..
Teşekkür ederim

Rica ederim, ama yalnızlığına son vermelisin..
Yalnız oldukça bu döngü devam edecektir.
Papatya iyi gelir, panik atak var gibi gözüküyor.
Psikolojik destek alabilirsin tekrardan.

Bu anlattiklarina benzer şeyler bende yaşadım. Ve zor günlerdi:(
Şimdi sende kaygı bozukluğu var ve panik atak da olabilir.
Yapman gereken eger kendi başına ustesinden gelemiyorsan güzel bir psikiyatri bulmak ve bol bol dua et.
İnşallah bu zorlu günleri atlatrsin
Bir de vücut artık dayanamıyor strese eror veriyor merak etme korkulacak birşey yok.

Neye bu kadar stres yaptin 19 yasindasin daha seni bu kadar yipratan ne
Siddete maruz kaldim demissin anne ve babandanmi goruyorsun

Çocukluk dönemimde kaldım. Şuan psikolojik sadece.
Bir dokunsan bin ah işitirsin o yüzden kısa kestim uzun uzun anlatamıyorum ama psikologun da dediği zor bir çocukluk geçirmişsin travmalar olmuş yani anlayabilirsin umarım durumu...

Bu anlattiklarina benzer şeyler bende yaşadım. Ve zor günlerdi:KK43:
Şimdi sende kaygı bozukluğu var ve panik atak da olabilir.
Yapman gereken eger kendi başına ustesinden gelemiyorsan güzel bir psikiyatri bulmak ve bol bol dua et.
İnşallah bu zorlu günleri atlatrsin
Bir de vücut artık dayanamıyor strese eror veriyor merak etme korkulacak birşey yok.

Valla her şey çıkıyo bilmiyorum ki ne olduğunu artık kimseye anlatamıyorum 1. gün göz diyorum 2. gün baş 3. gün bir şey çıkınca artık dilim varmıyor insanları da sıkmak istemiyorum çok yalnız kaldım :(
Var ama ancak eylül de görüşebilirim o zamana kadar dayanmam lazım nasıl olacak bilmiyorum..
Çok teşekkürler rahatlattınız biraz beni.

Rica ederim, ama yalnızlığına son vermelisin..
Yalnız oldukça bu döngü devam edecektir.
Papatya iyi gelir, panik atak var gibi gözüküyor.
Psikolojik destek alabilirsin tekrardan.

Baş etmeye çalışıcam olabildiğince
Eylül gibi tekrar görüşmeye gidicem sağolasın

Çocukluk dönemimde kaldım. Şuan psikolojik sadece.
Bir dokunsan bin ah işitirsin o yüzden kısa kestim uzun uzun anlatamıyorum ama psikologun da dediği zor bir çocukluk geçirmişsin travmalar olmuş yani anlayabilirsin umarım durumu...
Anladim diyelim o zaman tatlim
Bu yasta bu kadar travmalar yasaman gercekten uzucu ama hayat devam ediyor ve sen daha hayatin baharindasin toparlan kendinle ilgilen biraz hosuna giden seyleri yap mutlu olmak aslinda hicte goruldugu kadar zor degil ve hayat kisa bunuda unutma
Herseyden once su hastaliklari at kafandan kendini sev ayrica hasta bile olsan herseyin ilaci var bu kadar kendini yipratma canim :KK19:

Anladim diyelim o zaman tatlim
Bu yasta bu kadar travmalar yasaman gercekten uzucu ama hayat devam ediyor ve sen daha hayatin baharindasin toparlan kendinle ilgilen biraz hosuna giden seyleri yap mutlu olmak aslinda hicte goruldugu kadar zor degil ve hayat kisa bunuda unutma
Herseyden once su hastaliklari at kafandan kendini sev ayrica hasta bile olsan herseyin ilaci var bu kadar kendini yipratma canim :KK19:

Çok haklısın çok teşekkür ederim.. Çalışıyorum bunları yapmaya umarım atlatırım..

Valla her şey çıkıyo bilmiyorum ki ne olduğunu artık kimseye anlatamıyorum 1. gün göz diyorum 2. gün baş 3. gün bir şey çıkınca artık dilim varmıyor insanları da sıkmak istemiyorum çok yalnız kaldım :KK43:
Var ama ancak eylül de görüşebilirim o zamana kadar dayanmam lazım nasıl olacak bilmiyorum..
Çok teşekkürler rahatlattınız biraz beni.

insanlar neden gülmez derdim hep.. meğer neler yasıyolarmış neler
o yuzden ilk önce sakin ol.. Gerçekten zor olsa da atlatıyorsun o günleri sabreyle inşallah Rabbim çareni vericek devanı gönderecek..

insanlar neden gülmez derdim hep.. meğer neler yasıyolarmış neler
o yuzden ilk önce sakin ol.. Gerçekten zor olsa da atlatıyorsun o günleri sabreyle inşallah Rabbim çareni vericek devanı gönderecek..

Çok şükür ağrılarım dindi artık bir şeyim yok. Her ihtimale karşı iç rahatlığı için kontroller yaptırıcam onun sonucunu bekliyorum...

Canım benim ya ben de 21 yaşındayım ve ileri derece hastalık hastalığı teşhisi kondu 8 kez panik atak geçirdim. Seni çok iyi anlıyorum 4 senedir tedavi görüyorum hiçbir gelişme yok. Ben de bir yerime bişey olsa kansere yada başka beter bi hastalığa bağlıyorum. Ama maalesef bunu kendin yenmek zorundasın ilaçlarda fayda etmiyor allah hepimize yardım etsin

Canım benim ya ben de 21 yaşındayım ve ileri derece hastalık hastalığı teşhisi kondu 8 kez panik atak geçirdim. Seni çok iyi anlıyorum 4 senedir tedavi görüyorum hiçbir gelişme yok. Ben de bir yerime bişey olsa kansere yada başka beter bi hastalığa bağlıyorum. Ama maalesef bunu kendin yenmek zorundasın ilaçlarda fayda etmiyor allah hepimize yardım etsin
Bende böyleydim.
İlaçlar bana fayda etti şükür.
Allah yardmcnz olsun

Bir ara bende de o rahatsızlık vardı.
2 günde bir acile giderdim,şu şu var bakar mısınjz derdim.
En sonunda pratisyen hekim bana "burada birine mi platoniksiniz 2 günde bir kayıt açtırmışsınız" dedi sonrasında utandım daha gitmedim. Bir de kendimi sürekli telkin ettim ve çok şükür atlattım

Back
X