Hastalık hastası

İyi bir hekime gidebilirsiniz.
Fakültelerde özel muayene olarak iyi bir Profa gidin. Normal muayenehanelere göre fiyatları daha makul.
Anksiyetem var ve ilaçla tedavi oldum. Hastalık hastası diyemem belki ama hastalıklarımı bir dönem çok sahipleniyor ve iyileşemiyordum.
Siz istedikten ve iyi bir hekim bulduktan sonra geçebilir, baskılabilinir vs...

Hangi hastalıkları arıyorsunuz kendinizde?

O hastalık hastalığı bende de var
Hastaneye gidince ortama girince kötü oluyordum
Tek çare düşünmemek
Hayatta neyi düşünürseniz onu çekiyorsunuz çünkü
Sizin şu an ağrınız sızınız var mı ?
Yoksa takmayın kafaya
Yaşamaya odaklanın.

O hastalık hastalığı bende de var
Hastaneye gidince ortama girince kötü oluyordum
Tek çare düşünmemek
Hayatta neyi düşünürseniz onu çekiyorsunuz çünkü
Sizin şu an ağrınız sızınız var mı ?
Yoksa takmayın kafaya
Yaşamaya odaklanın.
Şu an ağrım sızım değil başka bir sorunum vardı dün doktora gittim, doktor bir şey yok dedi çok şükür. Ama ben ikna olmuyorum inanın 24 yaşında yaşlandım ya sürekli korkarak endişelenerek yaşıyorum

Şu an ağrım sızım değil başka bir sorunum vardı dün doktora gittim, doktor bir şey yok dedi çok şükür. Ama ben ikna olmuyorum inanın 24 yaşında yaşlandım ya sürekli korkarak endişelenerek yaşıyorum
Senin iyi bir psikolog ve psikiyatri uzmanına ihtiyacın var
Sağlık bu herşeyden önemli
Devlet hastanesine gidin ya da çalışın birkaç ay bir yerde tedavi için para biriktirin ve gidin
Okul iş vs varsa o da motive eder kafanızı dağıtın

Saglik anksiyetesi.Daha 4 5 gun once teshis koydu psikiyatr bana.Beynimi kemirip duruyor uyku disinda tum gunumu anımı buna yogunlasarak geciriyorum.Ben de ikna olmuyorum,kontrol muayenesine gidip tekrar muayene olmak istiyor hatta farkli bir doktora da gorunmek istiyorum.Hatta fiziksel bir rahatsizliginizin olmadigi kesinlestikten sonra tekrar tekrar muayene yerine once bize gelmeliydiniz dedi.
Ilaclarin etki etmrsi 20 gunu bulur dedi.Bir umut bekliyorum.

Saglik anksiyetesi.Daha 4 5 gun once teshis koydu psikiyatr bana.Beynimi kemirip duruyor uyku disinda tum gunumu anımı buna yogunlasarak geciriyorum.Ben de ikna olmuyorum,kontrol muayenesine gidip tekrar muayene olmak istiyor hatta farkli bir doktora da gorunmek istiyorum.Hatta fiziksel bir rahatsizliginizin olmadigi kesinlestikten sonra tekrar tekrar muayene yerine once bize gelmeliydiniz dedi.
Ilaclarin etki etmrsi 20 gunu bulur dedi.Bir umut bekliyorum.
İnanın sizi benden iyi kimse anlayamaz.. ben de inanmıyorum tekrar tekrar doktora gitmek istiyorum ama sonu ne olacak bilmiyorum

Yani ciddi hastalıklar işte. Üzerine fazla konuşmak da tetiklediği için çok anlatamıyorum
şöyle sorayım fiziksel mi psikolojik mi? google ' a ne yazsanız zaten ciddi bir şeye çıkarıyor. Bir kere check up yaptırın, bir sene boyunca bir şeyi kafaya takmayın fiziksel ise. Google ve şahsi değerlendirme başka, bir doktorun yüz yüze değerlendirmesi başka. Açın herhangi ciddi bir hastalığın belirtilerine, muhakkak birkaç tanesi çıkar. O hastalığı kendinizde ararsanız, plesebo etkisi gibi olmadığı halde bir süre sonra belirti hissedebilirsiniz psikolojik olarak.

şöyle sorayım fiziksel mi psikolojik mi? google ' a ne yazsanız zaten ciddi bir şeye çıkarıyor. Bir kere check up yaptırın, bir sene boyunca bir şeyi kafaya takmayın fiziksel ise. Google ve şahsi değerlendirme başka, bir doktorun yüz yüze değerlendirmesi başka. Açın herhangi ciddi bir hastalığın belirtilerine, muhakkak birkaç tanesi çıkar. O hastalığı kendinizde ararsanız, plesebo etkisi gibi olmadığı halde bir süre sonra belirti hissedebilirsiniz psikolojik olarak.
Fiziksel hastalıklardan korkuyorum. Allah'ın izniyle iş bulunca yaptıracağım check up zaten. O zamana dek de Google'dan hastalık araştırmaya kesinlikle son verdim. Ama şu ana dek baktığım gereksiz tüm bilgiler kafamın içinde yer etmiş halde. Bir problemim olunca çok tetikleyici oluyorlar

Nocebo etkisi oluyor burda.Olumsuzu dusunerek olumsuz ne varsa hissediyorsun.Placebonun tam tersi.

Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum

Obsesif kompulsif bozukluğum var, o tarif edilemez iç sıkıntısını nefessiz kalmayı hepsini yaşadım.Kabir azabı gibi sizi o kadar iyi anlıyorum ki ilaç öncesi halim aklıma geldikçe hala o halime üzülüp,ağlıyorum çok korkunç biliyorum ama ilaç ilaç ilaç...Ben uyursam ölürüm diye uyumuyordum da.İlaç hemen etki göstermedi bende umudum azalmıştı yaklaşık bir ay sonra etki görmeye başladım şimdi pamuk gibiyim kendinize bu eziyeti yapmayın.Direk bir devlet hastanesinden randevu alın.Acil şifalar dilerim.​

Obsesif kompulsif bozukluğum var, o tarif edilemez iç sıkıntısını nefessiz kalmayı hepsini yaşadım.Kabir azabı gibi sizi o kadar iyi anlıyorum ki ilaç öncesi halim aklıma geldikçe hala o halime üzülüp,ağlıyorum çok korkunç biliyorum ama ilaç ilaç ilaç...Ben uyursam ölürüm diye uyumuyordum da.İlaç hemen etki göstermedi bende umudum azalmıştı yaklaşık bir ay sonra etki görmeye başladım şimdi pamuk gibiyim kendinize bu eziyeti yapmayın.Direk bir devlet hastanesinden randevu alın.Acil şifalar dilerim.​

Çok sağolun tecrübenizi paylaştığınız için. İnsan bu durumlarda anlaşılmaya çok ihtiyaç duyuyor. Kesinlikle gideceğim doktora

Fiziksel hastalıklardan korkuyorum. Allah'ın izniyle iş bulunca yaptıracağım check up zaten. O zamana dek de Google'dan hastalık araştırmaya kesinlikle son verdim. Ama şu ana dek baktığım gereksiz tüm bilgiler kafamın içinde yer etmiş halde. Bir problemim olunca çok tetikleyici oluyorlar
google' a bakarsanız benim çoktan hakkın rahmetine kavuşmuş olmam gerekirdi. kollarımdaki kırmızı lekeleri araştırdım, cilt kanserinden lösemiye kadar çıkardı. Ama ben ihtimal vermedim, alerjidir diye düşündüm. Ben de yanılmışım, cildiye doktoru egzama dedi :) Krem yadı 5 günde flian geçti.

Ciddi hastalıklarda ( organ yetmezliği, kanserler vs. ) gerçekten çok farklı belirtiler olur. Ha tabi bazıları sinsi ilerler ama insan az çok tanır vücudunu. Organları ve görevlerini araştırıp öğrendiğinde, zaten o organda bir sorun olursa neler olur az çok belli. Ama tekrar ediyorum, grip olup ya da biraz üşütüp kendini akciğer kanseri dahi zannedebilirsin. Arada da ince bir çizgi var. O yüzden bir doktor 6 sene okuyor, dahili branş için 4 sene cerrahi branş için 5 sene uzmanlık eğitimi alıyor. Yan dal yapayım derse, hepsinin üstüne 3 sene mi ne bi daha eğitim alıyor.

google' a bakarsanız benim çoktan hakkın rahmetine kavuşmuş olmam gerekirdi. kollarımdaki kırmızı lekeleri araştırdım, cilt kanserinden lösemiye kadar çıkardı. Ama ben ihtimal vermedim, alerjidir diye düşündüm. Ben de yanılmışım, cildiye doktoru egzama dedi :) Krem yadı 5 günde flian geçti.

Ciddi hastalıklarda ( organ yetmezliği, kanserler vs. ) gerçekten çok farklı belirtiler olur. Ha tabi bazıları sinsi ilerler ama insan az çok tanır vücudunu. Organları ve görevlerini araştırıp öğrendiğinde, zaten o organda bir sorun olursa neler olur az çok belli. Ama tekrar ediyorum, grip olup ya da biraz üşütüp kendini akciğer kanseri dahi zannedebilirsin. Arada da ince bir çizgi var. O yüzden bir doktor 6 sene okuyor, dahili branş için 4 sene cerrahi branş için 5 sene uzmanlık eğitimi alıyor. Yan dal yapayım derse, hepsinin üstüne 3 sene mi ne bi daha eğitim alıyor.
Ne güzel açıklamışsınız uzun uzun, teşekkür ederim emeğiniz için. Söylediğiniz şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum, mantığımın sesini her zaman duymaya çalışıyorum ama çoğunlukla anksiyete galip geliyor :(

Ne güzel açıklamışsınız uzun uzun, teşekkür ederim emeğiniz için. Söylediğiniz şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum, mantığımın sesini her zaman duymaya çalışıyorum ama çoğunlukla anksiyete galip geliyor :KK43:
Rica ederim. Gerekmediği sürece araştırma yapmayın. İnsan vücudu zaten çoğu şeyi, doktor / ilaç tedavisi olmadan kendisi hallediyor. Vücudun bir savunma sistemi ve alarm mekanizması var. Ben çok canım yanmadıkça ya da uzun süre bi rahatsızlık yaşamadıkça doktora gitmem. Genetik hastalıkları hariç, zaten düzenli beslenme ve dinlenme varsa, vücut kolay kolay hasta olmuyor, olsa da icabına bakıyor.

Ve emin olun psikoloji o kadar güçlüdür ki, herhangi bir kanseri araştırıp belirtileri arayın kendinizde. Şöyle bir iki hafta o hastalık olma ihtimalini ciddi şekilde düşünün. Psikolojik olarak olmayan belirtileri bile hissedersiniz.

Vücutta sürekli bir yapım ve yıkım olayı vardır. O et parçası gibi görünen organlar yüzlerce iş yapıyor. Ara sıra ağrı sızı yaşamak, üşümek, terlemek, ishal / kabız olmak normal.

Anormal olan: üstün ıslanacak kadar terliyorsan mesela, çok künt / aşırı rahatsız edici ağrılar varsa, kronik yani uzun süren bir rahatsızlık varsa, o zaman peşine düşmek gerek.

Ama sıradan bir baş ağrısı beyin timörü demek değildir. Tabi oladabilir ama fark şu: Mesela hastaneye senede 2 ya da 3 kere anca giderim. Normaldir. Ama haftada 2 - 3 kere gidiyor ve sürekli hiçbir sorun çıkmıyorsa, bu kendine eziyettir.

Eğer kronik ya da genetik bir hastalığınız yoksa merak etmeyin. Vücudunuz sandığınızdan çok daha güçlü. Siz uyursunuz ama bağışıklık sistemi ve alarm sistemi ( ağrı, acı, ateş vs. ) 7 / 24 aktiftir.

Back
X