Hastalık için harcamalarım yanlış mı yapıyorum?

Hiçbir ortopedist psikolojik demedi dizin kötü dediler. Ve aynı zamanda psikiyatristlerde demedi. Psikolojik diz ağrısı olmaz dendi hatta. Ailem inandı sonra ağrılarıma şükür. Hayatımın merkezinde çünkü adım atamıyorum, gece uykudan uyandırıyor illaki merkezinde oluyor kolay değil. Kireçlenme tanı net kireçlenmede evresine göre yada o anki inflamasyona göre hasta adım atamaz hale geliyor acıdan maalesef. Şu an yavaş yavaş yürüyorum ama düzgün zeminlerde o da sokakta da ağrım oluyor kötü zeminde. Geçecek inşallah. İşim var zaten başka iş aramaya ihtiyacım yok çok şükür.
Zaten psikolojik diz ağrısı olmaz, ben kötüyüm artık yürüyemem hayatım bitti durumu olur.Böylece tedavi için yapılan uğraşlar boşa çıkar ,herşey başa sarar ...

Hemen yaptır diyenler işlemi yapacak, dolayısıyla parasını alacak olan hekimler mi?

Ben çok çok pahalı işlemlerde (gerek kendim, gerek köpeklerim için) kendi faydam kadar hemen yapalım diyen hekimlerin de faydasını değerlendiriyorum. Çok yüksek ücretli işlemde yapan hekim kazanacağı parayı da önceliyor olabilir. Artık sağlık işlemleri para çarkına döndü maalesef.

Yani yapalım diyen doktorların para için de hemen öneriyor olma ihtimalini düşünün. Kendi doktorunuz işlemi yapmıyorsa, yap demek için çıkarı zaten yok.

Tedaviyi yaptırdıktan sonra da kendi hekiminizle mi devam edeceksiniz? Yani hastasını kaybedecek mi yoksa onu etkileyen bir durum olmayacak mı?

Zaten psikolojik diz ağrısı olmaz, ben kötüyüm artık yürüyemem hayatım bitti durumu olur.Böylece tedavi için yapılan uğraşlar boşa çıkar ,herşey başa sarar ...
yok durumda olmadım o dönemde hatta hep iyileşicem dedim avm de gezdim işime gittim kendimi bırakmadım ama kötüleştim çok zor süreçlerdi maalesef kötüleşeceği varsa kötüleşiyor siz ne yaparsanız yapın hastalığın bir gidişatı var ve herkeste farklı.

Arkadaşlar yaklaşık 7-8 aydır ağrı çekiyorum ve tedavi olmaya çalışıyorum diz kireçlenmesi için. Kendi yaşadığım şehirde 5 ay uğraştım ve daha kötü oldum. 4 fizyoterapist değiştirdim. En son Ankaraya geldim tedavi için. Ve buradaki tedaviden fayda görüyorum şükürler olsun. Fizyoterapistten çok memnunun ve o yüzden 3 aydır burada bir apartta kalıyorum. Haliyle de çok para gidiyor. Maddiyatım var idare ediyorum ama herkes bu kadar saçma artık dön evine diyor. Bense biraz daha iyileşeyim diyorum kendi memleketimde birkaç isim daha duydum dönünce onları deniycem ömür boyu kalamam farkındayım:( Ve ben rising star tedaviyi de denemek istiyorum. Ancak tedavi pahalı bir miktar kredi de çekmem gerekebilir yada borç almam. Belki de gerekmeyebilir tam kestiremiyorum. Maaşım kesintili yatabilirmiş filan hastalıktan ötürü. Ancak işe başlayınca kapatmam hiç zor değil çok şükür. Konuştuğum doktorlar olur dedi. Ancak asıl takip eden doktor bekle diyor. Ve ailemde bekle diyor. Ağrı çekmekten çok yoruldum artık ağrısız yürümek istiyorum:( içimdekileri dökmek istedim ve alay, hakaret içermeyen tavsiyelerinize talibim.
Nerde çalışıyorsunız, 3 ay izin veren?

Hemen yaptır diyenler işlemi yapacak, dolayısıyla parasını alacak olan hekimler mi?

Ben çok çok pahalı işlemlerde (gerek kendim, gerek köpeklerim için) kendi faydam kadar hemen yapalım diyen hekimlerin de faydasını değerlendiriyorum. Çok yüksek ücretli işlemde yapan hekim kazanacağı parayı da önceliyor olabilir. Artık sağlık işlemleri para çarkına döndü maalesef.

Yani yapalım diyen doktorların para için de hemen öneriyor olma ihtimalini düşünün. Kendi doktorunuz işlemi yapmıyorsa, yap demek için çıkarı zaten yok.

Tedaviyi yaptırdıktan sonra da kendi hekiminizle mi devam edeceksiniz? Yani hastasını kaybedecek mi yoksa onu etkileyen bir durum olmayacak mı?

Hepsi değil sadece fikir sorduklarım bile instagramdan yaptırabilirsin diyen oldu. Kas güçlendir öyle yaptır diyen oldu bence yaptırma diyen kendi doktorum.
Aynen sağlık işlemleri özelleşti ve inanılmaz paralar dönüyor. Ben de ederinden fazla verdim buradaki işleme doktorun adı da olduğu için.

Tedaviyi yaptırırsam kendi hekimimle devam edebilicem onu da konuştum. Kesin yaptırma demiyor aslında. Evet yaptırabilirsin bu tedaviler var ama bence bekle diyor. Onu tam ifade etmemişim.

yok durumda olmadım o dönemde hatta hep iyileşicem dedim avm de gezdim işime gittim kendimi bırakmadım ama kötüleştim çok zor süreçlerdi maalesef kötüleşeceği varsa kötüleşiyor siz ne yaparsanız yapın hastalığın bir gidişatı var ve herkeste farklı.
Çok negatifsiniz, siz iyileşmezsiniz isterseniz tekrar bacak üretip yerine takın olmaz.

Geçmiş olsun daha önceden de konularınızı görmüştüm
Size çok acı veren bir diz rahatsızlığınız var. Madem iyileşmeye başladınız paranın falan önemi yok biliyorsunuz sağlık her şeyden önce gelir diziniz için nerede tedavi görüyorsanız orada kalmaya devam edin.
Bir de geçen konunuza da yazıcaktım ama fırsatım olmamıştı ben uzun yıllardır kronik hastalıklarla yaşayan biriyim. Dizinizde ağrı oldukça şiddetli görünüyor diğer Teşhisler için de bir araştırma yapmanızı öneririm yani birden fazla görüş alın belki gözden kaçırdıkları başka bir sorun var omurganız ya da başka bir bölgede.
Ülkemizde yanlış tesisler çok görülüyor maalesef doğru teşhisi alabilmek gerçekten zaman alıyor . farklı görüşler almak uzun yıllar gerekiyor bazen .
Kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz umarım

Hepsi değil sadece fikir sorduklarım bile instagramdan yaptırabilirsin diyen oldu. Kas güçlendir öyle yaptır diyen oldu hiç yaptırma diyen kendi doktorum.
Aynen sağlık işlemleri özelleşti ve inanılmaz paralar dönüyor. Ben de ederinden fazla verdim buradaki işleme doktorun adı da olduğu için.

Tedaviyi yaptırırsam kendi hekimimle devam edebilicem onu da konuştum. Kesin yaptırma demiyor. Evet yaptırabilirsin ama bence bekle diyor. Onu tam ifade etmemişim.
O zaman ben olsam kendi hekimimi dinlerdim. Sizi uzun süredir takip eden, durumunuza ve şu ana kadarki tedavilerinize hakim olan o. Üstelik yaptırmanızdan da yaptırmamanızdan da bir çıkarı yok. Maalesef artık kimin çıkarı var diye düşünmek durumundayız.

Üstelik kesin karşı çıkmamış, bekleyin demiş. Demek ki beklerseniz daha faydası olacağını düşünüyor. Beklemeden yaptırıp daha sonra istenen faydayı göremeyip "keşke bekleseydim" demek hem çok büyük bir para, hem zaman ve enerji israfı olur.

Geçmiş olsun daha önceden de konularınızı görmüştüm
Size çok acı veren bir diz rahatsızlığınız var. Madem iyileşmeye başladınız paranın falan önemi yok biliyorsunuz sağlık her şeyden önce gelir diziniz için nerede tedavi görüyorsanız orada kalmaya devam edin.
Bir de geçen konunuza da yazıcaktım ama fırsatım olmamıştı ben uzun yıllardır kronik hastalıklarla yaşayan biriyim. Dizinizde ağrı oldukça şiddetli görünüyor diğer Teşhisler için de bir araştırma yapmanızı öneririm yani birden fazla görüş alın belki gözden kaçırdıkları başka bir sorun var omurganız ya da başka bir bölgede.
Ülkemizde yanlış tesisler çok görülüyor maalesef doğru teşhisi alabilmek gerçekten zaman alıyor . farklı görüşler almak uzun yıllar gerekiyor bazen .
Kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz umarım
Evet romatizmal kısım da araştırıldı temiz çok şükür şimdilik. Bel mr ı vs de çekildi fıtıkta var ama dizdeki patolojiyi açıklamas dediler bel ağrım olmaz çok zorlarsam olur. Diz öyle bir zıkkımki grade 1 de bile 1 yıl yürüyemeyen hasta gördüm düşünün acı ağrı olayı çok değişik.

O zaman ben olsam kendi hekimimi dinlerdim. Sizi uzun süredir takip eden, durumunuza ve şu ana kadarki tedavilerinize hakim olan o. Üstelik yaptırmanızdan da yaptırmamanızdan da bir çıkarı yok. Maalesef artık kimin çıkarı var diye düşünmek durumundayız.

Üstelik kesin karşı çıkmamış, bekleyin demiş. Demek ki beklerseniz daha faydası olacağını düşünüyor. Beklemeden yaptırıp daha sonra istenen faydayı göremeyip "keşke bekleseydim" demek hem çok büyük bir para, hem zaman ve enerji israfı olur.
Haklısınız. Ama baştan deseydi keşke bu tedavi de var diye ister istemez en iyisini yaptırmaz mı insan? Çalışmalarda güncel hep o tedavi var bu hocanın yaptığı eski bir yöntem işe yaradı mı yaradı ama acaba daha iyi olurmuyum daha hızlı toplarmıyım diyorum.
Evet son cümlelerinize katılıyorum beklemenin zararı yok aslında. Ağrıdan çok yoruldum iyileşeyim diyorum. Bir süre daha beklemek iyi olabilir.

Haklısınız. Ama baştan deseydi keşke bu tedavi de var diye ister istemez en iyisini yaptırmaz mı insan? Çalışmalarda güncel hep o tedavi var bu hocanın yaptığı eski bir yöntem işe yaradı mı yaradı ama acaba daha iyi olurmuyum daha hızlı toplarmıyım diyorum.
Evet son cümlelerinize katılıyorum beklemenin zararı yok aslında. Ağrıdan çok yoruldum iyileşeyim diyorum. Bir süre daha beklemek iyi olabilir.
Aynı anda çok fazla şey yaparsanız, tek tek faydasını görecekken bir araya gelince etkisi olmayabilir ya da zararı olabilir.

Birebir örnek değil ama şöyle söyleyeyim. Köpeğim diz bağlarını yırttı. Kolajen desteği veriyoruz. Ben ve veterinerim doğal tedaviciyiz, ancak köpeğim aksıyor, ayrıca holistik ilaçlar hazırlayan bir hekimle daha bağlantılarım var. Ayrı ayrı doğal tedavi (tamamen doğal ama etkisi daha uzun sürede görülüyor), ilaç ve holistik ilaç, üçü de bizim için opsiyon. Ama bir an önce iyileşsin diye üçünü de aynı anda kullanmıyorum, çünkü bu sefer çok fazla gelecek.
O yüzden akut dönemde ilaç başladık, biraz toparladıktan sonra holistik ilaçla devam edeceğim, sonrasında da doğal yöntemlerle hayatımıza devam edeceğiz.

Aynı şeyin az dozu ilaç, fazla dozu zehirdir biliyorsunuz. Bir anda farklı farklı şeylerle üst üste yüklenmezdim ben olsam.

Diz kireçleme agrısını yaşamayan pek bilmez.
Şuan 2 seneye yakındır dizlerimi asla katlayarak üzerine oturamıyorum
Kireçlenme degil ama ön diz kemiğimde sorun ve tendonlarımda sorun var.
Kireçlenme çok daha ileri safhası.
Öncelikle geçmiş olsun.
Her tedavi yöntemine bence sorun bir an önce çözülsün diye uygulatmayın.
Bekleyin.
Fizik tedaviler uzun süreçler
Kireçlenme maalesef tamamiyle iyileşmiyor sadece septomları hafifletiyor.

Aynı anda çok fazla şey yaparsanız, tek tek faydasını görecekken bir araya gelince etkisi olmayabilir ya da zararı olabilir.

Birebir örnek değil ama şöyle söyleyeyim. Köpeğim diz bağlarını yırttı. Kolajen desteği veriyoruz. Ben ve veterinerim doğal tedaviciyiz, ancak köpeğim aksıyor, ayrıca holistik ilaçlar hazırlayan bir hekimle daha bağlantılarım var. Ayrı ayrı doğal tedavi (tamamen doğal ama etkisi daha uzun sürede görülüyor), ilaç ve holistik ilaç, üçü de bizim için opsiyon. Ama bir an önce iyileşsin diye üçünü de aynı anda kullanmıyorum, çünkü bu sefer çok fazla gelecek.
O yüzden akut dönemde ilaç başladık, biraz toparladıktan sonra holistik ilaçla devam edeceğim, sonrasında da doğal yöntemlerle hayatımıza devam edeceğiz.

Aynı şeyin az dozu ilaç, fazla dozu zehirdir biliyorsunuz. Bir anda farklı farklı şeylerle üst üste yüklenmezdim ben olsam.
Çok doğru dokuyuda sürekli hadi iyileş diye uyarmak ne derece doğru ki. Sporculara bu şekilde yoğun uygulama yapıyorlarmış çabuk iyileşme beklentisi olduğu için. Hangisinden fayda gördüm onu bile anlamam zor. Sanırım bir altı ay beklemek daha mantıklı gibi.

Diz kireçleme agrısını yaşamayan pek bilmez.
Şuan 2 seneye yakındır dizlerimi asla katlayarak üzerine oturamıyorum
Kireçlenme degil ama ön diz kemiğimde sorun ve tendonlarımda sorun var.
Kireçlenme çok daha ileri safhası.
Öncelikle geçmiş olsun.
Her tedavi yöntemine bence sorun bir an önce çözülsün diye uygulatmayın.
Bekleyin.
Fizik tedaviler uzun süreçler
Kireçlenme maalesef tamamiyle iyileşmiyor sadece septomları hafifletiyor.
Evet iyileşmiyor maalesef berbat bir hastalık evet öldürmüyor ama süründürüyor :(
Size özelden yazabilirmiyim sizdeki hastalık diz kapağı altındaki kıkırdak problemi gibi bişey mi?

Back
X