Hastalık mı takıntı mı ?

ansj

Guru
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
246
1
296
İzmir
Kızlar meraba öncelikle şöyle başlayım babam geçen sene ev aldı bana artı toplam 4 evimiz var ( durumumuz güzel allah bozmasın ) ben okuldan arkadaşımla yaşıyorum ondan bi miktar kira alıyorum 250 lira artı babam her ay 500 lira veriyor ve staj yapıyorum çok olmasada bi miktar burdan alıyorum artı çogu zaman annemdende alıyorum peki siz bu paraları napıyosunun derseniz kıyafete harcıyorum evin odasının bi bölümü ayakkabı ve giyisilerle dolu gözüme çarpan herşeyi alıyorum çogunu begenmiyorum bile bi anda aldıgım şeyler etiketli duruyorlar ayakkabılar taşmış durumda engelleyemiyorum kendimi ayın 15 günü parasız kalıyorum ondada çıldırıyorum bişey alamadıgım içinn! örnek : Bi gün kredi kartını aldım babamdan limit onbin lira ve ben farkında olmadan 6.5 bin lira harcamışım aldıgım şeylerde toplasanız 10 parça etmez o derece kaybediyorum kendimi artık kart felanda kullanamıyorum nasıl kurtulcam bu alışkanlıgımdan yardım edin

Allah bozmasın masallah durumunuz iyiymiş ama seninki israfa giriyor biraz..bence alışveriş yaparken burslu zor durumda okumaya calısan insanları aklına getir belki biraz engel olursun böylelikle kendine :44:ama bana göre seninki tamemen hastalık arkadasım

selam canım
harcamaların şaka gibi :)
neyse gelelim benim fikrime
insanlar zaman zaman bolllukla kimi zaman darlıkla imtihan edilir
seninki de bunlardan ilki
insanlara sunulan fazla imkanlar onları gerekli yerlere harcamak içindir aslında
sen kendin de gereksiz şeylere harcadığının farkındasın
inan seni anlıyorum, çünkü biz kızlarda bazen gereksiz para harcama davranışı olabiliyor
ama o her kuruşun hesabını vereceğimizi düşünmek lazım
düşünsene kömür parası olmayan çocuklu ve hasta ne kadar çok aile var
ilaç parası bulamayan acı çeken ne kadar hasta var
ne kadar yaşlı insan geçinmek ya da torunlarına bakmak için çöp karıştırıyor etrafta bir bilsen
inan filmlerde haberlerde değil, dikkatli bakınca her yerde görebilirsin
ya da sormak yeter
madem ortada olan yanlışın farkındasın, hiç değilse azaltmaya çalış
mesela çok beğensen de bir giysiyi alma
ya da bir gün sonra tekrar gelip bakacağım diye düşün, muhtemelen ertesi gün almaktan vazgeçersin
bir de yardım edebileceğin yoksul bir aile araştır ve onlara yardım et
evlerine gittikçe, sıkıntılarını gördükçe kalbin yumuşar ve artık gereksiz harcama yapmazsın

Son düzenleme:
Yaptığın şeyin normal olmadığının farkında olman çok güzel birşey.
Kendini buna alıştırmak için yanında fazla para taşımamaya çalış öncelikle.
Günlük yeme içme ihtiyaçlarını karşılayacak kadar al yanına sadece.
Cüzdanının bi gözünede 100 yada 50 lira gibi bi para koy(insanlık hali hastalığı var kazası falan var lazımolur) zor durumlar dışında harcama bu parayı.
Alışverişe diye çıktığında da çok fazla para alma yanına.
Zamanla alışırsın birden bırakılacak bi huy değil..

Son düzenleme:
Bir psikoloğa mı gitseniz acaba?

Harcamaları yapmadan önce şunu da düşünebilirsiniz;

* Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var,
* 600 lira ile 4 kişilik bir aileyi geçindirmeye çalışan ev reisleri var,
* Bizim gibi sokaktan bulduğu hayvanın tedavi masraflarını parası olmadığı için yaptıramayanlar var,
* Sadece 4 ayda bir aldığı 350 lira yaşlılık maaşı ile , prefabrik evde, duşu olmadan, buzdolabı olmadan, elektiriği, suyu olmadan yaşayan, kıyafetlerini çöpten denkleştiren bir amca var ki onun gibi bir sürü kişi de vardır,

Amacım asla sizi rencide etmek değil. Sadece dünyadaki bu gerçekleri bilerek belki harcamalarınızı azaltır ya da ihtiyacı olan birilerine vererek; insanlara ya da hayvanlara yardım ederek, mutlu olabilirsiniz.

Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklar için hediyeler alabilirsiniz,
Hayvan barınaklarına yardım edebilirsiniz,
Çocuğunu okula gönderemeyen bir ailenin okul masraflarını karşılayabilirsiniz...

Bu seçenekler çoğaltılabilir. Bu harcamaları yaparak hem elinizde fazla paranın olmasına engel olabilirsiniz, hem o kadar parayı nereye harcayacağım diye düşünmezsiniz hem de bu vesile ile ihtiyacı olanlara yardım eder insanların ya da hayvanların yüzünü güldürebilirsiniz.

hepsini düşünüyorum enpati kurmaya çalışıyorum,üzülüyorum ama elimde degil durduramıyorum problem burda zaten bunları düşündügümde bile durduramıyorum..otomatige baglar gibi mecbur gibi bişey bu his !

kendin vazgeçemiyecek gibi görünüyorsun. acilen bu parayı bi psikologda harca. ciddiyim bak, şaka diil.

Inanaırımısın sana bakınca bı an kendımı gormus kadar oldum
Uzun zamandır alıswerıs yapmıyorum yanı artık aılem borclarını. Bız odemıcez harcama dıyınce. Alıswerıs hastalıgın bıttı gıttı bı ayda 6.5 oo tl harcamıyorum ama bıldıgın harcıyorm.

Su sıralar cok mutusuzum kartım lımıtı acıldı ama alıswerııs yapmak ıstıyorum

git tedavi ol etme eyleme buraya yazıpda bizimde yüreğimize indirme yazık o kadar para biz 3 kuruşun hesabını yapıyoruz hangi market daha ucuz takip ediyoruz

işte beni anlarsın sen kendi ellerimle kartımı kapattrdım engellemek için şeytan diyor git tekarr al kart yazda geliyor zatn off offfff

bunu bende düşünmeye başladım tek çagrem bu gibi artık ne yaptıysam olmadı vazgeçemıyorummm

insan elinde olmayınca vazgeçmek zorunda kalıyor
vazgeçemiyorum deme o yüzden
bolluk da yaşadım (senin kadar değil tabii:) ) darlık da
marketten bir şey almak için 10 kuruşa ihtiyacım da oldu
ama ne zaman ki gerçekten ihtiyaç duydum, işte o anlarda zor durumda olanları daha iyi anladım
şimdi düşünüyorum da boşuna değil hiçbir şey
yani "hey insan kendine gel, sen acizsin, sen Allah'a muhtaçsın, O lütufta bulunmazsa sen güç yetiremezsin" uyarısının yapıldığı anlarda insan anlıyor gerçekleri
olmayanın hesabı olandan sorulacağı için, ben gereksiz ya da fazladan bir şey alınca (çok nadiren fazladan alırım) vicdanım beni mahfediyor.
ama iyi ki de öyle

paran varsa harcarsin arkadasim
alisveris yapmak kadar insani rahatlatan mutlu eden baska sey yok bence
bende senin gibiyim birsey almadigim gün yok gibi birsey
bu hastalik degil bir kere
herkesin yasantisi farkli
aile durumu farkli
elinde varsa harcarsin o kadar
ama giymediklerini sIkildiklarini ikinci el olarak sat
ben öyle yapiyorum
sonra yine alisveris :)

Vay arkadas ya hayat hic adil degil. Harcamalariniz saka gibi bide buraya gelip 4 evimiz var demenizde hepten saka gibi.. ne alakaysa konu ile... neyse size kolay gelsin

Ev bilgilerinin konuyla ne alakası var anlayamadım.
Aylık 1000 lira gelirim var deseydiniz de aynı kapıya çıkardı.
Kızına 10.000tl kart veren baba ödemeyide bilir.
Sorun olacağını sanmam odalar dolusu kıyafetiniz varmış,keyfinize diyecek yok.
Yaşayın gidin işte mutlu mutlu milyonlarca insanın hayal ettiği hayatı yaşıyorsunuz.
Sorun yok bence..

nerde satıyosun ? problem aldıgım bi çok şeyi bi anda aldıgım için daha sonra begenmıyorum boşa gidiyor

durumumuzun oldukça iyi oldugunu belirtmek istedim çunki böyle bi tepki gelicekti keşke sadece bin lirayla bitirebilsem bi ayı anlatmak istedgm bu

Canım konu başlığında hastalık mı takıntı mı? demişsin..

Bence sen hastasın canım..

Ya acilen bir psikologa git, ya da babana söyle kredi kartının limitini aşağı çeksin..

İyileşmen için bu ikisinden birisi şart..

Bu duruma bir dur demezsen, ilerde başına çok iş açar..

Doyumsuzluk çok kötü bir hastalıktır..Ama tedavisi de vardır..

nerde satıyosun ? problem aldıgım bi çok şeyi bi anda aldıgım için daha sonra begenmıyorum boşa gidiyor

internette satiyorum
Turkiyede nasil olur bilmiyorum ama internette yine ikinci el satis yapabilecegin biryer vardir heralde
burda ben Ebay kullaniyorum ve Facebook tada böyle sayfalarim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…