Hastalık mı takıntı mı ?

işte ben bu yüzden kredi kartı kullanmıyorum
kendime güvenmiyorum .

alış veriş hastalık resmen
virüs gibi bir şey; bir kere bulaştı mı , asla gitmiyor .

bu konuda bende rahatsızım kendımden
doymuyorum bir türlü

Hmmm.

Bu kapisina yilan birakilan polisleri sira sira kapisina dizen stajyer avukat kizimiz degilmi yaa.

Yaa zenginlikde basa belaa. Yok ruslar kapina yilan birakcak yok alisveris hastaligina yakalanicaksin felan. Ben en iyisi bu senede milli piyango almiyim. Cikar felan isin yoksa ugras.

evet o :)

zor işler yaa biz mülkiyet düşmanları anlamayız ki böyle şeylerden :)

fazla kullanmadıgın eşyaları yollayabılecegın dernek adresı verebılırımkımseyokmu gıbı kullanılmıs esyaları bıle alan muhtac ınsanlar var bu ulkede sızın gıbı 10 parcaya 6..5 mılyar verenlerede. 4 ev yetmez kı buna ayrıca allaam yarebbimm ya

aylık 1000-1500 lira ailesinden ayrı yaşayan bi öğrenci için çok değil aslında.
ama 6.500 liraya neler aldın onu merak ettim cidden söyler misin ? yani insan almak istese tabi türlü türlü şey alırda ne biliyim merak ettim.

Hmmm o zaman araba alın harcama yapmayacağım dedin ondan bile sıkıldın yani
Vay bee uçak alsak?
Şaka gibi
Dünya hiç adil değil hoş inanmıyorum arkadaşa
Öyle olsa çok harcama yapıyorum konusunun içine ev aldık araba aldık 4 evimiz oldu denmez
Ne diyelim zenginlik başa belaysa biz almayalım
İyi böyle

Çözüm ya kredi kartı kullanmamak ya da acilen psikolog.

Son düzenleme:
1)Anlatım tarzı.
2)Durumumuz iyi şöyle evimiz var böyle param durumum var vs konuları.
3)Ona buna harcıyorum,elbise,ayakkabı dolu vs konuşma tarzı.

Allah acil şifalar versin.
Bir psikologa ''Acilen'' gitmelisiniz.
Gidin ki;
Anlattıklarınızın 4'te 1'i ile geçinen ailelere biraz saygınız olsun..

Harika

Konu sahibinin hiç bir konusuna olmadığı gibi bu konusuna da inanmıyorum.

Ama yine de cevap vereyim.
Bence bu bir hastalık.
Kendini kontrol edememe durumu gibi bişey.
Psikolog iyi gelebilir.

Dediğin gibi "Allah bozmasın" ama bu gidişle sen bozacakmışsın gibi...

maalesef aynı şekılde bende boyleyım.. sen yıne öğrencıymıssın ya ben..
3 yıldır calısıyorum köşede bırıkmıs ıkı kurus param yok..
ustelık aldıgım maas 3 bın lıra..
evımın bır odası tamamen ayakkabı canta elbıse mont kaban..
gecen arkadasım saymış dedıkı 36 çift ayakkabın var dedı..
yanı bıseyı alamazsam rüyalarıma gırıyor kafayı yıyorum o derece...
erkek arkadasım da maas kartını kredı kartını bana ver, veb sana harclık vereyım dıyor
nasıl kurtulacagım bu dertten bılıyorum yanlıs Aallah ım sen yardımcı ol..

Acilen psikolağa görünmelisin yazık israf çünkü.Empati yoluyla bile halledemediysen olayı bu durumu çözebilmen zor.
Adaletsiz dünya işte bende üniversite öğrencisiyim 2 aylık 600 lira yolluyorlar bırak giyim alışverişini nasıl yetirsem diye şaşırıyorum bu paranın zaten kafadan 400 ü 2 aylık yurt kirasına gidiyor yemesi içmesi harçlığı 200 liradan.Arkadaşım yurtta o benden daha çok dikkat ediyor.Yinede binlerce kez şükür halimize.Ama inan yerinde olmak isteyen çok insan var.Çar çur etme paranı biriktir.İleride mutlaka lazım olur para yani bu

Son düzenleme:
Para havadan geldigi icin harciyorsun. Kendi parani kendin kazaniyor olsaydin biraz zor harcardin oyle. Staj filan deme, cunku harcadigin miktar kendi paran degil, sana verilen para. Senin gibi yetisen insanlara uzuluyorum. Hesap kitap bilmeden, dusunmeden buyuyorlar, oyle harciyorlar. Sonra evlenince, kendi hayatina atilinca sudan cikmis baliga donuyorlar. Gercek hayat suratlarina sert carpiyor yani. Para sorumlulugu alamiyorlar. Benim ailemin de durumu iyi, birkac tane evimiz var bizim de. Ama bizimkiler varyemez olduklari, yemeyip icmeyip biriktirdikleri icin boyle oldu. . Ben de boyle gorerek yetistim, simdi kendi parami kazaniyorum ve harcamaya kiyamiyorum, mumkun oldugu kadar biriktiriyorum, mal varligi edinmeye calisiyorum. Alisveris yapmayi da bircok kizin aksine hic sevmem.
Seninki bence de hastalik. Alisveristen de ote, savurganlik.

bence bi eksiklikten geliyo.senin için demiyorum sadece para elimize geçince kıyafet kozmetik ayakkabı.elektronik şeyler belki erkekler için daha önemlidir ama ona ilgi göstersen o da bitmez.ben de işsizim .okulum bitti iş arıyorum.ben de acaba diyorum büyük bi para olsa elimde napardım:)ben de doymam yani hatta şuanda da almıyor değilim ama tabi sana göre bayağı azdır..sanki öyle mutlu oluyoruz gibi ben de anlamıyorum bunu kendime de kızıyorum .ya ama mağazalara gitsen rengarenk,interneti açsan çeşit çeşit birsürü şey.ihtiyacın yoksa da herkesin canı istiyo bu bi gerçek. ama dikkat ediyorum mesela insanlar param yok diye başkasına.örneğin doğum gününde küçücük bişey almazlar en sevdiği insana ya da herhangi bişeyde başkasına yok der.ama kendine gelince yaratır.belki çoğumuzda vardır sana özel söylemiyorum..benim de hep düşündüğüm bi konuduru bu neden böyle diye..o yüzden birine hediye almak daha çok mutlu edermiş insanı.gerçekten en azından bi de böyle denesen .ama tabiki değecek insanlara başta ailene..bi de mesela her ay bi çeyrek altın alsan bile düşünsene için nasıl rahatlar..yine alırsın alacağını ama en çok istediğin ,ihtiyacının olduğu 1-2 şeyi alırsın bence.biriktirmek ve başkasına iyilik yaptığını bilmek vijdanını rahatlattığı için daha huzurlu olursun belki ..Allah yardım etsin hepimize çünkü para sınırsız değil ama alacağımız şeyler sınırsız gibi ,belki de gözümüz doymuyo .ama biz de haklıyız öyle bi piysa oldu ki reklamlar,indirimler:)

kredi kartım da yok çok şükür:)bişey alacağımda bi yakınımın kredi kartını kullanıp ona ödüyorum olay bitiyo.ama kredi kartın belki olabilir de limiti yüksekse o kötü.illa sonuna kadar almak istersen ..yani kredi kartı da böyle çok aldırtıyo

neyseki yalnız degilmişim bu konuda

Babanız ev almış ama 4 tane evimiz var deme gereğinizi anlayamadım. Okurken içim sızladı. Diyecek bişey bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…