Hastalık..

Yasamenerjisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
2.166
3.957
83
merhaba hanımlar ,
Öncelikle konumu yanlış yere açmış olabilirim ancak bir süre taşınmazsa sevinirim .
Geçen akşam evde kardeşimle oturuyorduk birden başı dönmeye başladı .ayaklarının altına yastık koydum ,şeker tansiyon vs ölçtüm herhangi bir sıkıntı yoktu.biraz bekleyelim diye düşündük ve yaklaşık bir saat sonra istifra edince hastaneye gittik.yolda hastaneye giderken bilinci bulandı,kafa karışıklıkları yaşadı ,dengesini kaybetti ,yakını bulanık görmeye başladı.
hastane kan tahlili,mr ve tomografi çekti.safra kesesi,vertigo gibi durumları da değerlendirdi.yapılan tahlillerde,mr ve tomografide birşey çıkmadı ,zaman geçtikçe de genel durumu iyiye gidince bizi taburcu ettiler.
Başına böyle birşey gelen var mı acaba ?şimdi başka bir doktora daha gitmek için randevu aldık ama çok tedirginim .

Bu anlattıklarınız bana beyin kanamasını düşündürdü.

İyi bir nörolağa gitmelisiniz.Mr makinası çok önemli aldığı kesit aralıkları önemli.

Eski teknoloji cihazların kesit aralıklar fazla kaçırabiliyor.

Çağ atlayan sağlık sistemimiz ama hastahanelerin çoğunun cihazlarının bundan haberi yok.

Çok geçmiş olsun

Ogün bitki çayı felan bişey içtimi?

O dokunmuş olabilir

Ben nezaman bitki çayı içsem bana çok dokunur hemen gözüm kararır küt bayılırım artık hiç içmiyorum

Belki kardeşinizde de böyle bişey oldu ?

İyi bir nörolağa gitmelisiniz.Mr makinası çok önemli aldığı kesit aralıkları önemli.

Çağ atlayan sağlık sistemimiz ama hastahanelerin çoğunun cihazlarının bundan haberi yok.
Benim de ilk aklıma o geldi ,mr ve tomografiyi ayrı ayrı çektirler kanama ve kitle yok dediler .benim de hiç içime sinmedi şimdi iyi bir noroşirilojiye gidelim diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun

Ogün bitki çayı felan bişey içtimi?

O dokunmuş olabilir

Ben nezaman bitki çayı içsem bana çok dokunur hemen gözüm kararır küt bayılırım artık hiç içmiyorum

Belki kardeşinizde de böyle bişey oldu ?
Bitki çayı hiç içmez ama akşam yemeğinde ıspanak yedi .

Bilinci bulandı derken biraz daha açıklar mısımız?
Nasıl kafa karışıklıkları yaşadı mesela?
Çok çok geçmiş olsun.

Bilinci bulandı derken biraz daha açıklar mısımız?
Nasıl kafa karışıklıkları yaşadı mesela?
Çok çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederiz .
Mesela yolda hastaneye giderken bir an otele gittiğimizi düşündü .
Yada hastanedeyken doktorun sorularına tam cevap verirken arada iş ile ilgili şeyler söyledi .
Durup dururken telefonunu istedi ,bir müşterisini araması gerektiğini ve işleminin yarım kaldığını söyledi .

Dün aynı şey başımıza geldi.Kayinpederim rahatsızlandı.öyleki başı sürekli dönüyor,midesi bulanıyor,bilinci tam olarak yerinde değildi.Üstelik elleri titreyip ayakları tutmuyordu.Acilden hastaneye götürdük,kan,tansiyon,şeker normal.Serum verildi ama bi işe yaramadı.MR.,tomografi falan çekildi bi sorun görünmedi.En son doktor kulaklarını muayene etti.Kulak kristalleri oynamış yerinden dedi.İlaç yazdı ve taburcu etti.Aynı şey olabilir mi?

Mr cihazi kalitesiz olsa bile beyin kanaması fark edilmeyecek bir durum degil.degil beyin kanaması vakaları beyin cerrahisinin alanına giriyor .

Dün aynı şey başımıza geldi.Kayinpederim rahatsızlandı.öyleki başı sürekli dönüyor,midesi bulanıyor,bilinci tam olarak yerinde değildi.Üstelik elleri titreyip ayakları tutmuyordu.Acilden hastaneye götürdük,kan,tansiyon,şeker normal.Serum verildi ama bi işe yaramadı.MR.,tomografi falan çekildi bi sorun görünmedi.En son doktor kulaklarını muayene etti.Kulak kristalleri oynamış yerinden dedi.İlaç yazdı ve taburcu etti.Aynı şey olabilir mi?
Canım tam bizi anlatmışsın .
Vertigo senin dediğin kristaller .hastaneye ilk gittiğimizde doktora olabilir mi diye sordum hatta kbb doktorunu istedim .doktor geldi öncelikli olarak nroroloji bakacak dedi ve gitti .sonrasında da taburcu ettiler bizi .

Y Yasamenerjisi öncelikle çok geçmiş olsun.. yaşadıklarınıza benzer şeyleri benim annem de yaşamıştı seneleer önce.. o yüzden yazmak istedim.. benim annem de bir sabah tuvalete kalktı başı dönüyordu babamı çağırdı (babam da dr. bu arada) yatırdı annemi, şeker tansiyon normal.. sonra annem konuşmakta zorlanmaya başladı ambulans çağrıldı eve babamın çalıştığı hastaneye gittik zaten devlet hastanesi hem de bölge hastanesi kapsamlı yanii.. bizi almadılar ben kardeşlerimi hazırladım okula gittik..akşam hastaneye gittik annemin yanına çok zor konuşuyordu meğer yarı felç inmiş vücuduna bilinç falan da gitmiş kaybediyoruz demişler bütün hastane pervane olmuş ne olduğunu kimse anlayamış MR, tomo, EEG herşey normalmiş.. sonra düzelmeye geri gelmeye başlamış ve bunlar sabahtan akşama kadar olmuş.. o senelerde ben ortaokuldaydım ve annemin konuşması 3-4 ay sonra normale döndü hiç de birşey bulunamadı.. ben üniversiteye başlayacağım sene bir epilepsi nöbeti geçirdim ve özel bir nörolağa gittik, muaynehanesinde o zaman için daha ileri teknolojili bir eeg cihazı vardı.. o cihazda beyin dalgalarımda kısa devreler olduğu çıktı.. hastalığımın tuhaf bi adı vardı ve genetikmiş anneden kıza geçermiş.. anneme de bakıldı ve evt onda da bu rahatsızlık çıktı.. annemin hiç bayılmadığını söyledik ama seneler önce böyle bişey yaşadık sebebi bulunamamıştı dedik.. meğer bu rahatsızlığın ileri derece bir nöbetiymiş.. benim doğumum travmatik olduğu için bende bu hastalık epilepsiye çevirmiş .. hala daha eski tip eeg lerde annemin de benim de bişeyim çıkmaz.. zaten nörolojik rahatsızlıkların eeg lerde her zaman yakalanması da zormuş.. size tavsiyem anlattıklarınıza muhakkak bişey neden olmuştur beyin çok karmaşık bir şey..dr.un tecrübesi, cihazların kalitesi ve şu anki tıp ilminin gelişmişlik seviyesi hepsi birer unsur.. iyi bir nörolg bulun derim.. eğer istanbuldaysanız size hoca ismi de verebilirim ;) tekrardan geçmiş olsun..

Mr cihazi kalitesiz olsa bile beyin kanaması fark edilmeyecek bir durum degil.degil beyin kanaması vakaları beyin cerrahisinin alanına giriyor .

Önce nörolog bakar duruma göre kendi devam eder ya da beyin cerrahına yollar.

Beyin kanaması tespit edilmiş birşey değil.Kendi aramızda tahminimiz.Onun için önce nörolog dedim.

Çok teşekkür ederiz .
Mesela yolda hastaneye giderken bir an otele gittiğimizi düşündü .
Yada hastanedeyken doktorun sorularına tam cevap verirken arada iş ile ilgili şeyler söyledi .
Durup dururken telefonunu istedi ,bir müşterisini araması gerektiğini ve işleminin yarım kaldığını söyledi .
Ciddi bir kafa karışıklığı yaşamış. Ben de sizin yerinizde olsam tümör beyin kanaması düşünürdüm. Ama Mr da mutlaka çıkardı. O konuda içiniz rahat olsun. Hem de normale dönmezdi.
İyi bir nörologla görüşmekten başka çare yok.

Anlattıklarınız tıpkı vertigo. Vertigo değil miymiş? Çok geçmiş olsun.

Y Yasamenerjisi öncelikle çok geçmiş olsun.. yaşadıklarınıza benzer şeyleri benim annem de yaşamıştı seneleer önce.. o yüzden yazmak istedim.. benim annem de bir sabah tuvalete kalktı başı dönüyordu babamı çağırdı (babam da dr. bu arada) yatırdı annemi, şeker tansiyon normal.. sonra annem konuşmakta zorlanmaya başladı ambulans çağrıldı eve babamın çalıştığı hastaneye gittik zaten devlet hastanesi hem de bölge hastanesi kapsamlı yanii.. bizi almadılar ben kardeşlerimi hazırladım okula gittik..akşam hastaneye gittik annemin yanına çok zor konuşuyordu meğer yarı felç inmiş vücuduna bilinç falan da gitmiş kaybediyoruz demişler bütün hastane pervane olmuş ne olduğunu kimse anlayamış MR, tomo, EEG herşey normalmiş.. sonra düzelmeye geri gelmeye başlamış ve bunlar sabahtan akşama kadar olmuş.. o senelerde ben ortaokuldaydım ve annemin konuşması 3-4 ay sonra normale döndü hiç de birşey bulunamadı.. ben üniversiteye başlayacağım sene bir epilepsi nöbeti geçirdim ve özel bir nörolağa gittik, muaynehanesinde o zaman için daha ileri teknolojili bir eeg cihazı vardı.. o cihazda beyin dalgalarımda kısa devreler olduğu çıktı.. hastalığımın tuhaf bi adı vardı ve genetikmiş anneden kıza geçermiş.. anneme de bakıldı ve evt onda da bu rahatsızlık çıktı.. annemin hiç bayılmadığını söyledik ama seneler önce böyle bişey yaşadık sebebi bulunamamıştı dedik.. meğer bu rahatsızlığın ileri derece bir nöbetiymiş.. benim doğumum travmatik olduğu için bende bu hastalık epilepsiye çevirmiş .. hala daha eski tip eeg lerde annemin de benim de bişeyim çıkmaz.. zaten nörolojik rahatsızlıkların eeg lerde her zaman yakalanması da zormuş.. size tavsiyem anlattıklarınıza muhakkak bişey neden olmuştur beyin çok karmaşık bir şey..dr.un tecrübesi, cihazların kalitesi ve şu anki tıp ilminin gelişmişlik seviyesi hepsi birer unsur.. iyi bir nörolg bulun derim.. eğer istanbuldaysanız size hoca ismi de verebilirim :KK66: tekrardan geçmiş olsun..
Çok çok geçmiş olsun ,bizim de geceden sabaha yavaş yavaş düzeldi .
Evet istanbuldayım ,doktor adı verebilir misiniz

Back
X