Hastalık

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Arkadaşlar merhaba kötüyüm yardımınıza ihtiyacım var
Anneannem 80 yaşında covid pozitif durumu kötü hastaneye yatırıldı her an herşey olabilir
Annem çok üzgün çok kötü durumda psikolojisi bozuldu kaç yaşında olursa olsun annesi sonuçta ve ağlıyor, titriyor, bakışları bile bi değişti bir kaç gündür
Ben yurtdışındayım 1 yaşında bebeğim var hala emiyor bir gün bile ayrı kalmadık kalamam ama onuda bu covid döneminde uçaklarda yollarda hırpalayamam

Ne yapacağım bilmiyorum kendimi çok kötü hissesiyorum
Annem cenaze durumunda bile kimsemiz yok biz babanla ikimiz ne yaparız nasıl yaparuz zaten hastaneden kötü haber gelirse ben ne durumda olurum bilmiyorim dedi az önce görüntülü konuşurken kendimi kötü hissediyorum

Az önce markete gidecektim bebek arabasıyla hava alalım diye sonra kendimi suçlu hissettim annem anneannem ne durumda ben dışarı mı çıkma derdine düştüm diye.. yemek yerken bile kendimi suçlu hissediyorum sanki ben boğazımın derdine mi düştüm diye

Ne hissedeceğimi, düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, desteğinize ihtiyacım var.. aklım durdu mantıklı düşünemiyorum

Sütünüzü sağıp gitme şansınız var mı? Birileri bakamaz mı bebeğinize? Hem ek gıda mama da yiyordur bir yaşında çocuk. Ben yalnız bırakmak istemezdim Şifa diliyorum, umarım kötü haber almazsınız.

Geçmiş olsun canım. İnşallah iyi olur çıkar hastaneden. Uzakta olduğun için böyle hissetmen normal.
Kaç saatlik yol çok mu uzaktasın?

Ben de o kadar zor sınavlardan geçiyorum ki.. ama herşey insanlar için…
Kendinizi suçlu hissetmeyin, siz dışarı çıkmadığınızda anneanneniz iyi olacaksa çıkmayın ama böyle bir şey olmayacak ve sorumlu olduğunuz bir bebeğiniz, aileniz var.
Burada bilenler biliyor annem 3 aydır hastanede yatıyor , şimdi ben riskli gebelikten dolayı hastanede yatıyorum çarşamba gününden beri .. 2,5 yaşında kızım babasıyla evde .. aklımın yarısı evde yarısı annemde ben burda …
Ama hayat bir şekilde devam ediyor… hasta olan ile hasta olunmuyor, ölenle de ölünmüyor.
Siz çocuğunuzu ve kendinizi düşünmek zorundasınız.
Anneniz yanında destek istemiş olabilir ama siz mantık ve kalbinizle ‘ortak’ karar verin.

Kendinizi de çok fazla yıpratmayın, bu acıları unutturacak acılar yaşatmasın Allah .
Ben bu şekilde kendimi teselli ediyorum…

Allah inşallah tüm hastalara, içinde anneannenize, bize şifa verir.

insanlar bebekleriyle keyfi olarak nerelere gidiyor. siz böyle bir durumda bebeğim var diyorsunuz.
şimdi yanında olmayacaksınız da herşey düzelince gezmek için mi gideceksiniz ailenizin yanına?

Olduğum şehirden hava alanına 3 saat araba veya tren yolculuğu yapacağım sonra uçak 4 saat ve indiğim şehirden ailemin yanına 4 saat araba veya otobüs yolculuğu yapmam gerek yine

Evet bu durumda bende yanlarında olmalıyım diye düşünüyorum ama korkuyorum işte bebeğimle gitmeye, bebeğimi bırakıpta gitmek ise söz konusu bile değil benim için

Bence bebeğini alıp gitmen daha doğru, ailenin sana ihtiyacı var. Sen tedbirini alarak yola çık, Rabbim de yardımcın olur

Vasıta değişikliği sebebiyle biraz yorucu olacak gibi görünüyor ama yine de 11-12 saatte ailenin yanında olursun. Gideceksen bebeğinle git, bırakıp gidersen hep aklın kalır

O zaman buraya vicdanİnizi rahatlatmak için yazmissiniz.

Yapman gerekenleri yapmayıp sonrada ay çok üzgünüm kahroluyorum denince çok da samimi olmuyor
Sizin için önce evladınız maşallah iyi güzel de
Annenizin hiç mi emeği yoktu üstünüzde?

Ben 1 yaşındaki bebeğimle yurtdişına gitmezdim açıkçası. Covid tehlikesi bir yandan, bebeğiniz çok küçük diğer yandan. Elbette anneniz için çok üzülürsünüz ama siz de anne olarak bebeğinizi düşünmek zorundasınız. 1 yaşındaki emen bebek de bırakılıp gidilmez. Annenize gelmeyi çok istediğinizi ama bebeğiniz için çok endişelendiğinizi söyleyebilirsiniz. Acil şifalar dilerim ananenize, umarım sağlıkla döner evine.

Teşekkür ederim şimdi tekrar aradım annemi anne biz geliyoruz bu gece eşim işten dönünce bilet alacağız en yakın güne dedim
Kızım sakın gelme küçücük çocuğu etraf covid iken nasıl yollarda hırpalanmasına izin veririz olmaz gelmeyin dediler babamda o da... anne ama yanınızda olmak istiyorum dedim burdada olsan elinden birşey gelmez kızım gelmeyin dedi
Tamam dedik kapattık şimdilik tabiki aklım orda orda olmak isterim ama korkuyorum ya gidince eşim bebeğim covid olursa kendimi yine suçlu hissederim

Tek cocuk musunuz. Es dost akraba annenize su asamada destek olacak kimse yok mu?

Samimi olmak ya da samimi görünmek gibi bir derdim yok
Evet evladım annemden önce geliyor çünkü annem 55 yaşında eli ayağı tutan herşeyi bilen konuşan yürüyebilen bir birey ama evladım henüz 1 yaşında ve bana muhtaç ne konuşabiliyor ne yürüye ne de derdini anlatabilir

Mantıklı düşünemediğim için acaba gitmek mi doğru kalmak mı bilemediğim için açtım konuyu evet gitme taraftarı değilim ama gitmeyeceğim demiyorum coğunluk başkası olsa ne yapar mantıklı olan nedir onu öğrenebilmek için yazdım dediğim gibi beynim durdu mantıklı düşünemiyorum o yüzden mantıklı düşünebilen birileriyle konuşmak istedim

Çok yakınımızda bizzat bunu yaşadık. Yaşlı anne covid olup hastaneye yattı, onunla ilgilenen oğlu kendisinden daha önce öldü. Diğer 2 kızı ve damadı da hastalık geçirdi. Bu hastalığa beylik laflar yaramıyor. Belki izlediğiniz haberlerde de dikkatinizi çekmiştir. Hele ki yurtdışından saatler sürecek bir yolculuğa çıkmaktan korkan bir anneye biraz fazla ağır bu sözler. Duyar kasayım derken gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor.

Tek cocuk musunuz. Es dost akraba annenize su asamada destek olacak kimse yok mu?

Tek çocuğum
2 tane teyzem var ve çocukları
Sadece 2 teyzemde farklı şehirlerde yaşıyor ama Türkiyedeler yine çok şükür, Allah gecinden versin cenaze gibi bir durumda gelirler tabi
Ama annem ve babam aynı mahallede yaşıyor anneannem dedemle

2 teyzenin de annesi sonucta. Gelsinler annenizin yanina..
Hep beraber birbirlerine destek olmalilar. Sizin ufak bebekle yollarda hastalik riskiyle gelmeniz epey riskli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…