Doğuma Hazırlık Hastane çantası ne zaman hazırlanmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Kızlar bir sprum olacak hastane için çanta ne zaman hazırlanmalı? Ben 7 aylık hamileyim daha normal ya da sezeryan olup olmayacağı belli diil.
Acaba bu hastane çantasını ne zaman hazırlamak gerekli?

ben 32 de hazırlamıştım. her ihtimale karşı. zamanla eksiklerimi tamamlıyorum hala. bence başla yani :)

Bencede, bende bu haftasonu hazırlayacağım. Giyeceklerimi yıkadım. Ütüleyip yerleştireceğim ne olur ne olmaz :)

Bencede, bende bu haftasonu hazırlayacağım. Giyeceklerimi yıkadım. Ütüleyip yerleştireceğim ne olur ne olmaz :)

Yavaştan başlayım bende:) peki kaç çanta hazırlanıyo bebek ve anne için ayrı ayrı mı oluyo?

ben 2 tane boydan gecelik koydum biri öncen düğmeli. diğerini doğum öncesi beklerken giyerim diye düşündüm. bir de önden düğmeli pijama takımı koydum kendime. alt pijama koydum 1 tane hastaneden çıkarken de giymek için. o da önemli yani :KK48:

Yavaştan başlayım bende:) peki kaç çanta hazırlanıyo bebek ve anne için ayrı ayrı mı oluyo?

benim çantalarım herşeyi alacak büyüklükte değildi o yüzden bebeğe ayrı kendime ayrı çanta hazırladım. yoksa valiz hazırlamam gerecekti :-)

ben 2 tane boydan gecelik koydum biri öncen düğmeli. diğerini doğum öncesi beklerken giyerim diye düşündüm. bir de önden düğmeli pijama takımı koydum kendime. alt pijama koydum 1 tane hastaneden çıkarken de giymek için. o da önemli yani :KK48:
Peki hastaneden çıkınca nasıl bi şey aldınız? Ben çok öyşe gecelik gibi bi şey olsun istemem. Gündelik giymeye şık bi şey olsun ister
M:)

Benim daha erken ama sabredemiorum bende bu haftasonu hazirlicam insallah :) iki takim pijama koymayi dusunuorum hastaneden cikarken giymek icin elbise koyucam ne olur ne olmaz normal yada sezaryen olacagi belli deil sonucta rahat kiyafet olmali. Bebek icinde bez, hastane cikis seti, 2 takim ayriyetten koyucam iki uc tane body, corap, eldiven, sapka, he birde ne olur ne olmaz diye biberonda koyun diolar. Aklima gelenler bunlar :KK25:

Peki hastaneden çıkınca nasıl bi şey aldınız? Ben çok öyşe gecelik gibi bi şey olsun istemem. Gündelik giymeye şık bi şey olsun ister
M:)

bol bi eşofman tarzı da alabilirsin doğum durumuna göre elbise gibi bişey de seçebilirsin. yada hamileyken giydiğin pantolon, üst gibi şeyler de koyulabilir.
çıkar çıkmaz arabaya bineceğim için pijama gibi koydum tabi değiştirebilirim ben de hala. hepten de gecelik gibi değil zaten de :) öyle yani :)
evim hastaneye maksimum 15 -20 dk uzaklıkta. çıkmadan önce emzirsem eve gelene kadar durur heralde. o yüzden düğmeli bir üst koymadım. :)

Bebiş için 2 tane hastane çıkışı, mayıs ayı doğacağı için pike ve ince battaniye, bebek bezi, ıslak mendil, (artık çoğu hastane bebek dostu hastane olduğundan biberon ve emziğe karşılar. Bebek bakımı için şampuanı, pişik kremi, Ağız mendili,Eğer anne sütü vermede sıkıntı yaşansa bile mama verilecekse eğer şırınga ile veriyorlar) O yüzden emzik ve biberon almayacağım yanıma. Kendim için pijama ve gecelik takımı.Çorap,emzirme sütyeni,iç çamaşırı,Ped, şampuan,tarak, makyaj malzemelerim :) evlenme cüzdanı ve kimliğide unutmamak lazım tabi :)

Bebiş için 2 tane hastane çıkışı, mayıs ayı doğacağı için pike ve ince battaniye, bebek bezi, ıslak mendil, (artık çoğu hastane bebek dostu hastane olduğundan biberon ve emziğe karşılar. Bebek bakımı için şampuanı, pişik kremi, Ağız mendili,Eğer anne sütü vermede sıkıntı yaşansa bile mama verilecekse eğer şırınga ile veriyorlar) O yüzden emzik ve biberon almayacağım yanıma. Kendim için pijama ve gecelik takımı.Çorap,emzirme sütyeni,iç çamaşırı,Ped, şampuan,tarak, makyaj malzemelerim :) evlenme cüzdanı ve kimliğide unutmamak lazım tabi :)

Evet kesinlikle makyaj çantamı almadan gidemem valla:)))

Back
X