Teşekkür ederim canım aynen aynen zaman sende takip et canım bakarsın bilmediğimiz çok işe yarar bi öneri gelir tecrübeli bi anneden :)Bebek için;
Yenidoğan takım - 3 adet
İç zıbın - 5 adet
En küçük boy bez
Her ihtimale karşı biberon
Mevsimine göre çorap yelek
Pişik kremi
Anne için,
Önden düğmeli en az 2 gecelik
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Terlik - taç
3 adet iç çamaşırı
Kolonya - mümkünse soğutulmuş
Tarak - makyaj malzemesi
Büyük boy ped
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bende kısmetse 19 temmuzda yapacağım bana da iş çıkar bu konudan
Teşekkür ederim canım. Erken evet ama normal mi sezeryan mi henüz belli değil ki Allah korusun bebeğim erken gelirse ve doğum şansım ne zaman gelecek bilemem ki o yüzden hazır olsun ki kafam rahat olsun canım. 31 haftaligim şu an normalde erken evet. Ama daha temin edeceğim koymak gerekenleri. Bileyim ona göre alayım :)Ters bir şey olsun diye söylemiyorum da yanlış anlamanızı üzmek vs istemem
Erken değil mi daha
Ben doğumdan önceki gece hazırlamıştım da
Arkadaşlarım hazırla arabanın bagajına koy vs dediler
Devlet hastanesini bilmiyorum özelde zaten bebeği kendileri giydiriyor annenin de ameliyat önlüğü oluyor oldu bitti demiştim mesela
Ne gerekir sorusuna da üç ayrı pijama iyi olur terliyor insan Haziran belki serin okur deyip bir sabahlık alabilirsin çorap çamaşır terlik
Bebeğe de çıtçıtlı bady ve tulum 3-4 tane yeter bir de penye battaniye
Tabii şapka eldiven vs de olur zaten yeni Doğan'a bunları set satıyorlar
Bez de gerekir eğer devlet hastanesi ise herhalde ıslak mendil de
Hayırlı doğumlar sağlıkla kucağınıza alın
Korse mi?Rutin şeyleri herkes biliyodur nette de vardır zaten
Ama bence korse al
Bana hastanede korsen var mı dediler yoo dedim ne korsesi
Onu takmadan rahat kalkamazsın dediler ( Doğru mu bilmem ? )
O zaman size satalım dediler, tamam dedim yürüyeyim yeter ki
Sonra aaa size göresi yok bunlar bol gelir işe yaramaz dediler
Eşim gitti eczane ve medikal ürünler satan yerlerden buldu bi tane, o gelene kadar öylece bekledim
Sonra taktılar yürüdüm, cırt cırtlı bişey yanlardan takıp cırt cırta yapıştırıyosun
Ay koptum ahahahah hep bebek ve anne için hazırlık var baba için bişey yok doğru :))Annem narkozluyken diye, kardeşimin bezini değiştirmek babamla bana kalmıştı :) Bezi bir açtık değiştirelim diye, çocuk işemeye başladı kendi suratına gidiyordu çişler ne yapacağımızı şaşırıp bacaklarını yana yaptırmıştım, hep babamın pantolonuna gitmişti çişler. Demem o ki babaya da yedek bişeyler alın nolur nolmaz
Hayatımda ilk kez ne yapmam gerektiğini bilemeden donmuştum :))) Annemin narkoz etkisi 5saat sürmüştü, kendine gelmemişti :SAy koptum ahahahah hep bebek ve anne için hazırlık var baba için bişey yok doğru :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?