hastane çıkış setleri hakkında

suz1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
363
4
66
Hatay
hanımlar merhaba.4 buçuk aylık hamileyim.bebeğimin cinsiyeti belli oldu.kararsız kaldığım bir konu var sizden ricam beni aydınlatmanız.bu ilk gebeliğim ve hastane çıkışında tam olarak bana neler lazım olur bilemiyorum.internetten araştırdım çoğunda farklı şeyler yazıyor az evvel pişik pudrasına ihtiyaç duyulacağını okudum biryerde mesela.yarın alışverişe çıkıcam bana hastanede bebeğin ihtiyaç duyacağı şeyleri rica etsem yazar mısınız?vakit ayıran herkese teşekkürler

hanımlar bi yardımcı olsanız çok mutlu olurum çünkü alışverişi yarın yapıcam:54:

hanımlar bi yardımcı olsanız çok mutlu olurum çünkü alışverişi yarın yapıcam:54:

tatlım ben hastane çıkış çantama bebişime iki çeşit hastane çıkışı seti bi emzik 5 6 bez ıslak mendil çorap pamuklu mendil koydum kendime terlik gecelik iç çamaşırı ped eşofman takımı koydum

dceymelikem çok çok teşekkür ederim cevap verdiğin için hemen yarın gidip alıcam

Canim bbu benim ikinci gebeligim tecrubeliyim yani
Bebegin icin
Normal dogumsa 1takim yeter sezeryan olursa 2 yada 3 takim cunku sezeryanda uzun kaliniyo hastahanede
Ayni sekilde ic camasir
Bez
Islak mendil
Emzik
Mama kasigi (sutun gelmezse istiyorlar bebege mama vermek icin yani bende ole oldu)
Pamuklu mendiller
Pisik kremi (dermo rest dr bunu tavsiye etti hic pisik sorunu yasamadim eczanelerden bulabilirsin)
Corap (dogdugu aya gore kisa yada kilotlu)
1 penye 1kalin battaniye
Bide bu ozel bisi ama kullanmak istersen nar suyu 1 2 damla bebegini emzirmeden ince agzina damlatirsan hic gaz problemi cekmezsin bilimsel olarak aciklanmis ve bende dahil cevremde bircok kisi faydasini gordu denemek istersen...
Kendine gelince
Dogum sekline gore 1 yada 2 pilama
Kalin corap cunku ayaklar cok usuyo
Mevsumune gore bi hirka
Terlik
Iccamasir 2 takim
Ped
Gogus pedi
Ve gogus icin catlak kremi (bunu ihmal etme cok ihtiyac
oluyo)
Aklima gelenler bunlar simdilik umarin isine yarar

Arkadaşım sakın çok abartma çünkü... Her şey dışlarda var

Mesela göğüs pedi.. Bence gereksiz... Ayrıca çok ucuz da bir şey değil... Hemen bu kadar sütün gelecek mi... Gelse de yanında kim varsa ona hemen aldırırsın... İki yıl emzirdim, bir kere göğüs pedi kullanmadım... İhtiyaç olmadı...

Bez al bebişe... Bir de bebeği neyle taşıyacaksınız onu da götürün... Çıkışda lazım olur...

20li tam takım bir hastane çıkışı almıştım... İki tulum, iki takım... Fazla bir şey almadım çünkü çok çabuk büyüyorlar...Yanıma da iki tulum ve bir takım almıştım... Tabii iç çamaşırlarıyla birlikte...ama bunları alırken hangi mevsimde doğum yapacağını göz önünde bulundur... Kendine iki ve ya üç pijama takımı ve bir sabahlık da al... Koridorda yürürken çok rahat ve şık oluyor...tabii bu senin de tercihin... Şimdilik aklıma gelen bunlar...

İlkinden tecrübeliyim bebeğin için ihtiyacın olabilecek ürünler aşağıda...:)

Bebek için

• Kundaklamak için ince bir battaniye (hastane çıkışları içersinde bulunuyor zaten)
• Body- tulum-iç zıbın-çorap-şapka vs. Bir tane hastane çıkışı yeter zaten orada hastaneye ait tulum giydiriyorlar. Eğer sezaryen olursanız diye 2 adet hastane çıkışı almanızda fayda var, dah afazla kalacaksınız çünkü.
• Yenidoğan için hazır bez (genelde hastane bir paket veriyor ama ne olur ne olmaz koymakta fayda var)
• Islak mendil yeni doğan - bolca :)
• Ana kucağı (arabaya sok-çıkart olanından, eğer arabanız varsa)
• Araba koltuğu
• Ağız mendilleri

daha okurken bunalıma girdim :/ bir sürü borcumuz var nasıl alırım bunca şeyi bilemedim şimdi :( ilk başta çocuğu duyduğumuzda baya endişelenmiştik çünkü hem ölsem aldırmazdım hemde nasıl bakarız diye, sanırım o korkular yavaş yavaş gerçek oluyor:( inşallah bebeğim rızkıyla gelir sersefil olmaz çocuğum :( :'(

daha okurken bunalıma girdim :/ bir sürü borcumuz var nasıl alırım bunca şeyi bilemedim şimdi :( ilk başta çocuğu duyduğumuzda baya endişelenmiştik çünkü hem ölsem aldırmazdım hemde nasıl bakarız diye, sanırım o korkular yavaş yavaş gerçek oluyor:( inşallah bebeğim rızkıyla gelir sersefil olmaz çocuğum :( :'(

inşallah canım oyle olur, bebegın rızkıyla gelir, Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun :))

Pamuku diye bir marka var, internet satışı var., lüks bir marka. Annenin geceliğiyle bebişin tulumu aynı desen,çook tatlı duruyor :)

hanımlar merhaba.4 buçuk aylık hamileyim.bebeğimin cinsiyeti belli oldu.kararsız kaldığım bir konu var sizden ricam beni aydınlatmanız.bu ilk gebeliğim ve hastane çıkışında tam olarak bana neler lazım olur bilemiyorum.internetten araştırdım çoğunda farklı şeyler yazıyor az evvel pişik pudrasına ihtiyaç duyulacağını okudum biryerde mesela.yarın alışverişe çıkıcam bana hastanede bebeğin ihtiyaç duyacağı şeyleri rica etsem yazar mısınız?vakit ayıran herkese teşekkürler

Back
X