Hastane İçin Bavul Hazırlığıma Yardım Edebilir misiniz?

Kızlar Bebişinizin Çantasına Büyük Boy Biberon Ve Emzik de Alıyor musunuz?

Ya Hastanede Kaç Gün Kalırız Acaba.. Eğer Bebekte veya Bende Sorun Olmazsa Bi Gece Yani Bi Gün Bekletip Çıkarmazlar mı?

valla normalde 1 sezeryanda 2 gün diye biliyorum bi sorun yoksa.

ben her ihtimale karşı bir biberon aldım inşallah gerek kalmaz.emzikte koydum

valla normalde 1 sezeryanda 2 gün diye biliyorum bi sorun yoksa.

ben her ihtimale karşı bir biberon aldım inşallah gerek kalmaz.emzikte koydum

yaa kociş abartma diyor da etrafımda bilen falan da yok şaşırıyorum acaba abartıyormuyum diye koyalım bakalım onları da :}

Büyük boy değil ama biberon alıyorum ben de. Sütün gelmezse, ememezse falan lazım olabilir. Ama büyük boy içecek kadar aç olmaz heralde :)
Sezeryanda iki gün diyorlar ama benim birçok arkadaşım özel hastanede sezeryan yapıp bir gün kaldılar.

bişey sorcaktım,biberonu her kullanımdan sabunlu suyla yıkayın yazıyor üstünde.sabun ve bulaşık bana biraz tuhaf geldi de:44:

biliyorum biraz saçma soru olacak ama:37:,biberon ve emziği yıkarken sabun kullanılıyor ya markası fark eder mi?yoksa el sabununu suda eritip o suyla mı yıkıyacağım?
ya aslında günlerim azaldı,tedirginlik oldukça fazla.sanki sürekli bişeyler eksik gibi,bişeyler olacak gibi....son 4 gün ve ben korkuyorum...:53:

dillerim lal seninle aynıyız galiba benim son sat 21 mayıs 36+3 günlük bebeşim sezeyan olucam ya sen? 10 şubat tarihim..erkenmi bebek için..?

evet benimde sat 20 mayıs.benim daha belli diil normal diyoruz o şekilde devam ediyor.henüz çatı muayeneside olmadım 39.haftada bakıcak.
sezeryanları zaten 37. haftadan sonra 38 de almaya başlıyolar.erken diil bence.

biliyorum biraz saçma soru olacak ama:37:,biberon ve emziği yıkarken sabun kullanılıyor ya markası fark eder mi?yoksa el sabununu suda eritip o suyla mı yıkıyacağım?
ya aslında günlerim azaldı,tedirginlik oldukça fazla.sanki sürekli bişeyler eksik gibi,bişeyler olacak gibi....son 4 gün ve ben korkuyorum...:53:

ben hiç deterjan kullanmadım öyle bi yazıda okumadım

suyu kaynattım kaynayan suya attım 5 dakika kaynattım sonra çıkardım ilk sefer için böyle yaptım

Artık bu hafta sonu nolur nolmaz diye hastaneye giderken yanımda götüreceğim doğum çantamı hazırlayıp yatak odasında bir köşeye koyacağım.
biliyorsunuzki 7. aydan itibaren doğum olabiliyor.İnşallah herşey yolunda olur zamanında doğururuz ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım.
ben listemi yaptım umarım birşeyler unutmamışımdır.
belki faydalanırsınız diye burayada ekliyorum:)
Sevgiler....

Doğum Çantasında Bulunacak malzemeler-Hastane çıkışı ( 2 takım)
-Zıbın takımı,yelek
-Havlu
-Battaniye( 2 adet)
-Portbebe ve bakım çantası
-Ağız mendili
-Unibaby yeni doğan ıslak mendil
-Prima yenidoğan bezi
-Hasta bezi(4-5 adet) - ped( 1 paket)
-Terlik
-Kolonya
-Peçete
-Tuvalet kağıdı
-Havlu kağıt
-Şeker sepeti ve şekerler
-Gecelik ( 2 adet )
-Lohusa tacı,toka
-Ruj,krem,tarak,ayna,allık
-Diş fırçası ve macunu
-Sıvı sabun
-Bardak
-Şarj aleti
-Kitap
-Hırka veya şal
-Kilot,emzirme sütyeni,çorap
-Sıvı sabun
-Fotograf makinası(video camera)
-Kirli Torbası
-Yastık kılıfı ve temiz çarşaf
-Alt açma seti
-0 numara emzik
-Pişik kremi
-Deodorant
-Göbek bağı için uzun bez
-Kağıt,kalem
-Hastaneden çıkarken giymek için temiz kıyafet

gerçekten detaylı bir liste olmuş çok teşekkürler..

kızlar özel hastaneler bizden neler istiyo exstra.tamam çantamızı falan hazırlıcaz ama mesela hasta bezi olsun bebeğin ilk kıyafetleri olsun bazı hastaneler bunları karşılıyo.örneğin ben medikalde yapıcam kısmetse ama daha hiç bişi sormadım hastaneyle konuşmadım daha bir hafta sonra doğumum.

Back
X