Hastane yatış tek başına

MephisTo

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
301
240
18
Merhabalar arkadaşlar
Dün acile gittim serum verildi ve hemen yatış denildi( ağızdan beslenme olmadığı için) .fakat bir kaç gün izin istedim düşünmek için sadece eşim var o ilgilenecek ama içeri alınmıyor ailem başka şehir de annem gelecek ama gelmesini istemiyorum çünkü hasta kaldıramaz
Sorum şu tek başına olabilir mi hastane de yatmak? hiç bir fikrim yok hastane işleri ile ilgili. yardımcı olur musunuz

Çok geçmiş olsun.
Allahım acil şifalar versin inşallah.

Erkek kabul edilmiyor yani o bölüm içerisine bile durması yasak bende anlamadım

Devlet hastanesi ise kabul edilmeyebiliyor erkek refakatçi doğru. Yengem ameliyat olduğunda dayımı almamışlardi diğer hastalar rahatsız oluyor diye hatırladım. Ama devlet hastanesi ise hemşireler vs çok yardımcı olmazlar size anneniz gelse iyi olur bence .Eğer özelse yardım ederler büyük bir operasyon değilse de tek olmanız o kadar sıkıntı olmaz.

Bende gebelikte tek yattım eşim ara ara eksikleri getirdi onun dışında kalkamayacak durumda refakatçi aldım yanıma kanama sıkıntınız yoksa bir şekilde halledebilirsiniz diye düşünüyorum

Devlet hastanesi ise kabul edilmeyebiliyor erkek refakatçi doğru. Yengem ameliyat olduğunda dayımı almamışlardi diğer hastalar rahatsız oluyor diye hatırladım. Ama devlet hastanesi ise hemşireler vs çok yardımcı olmazlar size anneniz gelse iyi olur bence .Eğer özelse yardım ederler büyük bir operasyon değilse de tek olmanız o kadar sıkıntı olmaz.
Anladım peki teşekkürler

Bende gebelikte tek yattım eşim ara ara eksikleri getirdi onun dışında kalkamayacak durumda refakatçi aldım yanıma kanama sıkıntınız yoksa bir şekilde halledebilirsiniz diye düşünüyorum
Kanama yok sadece muhtemelen serum takviyesi olacak.peki hemşireler yardımcı oluyor muydu

Eğer ayağa kalkamayacak kadar ciddi bir rahatsızlığınız yoksa tabi ki olabilir. Mayıs ayında 2 gece tek başıma yattım hiçbir sorun yaşamadım. Bir şey gerekirse personel elinden geldiği kadar yardımcı oluyor zaten.

Merhaba gebelik bulantı ve kusmalarim çok fazla ilaca rağmen.yemek yiyemiyor su bile icemiyorum.yani hiç bir şekilde ağzıma bişey koyamıyorum bulantidan dolayı
Öncelikle geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaALLAH.
Bende hamileliğimin son haftasında yüksek tansiyondan 3 gün z.kamilde yattım.

Ve kadın doğum bölümü olduğu için erkek refakatçi alınmıyordu.
Ben zaten kimsenin kalmasını istemedim zira sadece tuvalet için ayağa kalkıyordum onu da kendim yapabiliyordum.
Tek başına ayağa kalkma probleminiz yok ise tek yatabilirsiniz.
Eşiniz ziyaret saatlerinde gelir. Telefonunuz sizde olacak acil durumda haberleşirsiniz.
Hemşireler hep ortalıkta olacak.
Yemekleriniz zaten ayağınıza gelecek.
Zaten tüm gün yatacaksınız.

Sadece ihtiyaç gidermek için kalkacaksınız sorun olmuyor yani.

Kadın hastaya erkek refakatçi almazlar.
Erkek hastaya kadın bakabiliyor ama kadına erkek bakamıyor.
Bir de şimdi pandemi var çok normal yalnız kalman.

Çok geçmiş olsun

Kanama yok sadece muhtemelen serum takviyesi olacak.peki hemşireler yardımcı oluyor muydu
Neye yardımcı olmaları gerekiyor?
Kanamanız yok, hareket kısıtlaması yok
Tek yapacağınız şey yatmak, tuvalete gitmek, bunu da tek başınıza yapabilirsiniz herhalde
Gelip serum takacaklar, serum bitecek yenisini takacaklar, yemek yiyebilecek duruma gelirseniz bir tepsi yemek gelecek önünüze yiyip tuvalete gidip tekrar yatacaksınız
Ağır hasta yada ameliyatlı değilsiniz yanınızda biri olmasına ne gerek var

Merhaba gebelik bulantı ve kusmalarim çok fazla ilaca rağmen.yemek yiyemiyor su bile icemiyorum.yani hiç bir şekilde ağzıma bişey koyamıyorum bulantidan dolayı
Cok gecmis olsun.
Ameliyat falan durumlarinda tek basina kalınmaz ama bu durumsa kalinabilir diye düşünüyorum ayaga kalkmaya engel bir durumunuz yoksa.

Kadın hastaya erkek refakatçi almazlar.
Erkek hastaya kadın bakabiliyor ama kadına erkek bakamıyor.
Bir de şimdi pandemi var çok normal yalnız kalman.

Çok geçmiş olsun
Ilk kez duydum kadin hastaya erkek refakatci olmadigini.
1 ay once safra kesemi aldirdim. Hemen yan odamda yengemin ablasi vardi o da ayni ameliyati oldu. Odadaki diger kadinin refakatcisi esiydi.
Halam oldugunda odadaki diger kadinin da refakatcisi esiydi.
Hastaneye gore degisiyor sanırım.

Öncelikle geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaALLAH.
Bende hamileliğimin son haftasında yüksek tansiyondan 3 gün z.kamilde yattım.

Ve kadın doğum bölümü olduğu için erkek refakatçi alınmıyordu.
Ben zaten kimsenin kalmasını istemedim zira sadece tuvalet için ayağa kalkıyordum onu da kendim yapabiliyordum.
Tek başına ayağa kalkma probleminiz yok ise tek yatabilirsiniz.
Eşiniz ziyaret saatlerinde gelir. Telefonunuz sizde olacak acil durumda haberleşirsiniz.
Hemşireler hep ortalıkta olacak.
Yemekleriniz zaten ayağınıza gelecek.
Zaten tüm gün yatacaksınız.

Sadece ihtiyaç gidermek için kalkacaksınız sorun olmuyor yani.
Sağolun teşekkürler.sanirim tatmin oldum korkularım vardı çünkü hiç refakatçim olacak şekilde bile yatmadım.

Back
X