Hastanedeki bilgilerin alakasız kişilere ulaştırılması

aslinda dava edicem falan hic gerek yok sadece hasta haklarina sikayet etse bile yeterli ama isinden etmeye gerek yok demissiniz ama su var bu bosbagoz çalışanin baska bir tanidigi psikatriye gidebilir yada genc bir kiz kadin dogumcaya gidebilir adet duzemsizligi vardir kizin kalkip birisin adini deliye cikardir diyerinin bilmemniye böyle düşünmek lazim
Bakın ısrarla ben olayın vehametinin farkındayım diyorum. Bana örnekler veriyorsunuz. Anlatmak istediğim bebek olayını müjdelemek istemiş olabilir bu kişi. Benimki bir tahmin. Tabiki yaptığı hiç ama hiç yasal ve etik değil. Bir ihtimal böyle düşündüm ben. Konu sahibi gidip konuşabilir biraz korkutabilir. İsterse tabiki şikayet edebilir, herşey olabilir sadece benim düşüncem.
Dediğim gibi ben mahremiyeti ve mahremiyet ihlalini ve sonuçlarının ne olacağını veya olabileceğini iyi bilirim. Memur olarak bilgim dahilindedir.

Davalık bir mesele göremedim.

Kimsenin hakki ve izni yok sizin saglik bilgilerinizi 3. kisilerle paylasmaya. Isterse davaya kadar goturebilir, manevi tazminat gibi.
Cidden hemsirenin cok saglam bir sekilde haddi bildirilmesi lazim, birde kv, anne kardes gorumcede degil kayin yani cusss.
Ne bicim gereksiz insanlar var su hayatta. Diyorum tekrarliyorun turk insanindan adam olmaz genetik cogunun genetik kodunda hata var cunku.
Su hic normal insan davranisimi sizce ?

Hktby Hktby ya da diğer arkadaşlar. Söz konusu kişi kadın doğumcunun yanındaki stajyer hemşire kızmış. Kaynım kızın ismini ve kim olduğunu söylemedi. Çaktırmadan eltimi arayıp ismini ve kadın doğumcunun yanında çalıştığını öğrendim. Soyadı, okulu ve diğer bilgileri kimseyle yüzgöz olmadan nasıl öğrenebilirim acaba?

Soyadi okulu vs gerekli degil.. 184 u arayin su hekimin yaninda calisan stj hemsire ismi su diyin bu yeterli..
Her saglik calisani dr dan hemsiresine guvenligine kadar kim olursa olsun hasta bilgisini paylasamaz bu bosbogazlik vs degil bu suç.. sizin extra herhangi bir bilgiye ihtiyaciniz yok direk sikayet edeceksiniz sabim olayi bashekime ilgili dr ve stj hemsireye iletecek. Ayrica Bunu sadece kendiniz icin degil sizden sonra herhangi birinin basina benzeri gelmesin diye yapiyorsunuz..

Bakın ısrarla ben olayın vehametinin farkındayım diyorum. Bana örnekler veriyorsunuz. Anlatmak istediğim bebek olayını müjdelemek istemiş olabilir bu kişi. Benimki bir tahmin. Tabiki yaptığı hiç ama hiç yasal ve etik değil. Bir ihtimal böyle düşündüm ben. Konu sahibi gidip konuşabilir biraz korkutabilir. İsterse tabiki şikayet edebilir, herşey olabilir sadece benim düşüncem.
Dediğim gibi ben mahremiyeti ve mahremiyet ihlalini ve sonuçlarının ne olacağını veya olabileceğini iyi bilirim. Memur olarak bilgim dahilindedir.

Bu deontoloji nizamnamesine gore suc. Suc isleyen kisi korkutulmaz sikayet edilir.. bunu bu kadar basitlestirmeyelim. Herkes saglik sektorunde calisamaz bu isin kurallari kaideleri var yasalar var.. en buyuk sorumluluk hasta mahremiyeti. Olayin vahametini kucumsememek lazim

Gecenlerde haberlerde vardı kız bekar hamile babasını aramıslar kızınız hamile diye :D ne saçma ya soylemek isteyen kendi soyler

Bu deontoloji nizamnamesine gore suc. Suc isleyen kisi korkutulmaz sikayet edilir.. bunu bu kadar basitlestirmeyelim. Herkes saglik sektorunde calisamaz bu isin kurallari kaideleri var yasalar var.. en buyuk sorumluluk hasta mahremiyeti. Olayin vahametini kucumsememek lazim

Katılıyorum. Hocalar vaka sunumu yaparken bile hastanın özel bilgilerini paylaşmaz, yüzlerini sansürler. Yani kendi öğrencilerine bile söylemezler. Hatta bir hocamız evde kendi de Dr olan eşimize söylememiz dahi suç ama söylüyoruz demişti.

Yani dışarı sızdırdığı bilgi de küçük bir bilgi değil. O gebelik istenmeyen bir gebelik olsaydı ne sonuçlar ne büyük sıkıntılar yaşanabilirdi.

Katılıyorum. Hocalar vaka sunumu yaparken bile hastanın özel bilgilerini paylaşmaz, yüzlerini sansürler. Yani kendi öğrencilerine bile söylemezler. Hatta bir hocamız evde kendi de Dr olan eşimize söylememiz dahi suç ama söylüyoruz demişti.

Yani dışarı sızdırdığı bilgi de küçük bir bilgi değil. O gebelik istenmeyen bir gebelik olsaydı ne sonuçlar ne büyük sıkıntılar yaşanabilirdi.

O vakalarin paylasilmasi icin gerekli aydinlatma formlariyla imza alinmasina hastanin onay vermesine ragmen gosterilen saygi ortada..

Ben zamanında kaymakamlığına şikayette bbulunmuştum hemşeriler kapı kapı dolanıp ev hanımlarını hamile,düşük, çocuk sayısını soruyorlardı kapı önünde çok aşağlayıcı bulmuştum sana ne benim düşüğümden sana ne benim hamileliğimden ne kadar ilkel di bir an afrikadaymışım gibi geldi bana dedim bu sorduğunuz soruları karşıdaki kapı komşum en özelimi duyacak bilecek ,bu olacak şey değil

sagol arkadasim super yazmissin bide arkadas tarafindan resmen haslaniyorum bakin israrla diye neyse o da onun görüşü saygi duyuyorum.

sagol arkadasim super yazmissin bide arkadas tarafindan resmen haslaniyorum bakin israrla diye neyse o da onun görüşü saygi duyuyorum.
Offff offf hala anlamamışsınız. Allah aşkına hangi sözümde haşlama var söylermisiniz?
Neyse Canınız saolsun.

Hktby Hktby burbuk burbuk sizi etiketlemek istedim son gelişmelerden..
Sabime şikayet belirttim. Öğleden sonra başhekimliğe gitmeyi düşünüyorum yazılı dilekçe vermek için. Söz konusu kişi stajyer hemşire ve kaynımın apartmanında oturuyormuş. Soyismi benzerliğini görünce gidip akraba olduğumuzu öğrenmiş falan filan..
Asıl mesele aile karıştı. Kaynımla dün ufak bi tartışma yaşadık. Kimse bana bişey diyemiyor, yanaşamıyorlar bile ama Herkes eşime yükleniyor. Arayıp arayıp çağırıp onu ikna etmeye çalışıyorlar o da beni. Tabi ki "çok anlamsız ve saçma" geliyor tepkim onlara. Herkes sus pus biraraya geldiğimizde arkamdan yeterince konuşuyorlar çünkü. Bu olayı duyduğum gün eşime çok kırılmıştım başka birşey yüzünden ne onu ne de çok bilmiş ailesini dikkate alasım dahi yok:( sürekli vicdan baskısı yapıyorlar kv de gelip gelip aşırı ilgili, iyi davranarak vicdanıma oynuyor. İyice canım sıkılıyor.
Tabi ki asıl meseleyi kimse anlamıyor. Eşim de sen burdaki insanlara anlatamazsın diye diretiyor. Dava konusunu bilemiyorum henüz araştırmadım açıkçası çok vaktim de yok ama stajyerliğine bu hatası işlerse sanırım o kafi olur diye düşünüyorum. İlginiz için sağolun:KK52:

Hktby Hktby burbuk burbuk sizi etiketlemek istedim son gelişmelerden..
Sabime şikayet belirttim. Öğleden sonra başhekimliğe gitmeyi düşünüyorum yazılı dilekçe vermek için. Söz konusu kişi stajyer hemşire ve kaynımın apartmanında oturuyormuş. Soyismi benzerliğini görünce gidip akraba olduğumuzu öğrenmiş falan filan..
Asıl mesele aile karıştı. Kaynımla dün ufak bi tartışma yaşadık. Kimse bana bişey diyemiyor, yanaşamıyorlar bile ama Herkes eşime yükleniyor. Arayıp arayıp çağırıp onu ikna etmeye çalışıyorlar o da beni. Tabi ki "çok anlamsız ve saçma" geliyor tepkim onlara. Herkes sus pus biraraya geldiğimizde arkamdan yeterince konuşuyorlar çünkü. Bu olayı duyduğum gün eşime çok kırılmıştım başka birşey yüzünden ne onu ne de çok bilmiş ailesini dikkate alasım dahi yok:KK43: sürekli vicdan baskısı yapıyorlar kv de gelip gelip aşırı ilgili, iyi davranarak vicdanıma oynuyor. İyice canım sıkılıyor.
Tabi ki asıl meseleyi kimse anlamıyor. Eşim de sen burdaki insanlara anlatamazsın diye diretiyor. Dava konusunu bilemiyorum henüz araştırmadım açıkçası çok vaktim de yok ama stajyerliğine bu hatası işlerse sanırım o kafi olur diye düşünüyorum. İlginiz için sağolun:KK52:

Dosyasina da isler mahremiyet neymis ogrenir.. aile meselesiyle ilgili yorum yapamicam su aralar bende de ayni sorunlar var. benim kv de oglunun vicdannina oynama ve aglama krizlerinde. Ben gorusmeme karari aldim..Kelin merhemi olsa kendi basina surermis diyip susuyorum :)

kızlar hamileyim, hamileliğimi bikaç ay akrabalara söylemeyi düşünmüyordum. Öncesinde düşük yaptım, birsürü abzürd tepkiyle karşılaştım. Hamileliğim süresince de iş dolayısıyla yurtdışında tek kalacağım. Hem annemi merakta,uykusuz bırakmamak vs vs gibi bir sürü nedenden söylemeyecektim ki.. Hastane çalışanı kaynımı arayıp sizin gelin hamile demiş..sinir oldum, biçok şey de üstüste geldi daha bi sinir oldum
Dava yoluyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen? Sonuna kadar götürmesem de gözünü korkutmak istiyorum, insanların özellerini ilçeye yaymaktan vazgeçerler belki
Terbiyesiz. Ona ne ya. CanıM hasta mahremiyeti var. Gevşek ağız alsın cezasını. Çalıştığı kuruma da 184 müydü bakanlığın şikayet hattı ara onları. Gerekli müdahaleyi onlar yapıyor. Dava işi uzun sürer bakanlık açar soruşturmayı. O kişi durup durup senin tahlil sonuçlarına mı bakıyor da biliyor sonucu.

Stajyer mi? Yediği b...u biliyor mu acaba. Hafiye gibi araştırmış bir de ha! Kızı çek kenara bir güzel hala Korkut gözünü bakanlık bişey yapmaz büyük ihtimal. Okula şikayet edersen kız için büyük sıkıntı olur. En iyisi çek kenara şikayet ettim seni vs vs Korkut. 3. Kişilerle bugün muayeneye geldi bilgisini paylaşmak bile yasak.

Konu sahibi suan hakliyken kenara cekip kizi korkutup haksiz konuma gecsin diye akil vermeyin.. bakanlik bisey yapmaz ne demek suan saglik sistemi tamamen hasta memnuniyeti uzerinden isliyor bashekimlik sabim sikayetlerini cok onemsiyor.. rapor vermedigim hasta muayene etmedi diyerek sabimi arayip ilk defa sikayet edildigimde anlamistim ben prosedurun isledigini..

Hayır birde birinci derece yakını falan da değil kaynın. Soyadı benzerliğinden hafiye gibi araştırıp bulup yetiştiriyor. Üstüne vazife olmayan bir iş olmasını geçtim, bu hemşirelere hasta mahremiyeti konusunda ders verilmiyor mu ?

Hayır birde birinci derece yakını falan da değil kaynın. Soyadı benzerliğinden hafiye gibi araştırıp bulup yetiştiriyor. Üstüne vazife olmayan bir iş olmasını geçtim, bu hemşirelere hasta mahremiyeti konusunda ders verilmiyor mu ?
Veriliyor tabi ki ..meslek etigi dersi var. Hocalarinin her hasta basinda buna dikkat cektigini dusunuyorum..lakin dersin verilmesi durumu ogrendigi anlamina gelmiyor ornekte oldugu gibi...

Veriliyor tabi ki ..meslek etigi dersi var. Hocalarinin her hasta basinda buna dikkat cektigini dusunuyorum..lakin dersin verilmesi durumu ogrendigi anlamina gelmiyor ornekte oldugu gibi...

Derslerde öğrenilmeyen hayat tecrübeleriyle öğreniliyor. Yarın bu kız, kadın doğuma farklı nedenlerden başvuran bekar bayanlarında adını çıkarır. Böyle araştıracak kadar boş vakti ve enerjisi olduğuna göre. Her sektörün belli kuralları var, bu sektörün içinden olmayan affet gitsin diyebilir ama meslek etiğine uymayanları ayıklamak gerektiğini düşünüyorum.

Stajyer hemşireler sağlık Bakanlığının üvey evladıdır. Bakanlık hastanelerinde de özel hastanelerde de staj yapabilirler. SabiM bir şey yapamaz bence. Stajyer olduğunu okumadan yazmıştım o mesajı. Okulla bağlantıya geçebilirsiniz. Liseye gidiyorsa ilçeye yakın yerdir. Üniversiteye gidiyorsa bilemem. Hocası stajdan bırakır kesinlikle. 1 sene okılu uzar. Okuldan ithar alır. Hastane konuyu önemserse o hastanede staj yapamaz başka. Aile planlaması eğitimi verdiğimiz kişi hamile kalınca halk sağlığı hocamız stajımızı yakıyordu mesela ünde.

Back
X