• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hastaneden çıkarken portbebe mi yoksa ana kucağı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
arkadaşlar hastane çıkışında bebişimizi portbebeyle mi yoksa araba koltuğu şeklindeolan ana kucağıyla mı çıkarmamız gerek? hangisi daha sağlıklı.:sm_confused::sm_confused:

bebeğin ilk zamanları için de geçerli bir soru bu tabi ki..hangisini kullanacağız? anakucağı portbebe gibi dümdüz olmuyor galiba. bebişlerin ilk zamanlar dümdüz yatması şart mı?

anakucağınız yeni doğan için uygunsa zararı olmaz,önemli olan hastane çıkışı bebeğin rüzgara maruz kalmaması.

şimdiki yasalara göre ana kucağı...oto koltuğu yerine kullanılabilen..bazı ülkelerde onu görmeden bebekleri salmıyor hastaneler..

Biz portbebeyle çıkardık,aldığımız set 3lüydü,olmasa anakucağında çıkartırdık,portbebeyle çıkarmak şart değil bence..

kendı kucagımda cıkarırım hastaneden :hulya: arabada bırakmaya kıyarsam oto koltuguna koyarım olumunekankayizsmile

bende çok kararsızım. ikisinide aldık. ama allah korusun oto koltuğu (0-13kg) daha iyi gibi geliyo en azından araca sabitlenebiliyo. ama daha karar vermiş değilim...

bence portbebe en güzeli hemde fermurarını da çekiyorsun mis gibi oluyor..düz zemin daha sağlıklı diye düşünüyorum..

portbebelri çok seviyorumana kucağına nazaran taşıması daha kolay ama hastaneden çıkarırken anakucağını düşünüyorum.kış olacak anakucağında battaniyeye sardımmı bide fermuarını çektimmi üşümez bebikim.şubata denk gelecek Allah nasip ederse benim doğumum

ilk bir iki ay anakucağını kullanırım ama sonra portbebeyi kulllanmak istiyorum

portbebelri çok seviyorumana kucağına nazaran taşıması daha kolay ama hastaneden çıkarırken anakucağını düşünüyorum.kış olacak anakucağında battaniyeye sardımmı bide fermuarını çektimmi üşümez bebikim.şubata denk gelecek Allah nasip ederse benim doğumum

ilk bir iki ay anakucağını kullanırım ama sonra portbebeyi kulllanmak istiyorum

portbebe ile ana kucağını karıştırdın sanırım :)

kızlar kış bebekleri için anakucağını dışarı gezmelerinde önermiyorlar evde kullanırsınız ancak dedi mağaza görevlisi hastaneden çıkartmak aşı kontrole falan götürmek için en iyisi kıs bebeklerine portbebe alın deddi öyle yaptık bizde içine battaniye koydum hem yumuşak olsun hem sıcak tutsun diye bide içine bebeğin girdiği portbebe setleri varya altdeğiştirme olarakda kullanılıyo onudan alıp koydum doğuma giderken alıcam öylece zaten yaza kadar 13kiloyu geçerse kullanamazsın dedi ama yinede alıcam anakucağı hem arabada kullanırız hemde akraba ziyaretlerinde içinde uyuturuz dedim

portbebe ilk günler için rahat görünsede ben tercih etmedim halbuki ablam hiç kullanılmamış vermişti paketini bile açmadım.ana kucağı aldık içi biraz derindi ilk kullanışta bilemedik ama sonra içine battaniye katlayıp koydum..oturma pozisyonuna gelene kadar öyle kullandık.yalnız anakucağı bence çok işe yarıyor..4 aylık olduktan sonra ona bırakıyordum tutma yerine oyuncak bağlıyordum farklı farklı.onunla oyalanıyordu.hem bi misafirliğe gidince ya da birileri gelince kucaktan kucağa dolaşacağına onda tuttum çok faydasını gördüm ben..portbebe alana kadar anakucağı alıp doğum kışa geliyorsa üzerini örtüp çıkarsınız hastaneden..hayırlı doğumlar diliyorum :)

ben port bebe kullandım içine bi yastık diktik mis gibi.anakucagıda güzel ama yenıdogan minnacık içinde hafifte yamuk olmasına dayanamadım ıkısınıde götürmüştük portbebeyle cıkardım.Ama anakucaklarınında ayarlanabilirleri var dümdüz oluyo onlarda güzel

ben hastane çıkışında portbebe kullandım,martta doğum yapmıştım,ana kucağında üşürdü miniğim. bir ay ancak kullanabildim toplamda 10 kez falan aşı için,kontrol için dışarı çıktığımızda kullandım. bi tanıdığınızda varsa alıp kullanın derim. ana kucağı kullanıyorum şuan. evde çok rahat oluyo mutlaka olmalı diyorum. arabada zaten mecburi kullanıyoruz. ama havalar soğuk portbebe daha iyi olur. ana kucağına oturamaz ilk hafta zaten.

portbebe mi anakucağı mı diye düşünürken ben, 5 ekimde oğluşum süpriz yaptı bize, 36+5 de dünyaya gelmeye karar verdi, apar topar:) hastaneden çıkarken de anneannesinin kucağını tercih ettik, ben dikişlerimden dolayı zor yürüdüğümden. :lepi:

portbebe mi anakucağı mı diye düşünürken ben, 5 ekimde oğluşum süpriz yaptı bize, 36+5 de dünyaya gelmeye karar verdi, apar topar:) hastaneden çıkarken de anneannesinin kucağını tercih ettik, ben dikişlerimden dolayı zor yürüdüğümden. :lepi:

Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün,karşısına hep iyi insanlar çıksın inşallah.

Back
X