hata yapmak,yanlış karar vermek istemiyorum...!

sana sadece bir örnek anlatacağım cnm.
ben 1.5 sene oldu evleneli ben temmuz ayında arkadasımda mayısta evleniyordu benden 1.5 ay önce. 5senelik flörtten sonra. çocuk o kadar para muhabbeti yapıyoduki anlatamam aile desen aman allahım .kızın gelinlik falan herseyi hazır. pat diye cocuk ayrıldı sebep yokken. sırf ailesi yüzüdnen hersey onların istediği gibi olucakmış paşam. ve cok para lafı geçi,yodu. ni tekim ayrıldılar. kız psikolojik tedavi gördü düğünün olduğu tarihte tüm kuzenleri ile tatile gitti. zaten hollandadan düğün için gelicekti kuzenleri iptal etmediler geldiler. şimdi ne oldu inanırmısın kız dün gece baskası ile evlendi ve o kadar mutluki. eski nişanlısıda aradı ama nafile.
yani demem o ki bazı sorunları rabbim önceden karsına çıkarıyo kısmetin baska yerde seni bekliyor. sakın çok fazla kendini yıpratma

yasadığım hersey bir kabus gibi..geçtiğimz 24 kasımda yanş öğretmenler günümün sabahında anne yarım olan 63 yasındaki anaanemı kaybettim..pskolojık olarak zaten çökmüştüm...
birde bu olay...
geçer elbet sadece üzerimde bıraktığı hasarlar ömür boyu canımı yakacak..
çok taze hersey...
anneme anlattım...
bittğini söyledim..
artık bende kabullendim..
bu kadar basit bir seklde bttğini kabullenen kendsnde hiç bi seklde düzeltme cabası olmayan,hala kendini haklı gören biriyle bi ömür yola çıkılmazdı..
çok şanslıyımki ailem hep yanımda..
ama akrabalarım uzun süre beni konusacak..
ailemide üzecekler..
anlayıssz çoğu..
kanus gibi bu yasadıklarım tek istedğim zamnın bian önce geçmesi....zamanla yaralarımın sarılması..

Dün sana yorum yapmıştım canım, bilmem hatırlarmısın.Benim de bildiğim kötü bir örnek var, çok iyimser olma diyecektim ama içimden gelmedi.Etkilemekten korktum,üstünkörü yazdım.Allah yardımcın olsun, ama sana sadece şunu söyleyeyim:Eğer pişman olup da dönerse sadece ayrıldığınız için pişman olur, yoksa o aranızda geçen para mevzusunda haksız olduğu ve söylediklerinden pişman olduğu için değil.Bu zihniyet kolay kolay değişmiyor, biliyorum.Eğer bir gün olur da cidden pişman olup dönerse, sen de yeniden denemek istersen öncelikle onun bu konudaki zihniyetini hazmetmelisin, bunu bil.(tabi inşallah ben yanılırım)

dünden bu yana yanımda olan ilgi gösteren cevap yazan herkese teşekkür ederim..
ben odada annemle konusurken babam geldi..osa bitsin dedi..
sende yine bi haller var,bir kısmını duydum anlat dedi..
ağlaya ağlaya anlattım..
babam çok tuhaf oldu..
herseyi bu kadar basit görüyosa bitsin ben seni yerdemi buldum dedi..sakın ağlama güçlü ol kızım..birde ne olursa olsun ama ne olursa olsun ararsa karsına çıkarsa asla cevap verme dedi..
babasını aradı sonra,birdaha oğlun kızım etrafında dönerse,buralara adımını atarsa çok fena olur..ben kızımn bu gözyaslarını dünyaya değişmem..babasıda ben oğlumla konusup arıcam sizi dedmiş..
4 saat sonra eski nişanlım aramaya başladı açmadım ,baya aradı..sonra babamı aradı babamda açmadı..sonra abim geldi,ablam kardeşlerim...
hepsi benim yanımda oldu fakat abim hemen silinip atılmaması gerektğini,bu dönemlerin olableceğini,nişanlımın iyi biri oldgndan bahsetti..sadece kafasını karsıtgnı iyi düşünmem gerektğini söyledi..
kızlar suan için kararım net..
bitti..
çok şükürki herdaim yanımda olan harika bi ailem var..
yinede zor günler geçireceğim..
yarın neler olcak bilmiyorum

canım ,sen de pat diye bitti deyip, ailene falan açıklamışsın..
velveleye vermeden karşılıklı konuşsaydın ya..

canım bence sen haklısın..yanı 5bin için yaptığı ayıp..ama sana bısey dıcem tatlım neden soledınkı ona..ben senın yerınde olsam sölemezdlm..sonucta sana az gelen rakam ona batmıs normal olarak..ınsanoğlu çiğ süt emmiş dememişler bosuna..yanı bunun konusunu bıle etme..sana tek tek aılen neye nekadar werdı dıemı soracak?

son yazını sımdı okudum.hakkında hayrlısı olsun canım..hayrlıysa ınsallah barısırsın..ama aılenı dınle kesınlıkle..onların dedıgı hep doğru cıkıyor maalesef :37:

birkez daha gördüm hayatta 2 gün içinde insanın basına neler geleblcegini 2 günde neler değişti hayatımda...
nişanlım belki gerçekten saçmaladı,belki gerçekten pişman oldu söylediklerine yada olmadı..onu hiç deinlemeden sabah bitirdiğimi söyledim..
o laflar ağzından çıkmıştı..
yazan arkadaşlar için diyorum bu cümleyi ben asla ona benım borcumu ode demedim...kendi çalştgmla kapatıcam bi kısmnı dedim..
ve nişanlım aylardır benden sakladıgı rend-gini ortaya ççıkardı..
biliyorum pişman olacagnı,biliyorum çok yıpranacağını benı deliler gibide sevdiğine o kadar inanıyorumkı..
tamam dedi oda madem bu kadar kararlısın bitsin dedi..
sonr da bana 'ayal dunyasında yasıyosun yazıklar olsun sana 'dedi..
bu cümlede belki çok şeyler anlattı ama biten bitti işte....
ve henüz ailme bişey söylemedim..önce anneye sonra babayaikardeşlere akrabalara..
herkese ayrı ayrı açıklamalar..
inanılmaz zor gunler benı beklıyor...
nişanlımın dün söyediklerini aklıma getirp onunla mutlu olamayacagmı düşünüp sabrediyorum..
kızlar mahvolmuş durumdayım...
bitti tüm yasanan güzellikler..
evimizi dizmiştik,esyalarımızın buyuk kısmını almıştık...
hayallerim gitti..
umutlarım yıkıldı...
ben ne yapacağımı bu günlerin nasıl geçiceğini hiç ama hiç bilmiyorum...

yasadığım hersey bir kabus gibi..geçtiğimz 24 kasımda yanş öğretmenler günümün sabahında anne yarım olan 63 yasındaki anaanemı kaybettim..pskolojık olarak zaten çökmüştüm...
birde bu olay...
geçer elbet sadece üzerimde bıraktığı hasarlar ömür boyu canımı yakacak..
çok taze hersey...
anneme anlattım...
bittğini söyledim..
artık bende kabullendim..
bu kadar basit bir seklde bttğini kabullenen kendsnde hiç bi seklde düzeltme cabası olmayan,hala kendini haklı gören biriyle bi ömür yola çıkılmazdı..
çok şanslıyımki ailem hep yanımda..
ama akrabalarım uzun süre beni konusacak..
ailemide üzecekler..
anlayıssz çoğu..
kanus gibi bu yasadıklarım tek istedğim zamnın bian önce geçmesi....zamanla yaralarımın sarılması..

dünden bu yana yanımda olan ilgi gösteren cevap yazan herkese teşekkür ederim..
ben odada annemle konusurken babam geldi..osa bitsin dedi..
sende yine bi haller var,bir kısmını duydum anlat dedi..
ağlaya ağlaya anlattım..
babam çok tuhaf oldu..
herseyi bu kadar basit görüyosa bitsin ben seni yerdemi buldum dedi..sakın ağlama güçlü ol kızım..birde ne olursa olsun ama ne olursa olsun ararsa karsına çıkarsa asla cevap verme dedi..
babasını aradı sonra,birdaha oğlun kızım etrafında dönerse,buralara adımını atarsa çok fena olur..ben kızımn bu gözyaslarını dünyaya değişmem..babasıda ben oğlumla konusup arıcam sizi dedmiş..
4 saat sonra eski nişanlım aramaya başladı açmadım ,baya aradı..sonra babamı aradı babamda açmadı..sonra abim geldi,ablam kardeşlerim...
hepsi benim yanımda oldu fakat abim hemen silinip atılmaması gerektğini,bu dönemlerin olableceğini,nişanlımın iyi biri oldgndan bahsetti..sadece kafasını karsıtgnı iyi düşünmem gerektğini söyledi..
kızlar suan için kararım net..
bitti..
çok şükürki herdaim yanımda olan harika bi ailem var..
yinede zor günler geçireceğim..
yarın neler olcak bilmiyorum
canim hakkinda hayirlisi olsun ama bence acele etmissin gibime geldi keske bi karsilikli konussaydin bir kac gun bekleseydin...
simdi butun gemileri yaktin aileler girdi araya keske boyle olmasaydi tabiki karar yine senin kararin ama yuva kurmak kolay degil ama yikmak cok kolay...:50:

canim hakkinda hayirlisi olsun ama bence acele etmissin gibime geldi keske bi karsilikli konussaydin bir kac gun bekleseydin...
simdi butun gemileri yaktin aileler girdi araya keske boyle olmasaydi tabiki karar yine senin kararin ama yuva kurmak kolay degil ama yikmak cok kolay...:50:

dün gece çok düşündüm bu lafları hazmdemeyecgmn kanaatntne vardım..yani hep şunun için şöyle demiştir gibi ihtimalleri göz önune almaya çalıştım ama yaptğı hatanın mazeretini bulamadım ne yazıkki..
rengni belli etti o...
şuan kararım net..
ilersni bilemem...
sadece onu uzun süre görmek istemedğimi biliyorum

dün gece çok düşündüm bu lafları hazmdemeyecgmn kanaatntne vardım..yani hep şunun için şöyle demiştir gibi ihtimalleri göz önune almaya çalıştım ama yaptğı hatanın mazeretini bulamadım ne yazıkki..
rengni belli etti o...
şuan kararım net..
ilersni bilemem...
sadece onu uzun süre görmek istemedğimi biliyorum

iste direk bitirmek yerine biraz zaman isteseydiniz birbirnizden:44::44:

bence de direk eyleme geçmiş..

fakat düzelicek gibi geliyor..:3:

INSALLAH duzelir ama aileler araya girmeseydi iyiydi
simdi barissalar bile aile surekli tedirgin olacak
bide simdi cocugun dusuncelerinide ogrendiler umarim gozlerinden dusmemistir:31::31:

dün gece hem nişanlım hem kayınpederim defalarca aradılar açmadık..
bugün ben işteyken aramış yine kayınpederim,babama ben gelinimi kaybedemem,siz ne dersenz diyin,onu çok seviyorum,oğulumun annesi kafasını karıştırmış,aklını yıkamış,eşim cahil ne olur kestirp atmayın..
konuşucam oğlumla,o böyle biri değil,annesi çok etkilemiş,cahilce işler yapmış..
babamda çok güveviyordum oğluna,ayıp değlmi onun bu laflar...kızımı bezdirmiş laflarıyla ben artık istemiyorum herseyden önce..gözyaşı döksün diye geitmedim,büyütmedim bu güne kadar...
vs baya uzun bi konuşma geçmiş..
benimlede konusmak istemiş kayınpederim...belki birazdan arar,belkide yarın bilemiyorum..
anlatıcam onada herseyi..
ama tüm olanlar olurken nişanlım dün geceki aramalrı dışında kılını kıpırtdatmadı...
ne mesaj,ne arama hiçbirsey yok..
eğer gerçekten doldurşa geldğni anlarsa,ilk zamanlardaki gibi adam olursa,kadın işlerine karışmazsa ve ailmin güvenini tekrar kazınrse tekrar çıkarım onla bu yola..
ama zaten sevmiyorsa anne emri altında yasayan birinide ben istemem..
o evde beni nişanlımın ezdirmemesi gerekirlken kayınpederim ezdirmedi..
işe bakın...
adamcağız dünden beri uyumamış...
kalbi sızlayıp durmuş..
nişanlıma karşı sessiz durmaya devam edersem hatasını anlarmı sizce?
yoksa onun içinde hersey bitmiş durumdamı?

Kesinlikle geri dönme bence...
Harika bir ailen var.. Bu harika aileye layık bir damat seçebileceğine inanıyorum..
Güzel bir işin, iyi bir gelirin var...
Üçün beşin hesabını daha nişanlılık döneminde annesinin ağzına bakarak yapan bir karakter, sizin sessiz durmanız ya da tavır koymanızla ancak bir hafta değişme gösterebilir... Yıpratıcı, sorunlu bir evlilik yerine, sıkıntılı bir nişan atma olayını tercih ederim..
Hiçbir şey olmuyor.. Ben de nişan attım...
Evlenip ayrılmaktansa, nişanı atmak en hayırlısı...
Belki fazla net yazdım..
Ama cahil bir anneyi dinleyen aşık bir nişanlı hayali canlanamadı gözümde...
Çok seven, çok sever... her durumda, her halükarda...

Kesinlikle geri dönme bence...
Harika bir ailen var.. Bu harika aileye layık bir damat seçebileceğine inanıyorum..
Güzel bir işin, iyi bir gelirin var...
Üçün beşin hesabını daha nişanlılık döneminde annesinin ağzına bakarak yapan bir karakter, sizin sessiz durmanız ya da tavır koymanızla ancak bir hafta değişme gösterebilir... Yıpratıcı, sorunlu bir evlilik yerine, sıkıntılı bir nişan atma olayını tercih ederim..
Hiçbir şey olmuyor.. Ben de nişan attım...
Evlenip ayrılmaktansa, nişanı atmak en hayırlısı...
Belki fazla net yazdım..
Ama cahil bir anneyi dinleyen aşık bir nişanlı hayali canlanamadı gözümde...
Çok seven, çok sever... her durumda, her halükarda...

kafam oldukça karısık ama bitmesi gerktği fikri daha ağır bazoyor..
zamana bıraktım..
hayırlısı ne ise o osun die dua edıyorum işte..çok teşekkür ederim canım

dün gece hem nişanlım hem kayınpederim defalarca aradılar açmadık..
bugün ben işteyken aramış yine kayınpederim,babama ben gelinimi kaybedemem,siz ne dersenz diyin,onu çok seviyorum,oğulumun annesi kafasını karıştırmış,aklını yıkamış,eşim cahil ne olur kestirp atmayın..
konuşucam oğlumla,o böyle biri değil,annesi çok etkilemiş,cahilce işler yapmış..
babamda çok güveviyordum oğluna,ayıp değlmi onun bu laflar...kızımı bezdirmiş laflarıyla ben artık istemiyorum herseyden önce..gözyaşı döksün diye geitmedim,büyütmedim bu güne kadar...
vs baya uzun bi konuşma geçmiş..
benimlede konusmak istemiş kayınpederim...belki birazdan arar,belkide yarın bilemiyorum..
anlatıcam onada herseyi..
ama tüm olanlar olurken nişanlım dün geceki aramalrı dışında kılını kıpırtdatmadı...
ne mesaj,ne arama hiçbirsey yok..
eğer gerçekten doldurşa geldğni anlarsa,ilk zamanlardaki gibi adam olursa,kadın işlerine karışmazsa ve ailmin güvenini tekrar kazınrse tekrar çıkarım onla bu yola..
ama zaten sevmiyorsa anne emri altında yasayan birinide ben istemem..
o evde beni nişanlımın ezdirmemesi gerekirlken kayınpederim ezdirmedi..
işe bakın...
adamcağız dünden beri uyumamış...
kalbi sızlayıp durmuş..
nişanlıma karşı sessiz durmaya devam edersem hatasını anlarmı sizce?
yoksa onun içinde hersey bitmiş durumdamı?

Ohoo işin içine kaynana faktörü girmiş bile.
Sonra millet başka topiklerde "kaynana sevmeyen gelinler forumda fink atıyor" desin dursun.
Arkadaşım erkekler babalarından ziyade annelerinden daha çok etkileniyor genelde, seninki de besbelli o cinsten.Hakkında hayırlısı inşallah

yazık, peder beye üzüldüm..
nişanlın nasıl davranacağını bilmediği için biraz sessiz kalmıştır..
düşünün o zaman biraz..
ama onun da kulağına küpe olmuş olabilir bu olay.
babanın seni desteklemesi gözdağı olur..:31:

canımmm çok acelee karar verip olayların içine aileyide kattın keşkeee biraz ayrı kalıp bekleseydinn keşkee..ama olan olmuş kaynpederin herşeyn farkına varmışş senin yanında birde..tekrar barştğınzdaa kaynana karşı dikkatli ol nişanlınıda uyar..inşallahh barışırsınzz..yıkmak gerçktenn çok kolayy yıkıcı sözler söylemektee ama bence yapıcı olmalısın..kafan karışık farkındayımm amaa yinede iyisini düşünn onca emek çabaa boşunamıydı..seni istemeyen seninle bi ömür hayal etmeyen bi adam bukadar stersn altına sokarmıydı kendini..söylenen 3-5 cümlylee yaşanan bi olayı düşünüptee herşeyi bitirmee hala yol yakın dönülebilirr..bu duruşun zaten nişanlını yeternce korkutmşturr..onaa iyi bi ders olmuştur..adam akıllı oturup karşılıklı konuşularak halledilebilirr bu olay..telefonlara çıkmayarak değil..

Kararında haklısın ve geri dönersen çok iyi düşün.nişanlın bana kuzenimin kocasını hatırlattı.hani diyosun ya bu güne kadar parayı hiç mevzu etmedi bir anda bu nerden çıktı diye.köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme meselesi tamamen.bunlar evlenene kadar hiç gerçek yüzlerini göstermezler ona göre..............................................................................bak ben sana kuzenimin kocasını anlatayım.3 yıl çıktılar ve arkasından 1 yıl nişanlılık,herşey muhteşemdi.çok bonkör bir adamdı kuzenime hiç birzaman para harcatmaz,senin paranda benim paranda senin derdi ve birbirlerine çok aşıktlar.bu arada oğlanın ailesinin durumu çok iyi.evlenmelerine yakın kayınvalide öbür oğluna iş açtıkları için durumlarının sıkışık olduğunu söyledi ve bizim alacaklarımızı oğlum kredi çekip alacak dedi.kuzenimin annesi de hayır o zaman beklesinler,bizde sizde almamız gereken herşeyi alalım çocuklar evlenip borç ödemesinler dedi.artık kayınvalide ne dediyse oğlan ertesi gün gelip.ben heşeyi kendim alıcam senin maaşınlada geçiniriz gibi bişeyler söyledi.kuzenim çok sinirlendi o zaman ben de aileme yük olmıycam maaşımdan öderim herşeyi hadi bakalım dedi ve ayrıldılar.2 ay ayrı kaldılar.sonrasında aile geri adım attı özürler dilendi kızın ailesi de oğlanın ailesi de herşeyin en iyisini aldılar.biz bu dönemde oğlanın böyle bir karakter olmadığını ve annesinin gazıyla hata yaptığını düşünüyorduk hep.ama evlenince ya oğlanın karakteri ortaya çıktı yada anasının gazı hiç bitmedi bilemiyorum olaylar hep kötüye gitti.kuzenim hamileyken işe gitmede çok zorlanıyordu tam bir araba almak için kredi çekicekti ki kocası arabamı sattım annemler kız kardeşime arba alıcakmış onlara verdim parayı.bende kredi çekip yeni araba alıcam kendime senin maaşınla geçiniriz diye geldi.kızcağız çok üzüldü kavga falan kar etmedi görümceye araba alındı.onlarda 3 sene kocasının arabasının taksidi ödediler.tam taksit bitti adamın erkek kardeşinin borcu varmış kayınvalide ona yardım et demiş ona yardım edildi.yani kızcağız 12 senedir kocasının ailesine bişeyler yapmaktan hala arabasını alamadı.ona göre canım

Diğer konularınızı da okudum. Bence nişanlınızın bu şekilde davranmasının nedeni sizin daha önce bir sürü konuda eşyaydı, evdi, şuydu buydu diye detayların içinde ilişkinizi boğmanız. Hani bir konunuzda kendiniz demişsiniz ya "etrafın lafınının dolduruşuna geldim." diye. O kadar çok bu ıvır zıvırla uğraşmışsınız ki e o da doğal olarak "madem öyle, çeyizi de kızın ailesi yapar kuralına neden uyulmuyor." diye düşündü bence. Hani çok seviliyordunuz, hani sizin tek beklediğiniz nişanlınızın evindeyken ailesinden duyduğunuz sevgi szöcükleri idi.
Uzun lafın kısası bu şekilde hesapçı davranmaya siz itmişsiniz nişanlınızı. Sadece bu konuyu okuyunca bunu anlamak zor ama bütün konularınızı birlikte düşünün lütfen.

Back
X