- 17 Nisan 2020
- 1.200
- 1.462
- 63
- Konu Sahibi HaklisinHocam
-
Evet tek iletişim noktamız telefon çünkü nişanı ben zaten 10 gün önceden haber vermiştim yanlarına gidip sonra ailemin yanına geçtim hazırlık için onlar kv lere 8 saat mesafede oturuyor dediğim gibi zaten önceden davet etmiştik ama yine annem bende arayıp haberdar edeyim dedi ve ulaşamadıkYani bence aramak zorunda değil, çok fazla ortak noktaları yoksa konuşmak zorunda değiller. Açıkçası aramış aramamış beni çok ilgilendirmez. Ayrıca siz de nişana davet etmemişsiniz direk, yani telefonu arama kabul etmiyor falan biraz bahane gibi geldi, tek başına mı yaşıyor yanında yöresinde arayacak kimse yok muydu? En kötü bir haftasonu gidip gelini olarak elden davet verebilirdiniz. Bunları sizin böyle davet vs. Konulara önem verdiğiniz için söylüyorum yoksa bence bu tarz olayları polemik haline getirmek, eşle tartışma konusu yapmak bile gereksiz boşu boşuna huzur kaçırmaya değmez.
Küçük hesaplar bunlar, arada gider çayını içer yemeğini yer geri gelirsin. Bu tarz ara açmaların kimseye faydası olmaz, eşinle aranda da sorun olur.
Sana yapılmış saygısızlık olsa neyse, ama yok annemi aramadı, yok ona kandil mesajı atmadı vs bu tarz şeyleri sorun yapmak biraz nasıl desem, basitlik yani.
Siz de özel günlerde aramayın o halde, ama eşinizin çocuklarını alıp bir haftasonu hep beraber annesi ve babasıyla, çocuklarınızın da dedesi ve nenesi ile vakit geçirme hakkını da ellerinden almaya hakkınız yok maalesef.Evet tek iletişim noktamız telefon çünkü nişanı ben zaten 10 gün önceden haber vermiştim yanlarına gidip sonra ailemin yanına geçtim hazırlık için onlar kv lere 8 saat mesafede oturuyor dediğim gibi zaten önceden davet etmiştik ama yine annem bende arayıp haberdar edeyim dedi ve ulaşamadık
Neden bu kadar takıntı yaptığıma gelirse iki aile de bu tür meseleleri önemsiyor kendisi böyle bir olay olduğunda ailemin aramasını bizim yanlarında olmamızı istiyor ben onlar için herşeyi erteleyip kalkıp gidiyorsam onlardan da bir telefon beklemem çok değil bence
Korona var diye gitmeyin öncelikle. Ama diğer bahanelerinizde de haklısınız da haksızsınız da. nişan için tebrik etmek gerekir ama mesela kardeşiniz şeker hastası diye niye arasınlar ki. Çoğu insan şeker hastası zaten. Ben bir akrabamın kanser olduğunu duysam ararım üzülürüm ama şeker hastası olan bir sürü akrabam var. Bu kadar alıngan olmayın. Çok üzerler sizi.İyi geceler bayramdan sonra başıma gelenleri paylaşmak istiyorum sizinle haklı mıyım haksız mı sizden öğreneyim dedim
Bayramda kapana dolayısıyla hiç bşr yere gitmedik kv ker bize 1-2 saat mesafede bir ildeler eşim bu haftasonu oraya gidelim dedi ama ben kabul etmedim sebeplerim var kendimce
Şubatta kız kardeşim nişanlandı annem ve ben kv mi aradık haberdar edip davet etmek için ama teli bozuk olduğu için ulaşamadık şöyle bir sıkıntı var gelen çağrıları alamıyor ama o başkasını arayabiliyor eşime söyledik annene ulaşamadık sen söylersin die nişanı yaptık aramadılar diğer kardeşimin şeker hastası olduğunu öğrendik tabi çok kötü olduk ailecek kardeşim üniversite öğrencisi bunu eşim benim yanımda kv söyledi ama yine arayıp sormamışlar annemleri geçmiş olsun dememişler babamın yeğeni vefat etti aramadılar Kandil geçti bayram geçti aramadılar
Şimdi eşim tutturmuş gidelim de gidelim çocukları özlemişler ben de benim ailemi bilmeyen beni de bilmiyordur benim o evde işim yok dedim gitmedim gitmeyi de çocuklarımı göndermeyi de düşünmüyorum ama anneme durumu anlattım kızım git dedi şimdi içime bir kurt düştü acaba çok mu kindarım
Ama ailemin bu kadar hiçe sayılması da göz yumulacak gibi değil yüz göz olmak istemiyorum nie aramıyorsunuz die çünkü bir defa bu uyarıda bulundum umreye gitmişlerdi geldiler yine aramadılar ben arayıp istedim üzülüyorlar die çocuk değiller yA bu saatten sonra tembihleyeyim onları
Bilmem şeker hastalığı çok ama önemsiz bir hastalık değil ki o yüzden kırıldım daha çok zaten gencecik çocuk günde 4 iğne oluyor ağlamış saatlerce ben duyunca çok yıprandım bu yüzden bekledim hadi onu geçtim vefat var bayram var diğerlerinde aramadınız bayramda arayıp herşeyi telafi edebilirlerdi ama onu da yapmamışlarKorona var diye gitmeyin öncelikle. Ama diğer bahanelerinizde de haklısınız da haksızsınız da. nişan için tebrik etmek gerekir ama mesela kardeşiniz şeker hastası diye niye arasınlar ki. Çoğu insan şeker hastası zaten. Ben bir akrabamın kanser olduğunu duysam ararım üzülürüm ama şeker hastası olan bir sürü akrabam var. Bu kadar alıngan olmayın. Çok üzerler sizi.
sonradan gördüm. Onlar da sizden bekliyormuş. O zaman sonuna kadar haklsınız. Her şey karşılıklı sonuçta. Kendileri padişah soyu gibi ilgi beliyorsa, siz de bekleyin tabi. O yüzden gitmeyin
Kardeşinize geçmiş olsun. Kaynananız hep banacı o zaman. O zaman artık asla aramayın da gitmeyin de. Gidince de bir odada oturun asık suratla. Mesela ben olsam yatar kitap okur Hatta o gün de iş yapmamak için oruç tutardım.Bilmem şeker hastalığı çok ama önemsiz bir hastalık değil ki o yüzden kırıldım daha çok zaten gencecik çocuk günde 4 iğne oluyor ağlamış saatlerce ben duyunca çok yıprandım bu yüzden bekledim hadi onu geçtim vefat var bayram var diğerlerinde aramadınız bayramda arayıp herşeyi telafi edebilirlerdi ama onu da yapmamışlar
Neden ama zaten uzaklar benden kızları olmamı bekliyorlarsa ben de ağaç kovuğundan çıkmadım ki benim ailemi de önemseyip iletişim kurmaları gerekiyor zaten demiyorum ki hergün konuşsunlar özel gün bayram seyran ha bu da çoksa ben neden onlara gideyim eşimin hatrı için benim hatrım için ailemle onlar iletişim kurmalıBen garibim herhalde aramak zorunda değiller sizde aramayın iki tarafta şikayet etmesin sizde eşinizin hatrina gidin arada tabi
Dünür oldular diyede herşeyde de illa mahattqp olacaklar diye birşey yok ya yapmayın gözünüzü seveyim kendi psikolojinize yazık. Onlar aramiyorsa anne babanda onlari aramaz olur biter yani ayrıca abartıyorsunuz gerçekten suna bişey oldu aramadilar oraya gittiler aramadilar çok saçma sebepler degilmi bunlar yahu. Size karsi yapılan bir kötülük değil bu yani sizin tavır almanızı gerektirecek bir durum yok bahaneniz acayip geçersizİyi geceler bayramdan sonra başıma gelenleri paylaşmak istiyorum sizinle haklı mıyım haksız mı sizden öğreneyim dedim
Bayramda kapana dolayısıyla hiç bşr yere gitmedik kv ker bize 1-2 saat mesafede bir ildeler eşim bu haftasonu oraya gidelim dedi ama ben kabul etmedim sebeplerim var kendimce
Şubatta kız kardeşim nişanlandı annem ve ben kv mi aradık haberdar edip davet etmek için ama teli bozuk olduğu için ulaşamadık şöyle bir sıkıntı var gelen çağrıları alamıyor ama o başkasını arayabiliyor eşime söyledik annene ulaşamadık sen söylersin die nişanı yaptık aramadılar diğer kardeşimin şeker hastası olduğunu öğrendik tabi çok kötü olduk ailecek kardeşim üniversite öğrencisi bunu eşim benim yanımda kv söyledi ama yine arayıp sormamışlar annemleri geçmiş olsun dememişler babamın yeğeni vefat etti aramadılar Kandil geçti bayram geçti aramadılar
Şimdi eşim tutturmuş gidelim de gidelim çocukları özlemişler ben de benim ailemi bilmeyen beni de bilmiyordur benim o evde işim yok dedim gitmedim gitmeyi de çocuklarımı göndermeyi de düşünmüyorum ama anneme durumu anlattım kızım git dedi şimdi içime bir kurt düştü acaba çok mu kindarım
Ama ailemin bu kadar hiçe sayılması da göz yumulacak gibi değil yüz göz olmak istemiyorum nie aramıyorsunuz die çünkü bir defa bu uyarıda bulundum umreye gitmişlerdi geldiler yine aramadılar ben arayıp istedim üzülüyorlar die çocuk değiller yA bu saatten sonra tembihleyeyim onları
Hepiniz koloni seklinde bir aile degilsiniz. Esinizin ailesi, sizin cekirdek aileniz ve anne babanizin oldugu 3 aile var. Hoslansalar birbirlerinden ararlardi ama arama mecburiyetleri yok ve bu sizin cocuklarinizi babaanne ve dede iliskisinden uzak tutmanizi hakli gostermez. Ayni seyi esiniz yapsa kiyameti koparirdinizAnnem çok temiz kalpli ben kendimden çok onun üzülmesine dayanamıyorum zaten bekliyor kadın biz bir aileyiz diyor ama malesef
Annem demiyor zaten aksine o git diyor ama ben onun üzüldüğünü biliyorumKayınvalidenizin yanında hiç mi telefonu bozuk olmayan bir insan yok. Anneniz istese gayet de ulaşabilirdi bence bahane etmiş. Onun üzerine bizi aramıyorlar saymıyorlar demek biraz abartı.
Koparmazdım çünkü görüştürmem demiyorum göndermem diyorum çünkü biri 8 aylık biri 4 yaşındaHepiniz koloni seklinde bir aile degilsiniz. Esinizin ailesi, sizin cekirdek aileniz ve anne babanizin oldugu 3 aile var. Hoslansalar birbirlerinden ararlardi ama arama mecburiyetleri yok ve bu sizin cocuklarinizi babaanne ve dede iliskisinden uzak tutmanizi hakli gostermez. Ayni seyi esiniz yapsa kiyameti koparirdiniz
İşte anneniz sonuçta eşiniz üzerinden iletişim kurmayı tercih etmiş. Olayda maslahatgüzar seviyesini başlatan anneniz yani. Ulaşıp kızının nişanına çağırmamayı tercih etmiş. Olabilirde zaten ille de aileler konuşup görüşmeli diye bir kaide yok. Ama Onlar böyle yapınca şikayet etmeye hele bi daha da görüşmem şeklinde abartılı tepki vermeye de gerek yok.Annem demiyor zaten aksine o git diyor ama ben onun üzüldüğünü biliyorum
ben 10 gün önceden haber vermiştim yanlarına gittiğimizde ama annem yine de arayalım dedi ulaşamayınca eşime haber vermesini söyledi
Nasıl iletişim kursaydı mesela duman yoluyla mı telepati mi tek telefon var o da tek taraflı çalışıyor ararsa ancak ulaşılabiliyor eşim tek ulaşım yoluydu onun için o da görüşürsen söyle sana ulaşamıyorlar nişanları var davet ediyorlar de dedi bende eşimin kuzenlerinin numarası var ama onlara ulaşıp kv de haber verin demek hiç uygun olmazdı ki onlar da bizimle aynı durumda arasalar ulaşamayacaklarİşte anneniz sonuçta eşiniz üzerinden iletişim kurmayı tercih etmiş. Olayda maslahatgüzar seviyesini başlatan anneniz yani. Ulaşıp kızının nişanına çağırmamayı tercih etmiş. Olabilirde zaten ille de aileler konuşup görüşmeli diye bir kaide yok. Ama Onlar böyle yapınca şikayet etmeye hele bi daha da görüşmem şeklinde abartılı tepki vermeye de gerek yok.
Eşim 4 yaşındaki çocuğuma teklif etti birlikte gidelim diye o da hayır annem gitmezse onu yanlız bırakıp gitmem dedi ki gitseler haftasonunu orda geçireceklerdi ben o kadar ayrı kalmaya dayanamamSizin ailenizde onları bir daha aramaz, sizde mesafenizi korursunuz olur biter. Ama hiç görüşmemeniz yada çocukları göndermemeniz ağır bir tepki olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?