Hatalımıyım Sizce?

Iyi gunler kizlar bugun beni geren bi durum yasadim sonradan acaba hata mi ettim diye dusundugum bi durum objektif yorumlariniza ihtiyacim var

Bugun(isim vermeyeyim) malum buyuk marketlerden birine gittim oyle reyonlarda dolasirken 40 li yadlarda bi erkekle yaninda 26-27 yaslarinda genc bi cocuk vardi

Genc cocuk raftan bi deodorant aldi tabiri caizse onunla yikandi basindan aşağı bi guzel sıkıp rafa ayni yerine koydu hi kac saniyede gozlemledim alacak mi diye hic almadi onu ordan

Beyefendi kullandiginiz test urunubdegildi dedim (zaten orda test urunu yok belki hatasini anlar diye imali konustum) biliyorum dedi

O zaman soyleyeyim urunleri kullanmak yasak dedim sana soracak degilim dedi

Bende yaptiginiz sey yanlis farkindamisiniz dedim senden ogrenecek degilim desi bende ogretecek degilim bu yasa kadar ogrenmemisseniz ben ogretemem dedi

Bu arada o tarafta ucumuz tek variz ispiyonlamak gibi olmasin diyede oldugumuz yerden uzayktaki bi reon girevlisine seslendim duymayinca oraya gittim

Reyon gorevlisine deorantlari kullabiliyormuyuz dedim tabikide hayir dedi

O zaman reyonda bi arkadas kullaniyor haberiniz olsun dedim nerde gosterirmisiniz dedi tam o tarafa yoneliyordum

Yanindaki adamla elinde deodorantla geldi
Ben zaten onu alacaktim bilip bilmeden konusmayin dedi madem alacaktinizda rafa niye koydunuz yada ben uyardigimda neden alacaginizi soylemediniz dedim o arada bi kac kisi bize yaklasip bakti

Genc cocuk ayip ayip hic yakistiriyomusunuz kendinize bilip bilmeden konusuyorsunuz snnem yasinsasini (bu arada 29 yasindayim)

Bayan olmasaniz size verecegim cevabi bilirdim yanimiza gelenlerde bana ayiplar gibi baktilar orda kendimi ilkokulda arkadasini ogretmene ispiyonlayan cocuklar gibi hissettim ciktim marketten

Cocuk ergen yaslarda olsa bilmiyordur der konusurdum kesinlikle reyon gorevlisine falan sikayet etmezdim(hatta istiyorsan paran yoksa alalim diye bile teklif ederdim)

Bi kac kezde yere cop atanlari uyardigim icin cevredeki insanlarin ters bakislariyla karsilastim

Olay sonrasinda kendime cok sinirlendim herkes biliyo sana mi kalmis ahlak bekcisimisin kim ne ediyoesa dedim kendi kendime kizdim

Ama yinede vicdanim el vermiyor ben kendim kullanilmis urunu almak istemeyecegim gibi baskasinin almasinida istemem

Acaba hatalimiyim yanlis mi yaptim ustume vazife olmayan seylere mi karisiyorum sizin dusuncelerinize cok ihtiyacim var

çözümü bu değil bence
olan size oldu
marketin görevi bunu durdurmak
sonuçta onlar da biliyor bunu
en azından gün sonunda kameralardan görüyorlar

Iyi gunler kizlar bugun beni geren bi durum yasadim sonradan acaba hata mi ettim diye dusundugum bi durum objektif yorumlariniza ihtiyacim var

Bugun(isim vermeyeyim) malum buyuk marketlerden birine gittim oyle reyonlarda dolasirken 40 li yadlarda bi erkekle yaninda 26-27 yaslarinda genc bi cocuk vardi

Genc cocuk raftan bi deodorant aldi tabiri caizse onunla yikandi basindan aşağı bi guzel sıkıp rafa ayni yerine koydu hi kac saniyede gozlemledim alacak mi diye hic almadi onu ordan

Beyefendi kullandiginiz test urunubdegildi dedim (zaten orda test urunu yok belki hatasini anlar diye imali konustum) biliyorum dedi

Bende yaptiginiz sey yanlis farkindamisiniz dedim senden ogrenecek degilim desi bende ogretecek degilim bu yasa kadar ogrenmemisseniz ben ogretemem dedi

Bu arada o tarafta ucumuz tek variz ispiyonlamak gibi olmasin diyede oldugumuz yerden uzayktaki bi reon girevlisine seslendim duymayinca oraya gittim

O zaman reyonda bi arkadas kullaniyor haberiniz olsun dedim nerde gosterirmisiniz dedi tam o tarafa yoneliyordum

Ben zaten onu alacaktim bilip bilmeden konusmayin dedi madem alacaktinizda rafa niye koydunuz yada ben uyardigimda neden alacaginizi soylemediniz dedim o arada bi kac kisi bize yaklasip bakti

Genc cocuk ayip ayip hic yakistiriyomusunuz kendinize bilip bilmeden konusuyorsunuz snnem yasinsasini (bu arada 29 yasindayim)

Bayan olmasaniz size verecegim cevabi bilirdim yanimiza gelenlerde bana ayiplar gibi baktilar orda kendimi ilkokulda arkadasini ogretmene ispiyonlayan cocuklar gibi hissettim ciktim marketten

Cocuk ergen yaslarda olsa bilmiyordur der konusurdum kesinlikle reyon gorevlisine falan sikayet etmezdim(hatta istiyorsan paran yoksa alalim diye bile teklif ederdim)

Bi kac kezde yere cop atanlari uyardigim icin cevredeki insanlarin ters bakislariyla karsilastim

Olay sonrasinda kendime cok sinirlendim herkes biliyo sana mi kalmis ahlak bekcisimisin kim ne ediyoesa dedim kendi kendime kizdim

Ama yinede vicdanim el vermiyor ben kendim kullanilmis urunu almak istemeyecegim gibi baskasinin almasinida istemem

Acaba hatalimiyim yanlis mi yaptim ustume vazife olmayan seylere mi karisiyorum sizin dusuncelerinize cok ihtiyacim var
Orda "madem öyle market kameralarından bakalım öyleyse. Niçin sıkıp, yerine koyduğunuzu da açıklarsınız, markert yetkilisine." tarzı bir cümle kursaydın ya.

Siz doğru yoldasınız...Şöyle bir tabir kullanmak yerinde olacaktır.. Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.... Ben de sizin gibiyim söylemezsem çatlarım.. Hele o yere çöp atanların kafasını alıp çöp bidonuna sokup buraya atacaksınnnn diyesim gelir.. Siz aynen devam..

Yani burda ürünlerin güvenliğini sağlamak marketin görevidir diye düşünüyorum ki büyük bir marketmiş bunu zaten sağlamaları gerekir. Tester konulur ya da kozmetik reyonuna bir görevli bulundurulur bu kadar basit. Daha sonra gidip bu konudaki şikayetinizi belirtseydiniz daha iyi olurdu çünkü bu tarz durumlarda birebir muhattap olmak gereksiz.
Ama marketlerinde gorevli sayisi belli yani o sekilde reyona bi guvenlik koymalari lazim

Birde ben kişinin hatasini anlamasini isterdim dogeusu sonuçta bir yerde guvenlik var kullanamaz yada alamazlar ama baska bir yerde yapabilirler yaptiginin ahlak disi oldugunu bilmesini isterdim

Siz doğru yoldasınız...Şöyle bir tabir kullanmak yerinde olacaktır.. Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.... Ben de sizin gibiyim söylemezsem çatlarım.. Hele o yere çöp atanların kafasını alıp çöp bidonuna sokup buraya atacaksınnnn diyesim gelir.. Siz aynen devam..
Maalesef ayni durum cop atanlardada var gecen yolsayim gayet duzgun giyimli bir kiz disindan baksaniz cahil demessiniz ama burnunu sildigi mendili yola savurdu copunuxu neden yere attiniz dedigimde cop kocasi yoktu ki dedi halbuki 10 adim ileridinde vardi olmasa dahi cop buluncaya kadar elinde bekletebilirdi

yaptıgın dgru olabılır ama ben bubdurumda sessız kalırdım karsımdakının psıkopat olamsı ıhtımalınden korktugumdan degıl de genc bı cocugun ozguvenını kırma korkumdan susardım belkı parası yok dıye dusunurdum belkı herzaman yaptgı bısey degıldır falan... hem haram helal etık ve ya degıl bu degerlere gırerek bırılerıne bısey ogretmeye calısmak da uygunsuz sonucta aynı tplımda yasıyruz ayan beyan etık olmadıgı bellı bır durumun kendısıde farkındadır bılerek yapıyırsa o da onun vıcdanına kalmıs dıye dusunuyrum cunku evlı bı adamla fıngırdeyen bıreye durumu bıksek bıle yolda cevırıpte "ayıp bu yaptgınız utanmıyor musunuz? " dıyemıyruz

Çok iyi yapmışssınız. Sen sussan ben sussam o sussa ohooo.... Böyle insanları seviyorum. Haksızlık nerede ne şekilde olursa olsun susmayın.
Oyle ama orda insanlarin gozunde kinanan hatali kisi ben oldum

Bir keresindede sinav salonuna girmeden emanet verme kuyrugunda kizin biri gwldi ortada bir yere burasi benim sozlumun yeriydi deyip girdi

Sonra sorun olur mu dedi bwnde her siradan cikan kisi sonradan gwlip istedigi yere girse kuyrukta beklemenin ne mantigi kaldi keske en azindan onceden bi girenilirmiyim diye sorsaydiniz dedim diye

Bi kac kisi nolacak yani falan deyip beni sucladilar bir kisiden birsey ciknaz ama insanlar duzene uymadiklarinda kargasa cikiyor insanin karsisindaki kisinin hakkina riaywt gostrmesi dusuncesindeyim ama sonradan bu dusuncemizden dolayi suclanip ayiplanioruz

Oyle ama orda insanlarin gozunde kinanan hatali kisi ben oldum

Bir keresindede sinav salonuna girmeden emanet verme kuyrugunda kizin biri gwldi ortada bir yere burasi benim sozlumun yeriydi deyip girdi

Sonra sorun olur mu dedi bwnde her siradan cikan kisi sonradan gwlip istedigi yere girse kuyrukta beklemenin ne mantigi kaldi keske en azindan onceden bi girenilirmiyim diye sorsaydiniz dedim diye

Bi kac kisi nolacak yani falan deyip beni sucladilar bir kisiden birsey ciknaz ama insanlar duzene uymadiklarinda kargasa cikiyor insanin karsisindaki kisinin hakkina riaywt gostrmesi dusuncesindeyim ama sonradan bu dusuncemizden dolayi suclanip ayiplanioruz
bizim toplumumuzda dayak yiyen kadını kurtarmaya çalışınca laf yiyoruz sizin olayda da tabii ki kınanan kişi siz olursunuz ;) Doğru bildiğinizi yapmaya devam edin insanlar ne derse desin.

iyi yapmışsın. zeytinyagı gibi üste cıklıp seni baba ogul bastırmışlar.
ben de cok yapardım çöp atmayın bilmem ne etmeyin diye... eger taakatim varsa höykuyuyorum. yoksa dönüp gidiyorum. cahillle ve çirkef ile uğraşmak zordur.
Babasimiydi degilmiydi bilmiyorumda o kisinin onu uyarmasini beklerdim yada en azindan bana laf ywtistirirken ona hatali oldugunu soylemesini...

Ama uyarmak bi yana birde suclu konuma ben dustum

yaptıgın dgru olabılır ama ben bubdurumda sessız kalırdım karsımdakının psıkopat olamsı ıhtımalınden korktugumdan degıl de genc bı cocugun ozguvenını kırma korkumdan susardım belkı parası yok dıye dusunurdum belkı herzaman yaptgı bısey degıldır falan... hem haram helal etık ve ya degıl bu degerlere gırerek bırılerıne bısey ogretmeye calısmak da uygunsuz sonucta aynı tplımda yasıyruz ayan beyan etık olmadıgı bellı bır durumun kendısıde farkındadır bılerek yapıyırsa o da onun vıcdanına kalmıs dıye dusunuyrum cunku evlı bı adamla fıngırdeyen bıreye durumu bıksek bıle yolda cevırıpte "ayıp bu yaptgınız utanmıyor musunuz? " dıyemıyruz
Ben buraya konuyu acarken kendim disindakilerin fikirlerini almak niyetiyle actim fikrinizi kiniyor degilim ama ergen yada cocuk yasta olsa uygun bi dille uyarip hatta istiyorsa kendim almayi teklif ederdim

Fakat ne kendi cocuk yastaydi nede yanindaki insan onu yanlisi icin uyarsi ortadada suclu ben oldum

Birde yokluk hic kimseye hakki olmayani alma hakkini vermiyo bende yokluk gordum ergen yaslarimda gözümün takikdigi cok sey oldu almaya imkanimin olmadigi ama yinede ona elimi uzatma hakkimin olmadigini biliyordum

Hni yine onun gencligine verebilirdim ama ne yanindaki yasini basini almis kisi onu uyardi nede bana terslendigi zaman hatali oldugu icin uyarmadi

Bu hareketin gençliğe verilebilecek bir yönü, hevestir-maddi durumu yoktur vb. açıklanabilecek bir mantığı yok çünkü bunun adı hırsızlık. Müdahil olmanızı da takdir ettim, ben olsam ben de aynı şekilde davranırdım. Hatta bu şekilde pek çok olaya müdahil olmuşluğum var.

En basitinden, trafikte beni sıkıştıran bir aracı, hiç üşenmeyerek gittim karakola şikayet ettim.
O kadar dediler "Vakit kaybedeceksin, uğraşma" ,
yok "Ya dava açsan ne açmasan ne bi sonuç çıkmaz" ,
"Belalı biridir belki başına iş alırsın, boşver" vs vs...
Dedim "Hep sustuğumuz için bu haldeyiz. Belki bir başkasını daha sıkıştırmaya kalktığında, benim onunla nasıl uğraştığımı hatırlar!"

Uzun hikayedir, sonucunu yazayım; adamla yüzleştik, çok ağır konuştum. Özür diledi, "Hakkını helal et" dedi.
"Unutama bugünü, ne zaman ki trafikte yine birinin hakkına gireceksin, aklına gelsin şu özür dileyişin, şu utancın" dedim.
Bu dahi büyük bir sonuçtur.

Birisine iyiliği için dokunmak, bir kötülüğe itiraz etmek, bir başkasının malını kendi malınızmış gibi korumak, düşen birine el uzatmak, yere çöp atan birine hiçbir şey yapamasanız bile en azından ters bir bakış atmak vb.. Bunlar benim için yüksek ahlaka işaret eden şeylerdir. Tebrik ederim sizi.

Suçlu konuma da düşmediniz, olayın aslını biliyorsunuz, tepkisiz de kalmadınız, bunun hafifliği size yeter.

iyi yapmissin tam bir avrupali gibi ama yinede dikkat et basina bir sey gelmesin

Doğru olanı yapmışsınız Tebrikler. Bi de yalan dolanla üste çıkmiyorlar mi sinir oluyorum. Reyon görevlisine soyledikten sonra uzak durup muhatap olmak zorunda kalmasaydiniz daha iyi olurdu sanki

Almak gibi bi niyeti olmadigindan adim gibi eminim ama insanlarin icinde elinde deodorantla geldi beni yalanci cikardi ordakilerde ona degil bana hataliymisim gibi baktilar

Bizde yokluk gorduk ama hic hakkimiz olmayana el uzatmadik gerci kucuk degildi hadi o yanlis yapti yanindaki adamin onu uyarmasini beklerdim

Sıktığını almamıştır, Yen'i şişe almıştır oradan:KK70:

Doğru olanı yapmışsınız Tebrikler. Bi de yalan dolanla üste çıkmiyorlar mi sinir oluyorum. Reyon görevlisine soyledikten sonra uzak durup muhatap olmak zorunda kalmasaydiniz daha iyi olurdu sanki
Ben reyon girevlisine soylerken almis eline kutuyu (ki o kutu bile olup olmadigindan emin degilim) gelip bilip bilmeden konusuyorsunuz ben alacaktim falan siye herkesin icinde beni yalanci konumuna sokunca ben konusmak zorubda kaldim

Back
X