Hatalıyım

Eşime, üzgünüm seni istemeden kırdım.Sözlerimde ciddi değildim. Özür dilerim diye mesaj attım. Umarım bu ben dili ile olmamıştır... İsteklerimi makul şekilde söylemeyi öğrenmeliyim. Fevrilik, öfke, kızgınlık çok kötü bişey...

kendini eleştirmen çok güzel bir şey herkes bunu yapamaz...

yapı olarak hep sinirlimiydin?
evlendikten sonra mı sinirli olmaya başladın?

yaptığın hatayı kabul etmen sorununu halletmene yeter bile. 2 kere düşün 1kere konus derler ya cnm aynen öyle. sen özrünü dile

kendini eleştirmen çok güzel bir şey herkes bunu yapamaz...

yapı olarak hep sinirlimiydin?
evlendikten sonra mı sinirli olmaya başladın?

Ben eskiden çok böle ezik bir tiptim sessiz sakin eline vur ekmeğini al öyle biriydim yani... Çok nadir sinirlenirdim. Çalışırken başladı bende fevrilik. Evlendikten sonra daha da arttı. Eşim sustukça ben daha fevri oldum malesef... Eşim açısından baktığımda zor biriyim, benimle yaşamanın zor ve yıkıcı olduğunu düşünüyorum. Ama kendi açımdan yaptıklarımının sebebi var, eşimle aramızda muhabbet olsun istiyorum ama yanlış yoldan anlatıyorum.

Evliliğimizin ilk aylarında sabah uyandıktan sonra bizde çok tartışırdık. Ben sabah çok suratsız ve sinirli olurum, öyle uyuşuk uyuşuk evde gezinmesine falan tahammül edemem, giyin üstünü çık sabahları böyleyimdir. Sabahları fazla konuşmaya tahammül bile edemem. Yıllardır böyleyimdir, iş arkadaşlarım bile bilir bu durumu. 1 Saat sonra kendime ancak gelir açılırım. Eşimde nasıl mutlu uyanır, konuşur, aşırı neşelidir. İşte bu iki zıt ruh hali sabahları karşılaşınca atom bombası gibi patlıyor. Uzun tartışmaların sonunda anlaşma yaptık, o uyuşuklanmadan hızlıca hazırlanacak, bende sadece gülümseyecektim, bağırmayacaktım. ve şuanda böyle devam ediyorum, alıştık birbirimizin ruh haline , o benden ben ondan çok şey beklemiyorum, saolsun sabahları kahvaltı bile istemez benden, o gergin halimle kahvaltı istese herhalde evi yıkarım başına :))) Bence sizde eşinize hak verin, insanın elinde olmuyor bazı davranışlar, biraz siz biraz o değişirse orta yolu bulursunuz.

bende de aynı sorun vardı bir dönem;

elbetteki altında nedenleri vardı;

eşime agrasif davranmaya başladım ,ufacık şeyleri büyütüyordum;

baktım olmuyor;kendimi dizginlemeye ve öfkemi kontrol altına almaya başladım;

buda ne zaman oldu biliyor musun;

eşim benden daha baskın çıkınca beni sindirdi;

yani sizdede iş o noktaya gelmeden

sinirlerinizi kontrol etmeniz gerekiyor,

gerçi en önemlisi; öfkeye neden olan faktörlerim ortadan kalkması tabi..ama ne mümkün...

hayat insanın duygularını bastırıveriyor...

Bakın aslında siz kendi cevabınızı vermişsiniz..
Çoğu bayanda bu var, eşler eğer yumuşak başlı ise bu tip fevri davranışlara abartılı davranmıyorlarsa bayanlarda bu durum giderek uzar;
fakat bayanların anlamadığı ya da yaşamadan bilmediği birşey var, böyle erkeklerin bir kopma noktası var, koptukları anda bir daha geri dönüşü asla mümkün olmuyor olsa bile eskisi gibi hiç olmuyor.

...

Sabah uyandığında eşinizden istedikleriniz ya da akşam geldiğinde muhabbet dilekleriniz çok normal, normal olmayan bunu öfkeyle söylemeniz sizinde dediğiniz gibi.
Dediğinizi yapmaz ki böyle, yapsa bile bir süre sonra yine bırakır ya da istemeden yapar v.s

Sabah uyandığınızda '' hani benim öpücüğüm'' deyin bazen, bazende hiç karşılığını beklemeden siz öpün ve çekilin.

Ayrıca size en yakın olmak sitediği anda istediklerinizi sıralayın ona bir iki.. İşe gidince ya da eve gelip gelmez böyle davranışlar bence yapılabilebilecek en büyük haksızlık.

Mesela kıyafet konusunda evet bayan olarak istğinizde haklı olabilirsiniz ama kaç tane erkek kıyafetini katlayıp gider ki ?

Ona ''ben hizmetçi miyim şeklinde değilde '' Sana hizmet etmek bana zevk veriyor, hiç üşenmem arkandan döküntünü toplarken ama o kıyafeti katlamasan bile düzgünce koysan oraya , ya da masadan kalkınca ellerine sağlık desen v.s bu içimi okşar, beni rutinleştirmez, daha şevkle yapmamı sağlar.Böyle olunca daha mutlu olur daha mutlu ederim.Hem bayanların o arada gidip gelen ruh dalgasınada çarpılmamış olursun''

Bu ve buna benzer bir konuşma yaparsanız hem eşinizi onure etmiş olursunuz, hem inceden dileğinizi dile getirirsiniz, hem bunaltmazsınız hemde saygısını kazanırsınız.

Zaten eşim biraz ses çıkarsa bende sinerim sanırım... Ama o sessiz kalıyor surat yapıyor. Bazen diyor ben sana kötü mü davranıyorum, ilgilenmiyor muyum seninle, ne dedin de yapmadım, niye böyle kavga çıkartıyorsun diye. Bir gün o da patlarsa hiç şaşırma. Bizim sonumuzda öyle olabilir yani... Ama ben yapım gereği muhabbet kuşu olalım istiyorum... Onun yapısı farklı biliyorum ama sonunda hepten rutine bağlamış ayrı hayatlar yaşamaktan korkuyorum, hırçınlığım bundan kaynaklanıyor. Aynı evde iki yabancı olmak

tabikide psikolojik destek alarak yapacak ve dua edeceksin , kadınlar daha itaatkar ve tahmammül gücü yüksek olmalıdır. Erkekler gerçekten çekemezler, bu yaradılışımızda var. bol bol dua et Rabbim namaz sonrası dualarımı kabul ediyor. Benimde öyle herşeyi bu şekilde kontrol altında tutuyorum.

canım bazı insanlar sabahları enerjik olamıyor.
insanın elinde olmuyor bu durum.
bende öyleyimdir mesela.
gün içinde açılırım.
eşinde öyledir belki.
akşamları eve geldiğinde nasıl?
güleryüzlü mü, yemeklerden sonra eline sağlık diyormu vsvs.
akşamları iyiyse bence kafan takma bu durumu onu böyle kabullenmeye çalış.

Tamam haklısınız söylediklerinizde bir müddet bende deniyorum böyle şeyler yapmayı ama karşılığını göremiyorum... Misal akşam gelince kapıda dikilirim sırf beni öpsün diye alışmıştı buna bir zaman. Sonra bir kaç gün aramızda bir soğukluk oldu ben kapıyı açtım geçtim içeri o da umursamadı... Birşeyler beni kırıyor beni öp diyorum uzaktan öpücük atıyor adam ya :S Böyle oldukça oldukça birikiyor ne zamana kadar ben vercem kendimden o istemiyor diye düşünüyorum al sana bir kavga daha... Onun böyle şeylere ihtiyacı yok belki ama benim var... Ne bileyim buna alışamıyorum... Ama öfke başka bişey sussam kendime zarar konuşsam ikimizede ...

aynen dedıgınıze katılıyorum. ben mesela oglene kadar konusmam pek. huyum ogle konusmam konusamam yanı. oglumla dahı oynayamıyorum.. kendımı bıldım bılelı boyleyım ben..
eşime evlendıgımızde soylemıstım.. agrasıf uyanırım ve oglene kadar konusmam, ve benımle sabahları pek konusma. soru sorma luıtfen demiştim..
6 yıldır evlıyız pek sorun olmadı bu konuda..

fevrı danranmış arkadasımız. özür dile eşinden tatlıya bagla

canım ilk önce hatanın farkında olduğun için seni tebrik ediyorum her insan hatalarının farkında olamaz ve bunları doğru olarak kabul edebilir ama sen böyle yapmamışsın eşin bu açıdan bence şanslı :)
sabahları enerjik olamıyorum demiş sana sende ona göre davranmakla işe başlayabilirsin mesela benim erkek arkadaşımda sabahları sinirli ve gergin olur ben en neşeli halimle arayıp günaydın günaydııııın derken o bana sanada der sadece napayım şimdi ben bu adama zaten sabahları bi cins bende alıştım artık hiç önemsemiyorum :))

Evet yanlış bir yaklaşım olmuş.
Siz de zaten farkındasınız.
Ancak kendinize fazla yükleniyorsunuz galiba.
Böyle anlarda sakin kalmak değil, o durumları ortaya çıkaran şeyleri sakince halletmek çözüm getirir.
O an öfkenizi kontrol etseniz bile, tekrarlayan durumlarda daha fena patlayabilirsiniz.
Bütün suçu da kendinize yüklemek kendinizi yetersiz hissettirebilirsiniz.

Ben konuyu şu şekilde de açabilirdim kendi söylediklerimi bir yana bırakıp eşim bana böyle böyle yapıyor, eşim şöyle ilgisiz böyle ilgisiz, dağınık vs. diye... Ama bu gerçekçi değil. Ben kendimi değiştirmeliyim önce o haksız ama ben öfkelenerek kendimi ondan daha da haksız duruma düşürüyorum... Kendimi yetersiz hissetmek değilde elimde olanı düzeltmeye uğraşıyorum diyelim...

Eşim her gün öğlen arardı, bu gün aramadı beni resti çekti heralde bana Mesajıma da cevap yazmadı zaten...

Eşim her gün öğlen arardı, bu gün aramadı beni resti çekti heralde bana Mesajıma da cevap yazmadı zaten...

Çünkü sadece özür dilediniz.. Bence bu doğru değil. Yaptığınız harekette haksızdınız sadece istediklerinizde değil.Bu şekilde davranmak tamamen hatalı duruma düşürür insanı.

İnceden, dokundurmadan, karşındakini onure ettikten sonra sıkıntılarımızı anlatmalı, sonra neden öyle fevri davrandığımızı açıklayan bir açıklama yapılabilir.

....

Bu arada bırakın biraz naz yapsın eşiniz. :)

Buna hakkı var diye düşünün ve içinizi karartmayın.. Mutlaka yazacaktır ya da arayacaktır, az tavır yapacaktır, çünkü adım atıp özür dilediniz, sizde olsanız işinizi yaptıktan sonra cvp.yazardınız. Çünkü size özür dilendiğinde karşınızdakinize yapılan haksızlığı bir tarafa bırakır '' Aman Allah'ım gerçekten kırılmış kalbim '' edalarına girer insan. :)

Akşam sevdiği bir yemeği yapın, attığı pijama-elbiseyi en güzel şekilde katlayın, kendinize güzel bir bakın yapın ve kapıda çok güzel karşılayın.Cvp.yazmasa bile bunu yapın.

Konuşmaya en yakın kıvamda, yemek-çaydan sonra, bu yukarıda söylediklerimi ona güzel bir dille anlatın derim ben.

kadın olarak eşinden ilgi beklemen çok normal ama bunu tatlı bir dille yap sitem edeceksen şakayla karışık bunu yap.güzel söz duymak istiyorsan önce sen güzel söz söyle sabah uyandığında git önce onu sen öp böyle böyle eşinde zamanla sana karşılık verecektir.öfekeyle kalkan zararla oturur canım sinirle hareket etme tatlı dile her zaman iyidir

Eşim yemeğe gelmicek, saat 11 de gelir anca o saatten sonrada yorgun oluyor doğal olarak. Oyuna gömülüp sonrada uyumayı benle konuşup dertlerimi dinlemeye tercih eder... Ee bende hoş görüyorum zaten bütün gün çalıştı dinlensin diye... Kendime baksamda umursamaz. Yaptıklarıma üzülürüm sonra bide. En azından bir çay kahve yapabilirim eğer isterse, konuşmaya çalışırım tatlı dille.

Teşekkür ederim yardımlarınız için

hep kadınların kırıldığını mı okuyacağız ya
birazda erkekler kırılsın değil mi :)

işin şakası tabi ki bu
ama bunun için okuyabilirsin bir sürü kitap var
doktordan yardım alabilirsin

ayrıca ben eşime bunu yapsam
ne yapardı acabaaa
tahmin edemiyorum
yani bir iki belki olur ama sürekli adama da yazık sanada

özür dile acilinden
ve ondan yardım iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…