Hatalıyım

noend

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
116
0
0
İstanbul
Sanırım ben kötü biriyim evlenmemeliydim...Kendimi berbat hissediyorum. Eşimi çok fazla yıpratıyorum sinirlerime de dilimede hakim olmayı öğrenemedim bir türlü. Olayı anlatayım. Eşim sabah kalktı hazırlanıyordu, bende ondan sonra kalktım ve bişiler hazırladım kahvaltılık... Sonra mutfağa geldi ses yok. Oturdu bu arada ben bir iki kelime bişiler dedim. Onun dışında konuşmadık... Yemeği yedi kalktı... Sonra yatak odasından saatini alacakken baktım elbiselerini yere atmış gömleğini aldım camı açtım atıcam bunu dedim. Atma dedi. Ben dedim ki sana tahammül edemiyorum zaten kızgınım... Sabah ne bir günaydın, nasılsın, ne eline sağlık vs. hiç bişi yok dedim. Sonra sustuk. Kafasından ona aldığım şapkayı çıkardı.Çok üzüldüm. Ben onu işe bıraktım. Bırakırken de dedim sanki evde hizmetçi ya da yabancı biri var gibi davranıyorsun. O da ben sabah enerjik olamıyorum daha dikkat ederim vs. dedi. Senin canın sıkıldığında benim canımı çok fena sıkıyorsun dedi... Hak veriyorum çünkü bu sadece bu günkü olay, çoğu zaman kızdığımda fevri davranıyorum... Öfkemi kontrol etmeyi nasıl öğreneceğim ben ?

bende yapıyorum böyle bazen sinirimi eşimden çıkartıyorum
ama hatamı fark ettiğimde özür diliyorum.. bence yapıcağın tek şey gönlünü almak.. işe, özür dilediğin güzel bir mesajla başlayabilirsin..

Eğer bu bugünlük bir olay ise mazur görülebilir fakat her zaman böyle davranıyorsanız eşinizin işi zor.

Bazı insanlar öğlene kadar kendilerine gelemezler, konuşmaktan şakalaşmaktan hoşlanmazlar. Bu sizi sevmediğini ya da değer vermediğini göstermez.

Gömleği camdan sallandırmak falan çok yanlış. Eşinize hatalarını daha düzgün bir dille söyleyin. Ters teper yoksa

Bunu düşündüm aslında özür dileyim diye ama ne yazayım ki

Bunu düşündüm aslında özür dileyim diye ama ne yazayım ki
öyle süslü püslü şeylere gerek yok, yapmacık olur zaten
içinden ne geliyorsa yaz, ımm mesela ben şöyle yazardım (tabi sizin aranızdaki dialog, konuşma tarzı nasıl bilmiyorum)
"ben sabah biraz saçmaladım, çokça abarttım galiba.. Özür diliyorum aşkımdan.." gibi :))

Beni sevmiyor demiyorum zaten ama insan eşinden sabah sabah bir günaydın bekliyor en azından... Bazen şakayla karışık söylüyorum çoğunda da böyle fevri davranıyorum... Güzellikle söylediğimde de gülüyor geçiyor faaliyet yokki Hatamın fakındayım zaten. Bunları ben ona değil o bana yapsaydı kıyameti kopartırdım...

Eğer sinirleriniz gerilmişse, stresli bir yaşamınız varsa olduğundan daha sık öfkelenir ve bunu kontrol etmekte güçlük çekersiniz. Öncelikle hayatınızda sizi sıkan neler var onlara bir bakın. Sonra da enerjinizi sporla ya da bu tarz fiziksel aktivitelerle boşaltmaya çalışın.

Öfkelendiğiniz zaman ise ne kadar zor olsa da iletişim kurmayın, başka yere geçin. Duygularınız yatıştığında sizi öfkelendiren durum hakkında konuşabilirsiniz ama duyguların yoğunken öfkenizi ifade ederseniz daha fazla öfkelenirsiniz. Ve eşinizde de olduğu gibi öfke yaralar ve suçlıuluk ve utanç duyguları ile biter. Bunları göz önünde bulundurup öfkeli iken konuşmamaya çalışın.

Bir de eşinize isteklerinizi öfke ile zorla yaptırmanız onu sizden daha fazla uzaklaştırır. Kimse kontrol edilmekten hoşlanmaz, hele bir yetişkine bu şekilde isteklerini yaptırmaya çalışmak aslında bir nevi zulümdür. İlişkiden istediğiniz şeyleri onunla konuşarak orta yolu bulmaya ya da bu şekilde kabul edip isteklerinizden vazgeçmeye bakın. Zorlamayla, eziyetle sağlıklı bir ilişkiniz olmaz...

çok abartmışsın yha hadi bunu özür dilediniz ya diğerleri.....

kendinize hakim olmaya çalışıp evliliğinizi çekilmez yapmamasanız daha iyi değil mi?????

ayrıca eşiniz size sana tahammül edemiyorum dediğinde ne derdiniz!!!! daha doğrusu ne hissederdiniz!!!!!!!!

Hımm, olabilir şöyle yazsam " Sabah için üzgünüm, biraz abarttım galiba, sabahları bir öpücükle bana günaydın desen beni çok mutlu edersin, özür dilerim

valla ben çok şanslıyım galiba kızlar her sabah öperek günaydın diyen bir eşim var..
ama öpmese sevmiyo demek değil ya herkesin yapısı farklı :))

Hımm, olabilir şöyle yazsam " Sabah için üzgünüm, biraz abarttım galiba, sabahları bir öpücükle bana günaydın desen beni çok mutlu edersin, özür dilerim
gizli mesajını da eklemişsin
evet gayet güzel, hemen gönder.. akşam da öp, sarıl.. gönlünü al.. :))
bir daha da bu şekilde çıkışlar yapma canım, özellikle sabahları..
bizde de tam tersi ben çok suratsız olurum, eşim sarılır öper "sabah sabah uzak dur lütfen" diye çıkışırım.. ama öğlen olmadan geçer, keyiflenirim.. bu eşimi sevmediğim, ilgisiz olduğum anlamına gelmez ki.. karakter meselesi bu..

Stresli bir hayatım yok çalışmıyorum çokça bol vaktim var... O yüzden zaten birlikte geçirdiğimiz sınırlı zamanlarda bir iki laf etmek istiyorum... Olmayınca da hırçınlaşıyorum... Hırçınlaşmasam susuyorum yine kavga ediyoruz sen bana surat yapıyosun diye... Faaliyet yapma konusunda haklısınız kendime başka başka uğraşlar bulmalıyım...

Özür dilemek yerine öfkenizi kontrol etmeye çalışın.
Şimdi özür dileyip yarın yine bir tartışmaya sebep olursanız, bundan sonraki özürlerinizin de hiçbir anlamı olmaz.
Sabahki olayı telafi etmek için abartılı şeyler yapmayın. Sakin ve güleryüzlü olmanız eşiniz için yeterli olacaktır.

Yine ben dili içeren bir mesaj. Bu mesajın meali ne biliyor musun; sabahları beni öperek uyandırmadığın icin abartıyorum :)

Zaten bende onu düşündüm bu çok ağır oldu... Aslında ciddi değildim ben onu her haliyle seviyorum... Ama ben o sözün kölesi oldum şu anda ağzımdan çıktı bir kere.

sabah işe giderken bi çok insan çekilmez olur, çok normal aslında.
ama sabah sabah adamın moralini bozmuşsunuz.
siz onu güler yüzle ve öperek işe yollamaya başlasanız ya da öperek uyandırsanız, belki o da öğrenir, ya da çaba gösterir.
bir de hep böyle sinirli bi insansanız, sinirlendiğinizde eşinizin olmadığı bi odaya gidip kendinizi kilitleyin. siniriniz geçsin derin nefes alın.
sonra eşinizin yanına gidin.

Öfke kontolsüzlüğü ne yazık ki bende de var:26:
üstelik eşim o kadar iyi bir insan ki
biz aslında onları değil kendimizi mutsuz ediyoruz.
Bence de özür dileme devamı gelirse özürler normalleşir
bu konuda destek alabilirsiniz
neden hemen kızıyorsunuz bunun çözümü olmalı
kendimden bildiğim için tek başına olmuyor terapist yardımı lazım

Özür dilemesem vicdanım rahat değil suçlu benim sonuçta... O yapsa bana bunu özür beklerdim... Ben pek özür dilemem yani nadirdir. Ama haksızlık yaptım normalleşsede normalleşmesede özür dilemeliyim sanki... Zaten bu olay geçer ama evliliğimiz de yıpranıyor...

Bi an yazından yaşadıklarında kendimi gördümGülüyorum yanlış anlama kendime biz bi kavga edelim evi darma dağınık hale getiriyorum sinirden bağırıyorum haykırıyorum falan eşimse elinde kumanda aşkımmm sakinleşince konuşalım diyor tabbiiii böyle deyince iyice kuduruyorumNedir bu erkeklerin bizden çektiğiAma şöyle bir gerçek varki aşığım ben ona meyvemizde yoldaaaaKocamı tebrik ediyorummm bana katlandığı içinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…