Hatay'da Ne Yenir

snnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
44
0
86
İstanbul
Bu yaz yapmayı planladığımız g. doğu gezisinde uğrayacağımız yerlerden biri de Hatay...

Hatay'ın neleri meşhurdur,iyi ve lezzetli uygun fiyatlı lokantaları nerelerdir,bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim arkadaşlar....

Hatayda künefe yenir,sonra muhammara,humus,çökelek salatası,ye$il zeytin salatası,içli köfte,zahter..Bunlar mutlaka yenmeli tadına bakılmalı e$im hataylı ordan bilirim

arkadaş yukarda nelerin meşhur olduğunu yazmış ayrıca çok lezzetlidirler mutlaka tadın gerçi herkesin damak tadı farklıdır ama beyeneceğinizi umuyorum canım öncelikle sadece hatayımı gezeceksiniz yoksa ilçelerinede uğrayacakmısınız eğer deniz kıyılarınıda gezecekseniz öncelikle balık loknatalarını söyleyeyim arsuz konacık köyünde denize sıfır küçük balık lokantaları var çok güzel taze kendi tuttukları balıkları isteğe göre pişiriyolar....en çokta iskenderunun meşhur dönerini tavsiye ederim başka hiç bir yerde yiyemezsiniz hemde çok uygun inan bana canım çok yerde bulundum ama iskenderunun döneri gibi yapan vede lezzet katan bir yerle karşılaşmadım.ben şahsen dışarı memleketlere gittiğimde yarı aç geliyorum lokantalarda yediğim yemeklerin hiçbir zaman sonunu getirmemişimdir eşim kızar eee o tabi alışık dışarının yemeklerine sadece ve sadec adanadan aç gelmem hatta fazla yerim malum kebabın has bölgesi eğer orayada uğrayacaksanız adanaya orda meşhur şeyhmus usta lokantası var fiyatları ve kebabları harika özellikle beyti açık ayranıda tasda getiriyolar bakır kaşıklarla içiyorsun o yemeğe ayrı bir hava katıyor biz 2kişilik yemeğe bol salata çeşitleri ayran şalgam beyti ekmek 16 lira ödedik fazlasıylada doymuştuk...gelelim tekrar iskenderuna.... dışardan gelen misafirlerimizde burda en çok istedikleri yedikleri döner oluyor bir kişilik 2.750 k fiyat açısındanda güzel hemde doyurucu bir kişilik yetiyor özellikle mikado döner salonunu öneririm gerçi pac meydanı sadece dönercilerle dolu yanyana bir sürü dükkan hepsi güzel yapıyor ama ben mikadoyu keşfettim bunca deneyimlerden sonra........arkadaşın dediği gibi antakyanın en çok künefesi meşhur ben orda yemek yemedim ne yalan söyleyeyim özellikle bir yer öneremem ama çok güzel uygun fiyata lokantalar bulabilirsiniz humusumuzunda mutlaka tadına bakın mükemmel oluyor hemde uygun fiyatıda...ilk aklıma gelenler bunlar eğer aklıma başka şeylerde gelirse buraya yazar senle paylaşırım

arkadaşların yazdıklarına ek olarak Belen den çıkarken yol kenarında adını hatırlayamadım ama çok güzel çömlek tavası yapan bir yer var.

canım orası ya kurdoğlu restorant yada ondan biraz ilerde başka bir lokanta galiba tadı damağında kalmış unutmamışsın benim aklıma gelmemişti ben iki yerdede yemek yedim ikiside güzel yapıyor ama fiyat olarak ismini hatırlayamadığım lokanta daha uygun arada çok fark var canım

bende hataylıyım arkadaşlar saymışlar zaten künefe oruk diğer adı içli köfte humus tuzlu yoğurt küflü çökelek ve tabiki döner bunların tadına mutlaka bakın.
ayrıca antakyadan yayladağına giderken harbiye diye bir yer şelalesi yeşilliği ve buz gibi havasıyla süper bir yer
ordada çok güzel yemekler yapan lokantalar var fiyatlarıda çok yüksek değil
deniz kenarı olarak bende arsuzu öneririm çok şirin bir yera.s

hatay ,ne yiyebilirim diye tereddüt edilmeyecek kadar,çeşitliliğe ve lezzete sahip bir bölge,
arkadaşlar neler yiyebileceğinizi zaten söylemişler,bende hepsini tavsiye edeim...

ayrıca gezmek ve deniz için arsusu mutlaka görün derim,denizi derin değildir ve ılıktır.
sahile yakın bir yerlerde bir anne kızın ev yemekleri yaptığı küçücük bir lokanta vardır vemantı,dolma,çorba gibi yemeklerin en lezzelilerini yersiniz.mutlaka deneyin,çokta makuldür...

Hataydan bana künefe ve adını bilmediğim ama benim ve çocuklarımın tadı damağımızda kalan bir yemek geldi bende onun nasıl yapıldığını ve adını öğrenmek istiyorum bilenler bana yardımcı olsun içli köfte dışı gibi iki cm kalınlığında bir tabak büyüklüğünde üzerinde bir harç vardı harçtada ceviz vardı sanki fırında ya da yağda altı kızartılmış gibiydi

bahsettiğiniz tepsi oruğu.link vermek istiyorum ama 100 msj olmadğı için site bana izin vermiyor nette sac oruğu yada tepsi oruğu diye aratırsanız bulursunuz

Bende Hatayda yaşıyorum.En çok denildiği gibi tavuk döner harika bir alternatif.kesinlikle denemelisiniz.dürümün ekmeğini farklı bir ekmekle yapıyorlar yanına gelen turşularda zaten iştahı kabartıyor fazlasıyla..
ilk geldiğimde kırıkhanda bir lokantada yediğim karışık kebabın tadı hala damağımda 'halil ibrahim sofrası''.ayrıca kahvaltı için hemen yanında ki cafede müthiş tost yemiştik yolu düşenler denesin derim.
Birde ekşi yoğurt kahvaltıda nefis oluyor üzerine hakiki zeytin yağı ve pul biber gezdirince yemede yanında yat.baharatlı çökelekte çok hoşuma gitti.hatay peynirine zaten denecek laf yok...
Her köşede rastlayacağınız rengarenk olan buzlu meyve sularını pipetlerden süzerken fazlasıyla serinlediğinizi hissedip sıcağa rağmen iyiki bu şehirdeyim diyeceksiniz....

Hatayda künefe yenir,sonra muhammara,humus,çökelek salatası,ye$il zeytin salatası,içli köfte,zahter..Bunlar mutlaka yenmeli tadına bakılmalı e$im hataylı ordan bilirim

Arkadaşm eksiksiz herşeyi yazmş.ilave olarak iskenderundaki dönerciler sokağına gidip şölee güzel bi tavuk döner yemeden ayrılmayn sonra çok üzülürsünüzz off canm çektiii..

Hatayda eğer ucuzluk derseniz merkezde EFE fastfood var bedavadan az pahalıdır:)
Eğer damak tadı ve görsellik diyorsanız SULTAN restaurant ilk durağınız olsun.
Künefe yemeden Hataydan ayrılmışsanız zaten tekrar bir seyahat düzenlemeniz gerekebilir.Hatay künefe- var hiç bir yerde onun gibi peynirini bol tutan ve çatalı daldırdığınızda peynirin uzayıp taa ağzınıza kadar seyahatini gözlerinizle şahit oluşunuzun tadına varamazsınız:)..

merkezde anadolu restoran var. orada hatayın en iyi mezelerini bulabilirsiniz. ayrıca künefeyi de harbiyedeki restoranlardan birinde yemeli. ayrıca antakya dönerini denemeden dönülmemeli hataydan. iskenderun dönerinden çok daha başarılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…