Hatıra Defteri...

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
53.543
201.914
51
Artık kullanan çocuklar var mıdır bilmiyorum ama hatıra defterlerimiz vardı eskiden, okul çantamızın içine tıkıştırıp teneffüs aralarında arkadaşlarımızın arasında elden ele gezdirdiğimiz, en sevdiğimiz arkadaşlarımız ve platonik aşklarımızın yazsın diye gözünün içine baktığımız hatıra defterlerimiz, yazmasını istediğimiz herkese bir sayfa gösterir buraya yaz, istersen fotoğrafını da yapıştırabilirsin derdik gülümseyerek.

IMG_2299.JPG


Bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için... diye başlardı cümleler, sahi o zaman temizdik değil mi? Çocuk saflığı vardı yüreğimizde, kötülük nedir bilmezdik, bilmezdik hırs ne, öfke ne.

Okul saati biter hatıra defteri okul çantasına konur, ders sonrası hangi arkadaşımız ne yazmış diye merakla okurduk yazılanları, en çok platonik aşkımızın ne yazdığını merak eder, kalp çarpıntıları ve kızaran yüzle okurduk satırları.

Çocuk olmak güzeldi, saf ve masumdu yüreğimiz, hakkımızda yazılanlarla mutlu olur, cümle aralarında aşkımıza karşılık buluyoruz diye sevinirdik.

Sanırım en çok tebessüm ettiren sonlarına eklenen manilerdi:))

"Seviyorum ama kimi
en tatlı birisini
nasıl anlatsam sana
ilk harflere baksana"

"Sepet sepet yumurta
sakın beni unutma
unutursan küserim
mektubunu keserim"

Ve biz büyüdük kirlendi dünya...

Çocukluğumuzun masum günlerine dönelim, hatıra defterlerinizden aklınızda kalanları ya da sona eklenen manileri yazmaya var mısınız?

 
O dönemler vardı herkesin hatıra defteri keşke saklasaydim.arkadaslar ilk satıra hep o cümleyle başlar di bana kalbin kadar temiz sayfa ayırdığin için teşekkür ederim:oops:.ahh ahh nerde o günler iyki de o günlerde yasamisim hep yerlerde oynar akşama kadar eve çıkamadık.simdiki çocuklar öyle değil bilgisayar ve telefon .aklıma ilk gelen mani var hiç unutmam

Kara kara kazanlar
Kara yazı yazanlar
Cennet yüzü görmesin
Aramizi bozanlar :KK54::KK54::KK54:

O yıllarda ki arkadaşlıkları çok özlüyorum :KK61::KK61::KK61:
 
Ben günlüğüm, şiir defterim dahil hepsini saklıyorum, dünyadaki maddi değerli hiçbirşey onların manevi değerinin yerini tutmuyor gönlümde.

Yaza yaza yaz geldi
Çarşıya kiraz geldi
Daha yazacaktım
Mürekkebim az geldi :)))
 
Benimde hatıra defterim vardı.Hatta hala saklıyorum...Sandığa koymuş olabilirim...
Kızlarımında var.Arkadaşlarına ve öğretmenlerine yazdırdılar...

Hatıra hatıra dedin
Başımın etini yedin
Al sana hatıra
Ömür boyu beni hatırla


Seviyorum ama kimi
En tatlı birisini
Nasıl anlatayım sana
İlk harflerine baksana
 
Bin yıl ömrüm olsaydı
Bin yıl seni severdim
Bin yıl seni sevseydim
Bin yıl daha isterdim.
 
Aşkın ebedi mahallesi
Seni seviyorum caddesi
Nisan, yüzük sokak
No, sen ve ben. :KK70:

Benden de bunlar.

Ben de hala saklıyorum. :)
 
Bunu bizzat bana yazmışlar yıl 2004 :KK53:

Kimyon, tuz, karabiber
Beni unutursan geber :işsiz:


Evlerden ırak :skandal:
 
Bende hala saklıyorum, taa ilkokuldan kalma. Platonik aşkıma utangaçlığımdan dolayı teklif bile etmemiştim yazması için :oops:
En sevdiğim arkadaşlarıma ise ara ara birkaç kere daha yazdırmıştım :KK48: ve bir itiraf geliyor; bazı sayfaları da ben doldurmuştum sanki başkaları yazmış gibi, aslında ne kadar da belirginmiş çakma oldukları, birde uyduruk tel noları eklemiştim daha inandırıcı olsun diye ya tam rezillik :KK70:
Bazen ara sıra çıkarıp karıştırıyorum sayfaları. İçlerinden vefat edenler de oldu ama o yazılar hala ilk günki gibi duruyor, insan çok tuhaf oluyor...
 
X