- 7 Ağustos 2025
- 99
- 123
- 8
- 19
- Konu Sahibi heybenkimmmm
-
Böyle boş beleş insanlarla neden muhatap olup açıklamak durumunda kalıyorsun kapat telefonu Bi dahakineMerhaba . Bugün akrabam aradı dedi işte neresi çıktı falan . Dedim ascilik okuyacağım. İşte niye hemşirelik yazmadın, devlete niye girmedin , hemşire falan olsaydın ya dediler . Bende dedim ki istemiyorum . Neyse . Çocuğu güzel sanatlar lisesi kazandı. Ispartada. Onunla hava atıyor. Benim çocuğum kazandı sen asci olup ne yapacaksın vs. Dedim ki onun hali benden beter bu devirde güzel sanatlar lisesi okunur mu ? Millet hemen iş hayatına girmeye bakıyor. Liseyi bitirecekmis. Şirketlere girecekmiş. İşte ayakkabı tasarimi çizimi vs yapacakmış. Dedim yani beni küçümsüyor sun ama o da kolay değil. Hava atıyor bana . Çizimleri üniversite düzeyindeymis falan filan. Dedim sen kendi kızını hemşire yap bana karışma. Acayip sinirlendim ya.
Yani tamam ben de çok parlak değilim ama güzel sanatlar lisesi alt tarafı yav. Yani o da zordur tabi ki ama okula para vs de vermişler nasıl oldu bilmiyorum.. Sanki oxfordBöyle boş beleş insanlarla neden muhatap olup açıklamak durumunda kalıyorsun kapat telefonu Bi dahakine
Güzel yemek yapmak da bir yetenektir bana göreHaklısın bu arada. Bölümleri ya da meslekleri karşılaştırmak değil amacım ama böyle bir karşılaştırma yapıyorken önce neyle karşılaştırma yaptığını da düşünmeli bir insan. Herkesin yöneleceği alan çok farklı . Hele bu devirde üniversite diploması olmadan bir işe girmek akıl karı bile değil.
Parlak sın veya degilsin had bildir böylelerineYani tamam ben de çok parlak değilim ama güzel sanatlar lisesi alt tarafı yav. Yani o da zordur tabi ki ama okula para vs de vermişler nasıl oldu bilmiyorum.. Sanki oxford
Kesinlikle bu arada. Kim olursa olsun. Sen bir şey demedikçe demeyi hak görürler bir deParlak sın veya degilsin had bildir böylelerine
Tabi ki resim çizmek de bir yetenek.Kesinlikle bir yetenek. Katılıyorum bu konuda
Tabi ki var . 13 yaşımdan beri yemek yapıyorum. Yemeklere de hakimim. Ve istiyorum ne var bunda . 20 yaş çok mu geç. Ayrıca mezuna kaldigim zamanlarda 4 yilliklar geliyordu. Hiçbirini istemedim çünkü yapabilecek gibi hissetmiyordum. Şu an istiyorum. Herkesin zamanı kendine göre akarDoğru demiş aşçılık ne cidden bir de mezuna kalmışsın herhalde yaşa bakınca. Aşçılık değil sağlık teknikeri olsaydın sonuçta el lezzeti var mı
Aşçılık çok güzel bir bölüm. İyi yerlerde alımlar oluyor. Kendini geliştirirsen yurtdışında çalışma imkanın var. Gıda sektörü hiçbir zaman bitmez çünkü insanların karnı hep acıkacak.Doğru demiş aşçılık ne cidden bir de mezuna kalmışsın herhalde yaşa bakınca. Aşçılık değil sağlık teknikeri olsaydın sonuçta el lezzeti var mı gğzel sanatlar okuyup resim öğretmeni olan tasarımcı olan çok
Ben sizi takdir ettim herkes hukuk tıp okumak zorunda değil. Memur olmak zorunda hiç değil. Kendi yeteneği olup üstüne giden insanlara aşırı saygı duyuyorum. İnsanların ne dediğine takılmayın kendi bildiğiniz yöne gidin.Tabi ki var . 13 yaşımdan beri yemek yapıyorum. Yemeklere de hakimim. Ve istiyorum ne var bunda . 20 yaş çok mu geç. Ayrıca mezuna kaldigim zamanlarda 4 yilliklar geliyordu. Hiçbirini istemedim çünkü yapabilecek gibi hissetmiyordum. Şu an istiyorum. Herkesin zamanı kendine göre akar
Bunun için okumaya gerek yok ama direkt kurslar var. Bir arladaşım böyle pastacılık yapıyor. herkes yemek yapabiliyor ama herkes aşçı olamaz mutfak stresli bir iş. Bir restoranda karşılama hostesiydim mutfakta sürekli kavga edip oturup ağlıyorlardı saat başı ki öyle soka restoranı değildiAşçılık çok güzel bir bölüm. İyi yerlerde alımlar oluyor. Kendini geliştirirsen yurtdışında çalışma imkanın var. Gıda sektörü hiçbir zaman bitmez çünkü insanların karnı hep acıkacak.
Merakı olup okumak isteyene niye bunu okuyorsun diyemeyiz ama. Başka alanlara ilgisi olmayabilir. Sertifikadan ziyade eğitimini almak isteyebilir. Kendi restoranım olsa ve birini alacak olsam sertifikalıdan ziyade eğitimli olanı tercih ederdim. Sırf yemek öğretilmiyor çünkü.Bunun için okumaya gerek yok ama direkt kurslar var. Bir arladaşım böyle pastacılık yapıyor. herkes yemek yapabiliyor ama herkes aşçı olamaz mutfak stresli bir iş. Bir restoranda karşılama hostesiydim mutfakta sürekli kavga edip oturup ağlıyorlardı saat başı ki öyle soka restoranı değildi
Akrabanın çocuğunu bilmem de benim yeğenim güzel sanatlar çıkışlı. Daha lisedeyken bir sürü kafenin duvarlarına resim çiziyor güzel para kazanıyordu. Üniversitede de iç mimarlık kazandı, tekne ve karavan tasarımı konusunda uzmanlaşmayı hedefliyor. Yani bir güzel sanatlar lisesi mezunu senin şu anki durumundan daha iyi durumda olur muhtemelen her halükarda.Merhaba . Bugün akrabam aradı dedi işte neresi çıktı falan . Dedim ascilik okuyacağım. İşte niye hemşirelik yazmadın, devlete niye girmedin , hemşire falan olsaydın ya dediler . Bende dedim ki istemiyorum . Neyse . Çocuğu güzel sanatlar lisesi kazandı. Ispartada. Onunla hava atıyor. Benim çocuğum kazandı sen asci olup ne yapacaksın vs. Dedim ki onun hali benden beter bu devirde güzel sanatlar lisesi okunur mu ? Millet hemen iş hayatına girmeye bakıyor. Liseyi bitirecekmis. Şirketlere girecekmiş. İşte ayakkabı tasarimi çizimi vs yapacakmış. Dedim yani beni küçümsüyor sun ama o da kolay değil. Hava atıyor bana . Çizimleri üniversite düzeyindeymis falan filan. Dedim sen kendi kızını hemşire yap bana karışma. Acayip sinirlendim ya. İşte diyor ki benim kızım okuyacak şirkete girecek . Araba tasarlayacak, ayakkabı tasarlayacak dünyanın parasını alacak . He liseden mezun herkesi ise sokuyorlar . Keşke öyle olsa . Artık üniversitenin veya yüksek lisans yapmanın pek önemi kalmadı. O devir eskidendi. Cocukcagiza da her şey çok kolay gibi lanse ediyorlar. Liseden mezun olur olmaz şirkete gireceğim sanıyor.dedim bunun daha ünisi var dereyi görmeden paçayı sıvamışlar
Sanki hukuk tıp kazanabiliyordu da kendi istemedi. Dört senede ancak iki yıllık bir yüksek okul tutturabildi. Şimdi elin çocuğunu ezikleyecek aklınca.Ben sizi takdir ettim herkes hukuk tıp okumak zorunda değil. Memur olmak zorunda hiç değil. Kendi yeteneği olup üstüne giden insanlara aşırı saygı duyuyorum. İnsanların ne dediğine takılmayın kendi bildiğiniz yöne gidin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?