Hava atan akraba ...

Sanki hukuk tıp kazanabiliyordu da kendi istemedi. Dört senede ancak iki yıllık bir yüksek okul tutturabildi. Şimdi elin çocuğunu ezikleyecek aklınca.
Herkes kapısının önünü süpürse keşke. Ben konu sahibinin davranışlarını etkiye tepki olarak yorumladım. Bizim Türk halkının genlerinde var karşılaştırma.

Aboooooovvvv eyvahlar olsun bana . Bir an nasıl biri olduğumu unuttum. Teşekkür ederim kainat önderim ayak feministim
Sen unutursun biz unutmayız burada sergilediğin karakteri. Hiç üzülme sen.

Kainat önderi değil o kanaat önderi demek istedin sanırım.

Bir güzel sanatlar mezunu olarak üzülerek okudum burada yazanları. O üniversitede yetenek sınavlarını geçmek o kadar zor ki..
Benim elimde kist çıktı sınavlara hazırlanırken. Tenis yapanlarda oluyormus genelde dr oyle demişti ve hala da durur.
Meslekleri karşılaştırmayı dogru bulmam insan içinden geleni yapmalı. Bize de zamanında memur ol diyorlardı, dinlemedik. Siz de dinlemeyeceksiniz. Kendi tercihiniz.
en yakın arkadasım MSA'da eğitim aldı ancak aşçılıktaki yogun çalışma saatleri, sürekli ayakta olma, mutfak toplama, Mobbing vs kaldıramadı. Tasarımcılıga geri dondu o da. Yanı bunlar tercih meselesidir.
Siz aşçılık için özel bir çaba harcamamışsınız el lezzetiniz olabilir okey ama her çizgi çekmeyi bilen de güzel sanatlar fakültesine giremiyor. Yani aşçılık kazanmak için ne çaba harcadınız?

Meslek karşılaştırmayı çok anlamsız buluyorum. Çünkü evet bazılarında potansiyel her zaman daha fazla olabiliyor. Ama birden fazla parametre var.

İyi bir aşçı herhangi bir güzel sanatlar mezunundan iyi kazanabilir. Yada iyi bir sanatçı herhangi bir aşçıdan daha iyi bir pozisyonda olabilir. Yetenek, çaba, şans gibi faktörler bu işin gidişatını çok değiştiriyor.
Bir diğer önemli faktör mesleklerin parlak veya düşük zamanları olabilir.

Yani iyi bir kazanç için, bir önceki dönemdeki meslektaşlarınıza göre çok iyi bir yerde olmak için kendi alanınızda belki %10'luk, belki %15'lik bir üst dilimde olmak zorunda kalabilirsiniz.
Tasarıma dair her meslekte artık yapay zeka gerçeği var. Düşünsel kısımda yapay zeka doruklara oynuyor. Şuan uzamsal gerçeklik konusunda da ciddi çalışmalar var.

Yakın gelecekte tasarımcıların, stilistlerin, iç mimarların, illustratörlerin, ressamların önemli bir kısmının mesleği tehlike altına girecek. Tıpkı cerrahlar hariç doktorlar, psikologlar, ileri düzey değilse yazılımcılar hatta öğretmenler, memurlar vs. gibi.

Elle üretilen meslekler değerlenecek. Aşçılık bunlardan biri. Berberlik, -komik ama- tamirat tadilat, kuaförlük, bazı el sanatları gibi meslekler yükselmese bile değerini koruyacak gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Ascilik için ne çaba harcadınız mi ? Puhahhaahhs ayy vallahi bana muhaletlik yapmak için konuşuyorsunuz ha . Yani sınava giriyorsun belli bir puanın üstünde alıyorsun az veya çok. Tercih yapıyorsun yerlesiyorsun . Okurken zaten çabam olacak . Siz ne yaşıyorsunuz ya puahhabshs. Ay vallahi ne cevap versem bilemedim. Ascilik zaten Cook yüksek puan isteyen bir bölüm değil ki. Bu kadar çaba harcamak istesem başka bölüm secerdin . Tyt de 600 bin sıralama ile gireceğim bi bölüme neden aşırı çaba harcayayım ki . Mantık? Ha akdeniz aşçılık daha iyi ama ona da kapasitem yetmedi napim. Mat hiç yok bende

Boşver, eğer severek yapıyorsan aşçılık çok güzel ve hiçbir zaman ölmeyecek olan bir meslek. Bu kıyaslamalar ve hadsiz insanlar her sülalede var, bu yüzden hiç moralini bozmaya gerek yok. He de geç, hayırlısı olsun hakkında.

Okuduğunu anlasan belki Akdeniz'i kazanabilirdin.

Kadin demis ki guzel sanatlar icin yetenek sinavi kazaniyorsun, ascilik için 600 bin siralama yetiyor. Ikisinin kazanma kismini bir mi tutuyorsun gercekten?

Mantik? dedigin uye muhtemelen senin sıralamanı cok rahat yapar da senin onun cizimlerinin birini bile yapamazsin, keza ben de.

Guzel sanatlari küçümseyene kadar kendi siralamana bak demek istemis ama kibar kadin oldugu icin boyle diyememis.

İkisini kazanma kısmını bir tutmuyorum ama ascilik da bir yetenektir . Güzel yemek yapmak da. Benim yaptığım yemekleri de o yapamaz mesela.... herkesin yeteneği kendine özeelll. Yemek yapmak sunmak da bir sanattır. Eh bende sanatımı farklı şekilde icra edeceğim...

E o cevabi yazdigin uye sana direkt kazanma kismindan bahsetmis zaten, okuma kismindan degil.

Bu arada uc senedir mutfak atolyelerine katiliyorum, dunya mutfagindan bircok seyi egitimini alarak yapabiliyorum. Asciligi asla küçümsemiyorum ama bu alanda bir yere gelmen icin kendini cokca gelistirmen lazim, simdiden ascilik kazandim moduna girme cunku kendini gelistirmezsen iki yillik meslek okulu cikisiyla istedigin kariyeri yapamazsin. Bunu da gozardi etme.

Şimdi muhalefet yazamadığınız için zaten ben onu anladım. Yani bir çaba harcamadığınızı.
Evet çok haklısınız bence de çaba harcanması gereken bir bölüm değil ben sadece bunu söylemek istememiştim. Ancak güzel Sanatlar Fakültesi’ne girmek gerçekten büyük bir çaba istiyor. Soru işareti koyarak yazdığınız mantık kelimesi tam olarak burada devreye giriyor. Şimdi bir de benden gelsin ; mantık?

Valla hiç belli olmaz, çizgileri kalemi farklıysa bir baktın yaprak dökümü sedef gibi italyaya gitmiş

Gerçekten öyle oldu fazla kibar davrandım galiba hatta bu sene yeğenim de sınava girdi gastronomi yazmak istedi ve izin vermedim. Gerçekten tutkulu bir şekilde mutfağı sevse tabii ki desteklerim ancak kime sorsam bu sene puanı düşük olan herkes gastronomi yazmak istediğini söyledi. Yani üzgünüm ama sonrasında her şey dahil otelde yazın sıcağında komilik yapıyorlar. Burada kimseyi kırmak istemediğim için genelleme yapmak istemiyorum ama X bir üniversiteden mezun olup içinde de böyle bir heves yoksa maalesef sonun bu oluyor.

O zaman bu kadar yorumlara takılmayacaksınız komplekse girmeyeceksiniz. 600.000 sıralama ile girdiğiniz üniversitede fark yaratmak sizin elinizde. Ama öncesinde bir eğitim alıp emek harcamadığınızınkendiniz söylediniz dolayısıyla okulda öğrenenle kalırsanız hayalleriniz yıkılabilir üzgünüm

Kendinle çelişiyorsun farkında değilsin. Kapasiten yetmedi diyip kestirip atacağına çaba sağlardın. Başka bir konuda yazdığın geçişi yapmayı düşünmek yerine en başından sınav zamanı çabalardın.
Yemek yapabiliyorum, bir tek bu bölüm tuttu gideyim gibi olmuş seninki. Üstüne uydurma hayaller ekleme eğreti duruyor.

Akrabanızın lise çağında çocuğu varsa, sizin akranınız olmasa gerek. Neredeyse çocuğuyla akran olduğunuz akrabanızla neden bu kadar laf dalaşına girdiniz ?

"Umarım ikimiz içinde seçimlerimiz hayırlı olur vb" deyip, kapatsaydınız telefonu.

Hangi meslekte kim nasıl mutlu olucaksa onu yapsın parası önemli değil, mutlu ve severek yapacağın iş olsun. Ayrıca kimler kimler kaç ünüversite okuyor.. başka şeyler de okursun dışardan bile bitirirsin. Hiç bir adımını paylaşma kimseyle.

Hava atsa ne olur? Ben sanki sen istiyerek bu bölümü seçmedin gibi geldi bu yazıyı okuduktan sonra. Aklında başka bişey mi vardı ? Vardıysa bile üzülme hani önemli olan elin ekmek tutsun. Herkes illa avukat doktor çıkmak zorunda değil, elbette insanın göğüsü kabarır ama sen ne yaparsan yap ailen seninle gurur duycağını düşünüyorum ve kimse için değil kendin için yapıcaksın.

İnsanların ne düşündüğünü umursamayı bırak. Ufacık bir yol bile ilerlesen kaldıramıyolar demek ki :)

Sülaledeki her insanla yaşadığın veya şahit olduğun diyaloğu burda konu açmana gerek yok bugün sıra halaya gelmiş. Baba, nene, dede hatta 10 yaşındaki yeğen için bile konu okumuştuk. Yani cidden her diyaloğu bilmemiz gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…