Havadan kucağıma düşen ufaklık!?

Bana ilginc geldi cunku guguk kuslari baska yuvalara yumurtlar ve yavrularini diger kuslara baktirir. Guguk kusunun kulucka suresi kisa oldugu icin de yumurtadan cikar cikmaz daha gozleri bile acilmadigi halde diger yumurtalari yuvadan atar. Muhtemelen yuvanin sahibi kus kendi yavrusu olmadigini farketti.

Ay çok tatlı ya Ben salamazdim doğaya ne zaman bırakacaksın canım
Canım bir iyileşsin uçabilsin birakicakm :) bir önceki iyileştirdigm kuş her sabah odamın karşısındaki evin çatısına geliyordu ben balkona çıkardım beni gördükten sonra ucardı ama aylarca geldi hep :)

Yok canim yavru değil bu baya büyük muhtemelen ya soğuktan çok etkilendim yada diğer kuşlar itip kaktı

Ay hayvanları insanlardan çok seviyorum. Ne kadar vefalı ya kıyamam . Sen çok tatlısın canım

Çocukken benim de aynısı başıma gelmişti eve götürmüştüm yuva yapmıştım. Ertesi sabah uyandığımda ölmüştü. iyiki sizin gibi insanlar var

Evde kiyma varsa kiyma ver küçücük. Ya da kiyma ufakliginda tavuk, et ne varsa. Guguk kuslari etçildir. Bir de buradan tüm kus bulanlara uyari olsun kuşlara bulgur vermemeye dikkat edin. Şişiyor hayvanın içinde.
Bulguru iyice ıslatsak bile mi
Ben hergün ıslatılmış bulgur koyuyorum da balkona....yalnız bu pakettekilerden değil
Köyden geliyor biraz değişik

Papaganlardan ayrı odada bakın derim ben. Bir tanesi esir kuşlar. Dışarıdaki hastalıklara karşı bagisikliklari zayıf. O sebeple. Hapse bile insan alırken sanırım belli bir sure karantina uyguluyorlar önce yanlış kalıyorlar sonra koğuşa alıyorlar diye biliyorum.

Onun dışında yemezse elle beslemenmesi gerekirse yoğurt veya kavanozda bebek mamaları olur onlardan enjektör iğnesini çıkararak ağzına besleyebilirsiniz. Yalnız muhallebi olmasın şekerli şeyler zararlı olabilir.

Taze meyve, sebze haşlanmış pirinç yumurta ve tabii ki ekmek gibi şeyleri yemesi için bırakabilirsiniz.

Doğru haklısınız ben misafirimiz ayrı odaya aliym en iyisi bizim ufakliklar da hastalanmasin :) teşekkürler
Bu mu guguk kuşu. Ben bunları güvercin sanıyordum. Pek güzel. Korkmuştur. Sen yem ve su ver yalnız birak yer. Etçil değil bu hayvanlar yahuu
Yok güvercin mis :) ben guguk kuşu biliyordum yanlış biliyormusum

Bende güvercin diye biliyorum her sabah mutfak camıma geliyorlar ben kuş yemi buğday alip veriyorum bazen hızinı alamayan mutfaga dalıyor

Bunlar aralarında çok yem kavgası yapıyor içlerinde baba yiğit bitane mutlaka oluyor diğerlerine kafa göz dalıyor

Bu garibede dalmıstır diğerleri

Ya kızlar kuş hala hasta sanırım kardeşim uyandığında ters dönmüştü kalktık ama hayattayım çevirdim yürüyemiyor
Bazen düzgün yürüyor bazen yürürken bir yana düşüyor hemen düzelmiyor sonrs oyle kalıyor.
Şırınga ile şu ve mama verdim.
Nolucak böyle

ay yerim , şanslıymış size denk gelmiş ne tatlı
inşallah iyileşir yavrucuk :)

yaa veterinere götürdünüz mü? kuşlar hakkında pek ilgilenmiyorlar doğrusu ama Ankara'daysanız Ankara Ünv. veterinerliğinde kuşlarla ilgili bölüm var bakarlar diye düşnüüyorum

Canım merhaba öncelikle ne kadar iyi kalbin var yorum yazmak istedim küçücük bir cana yardım ediyorsun allah da senin gönlündekini verir inşallah
Dedem 4-5 tane güvercine bakıyor balkonun camına geldiklerinde buğday koyuyor çok da güzel yiyorlar bulgur yerine buğday deneyebilirsin mesajları okumadım belki söyleyen olmuştur :) inşallah iyileşir minik kuş....

Edit; şimdi paylaştığın fotoğrafa baktım da canım bizim kuşlar da aynı bu cins böyle morlu grili ve perde çekilmezse gelip yemezler asla. Ona bakınca yiyemiyorlar bence sen önüne yemeğini koy o kendi kendine yesin

Son düzenleme:
İnşallah iyileşir. Bi iki hafta önce bi serçe kurtardık. Eve getirdim bulgur ıslatıp verdim su verdim. Akşam kutuya bi baktım kafası bulgurun üstüne düşmüş

Benim balkonuma geliyolar bunlar alistilar guvercin,serce,kumru,karga
Ekmek,pilav, bugday koyuyorum ben.
Bazen ekmegi süte batirip koyuyor minnaklar gelip yiyorlar.

Yemek koymadigim zaman balkonun cam kismina yani ic kismina konup cama gagalariyla vuruyorlar.

Tek sikayetim kirletmeseler bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…