- 24 Haziran 2011
- 23.558
- 49.202
- 798
- Konu Sahibi valarmorghulis93
-
Canım bir iyileşsin uçabilsin birakicakm :) bir önceki iyileştirdigm kuş her sabah odamın karşısındaki evin çatısına geliyordu ben balkona çıkardım beni gördükten sonra ucardı ama aylarca geldi hep :)Ay çok tatlı yaBen salamazdim doğaya ne zaman bırakacaksın canım
Yok canim yavru değil bu baya büyük muhtemelen ya soğuktan çok etkilendim yada diğer kuşlar itip kaktıBana ilginc geldi cunku guguk kuslari baska yuvalara yumurtlar ve yavrularini diger kuslara baktirir. Guguk kusunun kulucka suresi kisa oldugu icin de yumurtadan cikar cikmaz daha gozleri bile acilmadigi halde diger yumurtalari yuvadan atar. Muhtemelen yuvanin sahibi kus kendi yavrusu olmadigini farketti.
Ay hayvanları insanlardan çok seviyorum. Ne kadar vefalı ya kıyamam . Sen çok tatlısın canımCanım bir iyileşsin uçabilsin birakicakm :) bir önceki iyileştirdigm kuş her sabah odamın karşısındaki evin çatısına geliyordu ben balkona çıkardım beni gördükten sonra ucardı ama aylarca geldi hep :)
Aynen valla bende :)))) sizde öylesinizAy hayvanları insanlardan çok seviyorum. Ne kadar vefalı ya kıyamam . Sen çok tatlısın canım
Bulguru iyice ıslatsak bile miEvde kiyma varsa kiyma ver küçücük. Ya da kiyma ufakliginda tavuk, et ne varsa. Guguk kuslari etçildir. Bir de buradan tüm kus bulanlara uyari olsun kuşlara bulgur vermemeye dikkat edin. Şişiyor hayvanın içinde.
Doğru haklısınız ben misafirimiz ayrı odaya aliym en iyisi bizim ufakliklar da hastalanmasin :) teşekkürlerPapaganlardan ayrı odada bakın derim ben. Bir tanesi esir kuşlar. Dışarıdaki hastalıklara karşı bagisikliklari zayıf. O sebeple. Hapse bile insan alırken sanırım belli bir sure karantina uyguluyorlar önce yanlış kalıyorlar sonra koğuşa alıyorlar diye biliyorum.
Onun dışında yemezse elle beslemenmesi gerekirse yoğurt veya kavanozda bebek mamaları olur onlardan enjektör iğnesini çıkararak ağzına besleyebilirsiniz. Yalnız muhallebi olmasın şekerli şeyler zararlı olabilir.
Taze meyve, sebze haşlanmış pirinç yumurta ve tabii ki ekmek gibi şeyleri yemesi için bırakabilirsiniz.
Yok güvercin mis :) ben guguk kuşu biliyordum yanlış biliyormusumBu mu guguk kuşu. Ben bunları güvercin sanıyordum. Pek güzel. Korkmuştur. Sen yem ve su ver yalnız birak yer. Etçil değil bu hayvanlar yahuu
Büyük kuşlara bir şey olacagini sanmiyorum islatildiysa ama yavrular zaten minnacik. Kuru bulgur midelerinde sisiyor.Bulguru iyice ıslatsak bile mi
Ben hergün ıslatılmış bulgur koyuyorum da balkona....yalnız bu pakettekilerden değil
Köyden geliyor biraz değişik
ay yerim , şanslıymış size denk gelmiş ne tatlıArkadaşlar iyi akşamlar...
Az önce evime girerken bisey düştü yukarıdan bir baktım guguk kuşu e havada maglum soğuk disarda köpekler var bir suru baktım uçmayı eve aldım.
2 tane sultan papağan var yaklaştırır yanlarına ama çok korktular bi tanesi daha pısırık o daha da bir korkar gibi ötmeye başladı
İşin aslı küçükken bir tane guguk kuşu vardı böyle aynı şekilde kanadı kırıktı onu iyileştirdim hayal meyal hatırlıyorum buğday vermiştim o zaman yemesi için.
Böyle bi olay başına gelen varmı ?
napiym ben bu ufakliga?
Yemek için ne veriym kanadını falan kontrol ettim ama bi sorun yok gibi çok üşüdü de mi bu hale geldi acaba
yaa veterinere götürdünüz mü? kuşlar hakkında pek ilgilenmiyorlar doğrusu ama Ankara'daysanız Ankara Ünv. veterinerliğinde kuşlarla ilgili bölüm var bakarlar diye düşnüüyorumYa kızlar kuş hala hasta sanırım kardeşim uyandığında ters dönmüştü kalktık ama hayattayım çevirdim yürüyemiyor
Bazen düzgün yürüyor bazen yürürken bir yana düşüyor hemen düzelmiyor sonrs oyle kalıyor.
Şırınga ile şu ve mama verdim.
Nolucak böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?