Havuz

TravisScott

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
125
609
23
Merhaba, dün Ankara’da bir yüzme havuzuna gittim. Arkadaşların ısrarıyla. Aşılarımızı da olduk gidelim dediler. Kıramadım. Şu an hafif seyreden bir ishalim var. Ve endişeli hissediyorum. Diğer başka enfeksiyon ihtimallerine karşı. Arkadaşlarım evham yaptığımı, sadece ishalden bir şey çıkmayacağını söylüyor ama içim rahatlamadı. Enfeksiyon hastalıklarına bu sebeple gitmeli miyim?

Başka hastalığın var mı? Mikrop da kapmış olabilirsin. Benim annem belediyenin havuzundan virüs kapmıştı. İçin rahat edeceksen bir doktora görün, kan tahlili ver. Çıkıyor zaten tahlilde anormal bir şeyler,doktor başka teste falan yönlendiriyor. Yönlendirmezse bir şeyin yoktur :)

Havuzdan ishal olan duymadım şimdiye dek ama mikrop kapmış olabilirsiniz tabi. Ancak yediklerinizin dokunmuş olma ihtimali daha yüksek bence.

Başka hastalığın var mı? Mikrop da kapmış olabilirsin. Benim annem belediyenin havuzundan virüs kapmıştı. İçin rahat edeceksen bir doktora görün, kan tahlili ver. Çıkıyor zaten tahlilde anormal bir şeyler,doktor başka teste falan yönlendiriyor. Yönlendirmede bir şeyin yoktur :)
Hpv gibi bir virüs müydü acaba?

Merhaba, dün Ankara’da bir yüzme havuzuna gittim. Arkadaşların ısrarıyla. Aşılarımızı da olduk gidelim dediler. Kıramadım. Şu an hafif seyreden bir ishalim var. Ve endişeli hissediyorum. Diğer başka enfeksiyon ihtimallerine karşı. Arkadaşlarım evham yaptığımı, sadece ishalden bir şey çıkmayacağını söylüyor ama içim rahatlamadı. Enfeksiyon hastalıklarına bu sebeple gitmeli miyim?
İshal artarsa uzun sürerse mutlaka doktora gidin. Bence üşütme de olabilir hava kapalıydı bugün.

Olabilir.
Şu aralar salgın bir hastalık var, norovirüs sanırım emin değilim.
İshal, kusma vb belirtilerle ilerliyor.
Sadece ishal varsa takip edin derim.

Normalde ise havuzları ciddi anlamda mikrop yuvası, ne zaman çocuklarım girse bir hastalık kaptılar.
Üst düzey hijyene dikkat edilen bir yer değilse ve gün içerisinde de klorlama yapılmıyorsa hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Havuzdan ishal olan duymadım şimdiye dek ama mikrop kapmış olabilirsiniz tabi. Ancak yediklerinizin dokunmuş olma ihtimali daha yüksek bence.
Biraz acı yemiştim, acı da dokunuyor aslında bana ama umarım o tür bir şeydir.

Hijyene önem veren bir yer ise böyle birşey mümkün değil ben bizzat gözümle şahit oldum çok büyük bir havuz 1 gece boyunca görevli havuzun dibini temizledi elinde birşeyle ama nedir ne değildir bilemem.

Önce takip edin kendinizi. İshaliniz şiddetlenir, bulantı kusma iştahsızlık gibi ek şikayetleriniz olur , ateş şikayeti eklenir ise en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz uygun olur. Bu süreçte göz enfeksiyonu açısından da takipte olursunuz.
( günlük ishal sayınızın 5-6 yı geçmediği, kan ve mukus (sümük tarzı sıvı) olmadığı taktirde )

Bol su için, patates haşlaması, pirinç lapası , çubuk kraker yiyebilirsiniz. Temin edebiliyorsanız enteroger.... kullanabilirsiniz. Yoğurt özellikle ev yapımı yoğurt yiyebilirsiniz.

Sakin olunuz , geçmiş olsun.

3 gün kendini takip et ateş ve ishalin devamı mevcutsa gidebilirsin. Bu sürede bol su ve yağsız diyet

Back
X