• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayal kurmak

Hayal kurmanın duygusal olmakla bir ilgisi yok ki.
Ben de duygusal değil mantığı çok ağır basan bi insanım.
Ama isteklerim için hayallerimi kurar ve elde edeceğime inanırım.
Zaman zaman enerjimde düşüş yaşasam da sorun olmaz.
Bence kötü bir durum yok ortada. Aksine çok güzel bir şey bu.
Çünkü sen artık her neyi düşünüyorsan, onu imajine ede ede hayatına çekeceksin.
Kafandakileri birebir yaşayacaksın. Bunu zaten kendin de göreceksin.
Sonra aaa ben bunun ne çok hayalini kurmuştum da başıma geldi diyeceksin.

Anı yaşayamıyorum diyorsun ya, bence seni meşgul edecek bir şey olmadığından öyle.
Meşgul olacağın bir şey olsa kafanı o noktaya odaklarsın, anı yaşarsın sonra yine devam edersin hayallerine. Hem hayal kurduğun zamanları küçümseme. Onlar da senin için şimdiye ait şeyler. ;)Hayal kurduğun anlarda içindeki coşkunun boyutunu hissetmek nasıl bi haz.. Ben bayılıyorum.

Bol bol hayal kur, kendini çok sev, şüphesiz inan, asla karşıt kısmı düşünme.
Sen sadece neyi yaşayacağına odaklan. O isteklerin gelip seni bulacak.
Ya da o insanlar sana daha farklı bakacak.

Çok güzel bi şey yapıyorsun aslında. Hiç kurtulmaya çalışma bundan.

Ben bi ara ot gibiydim. Hiç hayal kuramaz haldeydim mesela. Hayat berbat oluyor öyle.
Ölü gibi oluyorsun. Oysa umut edebilmek, bir şeylerin olabileceğine inanabilmek gibisi var mı...
Yaşıyorsun, hissediyorsun. Tüm hücrelerinle hayat dolusun ki böyle bir insan olmuşsun.

Kendini daha da geliştir bu konuda. Düşünce gücü ve çekim yasası ile ilgilen bilmiyorum aran nasıl ama...
Çok güzel şeyler olacaktır eminim. :31:

Ben bu şekilde düşünemiyorum işte.
Benim için tamamen duygusal olmakla alakalı,duygularını çok yoğun yaşayan insanların yaşayamadığı şeyleri hayalle tatmin etme çalışması şeklinde düşünüyorum hayal kurmayı.
İnsanlara karşı çok yoğun hisler besleyemem mesela ben.
Bana verilen kadar vermeyi severim.
Ben birine beslediğim duyguların aynılarını ondan da beklerim.
Aksi bana ters bir durum.

Çekim yasasına inanmıyorum.
Hiç denedim mi,hayır bir şeylere aklım erdiğinden beri aynı düşünce yapısına sahip olduğum için denemedim.
Ama etrafımdaki hayal kırıklıklarını görünce hayal kurmanın iyi şeyler getirmediğine inandım,inanıyorum.
Umut etmek işkenceyi uzatır düşüncesine inanıyorum.

Mesela aksine,konuştuğumuz kadarıyla ve mesajlarını gördüğüm kadarıyla senin aşırı duygusal biri olduğunu düşünmüştüm ben.
Ünlülere olan aşırı sevgin,ya da nefretini dile getiriş tarzın bunu gösteriyor gibi.
Duygusallıktan kastım buydu benim.
Olabildiğince her şeye nötr olmak benim için pozitif olmaktan daha önemli.

Bazıları robot gibi yaşadığımı söylese de elimde değil,hatta böyle olmayı seviyorum diyebilirim.

Hayal kurmanın duygusal olmakla bir ilgisi yok ki.
Ben de duygusal değil mantığı çok ağır basan bi insanım.
Ama isteklerim için hayallerimi kurar ve elde edeceğime inanırım.
Zaman zaman enerjimde düşüş yaşasam da sorun olmaz.
Bence kötü bir durum yok ortada. Aksine çok güzel bir şey bu.
Çünkü sen artık her neyi düşünüyorsan, onu imajine ede ede hayatına çekeceksin.
Kafandakileri birebir yaşayacaksın. Bunu zaten kendin de göreceksin.
Sonra aaa ben bunun ne çok hayalini kurmuştum da başıma geldi diyeceksin.

Anı yaşayamıyorum diyorsun ya, bence seni meşgul edecek bir şey olmadığından öyle.
Meşgul olacağın bir şey olsa kafanı o noktaya odaklarsın, anı yaşarsın sonra yine devam edersin hayallerine. Hem hayal kurduğun zamanları küçümseme. Onlar da senin için şimdiye ait şeyler. ;)Hayal kurduğun anlarda içindeki coşkunun boyutunu hissetmek nasıl bi haz.. Ben bayılıyorum.

Bol bol hayal kur, kendini çok sev, şüphesiz inan, asla karşıt kısmı düşünme.
Sen sadece neyi yaşayacağına odaklan. O isteklerin gelip seni bulacak.
Ya da o insanlar sana daha farklı bakacak.

Çok güzel bi şey yapıyorsun aslında. Hiç kurtulmaya çalışma bundan.

Ben bi ara ot gibiydim. Hiç hayal kuramaz haldeydim mesela. Hayat berbat oluyor öyle.
Ölü gibi oluyorsun. Oysa umut edebilmek, bir şeylerin olabileceğine inanabilmek gibisi var mı...
Yaşıyorsun, hissediyorsun. Tüm hücrelerinle hayat dolusun ki böyle bir insan olmuşsun.

Kendini daha da geliştir bu konuda. Düşünce gücü ve çekim yasası ile ilgilen bilmiyorum aran nasıl ama...
Çok güzel şeyler olacaktır eminim. :31:

secret olayını diyosun galiba ben ona pek inanmıyorum açıkcası
bi zamanlar ihtimal vermiştim ama cıks yatmadı kafama felsefeyle de uğraştığım için temellendirmeye çalıştım biraz araştırıcınca fos çıktı

neyse konumuza dönersek tekrar ya inan bana iyi gelmiyo seni anlıyorum hayal kurarım yine ama bu az olmalı ve şu an yaptığım şekilde olmamalı bilmem anlatabiliyo muyum:44:

inanır mısınız söylediklerinizin çoğunu düşünüyorum aynen de sanırım yeterince üstüne gitmiyorum

ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim bu kadar yazmışsınız elinize fikrinize sağlık

peki sizce hayalden kalan boşluğu neyle doldurursam bu süreci atlatırım

Rica ederim,fikrime katılan azdır benim genelde bu konuda :)
Fazla planlı programlı fazla kuralcı olduğumu söylerler genelde.

Hayalden kalan boşluğu Tryamour'un dediği gibi fiziksel uğraşlarla giderebilirsiniz.
Bu sadece bir aşama,hayallerinize ve duygularınıza ket vurmayı başarabildiğiniz anda bu aktivitelere gerek bile kalmayacak.
Artık hayal kurmayı düşünmeyecek,bunu istemeyeceksiniz.

Kendinize karşı katı olmak önemli.
Kendi kendinizin disiplinini sağladığınızda kendinizi çok daha güçlü ve her şeyin üstesinden gelebilecek durumda hissedersiniz.
Bu da çekim yasasıyla bir şeyler beklemekten daha işe yarar bir şey olacak,çekime gerek kalmayacak çünkü.
Kendine inanmak başarmak için büyük bir adım.

bende sürekli hayaller kuruyordum ama sürekli yeri gelir çok iyi hayal kurardım yeri gelir ama genelde hayallerimin hep dışında gelirşirdi herşey buda sürekli hayal kırıklığı yaşamama sebep olurdu artık aman banane demeye başlamıştım ama yinede acaba böyle mi olur demekten kendimi alamıyordum zamanla bu geçti artık neden diye sormyrm çünkü senin hiç birşey süpriz olmadığı gibi benimde hep hayal kırıklığıyla bitti. Şuanda rahatım güzel olaylarda kötü olaylarda süpriz benim için..

Rica ederim,fikrime katılan azdır benim genelde bu konuda :)
Fazla planlı programlı fazla kuralcı olduğumu söylerler genelde.

Hayalden kalan boşluğu Tryamour'un dediği gibi fiziksel uğraşlarla giderebilirsiniz.
Bu sadece bir aşama,hayallerinize ve duygularınıza ket vurmayı başarabildiğiniz anda bu aktivitelere gerek bile kalmayacak.
Artık hayal kurmayı düşünmeyecek,bunu istemeyeceksiniz.

Kendinize karşı katı olmak önemli.
Kendi kendinizin disiplinini sağladığınızda kendinizi çok daha güçlü ve her şeyin üstesinden gelebilecek durumda hissedersiniz.
Bu da çekim yasasıyla bir şeyler beklemekten daha işe yarar bir şey olacak,çekime gerek kalmayacak çünkü.
Kendine inanmak başarmak için büyük bir adım.

aslında ben biraz benziyorum size nötrlük konusunda falan ve ben tepkisizimdir bence hayal kurmak ben de duygusallıktan değil alışkanlıktan kaynaklanıyo çocukluktan kalma bi alışkanlık işte ..dediğim gibi bu hayaller gerçekleştiğinde mutlu olmıycam ben ya da bunların gerçekten olmasını istediğim şeyler olduğunu sanmıyorum ....

ama fiziksel uğraşlar fiziksel olarak beni meşgul eder ben beynim ve ruhumu meşgul edicek bişe arıyorum ..

dediklerinizi yapmaya çalışıcam umarım olur

aslında ben biraz benziyorum size nötrlük konusunda falan ve ben tepkisizimdir bence hayal kurmak ben de duygusallıktan değil alışkanlıktan kaynaklanıyo çocukluktan kalma bi alışkanlık işte ..dediğim gibi bu hayaller gerçekleştiğinde mutlu olmıycam ben ya da bunların gerçekten olmasını istediğim şeyler olduğunu sanmıyorum ....

ama fiziksel uğraşlar fiziksel olarak beni meşgul eder ben beynim ve ruhumu meşgul edicek bişe arıyorum ..

dediklerinizi yapmaya çalışıcam umarım olur

O halde işiniz daha kolay.
Fiziksel uğraşlar beyni de meşgul eder mutlaka.
Atıyorum gece hayale daldınız ve bunu istemiyorsunuz.
Hemen kurgusu sağlam bir kitap alıp (aşk romanı olmasın) okuyun,alışkanlığınız yoksa güzel bir film açıp izleyebilirsiniz.
Bir de daha önce önerdiğim gibi kendinizi telkin edin,sadece bir insanla olan hayalde nasıl tepki vereceğinizden bahsettim ama bunu genişletebiliriz,kendinizi engelleyecek düşünceyi en iyi siz bilirsiniz,onları tekrarlayın.

valla bende çok hayal kururum hatta herkes ne kadar düşünceli birisin sürekli bişiler düşünüyosun der. inan ki bende istemiyorum ama okadar dikkatim dağınık ki sınavda bile bakıyorum kendimi hayallarde buluyorum. sürekli bişiler düşünüyorum. bu işlere odaklanmamı engelliyo dediğin gibi anı yaşayamıyorum. bunun için psikoloğa bile gitmeyi düşünüyorum açıkcası beynimi yönetmek zor oluyo bazen bunun için profesyonel bi yardım alınabilir bence

bende boyleyım cogu zaman bazen dusundugum seyler gercek oluyo ama :9:

yalnız değilsin canım :3: bende çok hayal kurarım gerçekçi olsun olmasın eğleniyorum o şekilde hele de yazın okul olmayınca daha da fazlalaşıyo yoksa tüm gün otur otur çok sıkıcı

Bende hayal kurarım genelde mesela hep geleceğim için değilde yarının hayalini bile kurarım sanki kafamda bi plan yapar gibi.
Çok takılıp kalmadıktan sonra bi zararı olmaz bence :)

hayal kurmak güzel bişe tabi ama bende artık reflekse bağladı istemsiz bi hale geldi istemiyorum yani artık şu zamana kadar kurdum da noldu ayrıca

Maalesef ben de çok hayal kuruyorum ve bu sıradan bir durum değil.

Bu sorunum yüzünden doğru düzgün kitap bile okuyamıyorum, çünkü sayfanın sonuna gelene kadar aklım başka yerlere gidiyor. Uzun bir süre asla konsantre olamıyorum, film izleyemiyorum.

Nasıl aşacağım hiçbir fikrim yok... :44:

Hayatımın bir parçası adeta.

ben de senin gibiyim.hatta geceleri bu yüzden uyuyamıyorum.uyumaktansa hayal kurmak daha cazip geliyor.uykusuzlultan sızana kadar hayal kuruyorum.iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum ama çok keyifli bence :)

Aynen bir de benim beynim konuşuyor. Hatta şarkı bile söylüyor bana beynim zar zor uyuyorum bazen. Ciddiyim valla :D :9: ama çok sinir bozucu bazen.

Maalesef ben de çok hayal kuruyorum ve bu sıradan bir durum değil.

Bu sorunum yüzünden doğru düzgün kitap bile okuyamıyorum, çünkü sayfanın sonuna gelene kadar aklım başka yerlere gidiyor. Uzun bir süre asla konsantre olamıyorum, film izleyemiyorum.

Nasıl aşacağım hiçbir fikrim yok... :44:

Hayatımın bir parçası adeta.

benim de hayatımın parçası gibi oldu malesef

Yalnız degilsin canım bende çok hayal kuruyorum hatta rüyalarıma bile giriyor.

Bende çok hayal kurarım.Oturduğum yerde bile aklım hemen dalar hayallere ama bu durumun kötü etkileri var ne yazık ki.Bazen hayalde düşündüğüm şeyi gerçek zannettiğim oluyor sonra düşünüyorum hayalmiydi gerçekmiydi.Beyin bir süre sonra gerçeği ayırt edemiyor.Yani pek de güzel bişey değil sürekli hayallere dalmak; nasıl başa çıkılır bilmiyorum:50:

Hayal kurmak...
Yazarken adı masum duruyor ama yeryüzünde ne var ki fazlası bize zarar vermesin.
Hayallerede mi kota koymak derseniz?
Evet,artık bu hayaller seni bulunduğun ortamdan,saat diliminden,kişilerden sürekli koparıyorsa hatta yaşıyormuş gibi o hayali konuşuyor ve hareketleniyor isen psikolojik danışman vakti saati gelmiş demektir.

Aynen bir de benim beynim konuşuyor. Hatta şarkı bile söylüyor bana beynim zar zor uyuyorum bazen. Ciddiyim valla :D :9: ama çok sinir bozucu bazen.

benim de öyle.bazen bir şeye çok istesem de odaklanamıyorum mesela.kafamda sürekli bir şeyler konuşuyor.bir film izliyorum bazen film bitince bi bakıyorum ki hiç izlememişim filmi hep bir şeyler kurmuşum kafamda.böyle zor yanları da var.

Back
X