hayalimdeki adamı buldum AMA....

Konu cok tahrik edici geldi bana. Sokakta el ele de gezdim. Iliskilerim de oldu. Madem fikir alma alisverisi icin konu actiniz sizin gibi olmayan insanlara giydirmeseniz bari. Dine asiri baglamissiniz. Din detaylarindan gecilmiyor konu. Sosyal medyada buldugunuz bu dindar beyle bulusma ihtimaliniz var dimi? Peki haram mi olur helal mi?
estağfirullah ben kimseyi incitmek tahrik etmek istemedim inanın zaten haram sevda diyerek de başkalarına ladf etmedim kendi açımdan konuştum ama sevgilileri olan insanları eleştirmişim gibi olmuş sizlerden gelen tepkiler sonrası fark ettim herkesin yaşantısına saygım sonsuz kimseyi aşağılamıyorum ve eleştirmiyorum istemeden öyle demişim gibi olmuş bu yüzden de sizlerden özür dilerim ben kendim için konuştum kendi hayatımda bunu yapmak istemediğimi belirtmek istemiştim fazlaca yanlış anlaşılabilecek farklı erlere kayabilecek bir tanımlama yapmışım sizlerden de özür dilerim bu konuda

Canım sonuçta bu internetten tanıştığın bi insan ve şunu düşün eğer o kadar dikkat ediyosa seninle nasıl konuşabiliyo lütfen herşeyi düşün sosyal medyada herşey güllük gülistan

Bi tanıdığım vardı eşini seçme sebebi adamın namaz kılıyo olması ve umreye gitmiş her ibadetini yerine getiriyo olmasıydı.Adam öyle dindardı ki youtubeda din konuşmaları yaptığı kanalı vardı devamlı sohbetlere giderdi.

Neyse evlendiler arkadaşım adamın umreye gitmeden önce ağır alkolik olduğunu töbe edip öyle umreye gittiğini öğrendi.adam 5 yıl öyle yaşadı.

Evlendikten 6 ay sonra arkadaşımı dövmeye başladı takılarını çalıp sattı ve alkole tekrar başladı ve alkolik oldu.

Adam çift hayat yaşıyor iş çevresi dindar sanıyo orda din sohbetlerine devam koyu islam savunucusu akşam eve gelince de içmezse karısına saldırıp döven bi pislik.Arkadaşım olan biteni eşinin ailesine anlatmak istiyor ama kocası anlatırsa onu öldürmekle tehdit ediyor.Ne boşanabiliyor ne de düzeltebiliyor.

Yani diyeceğim o ki kimsenin dış görünüşüne aldanma.O kapalı kapıların ardında neleer neler dönüyo.
çok üzüldüm arkadaşınız için benim de isteğim arkadaşınızınki gibi işte o yüzden fikirlerini beğendiğim bu insanı yakından tanımak istedim

kızlar size şöyle söyliyim benim zamanında sevgililerim oldu ama ben artık bunun yanlış olduğuna inanıyorum üsttede yazdığım gibi allah katında nikahsız bir birliktelik yakınlaşma mahrem olmayanla sanki mahremnmiş gibi davranmak islamda haramdır ve peygamber efendimiz de bunun yanlış olduğunu zaten dile getirmiştir ben inancım bana ne söylüyorsa onu yazdım buraya bu benim düşüncem neden kızdığınızı anlamıyorum yaşayanlara saygım sonsuz ama benim istediğim bu değil sadece onu belirtmek istemiştim
Sizin uzerinize gelenleri anlamiyorum herkesin anlayışı farklidir kimisine haram gelen sey kimisine haram gelmeyebilir ama bu su demek degildir hz.Allahin haram kildigi seyleri helal dersek o ayri bi dert kimse kinseye haram yada helal demesin bence gelelim diger konuya bence de daha tanimadiginiz adam la nasil bi fikirlere sahip oldunuz burda herkes bi ayet hadis soyler ama ne kadar uyabiliyoruz orasi muamma adam evli nisanlimi sevgilisi varmi yok mu hicbir fikriniz yok bence cok dikkatli olun derim

Nette elin adamını hayatımın adamı deyip sokakta el ele dolaşan insanlara haram sevda demek tuhaf.
Haram helali ayırma vasfını size kim verdi ?
Madem onlar haram sevda yaşıyor siz niye nette bulduğunuz birine lodoslama atladınız? Ya da balıklama neyse işte. Ben simdi eşimle haram sevda mi yaşadım 3 yıl ?
Adamı tanımıyorsunuz bile yaş kaç 15 den büyük değil herhalde
Bak bu sadece örnek × bir il de kuran hocası 4 erkek öğrencisini taciz etmiş ve bunlardan birisi eşimin arabasının torunu.
Her ya Allah diyene güvenmeyin. Okey ?

bu sadece bir headline ben kimseye dört dörtlük bir müslüman olduğumu söylemiyorum bu headlineı grüp videolara bakmanın da yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum başlığın konuyla ne alakası olduğunu anlamadığımdan neden buraya parmak bastığınıza anlam veremedim

Aslında sevmiyorum böyle mesajlar yazmayı ama öylesine gözümüze sokuyorsunuz ki dindarlığınızı...
Bir tek siz dini biliyor ve yaşıyor gibi anlatıyorsunuz.
Sokakta el ele dolaşan sevgililer harama bulaşır falan..Bunlar itici söylemler.
Ayrıca headlinea bakmanın yanlış bir yanı olmadığını düşünüyorsunuz ya dini kurallar sizin bizim düşüncelerimize göre değil kesin kurallara göredir.
Nasıl ki siz sokakta el ele dolaşan sevgilileri günahkar ilan ettiyseniz benzer bir şeyi siz de yaşıyorsunuz bilin istedim.

Sizin uzerinize gelenleri anlamiyorum herkesin anlayışı farklidir kimisine haram gelen sey kimisine haram gelmeyebilir ama bu su demek degildir hz.Allahin haram kildigi seyleri helal dersek o ayri bi dert kimse kinseye haram yada helal demesin bence gelelim diger konuya bence de daha tanimadiginiz adam la nasil bi fikirlere sahip oldunuz burda herkes bi ayet hadis soyler ama ne kadar uyabiliyoruz orasi muamma adam evli nisanlimi sevgilisi varmi yok mu hicbir fikriniz yok bence cok dikkatli olun derim
birçok videosunu izlediğim için ordaki yorumlarını biliyorum pek çok konu hakkında fikirlerini beyan etmiş ordan yani hayatında kimse olmadığını da biliyorum farklı farklı pek çok konularda videolar attığı için ordan gördüm

Nette elin adamını hayatımın adamı deyip sokakta el ele dolaşan insanlara haram sevda demek tuhaf.
Haram helali ayırma vasfını size kim verdi ?
Madem onlar haram sevda yaşıyor siz niye nette bulduğunuz birine lodoslama atladınız? Ya da balıklama neyse işte. Ben simdi eşimle haram sevda mi yaşadım 3 yıl ?
Adamı tanımıyorsunuz bile yaş kaç 15 den büyük değil herhalde
Bak bu sadece örnek × bir il de kuran hocası 4 erkek öğrencisini taciz etmiş ve bunlardan birisi eşimin arabasının torunu.
Her ya Allah diyene güvenmeyin. Okey ?
ben kimseye dalmadım hanımefendi sadece görüşlerinden etkilendiğimi söyledim hayatımın adamı derken de kafamdaki erkek profiline çok uyan bir insan olduğu için öyle yazdım bu arada 20 yaşındayım bu arada haramı helali ben ayırmıyorum olanı kendi yaşantıma yansıtmak istediğimi söylüyorum daha önce de yazdım kimseyi eleştirme amacım yoktu diye gereksiz bir tanımlama yaptığımı ve özür dilediğimi de bildirdim isterseniz öncelere gidip okuyabilirsinz

Aslında sevmiyorum böyle mesajlar yazmayı ama öylesine gözümüze sokuyorsunuz ki dindarlığınızı...
Bir tek siz dini biliyor ve yaşıyor gibi anlatıyorsunuz.
Sokakta el ele dolaşan sevgililer harama bulaşır falan..Bunlar itici söylemler.
Ayrıca headlinea bakmanın yanlış bir yanı olmadığını düşünüyorsunuz ya dini kurallar sizin bizim düşüncelerimize göre değil kesin kurallara göredir.
Nasıl ki siz sokakta el ele dolaşan sevgilileri günahkar ilan ettiyseniz benzer bir şeyi siz de yaşıyorsunuz bilin istedim.
ben kimseyi günahkar inkar etmedim cidden bunun böyle anlaşılacağını bilemedim özür de diledim kendi yaşantımda yaşamak istemediğimden bahsettim hepsi bu

birçok videosunu izlediğim için ordaki yorumlarını biliyorum pek çok konu hakkında fikirlerini beyan etmiş ordan yani hayatında kimse olmadığını da biliyorum farklı farklı pek çok konularda videolar attığı için ordan gördüm

Ben de ismi lazım değil bir hocayı pek bilgili pek dindar sanıyordum adamın açık saçık görüntüleri internete sızmış
hatta bir diğer ilahiyat profesörü de otellerde falan ayıplı kanallar izliyormuş.
Demem o ki o 1 dakikalık videolarla kimseyi tanıyamazsınız.
Zaten bir adamı neden internetten tanıyasınız ki o da ayrı muamma

konu sahibesinin ustune gidilmi$ ilk sayfada haksiz yere
uzulme cnm dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar :)

ama bi konuda haklilar bahsettigin yer neressi bilmiyorum ama sanala guvenme
sen hayurlisini dilmeye devam et Allahtan, in$allah dualarina karsilik bulursun
ayrica ben sende kapanacak bi i$ik goruyorum sanki o ki$i olsun yada olmasin, bunu kendi istediginde layikiyla yap yeter ..

Back
X