Pratisyen diyorum ama belli olmaz orası . Ayrıca alt kademe olduğunu düşünmüyorum . İyi bir pratisyen olarak da acilde çok faydalı olabilirim . Ya da yurtdışı secenegi doğuyor orda yurtdışında pratisyen hekim açığı varYani pratisyen olarak kalacaksanız neden doktor oluyorsunuz ki? Pratisyenlik kötü diye demiyorum ama bir mesleği 32 yaşında bitirip başlayacak kadar çok istiyorsanız o mesleğin en alt kademesinde kalma fikri bana mantıklı gelmedi. Kendinizi finanse edebilecek durumdaysanız hayaliniz neyse onu yapın derim ama 30 yaşında bir yetişkin artık maddi özgürlüğünü sağlamış olmalı diye düşünüyorum. Tabii ki aileniz ve siz bu maddi bağımlılığı sorun etmiyorsa problem yok.
Tebrik ederim kararlılığınızıBen yaptım. Kendi kararımla! Her şey bir kenara, bu his bile için her şeyi yaparım, yaptım da
Memuriyette okunan okul için tolerans tanınıyor, çalışma saatleri ona göre ayarlanıyor diye biliyorum bu konuyu bir araştırın isterseniz.Uygulamalar da calisma saatlerine denk geliyor malesef 8-17 arası
haftalık olarak bakılmaz memur maaşından maaş +fazla mesai olarak alınır maaş. siz sadece nöbete gireceksiniz diye size sadece nöbet ücreti vermezler. hadi sadece nöbet ücreti verdiler diyelim o da bir insanın bir hafta geçineceği bir miktar oluyor 500₺ civarı. geçiş olarak düşünceniz güzel hem okuyup hem çalışmak ama kyk da yurt yönetimci bile olacak olsanız atama korkunç şekilde zor inşallah istediğiniz gibi olur22 23 saat yapıyor yani haftada . Nobeti de mesai saymazlarsa (ki bilmiyorum boyle bi imkanlari var mi) aldigim ucret de normal calisandan dusuk olur olarak anladim . Bilmiyorum dogru mu anladim . Sanirim yine de bu alana tercih verip bi deneyip olmazsa donmeyi denicem .1 yıl daha kaybetmis olurum ama denemis olurum
Guzel bakis acisi . Onlarin para beklentisi yok benden . Bn hayata gec atilmis olacagim . Su an ayni anda calisabilseydim motive ederdi en azindan beniTıp kazanacak kadar çok çalışıp tekrar sınava girdiğinizde biliyordun kaç yaşında mezun olacağını,zorluklarını... Yine de bir karar vermişsin , sonradan emek vermişsin.
Simdi neden vazgecesin ki? Dünden bugüne ne değişti? Birden tıp eğitimi 6 yıla çıkmadı ya:))
Bence madem bir yola girdin, devam et. Ailen de butun bu süreçte farkında zaten birkaç sene daha senden maddi bir şey beklemeyeceklerini.inan ki çoğu aile 'yavrum doktor çıksin da, ben okutmaya razıyım senelerce' diye düşünür. Çok içine sinmezse,kendinizi mahcup hissedersen doktor olup az biraz parayı bulunca onlara araba falan alırsın, ya da ilgililerse umreye, Doğu Avrupa'ya falan götürürsün, mobilyalarını yenilersin:) kendine böyle bir motivasyon oluşturursan belki 'aileme yuk oluyorum' hissin azalabilir
Tesekkurler cok yardimci oldunuz . Evet kpss puanim yuksek ama sozlu sinavdan cekiniyorum. Referansim da yok hani . Bi de tek sehir tercih hakki var zor yani gercekten hayirlisi . Deneyip gorucem artik cok sagolun tekrardanhaftalık olarak bakılmaz memur maaşından maaş +fazla mesai olarak alınır maaş. siz sadece nöbete gireceksiniz diye size sadece nöbet ücreti vermezler. hadi sadece nöbet ücreti verdiler diyelim o da bir insanın bir hafta geçineceği bir miktar oluyor 500₺ civarı. geçiş olarak düşünceniz güzel hem okuyup hem çalışmak ama kyk da yurt yönetimci bile olacak olsanız atama korkunç şekilde zor inşallah istediğiniz gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?