- 12 Ağustos 2014
- 3.061
- 2.054
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Bu dünya kolay ahiretlerinide hazırlamak anne babanın görevi. Hayırla sağlıkla huzurla buyut bebişlerini.tabi ılk başta agrısız sağlıklı doğum dilerimben bu tavanda sallanan besıkle buyumusum .. :) ev benım degıl mı,delerim duvarları valla.haklısın hıııc bellı olmaz..ama aynı odada yatıramam ıste.o ımkansız..
hatım konusunda kesınlıkle haklısınız,annem bana hamıleyken babamla yanyana kuran okuyup bana dınletırlermış..ayıptır soylemesı;ezberımde aılede en ıyısı benım :) bunu denemelıyım..
Ablamın kızı abimin kızını kalorifer borularından hayalet çıkacak diye korkuturdu küçükken. Şimdi biri 19 biri 22 yaşında, küçük olan hala kaloriferlerden hoşlanmıyor. Odasını yenilediler yatağı kalorifer yanına koydurtmamış. Gerçekten kalıcı olabiliyor. Fazla üstüne gitmeden konusu açıldıkça ufak ufak anlatmak lazım sanırım.Bu korkular çocukta kalıcı olabiliyor, tüm hayatı boyunca hem de..
Yani çok ciddi aslında.
Benim de buna benzer fobilerim var annemin bizi susturma aleti olarak kullandığı.35 yaşındayım hala korkarım mesela. O yüzden kızımın da bundan kalıcı korkacak olması beni üzüyor. Her defasında hayalet diye bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama çok da bastırmak istemiyorum geçici bir konuşma ya da çizgi filmden kalıntı mı diye.
Bu korkular çocukta kalıcı olabiliyor, tüm hayatı boyunca hem de..
Yani çok ciddi aslında.
Benim de buna benzer fobilerim var annemin bizi susturma aleti olarak kullandığı.35 yaşındayım hala korkarım mesela. O yüzden kızımın da bundan kalıcı korkacak olması beni üzüyor. Her defasında hayalet diye bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama çok da bastırmak istemiyorum geçici bir konuşma ya da çizgi filmden kalıntı mı diye.
denemeye değer. bugün bir deneyeyim.hayalet, karanlık gibi korkular için
karanlık oyunu diye bir oyun var
benim kızımın karanlık korkusunda işe yaramıştı
çocuğun çok sevdiği 4-5 oyuncak ama büyük oyuncak alıyorsunuz
ailece odada o oyuncakları görülebilir kolay yerlere yerleştiriyorsunuz
sonra ışıkları kapatıyorsunuz hadi bakalım kim çok oyuncak tolayacak, veya şu oyuncağı kim bulacak diyorsunuz
bu oyunu birkaç kez oynayın
korkular azalıp yok oluyor
40 ı yeni çıkmış bebek odadan ayrılmamalı bu konuda haklısın ipekiki taraflı bir doğruyu konuşuyoruz aslında şimdi.
Şöyle ki biz kadınlar duygusal yaklaşıyoruz olaya. Bebek doğduktan sonra insan bir değişik psikolojiye giriyor. Gece kaç kere kalkıp da kızımın beşiğine baktım kim bilir, acaba hırsız girip kaçırmış olabilir mi diye.. Şimdi gülüyorum.
Ama senin dediğin de doğru bir kere öyle alışırsa devam eder tüm hayatı boyunca her ortamda yalnız yatabilir. Ama bağımlı kalırsa o dengeyi kurabilmek çok çok çok önemli. Ben de yapamadım kızımı ayırmadım. Onun yatağı bizim odamızdaydı. 3 yaşında kendi odasına geçti. Ama şimdi kış diye bizimle yatıyor, üstü hep açık hep açık anlatmam. yani mecbur almak zorunda kaldım. evimiz sıcak ama yine de ailesel bir gelenek var bizde kış yaz şort kısa kollu yatarız. Başak da benden alıştı, kesinlikle uzun bir şey giymiyor yatarken. Şimdi biraz tırstım aslında. Geçen gün bana "beni yalnız bırakma hayaletlerden çok korkuyorum" dedi. Hatta WC de bile bekle diyor. Bu sorunun üstesinden gelmem lazım. eşime dedim baharda odasına geçirmek zor olur mu acaba da. Her erkek gibi "yok olmaz " dedi. konuyu uzatmamak için sanırım.
40 ı yeni çıkmış bebek odadan ayrılmamalı bu konuda haklısın ipek
bizimki 3 yaşına kadar bizle odamızda ama beşiğinde yattı
sonra ev aldık ona oda yapıldı sonra hevesle odasına geçti ve zorlanmadan alıştı çok şükür
belki odası oldu hevesiyle bilemiyorum
keşke hiç yanına almasaydın canım.. ben de tam tersi kalın pijama veya tulumlar var ya ince onlardan giydiriyorum
şimdi zor ayrılır seninki ama ayır en kısa zamanda
üzerini de sağlam giydir bence yanında yatsa bile
Bu korkular çocukta kalıcı olabiliyor, tüm hayatı boyunca hem de..
Yani çok ciddi aslında.
denemeye değer. bugün bir deneyeyim.
Teşekkür ederim.
Güzel fikir nereden esinlendiniz?
inşallah canımSorma canım ya. Bizimki de bazen hadi bizimle yat dediğimiz zaman asla kabul etmezdi.
Şimdi ise beni korkutuyor. “uyumadan beni bekle” falan diyor. Ama şu noktada yapacak bir şey yok gibi. Bahar olsun yavaş yavaş alışır. Korku kelimesini ben ağzıma almıyorum ki irrite etmesin onu. Hiçbir şekilde yani kullanmıyorum evde.
Makarna ben asla pijamayla falan yatamam evde, kızım da benden görünce öyle alıştı. Geçen hava baya soğuktu da uzun kollu giydirdim buna. “rahat değilim” dedi dayanamadım çıkardım.
Bir atlatalım da şu kışı hayırlısıyla.
çok güzelmiş. Çok beğendim. Varsa başka örnekler paylaşır mısın bu şekilde?kızımın gittiği yuvadaki çocuk psikoloğu (bence süper bir adamdı) velileri korkular hakkında bilgilendirmişti, bu yöntemleri anlatmıştı
demişti ki
"can havli(nefessiz kalmak gibi) hariç korku öğrenilen birşeydir, kendi kendine gelişmez
çocuklarınızın yanında vereceğiniz her tepki onlara birşey öğretir
eğer siz gece olduğunda, gündüzden daha farklı davranıyorsanız çocuk karanlığı sorgulamaya başlar
korkuyorsanız, korkulması gereken birşey olduğunu düşünür
eğer sizin karanlıkta rahat olduğunuzu görürse, bunu deneyimlerse o da rahatlar"
hayvan korkusu, su korkusu hep öğrenilen şeylerdir vs vs vs
Allah razı olsun, çok konuda bilgilendirdi bizi
Ha bir de
uyku ile ilgili söylediği en önemli şeylerden biri şuydu:
"çocuklar mutlaka salt karanlıkta uyumalı, gece lambası ilerideki yaşlardaki kanserin en büyük sebeplerinden biridir
vücut salt karanlık olmadan dinlenmesi gerektiği gibi dinlenemez, hücreler yenilemez v.b."
gece lambası ile değil ama ışıkla alakalı, görme engelli insanlarda kanser oranı yok denecek kadar az enteresan bir şekilde.
çok uzattım değil mi?
yazdıkça yazasım geldi galiba
yok canım. Kaldı ki akıl da verebilirsin ne olacak ki.inşallah canım
keşke bende öyle yatabilsem derim bazen
bende polar pijama giyerim eşimle kızıma da öyle giydiririm valla :)
gerçi istanbul karasal iklim..
sana da akıl vermişim gibi olmuş yaa yanlış anlama :)
ben sürekli kansızım bide ondan herhaldeyok canım. Kaldı ki akıl da verebilirsin ne olacak ki.
akıl akıldan üstündür.
alışkanlık olayı işte.
Ayy ne güzel bır dert bu :) Allah bana da ikiz nasıp etsin inşallah
çok güzelmiş. Çok beğendim. Varsa başka örnekler paylaşır mısın bu şekilde?
Bir cok kisi bakabildigine gore sende bakarsin...neden zor geldi anlamadim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?