- 9 Ocak 2015
- 1.214
- 781
- 163
- 39
- Konu Sahibi coco_cambo
Kimse anasinin karninda ogrenmiyor ki..zamanla aliscaksin...daha once hıc ıkız bakmadıgım ıcın olabılır mı sence ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimse anasinin karninda ogrenmiyor ki..zamanla aliscaksin...daha once hıc ıkız bakmadıgım ıcın olabılır mı sence ?
ben ikizlerimi kendim büyüttüm bu yaşa kadar, gündüz bakıcım akşam ve hafta sonları tamamen ben baktım..
bebeğimin birini ayağımda sallarken diğerini de salıncakta uyutuyordum... ikisini aynı anda uyutuyordum ki birazcık kendime zaman kalsın diye, banyo işi ise ilk önce uyanan hangisiyse onu yıkayıp daha sonra diğeri uyanınca banyo yaptırıyordum ki sonuçta yalnızdım ikisini de aynı anda banyo yaptıramazdım..
şuan büyüdükleri için artık kendileri nasıl isterse öyle oluyor :)
3 yaşına girecekler halen birlikte yatıyoruz ki bebeklikleri de dahil olmak üzere asla kendi yataklarında yatmadılar siyam üçüzü gibi birlikteyiz :)) bundan hiç sıkıntı duymadım ve ayırma gibi çabaya da girmedim.. şuan ise ikisi de ayrı odalarda kendi yataklarında yatmak istediklerini söylediler artık birşeylerin bilincine varıyorlar kendileri ne isterlerse onu yapıyorum ben...
ilk 2 yıl en büyük zorluk dönemimdi benim, gerçekten ikizleri büyütmek çok zor birde benim oğlum çok problemli bir çocuktu sağlık açısından o beni çok yıprattı...
benimkilere has bir özellik mi bilemiyorum ama biri ateşlenip hastalandığında 5 dk. sonra diğeride ateşlenip hasta oluyordu halende öyle devam ediyoruz.. sabahlara kadar ikisininde başında nöbet tutup uykusuz işe geldiğimi bilirim..
bebekken biberonları ayrıydı zaten ikisinide aynı anda doyuruyordum, daha sonra aynı tabak ve kaşıkla yemeklerini yedirdim çünki onlara yemek yedirmek büyük bir mucizeydi :)) ayrı ayrı tabak kaşıkla uğraşacak durumum olamazdı..şimdi ise kendileri yiyebiliyorlar...
şuan aklıma gelen bunlar.. Allah yardımcınız olsun gerçekten ikiz bebek büyütmek çok zor birde tekseniz daha da zorlanırsınız...
Kimse anasinin karninda ogrenmiyor ki..zamanla aliscaksin...
Öncelikle Allah bebişlerinize hayırlı ömürler versin :) Kuzenim de ikiz annesi, çalışmıyor ama çıldıracaktı nerdeyse. Bakımı çok zor. Baktı ki başa çıkamıycak, bakıcı da istemedi. Kocasının halasını çagırdı kadın 45 yaşında. Hem tecrübeli biri ona yardım ediyor, hem akrabası, hem de ücreti çok az alıyomus onu da zorla kabul ettirmişler. Ben anne değilim anlamam ama yanınıza birisi şartselam hatunlar .eski konumu bılen bilir belki.anneme yakın tasınmayı dusunuyodum.ıkızlere annem bakıp ben calısıcaktım falan.tamamen hayal kırıklıgı yasıyorum..annemın oturdugu yere tasınmam imkansız artık.kış ayınca asla kıracı da bulamıyoruz..kıraya cıkacak evde...yenı bınalar 2.000 tl.şaka gıbı ya..
her neyse ikizlere ben bakıcam paşa paşa..haftanın belkı 1 gunu annem gelırse nımet benım ıcın..cunku 3 vesaıt yol var aramızda..dogumdan sonra 15 gun kalıp sezeryan dikişlerim gectı mı evıme donmeyı dusunuyorum.zira annemler cok kalabalık.hıc sese tahammulum yok
eşim ; sana cok guvenıyorum kesınlıkle bu ısın altından cıkacaksın dıyor ama ben kendımde o havayı goremedım...gorebılır mıyım ...muammmaa..
o yuzden sızden kıtapsa kıtap,kaynaysa kaynak...ne varsa uuuzuuuun uzun yazmanızı ıstıyorum.
sizi sevıyorum.bana şans dileyın dua edın![]()
Dostum, bence gozunde cok buyutme, nasilsa evdesin, altindan kalkarsin diye dusunuyorum. Hormonlarin mantigini ele gecirmesine izin verme.Ikiz annesi pekcok kadin var, onlar nasil yapiyorsa sen de oyle yapacaksin, merak etme.
Ben de kardesimle yasca cok yakiniz, 15 ay diyeyim. Annem de iki cocugu ayni anda buyutmus sayilir. O zaman zorlanmis ama altindan kalkmis, simdi de diyor ki, boylesi belki de daha iyi oldu 2-3 yil arayla dogurmaya, bebek aglamasi dinlemeye kafam yetmezdi.![]()
Öncelikle Allah bebişlerinize hayırlı ömürler versin :) Kuzenim de ikiz annesi, çalışmıyor ama çıldıracaktı nerdeyse. Bakımı çok zor. Baktı ki başa çıkamıycak, bakıcı da istemedi. Kocasının halasını çagırdı kadın 45 yaşında. Hem tecrübeli biri ona yardım ediyor, hem akrabası, hem de ücreti çok az alıyomus onu da zorla kabul ettirmişler. Ben anne değilim anlamam ama yanınıza birisi şart
Kiz sen Almanyada'sin üstün alman teknolojisi cocuk egitimde nasil :))Dostum, bence gozunde cok buyutme, nasilsa evdesin, altindan kalkarsin diye dusunuyorum. Hormonlarin mantigini ele gecirmesine izin verme.Ikiz annesi pekcok kadin var, onlar nasil yapiyorsa sen de oyle yapacaksin, merak etme.
Ben de kardesimle yasca cok yakiniz, 15 ay diyeyim. Annem de iki cocugu ayni anda buyutmus sayilir. O zaman zorlanmis ama altindan kalkmis, simdi de diyor ki, boylesi belki de daha iyi oldu 2-3 yil arayla dogurmaya, bebek aglamasi dinlemeye kafam yetmezdi.![]()
Çoğunluk ikizlerin zor olacağını belirtmiş ama bence 1 buçuk yaştan sonra çok rahat edeceksin. Tek olunca anneye sarıyorlar, kardeş her zaman iyidir. İlk sene de biraz yorulursunuz uykusuz kalırsınız ama olsun. Ben çok özeniyorum valla ikizlereİlk haftalar anneniz gelemez mi? Kendi eviniz dışındaki yerler psikolojik olarak etkiler hem sizi,dolayısıyla bebekleri.
Kiz sen Almanyada'sin üstün alman teknolojisi cocuk egitimde nasil :))
Topa tutulmak istemiyorum ama ben ablamin Hollandalı komsularini cok begenmistim. Alip birini Turkiye'ye getirseydim keşke.
Cocuk buyutmek sadece keyifti onlar icin. Bizim gibi aksam olunca deli Makbule'ye donmuyolardi.
Ücretsiz kimse bakmaz ki. Dediģiniz gibi iş başa düştühaftanın 3 gunu birini bulsam balkonda zil takıp oynamaya yemın ettım :) ama soyle ogrencı falan.cok para veremem calısmıcam sonucta...
Ücretsiz kimse bakmaz ki. Dediģiniz gibi iş başa düştü
7 kişi mievet oyun arkadas sıkıntısı cekmıyorlar 1,5 yasından sonra.oyle bır guzellıgı var tabı.ama her ıkız kardesler de anlasamıyor.gozlerını oyacak duruma gelenler var
annemde en fazla 15 gun kalırım..onun dısında hıcde dusunmuyorum kalmayı.annem gelırse cok sevınırım.ama ınan bana suan bu kafayla cekemıyorum.2 cocuk +annemler 7 kişi !!! tanrıımmm..deliririm sanırım.
Yanlis okumadiysam Almanyadasiniz, o zaman bi saglim sigortadina basvurun, bildigim kadariyla ikizi olan annelere yardim ediyorlar, yani eve biri geliyor ev islerine, alisverise yada cocuklara bakiyor, ayrica dogumdan sonra ebe hakkiniz var, belirli bi süre gelip hem bebekleri kontrol ediyor hemde sorulariniz cevaplayip tavsiyelerde bulunuyor, dogumdan öncede geliyor, bu haklarinizi kullanin... Kendinizi rahatlatmak icinde söyle düsünün, millet birini atlatip tam rahatliyacakken ikinci geliyor, siz bi tasla iki kus vurmus olacaksinizbu arada nicinizi her gördügümde aklima sarki takiliyor, yeah yeah coco jambo yeah yeah yeah
![]()
7 kişi miYok onlar gelmesin, gelip geri dönsün
Anne tek kalsın, sen ikna edersin anneni
![]()
bence tamamen çocukların durumuna bağlı bazılarının bebeği çok sakin oluyo belki sizinkilerde öyle olur.bebek put gibi duruyo öyle.bizim ikizler acayip huysuz.biri yine normal kendi kendine oynuyo ama diğeri ilk 4 ay sürekli nefesi kesilene kadar ağladı.şimdi de kucaktan inmiyo.2-3 kişi ancak bakıyo.inşallah uysal olurlar.kucağa alıp sevmeyin sürekli.salıncağa falan da bindirmeyin bence alışıyolar hep istiyolar.emzirip emzirip yatırın.