hayaller suya düştü,iş başa düştü.dehşet tavsıyeler beklıyorum :(

kucağa alıştırmayın
asla sallamayın.
siz biriyle ilgilenirken diğeriyle de baba ilgilensin.
ayrı yatırın bebeleri.

dimi. dimi.dimiiii yaaa hormonlarım korkutuyor beni.haklıısn cerry annem 4 cocuk bakmış.kardesımle aramda 1 yaş var.koy hayatında o yaptıysa bende yaparım.sonucta bez yıkamıcam.su tasımıcam:KK68:.nıye boyle korkuyorum bılıyomusun kuzenımın de ıkızlerı var.allahımmmm 4 kişi zaptedemıyor onları.annesının evıne tasındı..battanıyelerle sallıyorlar cocukları.3 yaş oldu hala kıçı minder goremedı.onu gorunce bende boyle olcam ühüü yandın sen coco dıyorum:cry::rolleyes:

Motivasyon yapayim dedim :eek::eek:

Belki sessiz sakin olacaklar, canavar olacaklarini nerden biliyorsun kardes :KK50: Benim mezun oldugum bolumde ikiz asistanlar vardi, sessiz sakindiler gayet.

kafein'cim ben şey duydum; anne karnında cok hareketlı tekme atan sureklı kuduran bebek dogunca da aynı o sekıl oluyormuş..oyleyse bana sımdıden gecmıs olsun 16.haftadan berı sağdakının gunde sadece 2 saat sessız kaldıgını sureklı bır fılll bıkmadan tekmeler caktıgını hattta suanda pat küt allah ne verdıyse caktıgını soylersem benım halim duman olur vay vay

umarım şehır efsanesıdır :KK43:

:KK48::KK48: yerim onları ben.bizimkilerde çok hareketliydi gerçekten anne karnında ama ikizler daha hareketli oluyomuş zaten.cinsiyetleri ne.bi de benim gözlemlediğim kız bebekler daha sakin oluyo.erkek bebekler gaz probleminden dolayı çok huysuzlanıyo.bizimkilerden de erkek olan huysuz.

bu sekılde bakıp calıştın bırde !!! bravo vallahı eşin ayaklarını yıkasın !!

ıkızlerın aynı anda hastalanma olayını bende kuzenımın ıkızlerınde duydum...cogu ıkız annesı bunu yazmış blog sayfalarında....

ilk 2 sene herkes cok zorlanıcaksın ama tadından yenmez dıyor...aslında esım dedıgı gıbı yardımcı olacaksa zorlanmam gıbı...

uykusuzlukla nasıl baş ettın? yanı kaç saat uykuyla durabıldın?

ben eşimden bebeklerim 1,5 aylıkken ayrıldım. onun için tek başıma baktım kuzularıma çok zor ama bir o kadarda güzeldi herşey.. alışınca inanki zorluğu da kalmıyor, kendini, işini, hayatını onlara göre ayarlıyorsun..

benim avantajım uykuyu çok sevmemem oldu, ben 2 saat uykuyla bile hatta hiç uyumadan işe gittiğimi biliyorum.. oğlumun sağlık problemleri beni çok yıprattı, uykusuzluğum hep o yönde oldu..
Allahıma şükürler olsun ki şimdi daha rahatız...

kucagımda sallama luxum yok ...buyuk konusmak ıstemem ama tek neyse de ıkızlerde nasıl sallayabılırım kı..tek yumurta olunca aynı anda yetısmek ımkansız olur zaten.ama aynı odada da yatıramam..hem ıkı besıgı alacak yatak oda kapasıtem yok..hem esım cok erken kalkıp gıdıyor..ona kıyıpta uykusundan edemem ..gercı bellı de olmaz.delırdım mı uykusunu ıplemem belkı de :anneadayı:
Burda en buyuk olay ne biliyor musun??
O esime kiyamam tavrindan uzaklasacaksin.
bal gibi de kiyacaksin esine.
sen cocuklarla bir odaya gec, o ayri odada yatsin, gor bakalim neler oluyor o zaman?
birak da esin de uykusundan feragat etsin azicik.
o eninde sonunda sabah cikip aksama kadar uzaklasacak evden, sen hep bebeklerle kalacaksin ve emin ol tek derdin uyku olmayacak.
yeri gelecek bir saat kafani dinleyebilmek icin bebeklerin uyurken sen uyumayacaksin.
birak bu kocisime kiyamam o da disarda calisiyor tavrini, en bastan oyle alistirirsan dogru duzgun ilgilenmez, yatar fosur fosur uyur.

ben eşimden bebeklerim 1,5 aylıkken ayrıldım. onun için tek başıma baktım kuzularıma çok zor ama bir o kadarda güzeldi herşey.. alışınca inanki zorluğu da kalmıyor, kendini, işini, hayatını onlara göre ayarlıyorsun..

benim avantajım uykuyu çok sevmemem oldu, ben 2 saat uykuyla bile hatta hiç uyumadan işe gittiğimi biliyorum.. oğlumun sağlık problemleri beni çok yıprattı, uykusuzluğum hep o yönde oldu..
Allahıma şükürler olsun ki şimdi daha rahatız...

ooww cok pardon canım ya :( senı ozman kat be kat tebrık edıyorum.gercekten eli öpülesi annesin...helal olsun sana...bende cok uyku delısı degılım ama sadece 5 saat deliksiz uyumazsam başım donuyor...o yuzden sordum..

size daha önce de yazmıştım,ikizler konusunda cok bilgim yok ama cok sanslısınız. tek yumurta ikizi kızlar, tek kelimeyle muhteşem. 2.5 olduklarında çoook rahat edeceksiniz, kolay gelsin :)

Burda en buyuk olay ne biliyor musun??
O esime kiyamam tavrindan uzaklasacaksin.
bal gibi de kiyacaksin esine.
sen cocuklarla bir odaya gec, o ayri odada yatsin, gor bakalim neler oluyor o zaman?
birak da esin de uykusundan feragat etsin azicik.
o eninde sonunda sabah cikip aksama kadar uzaklasacak evden, sen hep bebeklerle kalacaksin ve emin ol tek derdin uyku olmayacak.
yeri gelecek bir saat kafani dinleyebilmek icin bebeklerin uyurken sen uyumayacaksin.
birak bu kocisime kiyamam o da disarda calisiyor tavrini, en bastan oyle alistirirsan dogru duzgun ilgilenmez, yatar fosur fosur uyur.

annemde aynısını dedi :(

salak mısın sen ya..o uyusun sen delir odada...yok oyle bı dunya.uyandıracaksın dedı .. :(

belkı de dedıgın gıbı yapmalıyım...erkek bu.alıstırmaya gelmıyor hıc bırı..

size daha önce de yazmıştım,ikizler konusunda cok bilgim yok ama cok sanslısınız. tek yumurta ikizi kızlar, tek kelimeyle muhteşem. 2.5 olduklarında çoook rahat edeceksiniz, kolay gelsin :)

ayyy canım benım ya..cok tesekkur ederım...ınsallah burda denıldıgı gıbı olur..

:KK48::KK48: yerim onları ben.bizimkilerde çok hareketliydi gerçekten anne karnında ama ikizler daha hareketli oluyomuş zaten.cinsiyetleri ne.bi de benim gözlemlediğim kız bebekler daha sakin oluyo.erkek bebekler gaz probleminden dolayı çok huysuzlanıyo.bizimkilerden de erkek olan huysuz.

ıkısı de kız canım ya.:KK37::KK37:..ıkısı de uyku falan bırakmadılar daha 6 bucuk aylığız bi de :) sağdakine şimdiden pirana adını koydum :) kımısı de kızlar daha hareketlı cazgır olur dıyor.bizim anne baba ıkı tarfta ıkızler bol masllah hepsıde kız..hepsı de konuskan hareketlı yaramaz ..o yuzden cevremde boyle ornekler olunca benımkılerden uslu bır performans beklemıyorum dıye dediydim :)

ooww cok pardon canım ya :KK43: senı ozman kat be kat tebrık edıyorum.gercekten eli öpülesi annesin...helal olsun sana...bende cok uyku delısı degılım ama sadece 5 saat deliksiz uyumazsam başım donuyor...o yuzden sordum..

tşk. ederim.. inan korktuğun kadar zorlanmıyorsun, düzenini ikizlerine göre ayarlarsan, yoğun tempoya alışırsan hiç zorluk çekmezsin.. Allahım yardımcın olsun..

ıkısı de kız canım ya.:KK37::KK37:..ıkısı de uyku falan bırakmadılar daha 6 bucuk aylığız bi de :) sağdakine şimdiden pirana adını koydum :) kımısı de kızlar daha hareketlı cazgır olur dıyor.bizim anne baba ıkı tarfta ıkızler bol masllah hepsıde kız..hepsı de konuskan hareketlı yaramaz ..o yuzden cevremde boyle ornekler olunca benımkılerden uslu bır performans beklemıyorum dıye dediydim :)

benim ikizlerimin biri erkek biri kız.. normalde erkek çocuk zor derler ya benim kızım maşallah çok hareketli ve yaramazdı.. kızlar gerçekten cazgır oluyorlar...

Allah bağışlasın yavrularımızı...

Kızlar dünyaya değer çok tatlı oluyorlar
Anne değilim, hiç ikiz tanıdığımda yok ama konuna uğrayıp bir selam vermek istedim :)
Mutlaka ki zordur ama ben başaracağına inanıyorum, sağlıkla kucağına al inş:nazar:

ay çok tatlı olurlar bıcır bıcır.bi de kavga ederlerki onlar.evet öyle oluyo diyolar ama benim bahsettiğim ilk aylar.süt yetmez büyük ihtimalle mama da verirsin.mamada gaz yapıyo tabiki.ilk aylarda erkek bebekler kadar çok gaz sorunu olmuyo kızların.çok ağlamıyolar sakin oluyolar.bütün doktorlar öyle söylüyo.tabi sonrasında cazgırlaşıyoruz git gide.:D

Kiz sen Almanyada'sin üstün alman teknolojisi cocuk egitimde nasil :))
Topa tutulmak istemiyorum ama ben ablamin Hollandalı komsularini cok begenmistim. Alip birini Turkiye'ye getirseydim keşke.
Cocuk buyutmek sadece keyifti onlar icin. Bizim gibi aksam olunca deli Makbule'ye donmuyolardi.

Vallahi bilmiyorum , etrafimda pek cocuk yok :KK68:

Lakin isyerimde bir abi var, kzi olunca o da izin alip cocuga bakmisti, cidden takdir etmistim :KK66:

Hanslari gecelim, nisanlim nasil, neler yapiyor ? Nisanlim cocuk bakiminda nasil, becerikli mi ?:KK66:

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeklerinizi.
Şimdiden gözünüzü korkutmayın bence, su akar yolunu bulur derler ya o hesap, düzeninizi oturtursunuz zamanla.
Süt sağma makinesi edinin, birini emzirirken digerine sağdığınızı verirsiniz biberonla. Bunun dışında bir tane sallanan ev tipi anakucaği edinin biriyle ilgilenirken diğer bebeğinizi sallayabilirsiniz. Aklıma ilk gelenler bunlar oldu.
Yürümeye baslayana kadar zorlanırsıniz, ayaklandıklarında şans sizden yana döner inanın, oturup iki kardeş oynarlar.
Kolaylıklar dilerim.

Lakin isyerimde bir abi var, kzi olunca o da izin alip cocuga bakmisti, cidden takdir etmistim :KK66:

Hanslari gecelim, nisanlim nasil, neler yapiyor ? Nisanlim cocuk bakiminda nasil, becerikli mi ?:KK66:
Nisanlin fena vaziyetlerde. Bi arayip teselli ver :KK45:
Bu akıllı iki arkadasiyla beraber ilceye rahat gidip gelmek icin araba aldilar ortak. 1 Hafta sonra esege carptilar, araba pert oldu. Tamir ettirip sattılar. Sonra 2007 model bi araba daha aldılar. Onu da deneme sürüşü yaparken ogrenci servisiyle carpistilar. Araba artık onlara kaldi pert haliyle cunku sahibi müdürleriydi :KK53:
Bi de diyo ki nazara geldik muhahaha :rolleyes:
Guya ilceye gidip gelmeyi ucuza getirmeye calistilar :))
Kol gibi girdi la:KK6:

İnşallah bebeklerini saglıkla kucagına aldıgında geçecek tüm tedirgınligin.
Şöyle de düşün ki 1-2 sene zor ola bilir.

Baktı yetişemiyorsun hem ev hem bebeklere yardımcı tutarsın

Bu arada becerikli sayilmaz. Yegenim koltugun tepesine ciktiginda diğer odada oldugumuz icin bize seslenip " heyyy gelin musti koltuga tirmanmis" diyip oylece seyretmisligi vardır. Bilemiyorum kafasi gözü yarik cocuk istemiyosan cocuk yapma :rolleyes:

Back
X