Hayaller ve dalga geçen insanlar....Yardım edin arkadaşlar...

eskiden bende takardım o ne dedi bu ne dedi inanki bir düştüğün zaman etrafındaki çakalları görüyo insan.şimdi inadına o insanların yanında mutsuzsam da mutluyum diyorum.çekemeyen çatlasın misali.

Ben öyle milletin lafına çok takılan insan değilim saniyesinde moralim bozulur ikinci saniyede hırsım başlar ama erkek arkadaşım ne yazık ki çok takılıyor.Çatlasınlar valla :)

zaten sevgilimin anne babasından başka kimse bilmiyor kimseye söylemedik ama onlarda hani destek olsunlar zaman gelince diye erkek arkadaşım söyledi yardım edersiniz diye ama alay konusu oldu artık ağzımı açmam da sevgiliminkini açtırmam da

Uzun vadeli hayallerini , hatta çok hevesle düşlediğin hiçbir hayalini anlatmamalısın bence başkalarına.
En yakınlarına bile...
Çünkü gördüğün gibi onların bakış açısı farklı olabilir ve yorumlarıyla motivasyonunu düşürürler böyle.
Hiç gerek yok o yüzden. Kendi içinde kur hayalini. Hiçbir şey imkansız değildir.

aynen bende böyle düşündüm zaten biriktirdiğim süre içerisinde evli olmayacağım baba evinde masrafım zaten olmaz ayrıca babam maaşıma ellemez bile birikim yapmamı ister bir kısmını harcasam 400-500 tl kadar aylık gerisi durur birikir.diğer türlü öyle mi olur eline 400 bile kalmaz

Evet bende bunu tecrübe etmiş oldum hiç beklemediğim şekilde olsa da ama kimse hedeflerimden vazgeçiremez istediğim sene olmazsa da olmasın iki önce iki sonra ne fark eder elbet ulaşırım hedefime

yok kalmıyor gerçekten gelen gıdıyor sonuta bı evı döndurmek zorundasın ee artık aile oluyosun soorumluluğun oluyor mecburen harcaman gerekn yerler oluyor

sizide takdır ettım hep böyle tutumlu olmayı ıstemişimdir siz şimdiden azımlısınız ne güzel

zamanı gelince söylersiniz. 19 yaşında ev planı yapmak antipatik geldiğinden çomak sokmaya çalışıyor olabilirler. sonuçta herkes ev almak ister değil mi?

valla baktım o zaman geldiğinde kimse bana yardım etmeyecek ufaktan dedim başlayalım en azından sıfır olmayız o zamanda biraz birikim olur

zamanı gelince söylersiniz. 19 yaşında ev planı yapmak antipatik geldiğinden çomak sokmaya çalışıyor olabilirler. sonuçta herkes ev almak ister değil mi?

Ama istemek var istemek var değil mi herkes ister ama ulaşmak için az kişi yola koyulur.Çomak sokmak isteyenler de elbet görürler insanlara neden hep destek yerine köstek olurlar bilmem hele ki amaçları olanlara.Artık alınca söyleriz almadan önce bile zooorrr artııkkk

sizin komşu derece yapmayı hedefliyor olabilir :) derece yapanlara çoğu üniversite maaş bağlıyor hatta bi reklam görmüştüm derece yapıp üniversitelerini tercih eden öğrenciye prof maaşı vereceklermiş oradaki profösörler için üzülmüştüm açıkçası.. düşünsenize öğrencinize ders anlatıp aynı parayı alıyorsunuz :) gerçi işin içinde olunca farklı düşünülebilir bilemedim şimdi :) sizin komşu da böyle bişey düşünüyo olabilir hem çalışmasına da gerek kalmaz ama anlatmak uzun geldiği için kısaca bu şekilde anlatıyo olabilir gibi geldi bana :)

Canım benim gurur duydum inan ki..hayallerinden sakın vazgeçme,yaparsın neden yapamayasın..sende bu heves bu çalışkanlılık varken,evinide alırsın arabanıda SAKIN VAZGEÇME.

Canım benim gurur duydum inan ki..hayallerinden sakın vazgeçme,yaparsın neden yapamayasın..sende bu heves bu çalışkanlılık varken,evinide alırsın arabanıda SAKIN VAZGEÇME.

Teşekkür ederim canım senin ve buradaki arkadaşların desteği için birbirimizi tanımadığımız halde bile birbirimize moral olurken yakınındaki insanlardan neler duyuyoruz bari yaparsınız de bizde iyice heveslenelim ama yok :)

ben de işe girer girmez kredi çekip ev sahibi olmaya çalışanlardanım. benimki biraz ortaklı çetrefilli bir iş ama inan bana çok doğru yoldasın. hatta toki gibi odemesi kolay olabilecek bir olaya da girebilirsin.
bi de kredi evin %75 ine tahsil ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam geri kalanını başka bir yerden borçlanman ya da ailenin sana yardım etmesi gerekir.

kolay gelsin bol kazançlar şimdiden.

Evet toki düşünüyorum hem güzel hem uygun kredi ile ilgili de bir sürü araştırma yaptım ortalama bir ev fiyatı değeri üzerinden kredi hesapladım kalan parayı nakit ödeyebilmek için birikim yapmaya başlayacağım umarım sizinde işleriniz yolunda gider de ev sahibi olursunuz.

Canim hayallerin makul geldi, yani olabilir cinsten. Ama ben tavsiye olarak ise girer girmez krediyi kendine yuk etme derim. Madem bu konuda kararlisin evin parasini biriktirebilirsin uzunca bir sure. Hemen oyle borc altina girme bence. Harcamalarini falan kisitlayacaksin edeceksin... Hayalin yasina gore olasi ama bu kadar sorumlulugun altina girmek icin kucuk gibi geldi bana.

Yine de iyi dusunmussun ama. Yasitlarinin anlam verememesi de normal. Belki kiskaniyor bile olabilirler seni. Gunu geldiginde uygun cevabi verirsin sen onlara. :) Kesin senden sonra hepsi girisir bu ise varya.

19 yaşındasın ve hayallerini iyi bir iş bulup ev alamak süslüyorsa...
helal olsun derim. Evide alırsın tutuğunuda koparırsın...
ama bak abla tavsiyesi herkes seni anlamaz çok dillendirme bu hayalini herkesin yanında...
ha birde fiili birşeyler yapıyomusun hayalin için o da önemli mesela kpss ye çalışmaya şimdiden sıkı bir şekilde başladın demek ki...
bölümünde de derece falan yapmışssındır heralde üni de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…