- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
- Konu Sahibi narantikibi
-
eskiden bende takardım o ne dedi bu ne dedi inanki bir düştüğün zaman etrafındaki çakalları görüyo insan.şimdi inadına o insanların yanında mutsuzsam da mutluyum diyorum.çekemeyen çatlasın misali.
bu pek çevreye anlatılabilecek bir hayal değil bana kalırsa. elaleme niye ev alacağım diyorsun ki. evini alırsın 23 üne girince. o zaman ev aldım diye dersin. şimdiden hayallerin konusunda kimseyle münakaşa yaşamana gerek yok. hiç muhattap olma. sen sevgilinle kur hayallerini diğerlerini boşver.
en ıyısı doğru düşünmüşsün evlenınce para biriktirip bu işlere kalkışmak çok daha yorucu olur
şimdide zorlanırsı bıraz ama evlenınce olduğu kadar olmaz hem bekarken çok para harcamasanda oluyor ama evli olunca yok mısafır yok düğün yok bılmeme ne derken evdeki hesap uymıyabılıyor
Uzun vadeli hayallerini , hatta çok hevesle düşlediğin hiçbir hayalini anlatmamalısın bence başkalarına.
En yakınlarına bile...
Çünkü gördüğün gibi onların bakış açısı farklı olabilir ve yorumlarıyla motivasyonunu düşürürler böyle.
Hiç gerek yok o yüzden. Kendi içinde kur hayalini. Hiçbir şey imkansız değildir.
aynen bende böyle düşündüm zaten biriktirdiğim süre içerisinde evli olmayacağım baba evinde masrafım zaten olmaz ayrıca babam maaşıma ellemez bile birikim yapmamı ister bir kısmını harcasam 400-500 tl kadar aylık gerisi durur birikir.diğer türlü öyle mi olur eline 400 bile kalmaz
yok kalmıyor gerçekten gelen gıdıyor sonuta bı evı döndurmek zorundasın ee artık aile oluyosun soorumluluğun oluyor mecburen harcaman gerekn yerler oluyor
sizide takdır ettım hep böyle tutumlu olmayı ıstemişimdir siz şimdiden azımlısınız ne güzel
zamanı gelince söylersiniz. 19 yaşında ev planı yapmak antipatik geldiğinden çomak sokmaya çalışıyor olabilirler. sonuçta herkes ev almak ister değil mi?
Bizim komşu da bu sene sınava girecek bu öyle bi bölümde okuyacakmış ki okurken buna iş vereceklermiş -en az 3500 TL maaş- o da okurken kazandığı o parayla hem okuyacakmış hem ev için kredi çekip onu ödeyecekmiş hem de evi geçindirecekmiş.
Bu bana göre hayal. Ama sizinki hayal değil, azmederseniz yapabileceğiniz birşey.
Canım benim gurur duydum inan ki..hayallerinden sakın vazgeçme,yaparsın neden yapamayasın..sende bu heves bu çalışkanlılık varken,evinide alırsın arabanıdaSAKIN VAZGEÇME.
Ben 24 yasimdayken ev sahibi oldum, sen niye olamayasin ki :13:
Sen hayallerini kur tatlım elbet bir gün gerçekleşir.
Elalemi de kafana takma onlar boş konuşmaya bayılır
ben de işe girer girmez kredi çekip ev sahibi olmaya çalışanlardanım. benimki biraz ortaklı çetrefilli bir iş ama inan bana çok doğru yoldasın. hatta toki gibi odemesi kolay olabilecek bir olaya da girebilirsin.
bi de kredi evin %75 ine tahsil ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam geri kalanını başka bir yerden borçlanman ya da ailenin sana yardım etmesi gerekir.
kolay gelsin bol kazançlar şimdiden.
Öncelikle 19 yaşındayım çevremdeki insanlar çocuk gibi görüyor ama benim gerçekleştirmek istediğim hedeflerim var ve sorumluluk alabileceğimi gerçekleştireceğimi biliyorum...
Konuya şöyle başlamak istiyorum üniversite 2.sınıfa yeni geçtim okulumu 1 dönem erken bitirip o sene ki yani 2016 da ki kpss sınavına girmek istiyorum erken bitirdiğim sürede ve öncesinde çalışıp memur olmayı hedefliyorum.Daha sonra 1 sene çalışıp ev için gerekli peşinatı toplayıp ev kredisi çekip ev almayı düşünüyorum.Nedense bazı insanlar buna dalga geçer gibi cevap veriyorlar yok onlar senelerce çalışmış anca ev almış da ben 23-24 yaş civarında nasıl alacakmışım.
Şimdi soruyorum çok mu ulaşılmaz bir hedef bu ? Olmayacak tarafımı var evet yaşım için belki büyük bir hedef koydum önüme ama imkansız bir şey değil dimi ?
Çok sıkılıyorum bu duruma acaba gerçekten dalga geçilecek gibi bir hedef mi ? Benim için hedef onlar içinse boş gerçekleştiremeyeceğim bir hayalim.Benimde derdim bu arkadaşlar.Fikirleriniz düşünceleriniz lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?