• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerim Hayal Oldu...

O zaten ayrı bir dert off canım kınayı benim memleketimde yapmak istiyorum 15 saatlik yol.. Nisanlımın annesi de gelmek istiyor ve onun akrabaları da orda evimiz yok o kadar insanı nasıl ağırlayacam ben.. geçenlerde kv gelenlere gelme diyemeyiz en iyisi yapma orda dedi bende itiraz ettim sametle yalnız gidicem ve orda kendi aramızda parti gibi yapıcaz kimsenin gelmesine gerek yok kınayı da burda yapıcam dedim insallah bu konuda anlaşırızz...

Okadarınada karışmasın yani kayınvaliden. kına kız tarafında olur ve erkek tarafı ister gelsin ister gelmesin onlar olmadan daha güzel olur eminim boşverrr kendi sülalalenle orda eğlen. nasıl olsa düğünün erkek tarafında olcak onlarda orda eğlensinler herşeye atlamasınlar yani :1:

Okadarınada karışmasın yani kayınvaliden. kına kız tarafında olur ve erkek tarafı ister gelsin ister gelmesin onlar olmadan daha güzel olur eminim boşverrr kendi sülalalenle orda eğlen. nasıl olsa düğünün erkek tarafında olcak onlarda orda eğlensinler herşeye atlamasınlar yani :1:

Benim Tek isteğim o zaten bir tek nisanlım gelsin süper olurrr kınamm. gelinliğimide orda giycem daha çok rahat rahat eğlenirim kv gelmesin istemiyorum o olunca yine sıkıntıya girecem çünkü.. O gün annemle konuştuk ne karışırlar ben kızımı alıp giderim kimi ilgilendirir bu dedi düğün zamanı bunlar sorun olacak sanırım. Herkes gelicez diye atlamasa olmuyo zatennnn :99:

canım bende onlara baktım hoşuma gidenler oldu.. ama etim görünmeyecekmiş beni çıldırtıcaklar sanırım düğün zamanı bir cinnet yeter :47:

Okudukça uyuz oldum wallahi:47: ya zaten gidipte ipli stlaplezmodel falan almazsın sen anladığım kadarıyla, daha kapalı bişey bakıcaksın. okadarınada karışmasınlar ne demek yani etin görünmicek falan. Şeytan diyo al bi parça et at suratlarına alın size çıplak et de :27::27:

Okudukça uyuz oldum wallahi:47: ya zaten gidipte ipli stlaplezmodel falan almazsın sen anladığım kadarıyla, daha kapalı bişey bakıcaksın. okadarınada karışmasınlar ne demek yani etin görünmicek falan. Şeytan diyo al bi parça et at suratlarına alın size çıplak et de :27::27:

Canım Bu halde de güldürdün beni Allah Seni hep güldürsün :9:

Benim Tek isteğim o zaten bir tek nisanlım gelsin süper olurrr kınamm. gelinliğimide orda giycem daha çok rahat rahat eğlenirim kv gelmesin istemiyorum o olunca yine sıkıntıya girecem çünkü.. O gün annemle konuştuk ne karışırlar ben kızımı alıp giderim kimi ilgilendirir bu dedi düğün zamanı bunlar sorun olacak sanırım. Herkes gelicez diye atlamasa olmuyo zatennnn :99:

olmazzzz olmazzzz karışmasalar içlerinde kalır yani :)) sen annane bak boşver kayınvalideyi. o kendi tarafındaki düğünle ilgilensin bu sizin tarafın eğlencesi olcak akıllı olsunlar :52:

Canım Bu halde de güldürdün beni Allah Seni hep güldürsün :9:

gül tabiki yawrum ya, bu zamanlara gelmek kolay değilki. böyle ufak tefek konularda büyüklerin anlayış göstermesi gerekli siz gençsiniz sonuçta hayalleriniz vardır. sanki kayınvaliden hiç genç olmamış böyle davranınca insanın içinden saygı göstermek bile gelmez ama onlar anlamıyor bunu.

Sıkma sen canını herşey umarım gönlünce olur.

Bak ben daha asker yolu bekliyorum, daha başlamadı öyle nişan düğün telaşım seneye kısmetse:16:

Bence hayallerinin hayal olmasından çok ciddi sorunlar var rapunzel, mesela eş adayının ailesinin herşeye müdahale etmesi gibi..

Son düzenleme:
gül tabiki yawrum ya, bu zamanlara gelmek kolay değilki. böyle ufak tefek konularda büyüklerin anlayış göstermesi gerekli siz gençsiniz sonuçta hayalleriniz vardır. sanki kayınvaliden hiç genç olmamış böyle davranınca insanın içinden saygı göstermek bile gelmez ama onlar anlamıyor bunu.

Sıkma sen canını herşey umarım gönlünce olur.

Bak ben daha asker yolu bekliyorum, daha başlamadı öyle nişan düğün telaşım seneye kısmetse:16:

İnşallah en güzelini ve özelini yaşar mutlu olursun,, ben yaşayamadım bari sen yaşa :14: :40:

Keşke her şey gönlünüze göre olsaydı.
Fakat bir de şöyle düşünün.
İmzaya bir kaç saat kala ayrılan çiftler oluyor.
Ya da hiç düğün yapamayıp sadece nikah yapan çiftler.
Bence daha kötü ihtimalleri göz önüne alarak, şu an ki durumunuz için şükretmelisiniz.
Umarım düğününüzde hayal kırıklığı yaşamazsınız. :16:

Yada hiç evlenemeyen insanlar... Canım sen en azından sevdiğin insanla evlenip mutlu bir yuva kurabilceksin iyi tarafından bak herşey zaten 4 - 4 lük olmuyoo.. bak bana sevdiğim insan benle evlenmek bile istemio ;( o duyguyu yaşamayı çok istediğim halde olmuyo. şanslı olduğunu düşün ve ufak tefek sorunları kafana takma...

ah o hayeller.. küçüklüğümden beri tek bi hayalim vardı, o da edebiyat öğretmeni olmak.. annem ben daha küçücükken oyuncakçıya götürdüğünde oyuncakların yüzüne bile bakmazdım.. nerde renkli resimli kitaplar var oraya giderdim.. okuma yarışlarında birinciliği hiç kimseye kaptırmazdım.. kompozisyonlarımda, 100 ün altında not aldığımı hatırlamam.. yazdığım şiirler mektuplar makaleler hep dereye girmiştir.. nerde bir şiir yazı yarışması olur arar bulurdum.. olmadı öğretmenim beni haberdar ederdi.. ama insanın istediği gibi gitmiyor bazı şeyler.. ortaokula geldiğimde annem babam ayrıldılar.. biz annemle kaldık.. tercih değildi annemle kalmak, bana sorulsa yine annemi seçerdim o ayrı da, başka bi seçeneğim yoktu zaten.. babam çekti gitti.. biz başımızın çaresine bakmaya mecbur kaldık.. ortaokul dönemim de tam 8 okul değiştirdim.. göçebe gibi ordan oraya sürüklendik.. siz deyin o çocukluktan beri yaşananların psikolojisi ben deyim 8 okul değiştirmenin verdiği uyum sağlayamama... olmadı işte.. ünv sınavına girdiğimde tek tercihim olacaktı edebiyat öğretmenliği.. ama şartlar el vermedi.. liseden sonra çalıştım... para kazandım.. hayallerim hayal oldu.. bunun da tek sorumlusu babam.. yoksa çok kolay bence okumak.. ama şartlar el vermiosa, başınız da akşam evine ekmekle dönen bi babanız yoksa, ve arkanızda 2 küçük kardeşiniz varsa okumak, ünv ye gitmek bi lükse dönüşüverir... ben bunu yapamadım.. benim hayalim var sizinkiler de gerçekleşmeyiversin diyemedim.. çalışıp kazandığımla evime destek oldum.. kardeşlerimin okul kıyafetlerini alabildim.. buna şükür diyorum yine de...

rapunzel4131 ben seni anlıyorum.bende aynılarını zaman zaman hissediyorum.bir çok sebepten dolayı ne nişanım ne düğünüm ne evimin eşyaları istediğim gibi olmadı ama yapacak bişey yok.hani kimse karıştığından da değil ama öyle oldu.çok şükür mutluyum diyorum.Allah kısmet ederse istediğim gibi nikah yapmak istiyorum tekrardan,eşyalarımı da kendi evim olunca değiştirmek :) bunlarda hayal olan hayallerden çıkan yeni hayaller :D

Rapunzel..
Ne istiyorsan söylemekten çekinme, yap yapın hatta
Bi kere olan şeyler bunlar
Nişan bile içinde kalmışken düğünün de aynı şekilde olmasına müsade etme

Biraz sen biraz o çabalarsa yapamayacağınız şey olmaz diye düşünüyorum

Haklısınız ama benim huyum böyle yapamıyorum İnsanları zora koşmak istemiyorum... Düğünüm orda olsun istemiyorum ama başka bi yerde olunca da çok pahalıya mal olacak diyorum... Gelinlik mevzusuda ayrı bir dert zaten onca tesettürlünün içine ben hayalimdeki gelinliği giyersem rahatsız olurumm.... Kınarlar çünkü... Çok zor durumdayım Şimdi de kına mevzusu çıktı. Kınamı memleketimde yapıcam diyordum.. Baktım Bütün sülaelesi toplanıyor memleketime gelmeye.. e insaff orda benim evim yok ablamlarda kalıcaz zaten nasıl ağırlayalım onca milleti yerimiz evimiz olsa sorun değil Kv Herkes hazırlanmış ben kimseye gelmeyin diyemem dedi. Bende Vazgeçtim Orda yapmıyorum burda yapacam kimsenin gelmesine gerek yok orda kendi arkadaşlarımla aramızda eğlence yapacaz dedim. Annem duruma müdehale etti ben kızımı alıp oraya gidebilirim kimse gelmiyor biz bile gelmicez (yani sende gelme gerek yok demek istedi) çünkü Kv gelince herkes peşinden gelecek. sonra Kv bana oğlunu yalnızmı göndereceksin diyolar dedi bu sorun olacak gibi şimdilik bunun tartışmasını yapmadık annemle çünkü düğün tarihi belli değil zamanı gelince herşeyi açık açık söyleyeceğimm... :47: buna karışmaya hakları yok bu kadar basitt!!

Son düzenleme:
Haklısınız ama benim huyum böyle yapamıyorum İnsanları zora koşmak istemiyorum... Düğünüm orda olsun istemiyorum ama başka bi yerde olunca da çok pahalıya mal olacak diyorum... Gelinlik mevzusuda ayrı bir dert zaten onca tesettürlünün içine ben hayalimdeki gelinliği giyersem rahatsız olurumm.... Kınarlar çünkü... Çok zor durumdayım Şimdi de kına mevzusu çıktı. Kınamı memleketimde yapıcam diyordum.. Baktım Bütün sülaelesi toplanıyor memleketime gelmeye.. e insaff orda benim evim yok ablamlarda kalıcaz zaten nasıl ağırlayalım onca milleti yerimiz evimiz olsa sorun değil Kv Herkes hazırlanmış ben kimseye gelmeyin diyemem dedi. Bende Vazgeçtim Orda yapmıyorum burda yapacam kimsenin gelmesine gerek yok orda kendi arkadaşlarımla aramızda eğlence yapacaz dedim. Annem duruma müdehale etti ben kızımı alıp oraya gidebilirim kimse gelmiyor biz bile gelmicez (yani sende gelme gerek yok demek istedi) çünkü Kv gelince herkes peşinden gelecek. sonra Kv bana oğlunu yalnızmı göndereceksin diyolar dedi bu sorun olacak gibi şimdilik bunun tartışmasını yapmadık annemle çünkü düğün tarihi belli değil zamanı gelince herşeyi açık açık söyleyeceğimm... :47: buna karışmaya hakları yok bu kadar basitt!!

Sizin aileler tamamen zıt aslında
Bunu da göze alıp nişanlandığınıza göre
Artık önce ikinizi düşünün
Onu diyemem bunu edemem diyorsun da o zaman kabullenmen lazım
İçinde kalacaksa da söyle gitsin, zora sok demiyorum nişanlınla birlikte yerine getirmeye çalışın hayalin neyse diyorum ama sen bilirsin

Sizin aileler tamamen zıt aslında
Bunu da göze alıp nişanlandığınıza göre
Artık önce ikinizi düşünün
Onu diyemem bunu edemem diyorsun da o zaman kabullenmen lazım
İçinde kalacaksa da söyle gitsin, zora sok demiyorum nişanlınla birlikte yerine getirmeye çalışın hayalin neyse diyorum ama sen bilirsin

Haklısın Aile yapımız ve kültürlerimiz uyuşmuyor.. Bunu en baştan sevgiliyken nişanlıma söylemiştim. Ama kısmet oldu bu durumlara kadar geldik ne yapacağımı hiç bilmiyorum :44:

Haklısın Aile yapımız ve kültürlerimiz uyuşmuyor.. Bunu en baştan sevgiliyken nişanlıma söylemiştim. Ama kısmet oldu bu durumlara kadar geldik ne yapacağımı hiç bilmiyorum :44:

Nişanlınla açık açık konuş ben o düğün salonunda dğeil şu düğün salonunda istiyorum ama ailene ayıp olmasın diye söyleyemedim
Gerekirse birlikte aradaki farkı ödeyip şu salonda yapalım mı ? düğünümüz istediğimiz gibi olsun içimde kalmasın de mesela
Bunda bişey yok

Ama hem demiyosun hem üzülüyosun
İlerde daha da pişman olacaksın gibi

Nişanlınla açık açık konuş ben o düğün salonunda dğeil şu düğün salonunda istiyorum ama ailene ayıp olmasın diye söyleyemedim
Gerekirse birlikte aradaki farkı ödeyip şu salonda yapalım mı ? düğünümüz istediğimiz gibi olsun içimde kalmasın de mesela
Bunda bişey yok

Ama hem demiyosun hem üzülüyosun
İlerde daha da pişman olacaksın gibi

teşekkür ederim. senin fikirlerini beğeniyorum.. çok mantıklı yorumlar yapıyorsun.. dediğin gibi Bugün söyleceğim bakalım ne diyecek.. o hep benden taraf ama ailesine birşey diyemiyo saygısından...

teşekkür ederim. senin fikirlerini beğeniyorum.. çok mantıklı yorumlar yapıyorsun.. dediğin gibi Bugün söyleceğim bakalım ne diyecek.. o hep benden taraf ama ailesine birşey diyemiyo saygısından...

Rica ederim
Ben öyle yaptım yani
Tamam belki her istediğim olmadı, ki bende olabilecek türden olanları söyledim sadece
Birlikte karar verdik birlikte karşıladık bazı şeyleri
Örneğin gelinliğim, şimdi dönüp baktığımda içimde kalmadı bari en azından diyorum
Sende nişanlınla konuş aşılamayacak şeyler değil bunlar, yeter ki birbirinize destek olun birbirinizin fikirlerine önem verin
Herşey gönlünüzce olsun

Back
X