Annemi açıktan kovmadı.. Önce geleceğini söyleyince bana kendisinin dünürü çağırmadan gitmediğine dair bişeyler anlattı.. Bizde böylesine getirdi.. Benden çağırmamı iste dedi açık açık.. Ben ama öyle bişey diyemem ona burası benim evim onun değil.. Ben de dedim anne ben doğum sonrası annemden başkasının yanında rahat edemem çekinirim o yüzden çağrdım dedim.. Ki annem son iki ay gelirdi benim yanıma ama doğumum iyice yaklaşmadan gelmedi zaten.. Geldikten sonra da annemle her konuda inatlaştı.. Sabahın köründe kapıyı çalmadan girdi eve.. Şunu şöyle yapın bunu böyle yapın emirler.. Anneme versin artık sen bize kızı karışma diye imalar.. Resmen burası benim evim sen kızını unut yaptı anneme.. Bana anlattığı dünürüm beni çağırmadan gitmedim hikayesini anlattı anneme.. Niye geldin desi hep imalarla.. Mevlüt'e diğer kalan akrabalarım otelde kaldı da dört katlı ev burası gitmeyin diyemedi de benim evim derkenburaya iyi olur dedi imalarla.. Bi an önce gitsin diye bekledi akrabalarımı.. Mevlüt erken saatte yapılınca annem dedi iyi oldu biz de vakitlice çıkarız yola.. Kaynanam iyi olur diyo karşıdan.. Eh be kadın sen karışmayaydın benim işime be yorulcaktın ne beni yorcaktın.. Ona sorsan mevlüt yaptı doğumun parasını ödedi tatlılar yaptı ya o en mükemmeli.. Ben ona çağırtıp annemi de sonra sen paşasın yapmadım ya ona ne kötüyün ben.. Lohusa halimle daha neler yaptı bana neler.. Sıkıntıdan sütüm bi gün vardı bi gün yoktu .. O kadar bencil o kadar cahil o kadar kurmazmış ki.. Annem bana çok söylemişti ama ben güler yüzüne kandım.. Şimdi de öyle saklanıp gülümsemenin arkasına ne laflar sokuyo.. Ne işler çeviriyo.. Ne gerek varsa.. A

sla affetmiycem o kadını..rt
T
Y