• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerim yıkıldı

sessiz olan eziliyor maalesef..

birde ezen; görgüsüz,saygısız olunca, ezilenin kalbine kocaman bir mahcubiyet madalyasını da takıyor...

Allahım tez zamanda ıslah etsin hem kvni hemde eşini..Yaşadıkların zor ama kendini yıpratma,sabret..

Çok güzel özetledin durumumu.. Bir de ben mahçup hissediyorum.. Allah büyüktür..

Bende evliyim ve az çok anlayabiliyorum seni..Bence bi süre ayrı kalıp kafanı toplamalısın..Hemde eşin kendine gelir..Yatağını ayırmakta ne demek..Hala seviyorum diyosun bide yapma canımm yaa daha ilk yıllarınız bunlar..Tabiki evlilik bu sorun yaşanıcak ama ailesi yüzündense bu dur bidaha düşün derim..Bence kafanı dinliyceğin bişeyler yap..Ben düşünüyorum da çıkar giderdim kimseye bişey demeden ailemin yanına kalırdım bi süre,eşimede ayrı eve çıkıcaz yoksa gelmem derdim,eşinde ailesini değil seni ve çocugunu seçer zaten..Çekilcek gibi değil,benim 10 dakikalık mesafe olmasına rağmen haftada 1 görmeme rağmen uzak bi şehre kaçasım var eşimide alıp..Senin işin çok zorr :( :50:

Maddi durumumuz iyi olsa çoktan yapmıştım dediğini.. Ama olmuyor.. Babamın durumu iyi ama ona da diyemem ki ev tut baba diye.. Ile başlayana kadar yapmıycam sabredicem sonra kabul etmezse eşim ayrı yere çıkmayı dediğini yapıcam..

İki yılda bu kadar olaya rağmen bir de çocuk..

Lütfen işinizi gücünüzü kurmadan evlenmeyin
Başkasından maddi yardım alırken sen karışma diyemezsin işte
Haklılar demiyorum ama keşke aynı binaya değil de çalışıp kiraya çıksaydınız

Evlenirken biz.. Babasıyla ortakiş yapıyorlardı.. Sonra o işler bitme noktasına geldi.. Alacaklarını da alamadılar.. Sonra eşim başka işe başladı.. Kaynatam o işte devam etti ama ayda yılda bi işçıktı hep evdeydi.. Önceki alacaklarını aldı ara ara bize de o paradan geldi..aslında o parada eşimin de hakkı var.. Ama ailesiöylegörmüyo.. Hakkı yoksanız kocamın onlardan geçiniyoruz gibi yapıyorlar.. Ev de kaynatamla kocamın beraber kazandığıparadan ama onlara göre öyle değil.. Benim tüm harcamalarım attığım adım hesaplanıyor.. Islamda kadının bakımı kocaya aittir ben onları da bnm düşüncemde sandım ki zaten bi süre sonra ben de çalışıcaktım.. Ama bana ben varken 31 lira gelen fatura 15 lira gelmiş ben yokken onu hesaplaşdılar.. 15 lirayı yüzüme vurdular ki ben ev idare ediyorum az bile.. Her neyse işte 3 te 5 teler ben yüküm burda herkese çalışmadığım için.. Ama yazıklar olsun.. Ben çalışsam sadece ben baksam eve maddi olarak faturalara bile bakmazdım.. Eşimin ailesi der balım üstüne koyardım.. Ama bunlar çok değişik insanlarmış.. Ben tanıyamamışım...

Valla ben senin yerinde olsam kocamın ağzından girer burnundan çıkar kendime çeviririm.Kaynanaı yönetemezsin,ama koca senin kocan.Kaynanaı durduracak tek insan da kocan.Ne demek istediğimi anladın mı?İyi polis kötü polis.

Anladım canım.. Ama işte o kadar açık belli ediyorum ki düşüncemi.. Yapamıyorum öyle şeyler.. Ama zorla öğretiyorlar insana.. Ve ben bu kadına pabuç bırakmıycam.. Gerçi ne dolaplar biliyosun o kaç yaşında kadın.. Ama izin vermiycem bana bunu yapmasına..

zor günler geçiriyorsunuz ama illaki ufakta olsa sorunlar çıkabiliyor evlilikte.imkanınız varsa eşiniz ailesinde biraz daha uzağa taşınsanız olmazmı.iç içe olmakta iyi değil nekadar yakın olursanız okadar anlaşmazlıklar çıkar.oturduğunuz ev sizinmi yoksa eşinizin ailesininmi?

Evi eşimle babası beraber çalışarak yapmışlar.. Yani ortak.. Ama eşimin ailesine sorsak kendilerinin.. Bunu gayet güzel gösterdiler.. Ben bi çalışmaya başlayım Allah izin verirse kimse tutamaz beni bura... Koca eline bakmak baba eline bakmak gibi değilmiş.. Ancak anladım..

Selam kızlar... O kadar mutsuzum ki.. Öyle bi yerde öyle bi noktadayım ki.. Çekip gitmek istiyorum burdan ama gidemiyorum işte.. Kızım hariç hiç kimsenin benim insanım olmadığı sevilmediğim istenmediğim yük olarak görüldüğüm yerde yaşamak öyle zormuş ki.. Nereden başlasam yazsam nasıl derdimi anlatsam bilemiyorum..ailemin istemediği biriyle evlendim daha kötüsü eşimin ailesiyle altlı üstlüyüz.. Maddi olarak bağımsız değiliz ne yazık ki tabi doğal olarak herşeyimize de karışılıyor.. Keşke dert karışılması olsa sadece.. Evim derken buraya annemin kaynanam tarafından kovulmasını mı anlatayım lohysayken kaynanam sayesinde kocam tarafından nasıl hırpalandığımı mı kaynanamın kocamı her fırsatta acıtasyon yaparak beni kocama kötülemesini mi.. Deli gibi severek evlendiğim insan ellerimden kayıp gidiyor.. Sevilmiyorum artık istenmiyorum hissediyorum.. Bugün evlilik yıldönümümüz.. Saçma sapan nedenlerden yatağı ayırdı benim ömrümü adadığım adam.. Kimsem de yok bu şehirde.. 2 yıllık Evliyim daha ve herşey mahfoldu.. Evlilikle ilgili evimle ilgili evladımda ilgili tüm hayallerim yandı kül oldu uçtu.. Ne yapayım bilmiyorum.. O kadar yalnızım ki.. Küçük bi çocuk gibi annemi istiyorum diye ağlayasın var.. Çok kötüyün çok...
canım benim aynı şeyleri bende yaşadım üstelik biz evler ayrı eşim daha evliliğimzin 4. ayında beni evden kovdu 2 ay ailemin evinde yaşadım ve hatamı anladım dedi ve geri döndüm evime barıştığımızı onun ailesi duyunca annesi babası kardeşi beni evden kovmaya geldi ve evliliğimiz 1.5 sene oldu ve boşanma kararı aldık.8 sene sevgiliydik çok severel çok isteyerek evlendim onunda öyle olduğunu zannediyordum ama evlendikten sonra işler değişti yıllarca tanıdığım adam artık bir yabancıydı 1.5 sene ne sıkıntılar atlattım ve şimdi inan o kocam denilcek adamdan da aielesinden de kurtulduğuma,kurtulacağıma şükrediyorum.

Valla ben senin yerinde olsam kocamın ağzından girer burnundan çıkar kendime çeviririm.Kaynanaı yönetemezsin,ama koca senin kocan.Kaynanaı durduracak tek insan da kocan.Ne demek istediğimi anladın mı?İyi polis kötü polis.
koca onun kocası ama koca ananın her dediğini inanıp dinliyor her dediğini yapıyorsa ve kocayı kadından soğutuyorsa kaynana hiç olmuyor ağzından girip burnundan çıkamıyorsun.kocada gerçekten sevgi ve vicdan varsa olur ama yoksa kadın ne yaparsa yapsın kocayı kazanamaz benim gibi.eşimde ne sevgi vardı ne vicdan he yolu denedim tatlı dillede konuştum,kızarakta konuştum hatta kadınlığın gizli silağını kullanarakta yaptım ama olmadı.her defasında kaynanamda kayınpederimde engelledi çünkü eşim herşeyi gidip nlara anlatıyordu ve onlarda o delik herkesde var oğlum diyorlar.anladın mı canım.erkek kendi ayıklarının üzerinde durmadığı sürece,kendine güveni olmadığı sürece erkek aileyi dinlemeye mahkum hissediyor kendini.

Maddi durumumuz iyi olsa çoktan yapmıştım dediğini.. Ama olmuyor.. Babamın durumu iyi ama ona da diyemem ki ev tut baba diye.. Ile başlayana kadar yapmıycam sabredicem sonra kabul etmezse eşim ayrı yere çıkmayı dediğini yapıcam..

Muhtemelen kabul etmiycektir canımm uzaklaş bi kafanı dinle..Çekilcek gibi değil anlayabiliyorum seni..Böyle durumda çalısmak önemli kafanı toplarsn hemde yüzlerni görmezsin ama evini taşısan çalışmana bile gerek kalmaz belkii.Yine olayın içinde olan sensin daha iyi bilirsin..Evli olunca bazı şeyleri yapmak daha zor oluyo malesefki,bir de çocuk varsa tamamdır..

erkekler böyledir işte..
gider kendini doldurtup gelir taki kimin ne olduğunu anlayana kadar...
çok zor durumun anlıyorum seni...
biraz daha sabırlı ol bence...
yada sende kadınlığını kullanıp eşini etkile biraz...
allah yardım etsin..

Evlenirken biz.. Babasıyla ortakiş yapıyorlardı.. Sonra o işler bitme noktasına geldi.. Alacaklarını da alamadılar.. Sonra eşim başka işe başladı.. Kaynatam o işte devam etti ama ayda yılda bi işçıktı hep evdeydi.. Önceki alacaklarını aldı ara ara bize de o paradan geldi..aslında o parada eşimin de hakkı var.. Ama ailesiöylegörmüyo.. Hakkı yoksanız kocamın onlardan geçiniyoruz gibi yapıyorlar.. Ev de kaynatamla kocamın beraber kazandığıparadan ama onlara göre öyle değil.. Benim tüm harcamalarım attığım adım hesaplanıyor.. Islamda kadının bakımı kocaya aittir ben onları da bnm düşüncemde sandım ki zaten bi süre sonra ben de çalışıcaktım.. Ama bana ben varken 31 lira gelen fatura 15 lira gelmiş ben yokken onu hesaplaşdılar.. 15 lirayı yüzüme vurdular ki ben ev idare ediyorum az bile.. Her neyse işte 3 te 5 teler ben yüküm burda herkese çalışmadığım için.. Ama yazıklar olsun.. Ben çalışsam sadece ben baksam eve maddi olarak faturalara bile bakmazdım.. Eşimin ailesi der balım üstüne koyardım.. Ama bunlar çok değişik insanlarmış.. Ben tanıyamamışım...

Zaten en büyük yanılgı her aileyi kendi ailemiz gibi sanmak
Ama değil işte
Bu yüzden bi işe gir çalış, hem daha az görürsün hem kafan dağılır hemde para lafı edemezler

koca onun kocası ama koca ananın her dediğini inanıp dinliyor her dediğini yapıyorsa ve kocayı kadından soğutuyorsa kaynana hiç olmuyor ağzından girip burnundan çıkamıyorsun.kocada gerçekten sevgi ve vicdan varsa olur ama yoksa kadın ne yaparsa yapsın kocayı kazanamaz benim gibi.eşimde ne sevgi vardı ne vicdan he yolu denedim tatlı dillede konuştum,kızarakta konuştum hatta kadınlığın gizli silağını kullanarakta yaptım ama olmadı.her defasında kaynanamda kayınpederimde engelledi çünkü eşim herşeyi gidip nlara anlatıyordu ve onlarda o delik herkesde var oğlum diyorlar.anladın mı canım.erkek kendi ayıklarının üzerinde durmadığı sürece,kendine güveni olmadığı sürece erkek aileyi dinlemeye mahkum hissediyor kendini.

Canım senin durumun farklı.Sen de ki eş ve ailesi,ahlaksız.Öyle kocanın ağzından burnunda girsen de sana bir faydası yok.

:10
canım benim aynı şeyleri bende yaşadım üstelik biz evler ayrı eşim daha evliliğimzin 4. ayında beni evden kovdu 2 ay ailemin evinde yaşadım ve hatamı anladım dedi ve geri döndüm evime barıştığımızı onun ailesi duyunca annesi babası kardeşi beni evden kovmaya geldi ve evliliğimiz 1.5 sene oldu ve boşanma kararı aldık.8 sene sevgiliydik çok severel çok isteyerek evlendim onunda öyle olduğunu zannediyordum ama evlendikten sonra işler değişti yıllarca tanıdığım adam artık bir yabancıydı 1.5 sene ne sıkıntılar atlattım ve şimdi inan o kocam denilcek adamdan da aielesinden de kurtulduğuma,kurtulacağıma şükrediyorum.

Çok geçmiş olsun.. Neler yaşatıyorlar insana ne badireler atlatıyoruz.. Neden evlatlarının sevdiklerine valiliklerine bu derece müdahale ediyorlar anlamıyorum.. Ne yapıyoruz ki biz onlara..:41:

Çok geçmiş olsun.. Neler yaşatıyorlar insana ne badireler atlatıyoruz.. Neden evlatlarının sevdiklerine valiliklerine bu derece müdahale ediyorlar anlamıyorum.. Ne yapıyoruz ki biz onlara..:41:

Çok geçmiş olsun.. Neler yaşatıyorlar insana ne badireler atlatıyoruz.. Neden evlatlarının sevdiklerine evliliklerine bu derece müdahale ediyorlar anlamıyorum.. Ne yapıyoruz ki biz onlara..:41:

Gerçekten de bir kadının kendi ayakları üzerine basması maddi yönden kimseye bağlı olmaması çok önemliymiş.. Yaşayınca anlıyor insan.. Çok şükür kocam anlayışlı ama kaynanam cidden çok usta ince ince işliyor kocamın aklına.. Öyle birden eleştirse karşı çıkar kocam zaten.. Yavaş yavaş kanına giriyo annesi.. E kendini doğurup büyütmüş kadın.. Hayatının en kıymetlisi olmuş.. Sözlerine inanıyo.. Ama o ince işlemelerde annesinin amacını göremiyor çünkü hep bir kılıf var üstünde.. Amaç ben kv.min istediği gibi olayım kendi geçmişimi özümü kültürümü ailemi unutup inkar gibi olayım tamamen.. Evet uyum sağlanır ama ben özümü bırakıp onun gibi olamam.. Neymiş onların köyünde myleymiş.. E beğenirsem yaparım ama yapmadım diye kocama beni kötü göstermeye çalışmak.. Bencillik.. Anlayışsızlık.. Ki bana da aileme de o kadar ayıplar ettiler.. Şu saatten sonra uyanam kimseye.. Azcık sabredicem mecbur.. Ile başlayınca da susarlar zaten.. En büyük dertleri en sevdikleri şey para..
Kızımı sevme şekilleri de enteresan zaten.. Büyüyüp bulaşığa yardım edecekmiş.. Tek hayali bu kaynanamın.. Yüzüstü yatırmadı karnı ezilir, kaburgaları çöker, Yelek giydir, eldiveni nerde? Neden sarmadın üşür, aman yatarak emzirme boğulur.. Benim aklım yok... Gerizekalı cahilin tekşyim ondan başkası da anne değil zaten.. O bilir sadece.. En iyi o bakarmış.. Öve öve kendini yere göğe sığdıramıyo.. Biz şöyle iyiyiz böyle düşünceliyiz.. Bizden iyisi yok.. Hep böyle laflar.. Ben görmüyorum sanki :) ilk zamanlar mahallede kötülemedikleri kalmıyodu kendilerini de o konularda önüyorlardı.. Ben de ne iyi yere gelmişim mahallede daha iyisi uçyokmuş diye seviniyordum.. Ne aptallık..

aynı durum benim başımda da var yeni doğum yaptım bu anlattığının aynısı yani eşimle şu an da boşanmanın eşiğindeyiz hergün ağlamaktan bıktım...
Annemi açıktan kovmadı.. Önce geleceğini söyleyince bana kendisinin dünürü çağırmadan gitmediğine dair bişeyler anlattı.. Bizde böylesine getirdi.. Benden çağırmamı iste dedi açık açık.. Ben ama öyle bişey diyemem ona burası benim evim onun değil.. Ben de dedim anne ben doğum sonrası annemden başkasının yanında rahat edemem çekinirim o yüzden çağrdım dedim.. Ki annem son iki ay gelirdi benim yanıma ama doğumum iyice yaklaşmadan gelmedi zaten.. Geldikten sonra da annemle her konuda inatlaştı.. Sabahın köründe kapıyı çalmadan girdi eve.. Şunu şöyle yapın bunu böyle yapın emirler.. Anneme versin artık sen bize kızı karışma diye imalar.. Resmen burası benim evim sen kızını unut yaptı anneme.. Bana anlattığı dünürüm beni çağırmadan gitmedim hikayesini anlattı anneme.. Niye geldin desi hep imalarla.. Mevlüt'e diğer kalan akrabalarım otelde kaldı da dört katlı ev burası gitmeyin diyemedi de benim evim derkenburaya iyi olur dedi imalarla.. Bi an önce gitsin diye bekledi akrabalarımı.. Mevlüt erken saatte yapılınca annem dedi iyi oldu biz de vakitlice çıkarız yola.. Kaynanam iyi olur diyo karşıdan.. Eh be kadın sen karışmayaydın benim işime be yorulcaktın ne beni yorcaktın.. Ona sorsan mevlüt yaptı doğumun parasını ödedi tatlılar yaptı ya o en mükemmeli.. Ben ona çağırtıp annemi de sonra sen paşasın yapmadım ya ona ne kötüyün ben.. Lohusa halimle daha neler yaptı bana neler.. Sıkıntıdan sütüm bi gün vardı bi gün yoktu .. O kadar bencil o kadar cahil o kadar kurmazmış ki.. Annem bana çok söylemişti ama ben güler yüzüne kandım.. Şimdi de öyle saklanıp gülümsemenin arkasına ne laflar sokuyo.. Ne işler çeviriyo.. Ne gerek varsa.. A:50:sla affetmiycem o kadını..rt
T
Y

Bir çok konuda haklısın ama bazı konularda çok abartıyorsun gibi geliyor bana..
Mesela ev konusu sürekli diyorsun ki eşimle çalışarak yaptılar, ama hala evi onların gibi görüyorlar.
Ev tabi ki onların zira eşin kaç yıldır çalışıyor? kayın pederin kaç yıldır çalışıyor?
Eşini büyütüp bu yaşa getiren kim?
Ona o işi sağlayan kim?
Kaynanan gerçekten kötü biri olabilir ama bence sende onlarla çok iyi geçinmek istemiyorsun..
Kayın pederin baban evde yalnız kalmasın diye evine gelmiş bunu bile çok görüyorsun..
Ki kayın pederinin bundan öte niyetinin olduğunu sanmıyorum..
Hep bir düşünceye sabitlenmişsin eşimin ailesi "tü kaka"
Evet muhteşem olmayabilirler ama kendine de öz eleştiride bulunmalısın..
Acaba bazı şeyi ben yanlış anlıyor olabilir miyim diye?
Dışarıdan bakınca biraz öyle görünüyor kusura bakma, bu yazdıklarım tamamen senin yorumlarından çıkardıklarım..
Bence sen de biraz daha ılımlı olmaya çalışsan bu kadar didişmeyeceksiniz ama bunu fark edemiyorsun.

Back
X