Hayallerimi mahveden kaynana...

Düğünün ana sponsoru aileler olduğunda, ailelerin alınacaklara/yapılacaklara karışma seviyesi ailelerin görüşüne kalıyor. Yani herşeye karışabilir de karışmayabilir de kendi kararı oluyor. Bu durumda da sen karışma ben bunu alacağım/yapacağım denmiyor. Kına gecesini genelde kız evi yapıyor sanırım. Öncesinde siz onların alacaklarına karışmadıysanız itiraz edin. Ama onların alacaklarına da karıştıysanız çok da abartmayın bence. He diyin geçin,
Olur mu öyle şey? 5 yaşındaki kızıma bir şey alırken sponsor oluyoruz diye diretmiyiruz şunu alacaksın diye. Sadece fikir verip yönlendirme yapıyoruz.
Illa benim dediğim olacak diye tutturmak bir kere kayınvalidenin yaşına yakışmıyor.

Olur mu öyle şey? 5 yaşındaki kızıma bir şey alırken sponsor oluyoruz diye diretmiyiruz şunu alacaksın diye. Sadece fikir verip yönlendirme yapıyoruz.
Illa benim dediğim olacak diye tutturmak bir kere kayınvalidenin yaşına yakışmıyor.
Ne demek istediğim açık diye düşünüyorum.
Kv cebinde 100lira var 150 liralık beğenirsen olmaz der. Ya da huysuzdur parasını ben veriyorum şunu al der. Evet ikincide haksızdır ama karışma sen bizim işimize demek için ya nişan atacak cesaretinin olması lazım ya da parasını biz tamamlarız/veririz demek... Verdiğiniz çocuk örneği burdakiyle bir değil.

Hiç bişeyi ona danışma haberi olmadan ben öyle istedim öyle oldu de..
benim kayınvalidem iki gün önce bileziklerimi beğenmedi niye böyle aldın hiç güzel değil dedi parasını oğlun verdi bende onun kesesine uygun bunları buldum sende düğünde tak diye gösterdim ben severek takarken dedim..
Ayrıca kınayı kız tarafı yapar ne dağıtılacağına da siz ve anneniz karar verir bunu söyleyin bence

Merhaba bikaç aya düğünüm var ama kaynanam sağolsun herşeye karışıyo..mesela örnek vereyim kına gecesinde ne dağıtılacağına kadar o karar veriyo.. dikkatinizi çekerim ikimizde bi fikir alışverişi yapmıyoruz kendi karar veriyo... orda kapatıyo konuyu anne şöyle olsa desem yok olmaz diyo kapatıyo..
bu durumda ne yapmam lazım daha yolun başındayım ve bu tavırları hiç hoşuma gitmiyo.. nişanlım benim yanımda ben hallederim diyo ama nereye kadar kadın dediğim dedik. insan bi bana da fikir sorar hani malum benim düğünümya :))
başta dur demezsen sonra çok vah dersin kardeş demedi deme tecrübe ile sabit şimdi bunlara karışan evlilik içinde herşeye burnunu sokacak bundan acaban olmasın sen net tavrını koymazsan bu kadın senin adına kararlar alıp alip uygulatmaya alışırsa eyvahki eyvah nişanlıni hiç araya koymadan direk kendine belli et tatlı dillede olsa ben böyle düşündüm daha hoş olucak eminim malum benim düğünüm ve bir gülücük en azından ya ha ben olsam direk derim yapı olarak böyleyim tutamam içimde heleki sonra bana dert olacaksa ona olsun bak kardeş benim yaş 33 ikinci evlilik yapmış iki şeytan kaynana ile mücadele vermiş birinden galip birinden malup olmuş olarak diyorum ki baştan koy tavrını alıştırma kapatsın çenesini ona ne milllet kınada ne yiyecek senin aklın ağzın yokmu düğün senin düğünün eski kafa kaynana belli bu model oğlan anasıyım küçük dağları ben yarattım iyyykkk nefret ediyorum bu türlerden sana tavsiyem ezik sessiz olma çok çekersin...dili yerine göre dışında ol ki çekinsin senden azda olsa yoksa vay haline

Kına kız tarafının değil mi yaaa onu ne ilgilendiriyor ne dağıtılacağı

Ne demek istediğim açık diye düşünüyorum.
Kv cebinde 100lira var 150 liralık beğenirsen olmaz der. Ya da huysuzdur parasını ben veriyorum şunu al der. Evet ikincide haksızdır ama karışma sen bizim işimize demek için ya nişan atacak cesaretinin olması lazım ya da parasını biz tamamlarız/veririz demek... Verdiğiniz çocuk örneği burdakiyle bir değil.
Çocuğa bile yapılmaz ki konu sahibi 26 yaşındaymış. Ben onu kast ettim. Oğlunun eşi olacak yani. parasını ödüyorsun diye yok saymasına kızıyorum. Bunlar genç bırak istediklerini alsınlar sonuçta onlar kullanacak. Tabi bu söylediğim normal insanlar için.

Merhaba bikaç aya düğünüm var ama kaynanam sağolsun herşeye karışıyo..mesela örnek vereyim kına gecesinde ne dağıtılacağına kadar o karar veriyo.. dikkatinizi çekerim ikimizde bi fikir alışverişi yapmıyoruz kendi karar veriyo... orda kapatıyo konuyu anne şöyle olsa desem yok olmaz diyo kapatıyo..
bu durumda ne yapmam lazım daha yolun başındayım ve bu tavırları hiç hoşuma gitmiyo.. nişanlım benim yanımda ben hallederim diyo ama nereye kadar kadın dediğim dedik. insan bi bana da fikir sorar hani malum benim düğünümya :))
Kinayi kiz tarafi karsiliyorsa hic sormaniza bile gerek yok. Siz kendi ailenizle annenizle gidin alin bence.

Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiye verecek olursam eğer ne kına ne ev alışverişi ne düğün alışverişi hatta en ufak kararlara bile kendı annen dahı olsa karıstırma. Herşeyi nişanlın ile ölç biç konuş begen sec ve al. Annem bunu ıstedı kaynanam bunu ıstedı olmasın hayatında. Bu ikinizin özel günü onlar bir zahmet karışmasın. Ama hata ikinizde baştan biz herşeyı bırlıkte secıcez dusunucez dıyıp çıkıcaktınız işin içinden. Benim eşimin ailesi maşallah çok soğuk insanlar :) eşimle bohça olsun kına düğün ev eşyası çartı çurtu aklına gelecek herseyı takısını bıle bız ayarladık birlikte seçtik beğendık. Onlardan kimse gelmedi ki dış çekimde kendim davet ettim bir yardımları dokunur belki gelinliğin kuyruğunu tutarlarda az kirlenir diye off ne zaman gitcez yeter bu kadar resim gibi sözleri duyunca hiçbirşeye dahil olmamalarına sevindim ama onları o gün yanımda getırdıgıme de pişman oldum.

hee hee de sen bildiğini oku ablacım
böle kafaya takarsan şimdiden bu gemi yürümez
kaptan zeki olmazsa:eğlence:En Büyük KK

Onun da kendince hayalleri var bence. Oglumun dugununde soyle yapacagim boyle yapacagim gibi hayaller kurmuş. Evlenecek kisinin sen oldugunun farkinda degil sadece kendi acisindan bakiyor.
Sen hatirlatacaksin gelin oldugunu, isteklerini soyleyeceksin. En son senin dedigin olacak bir sekilde

Sorsa danışsa iyi olur ama yapmıyorsa yapılacak belli. paran varsa sen alacaksın ben aldım hallettim diyeceksin. Böylece senin istediğin olur.

Ne istiyorsa dağıtsın. Kendi paranızla yapın istediklerinizi ya da nişanlınız versin parasını gizlice. K.v ile yüz göz olmayın. Daha yolun başındasınız.

Back
X