Hayallerimin üniversitesini kazandım ama..

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim o kadar rahatladım o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Soranlar için Elektrik Elektronik bölümü. Allah herkesin çocuğuna nasip etsin :) Gerçekten de hayatım boyunca istediğim mesleği yapacak olmak tıpa da başka bölüme de bin basar gibi geliyor. :)) Insanlar gerçekten garip. Işine gücüne bakacağına onun bunun yaptığı tercihle kazandığı üniversiteyle uğraşıyorlar. Kimseye bir şey beğendiremiyoruz artık. O kadar sıktılar ki canımı. Inanın çok iyi geldi söyledikleriniz. Inandığım şeyden sapmamam gerektiğini bir kez daha anladım. Çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
benım kardeşımde öğretmenliği kazandığında tebrık etmek yerıne ' boşuna okuyacak atanamayan bınlerce oğretmenden bırı olacak ' dıyecek kdar fesat ınsanlar vrdı cevremde. Kardeşim okulu bıtırdıkten bır yıl sonra atandı. Doğu gorevını guzel bır ilde sürdürüyo ustelık. boşver sen milletı. kıskanç insan cok

Bunu diyebilen insan fesadın art niyetlinin önce gideni işte.Ona da peki senin bu fesat halin nolacak özellikle de öbür dünyayı hiç düşündün mü diyeceksin oturacak öyle.

Hayatim bosver herkesin dusuncesini. Bende odtu itu kazanmisken aile cevre zorutla matematik ogretmeni oldum. Oyle calismayi severim ki bolum birincisi gittigim okuldan fakulte sonuncusu mezun oldum her sene pılımı pırtımı toplayip geldim birakcam okulu diye. Baltim baska carem yok mezun oldum o sene atandim. Bu sene oss ye girecegim neyse lys de olabilir odtu icin girecegim kendimede guveniyorum olacak bu sene:) insan sevmedigi isi yapamiyor. Ogrencilerimi de seviyorum is arkadaslarimida. Ama şevk yok mutluluk yok tatmin yok boyle 40sene gecmez. Hic icine buyutme tebrik ederim tatlim

he bir de okudu evde bekliyor, atanamadı diyorlar arkamdan bunları söyleyenlerde genelde ilkokul mezunu ev hanımları siz okumadınız da ne oldunuz demek var. elalem konuşuyor bol keseden lafım nere gitti diyen yok valla

Öncelikle tebrik ederim.
İkincisi şöyle düşün,seni hangisi mutlu ederdi.bu da tıpkı evlilikler gibi.insan eşini seviyorsa her turlu zorluğa onunla göğüs gerer.,ama eğer sevmiyorsa çok küçük bir sorun bile dağ oluverir.aynı şekilde .tıp okumak zordur üstelik ,sevmiyorsan,istemiyorsan zorluklarına katlanmazsın.ama sevdiyin işi yaparsan her zaman mutlu olursun İNŞAALLAH.mutlu olmak için sadece kalbinin sesini dinle,ve mutlu olma fırsatını boş konuşanların içine düşürdüğü kurtla feda etme.hayatta basarılar dilerim.+şunu da eklemem gerek o konuşanların 99% U kıskançlıktan çatır çatır çatlıyordur.zira seni seven ve seçimlerine saygı duyan birisi sevincini doya doya yasamanı ister.hevesini kursağında bırakma amaçlılar bunlar ve de başarılı olmuşlar işte

tatlım hiiiçççç kendi,ni sıkma da üzme de!neden diceksen;tabi ki en doğru seçimi yaptın KENDİ İSTEDİĞİN yeri kazanarak!bunun nasıl bi duygu olduğunu ben ççookk iyi biliyorum!bende mühendis olcam allah tan bi aksilik olmazsa ve inan bana bende hayalim olan okulu ve bölümü kazanmak için 1 sene gecemi gündüzüme kattım ve başardım!kimsenin ne dediği umrunda olmasın çünkü sen ODTÜ nün kapısından içeri girdiğinde yüzünde bi tebessüm olacak,derslere başladığında bütün ilgini derslerine vereceksin,bunaldığın anlarda anlar aklına hayallerin geldiğinde sadece güleceksin amannn diceksin :)
hemde ODTÜ ya ne demek işsiz kalmakkk ooohhoooo bi geçsinler onu ya :)
çok iyi yapmışsın boşver sen!keyfini çıkar,göğsünü kabartarak dolaş kimseyi takma

:)Derler daha neler diyecekler..
ODTÜ lü olacaksın dahası var mı:) Sen o kampüse adım attığın anda hayatının en doğru kararını verdiğini göreceksin.
Hele bekle okulun açılsın.

Tebrikler..

Ömür boyu attığın her adım için yorum yapanlar olacak. Her seferinde böyle moralini mi bozacaksın? Pardon ama o ileri geri konuşanlar alim miymiş acaba? Hayatlarında ne başarıları varmış? Benden sana tavsiye eğer biri sana iyi niyetle yol göstermeye çalışıyorsa bunu hissedersin zaten. O zaman mutlaka dinle. Her tavsiyeye uymak zorunda değilsin ama farklı bakış açılarını dinlemek seni geliştirir. Kötü niyetli yorumlara da kulağını tıka ya da cevabı anında yapıştır. Kutlarım seni ve başarılarının devamını dilerim :)

Tebrik ederim canm okul hayatında başarılar dilerim :)

Sorununa gelince Hangi meslekte daha mutlu olacaksın? Hayalin nedir mühendis olmak istiyorsan ki kazanmışsın daha güzel mutluluk olamaz canm.

Millete bakma sen onlar konuşur dururlar. Ömrün boyunca konusacaklar da seni sıkmaya devam edecekler. Alış buna canm :) Hiiiç takma kafana .. :)

Bilmiyorum ki neden cogu insanin tibbi herseyden üstün tutuyor? Her basarili ögrenci'nin hayali
tip okumak degil, ama bazi insanlar bunu anlayamiyor... Evet doktorluk cok güzel, cok anlamli
ve kutsal bir meslek olabilir, ama bu is bana göre degilse ve hic hevesim yoksa benim icin hic
bir cekiciligi ve baska mesleklerden farki yoktur....

Senin durumuna gelicek olursak, benim bildigim kadariyla (ben yurtdisindayim) ODTÜ Türkiyenin en
iyi üniversiteleri arasinda ve mühendislik de genel anlamda kolay bir bölüm degil, yani millet
neyini begenememis acaba? Zaten en kolay bölümü secsen bile, bu ne fark eder? Bence
"iyi" ya da "üstün" meslek yoktur, uygun ya da uygun olmayan meslek/Bölüm vardir..
herkes sevdigi bölümü okuyup sevdigi isi yapsin!
Bana da zamaninda neden tip bölümünü secmedin demislerdi, cünkü düsüncelerde genelde
"basarili ögrenci = tip bölümü" diye bir sey var.... Evet secebilirdim, ama canim istemedi...
Sevmedigim bir bölümde senelerce okuyup her gün saatlerce ders calisamam, bunu kendime yapamam...
Ama bilmiyorlar ki, isletme secmeme ragmen (ki evet isletme cogu kisinin sectigi bir bölüm ve genel anlamda
daha kolay tutturabilirsin) benim okudugum üniversiteye girebilmek icin zaten not ortalamasinin tip icin
gerekenle ayni oldugunu...

Hic kafana takma ve istediklerinden ve dogrularindan taviz verme! Ne güzel, sonunda cocukluk
hayaline kavusmussun, simdiki heyecanin tadini cikar :)

öncelkle tebrik ederim canım.

kafanı taktığın şeye bak. belki kafası almaz diyen kişinin hangi kafada olduğu az çok anlaşılıyo. kendisi hangi bölümü okumuşta kafası almış acaba. şu hayatta en güçlü, en zeki insanlar hayallarini yakalıyanlardır. sen bunu başarmışsın. çocukluğumun hayali diyosun daha ne olsun. her çocuğun bir meslek hayali vardır kaç kişi bunu gerçekleştirebiliyo heleki bizim çarpık eğitim ve puanlama sistemimizde.

benim tek yeteneğim dikip biçmekti çocukluğumdan bu yana. tekstil okuyacağımı duyanlar aaaa onun için okumaya ne gerek vardı dediler. ay biz ondan öğretmen doktor falan bekliyoduk dediler. uğraşsam kazanabilirmiydim bilmem. ama doktor olsam ilk vakada bayılırdım. öğretmen olsam ilk derste cinnet geçirirdim. ama işime aşığım mutluyum.

sen doktor olsanda emin ol içinde bu bölümün aşkı yaşadıkça tusu falan asar yeniden bu bölüm için sınava girer okurdun.

tekrar tebrikler hopla zıpla eğlenmene bak. şurda ne kaldı vizelere :)))))))

Canım ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Okulum 6 + 1 ve özel. Bu sene sınıfta kaldım. Seneye tekrar aynı sınıfı okuyacağım yani okulum 8 senede bitecek. 2 üniversite bitirmek demek. 5 yıllık iyi bi üniversite bitirip master ve doktora yapmak demek. Okul ücretimi yazmıyorum bile bi senelik okul ücreti çarpı 8 bu annemlere ödettiğim bedel peki ben bu bedeli kaç yılda kazanıcam. Pratisyen olsam belki hayatım boyunca kazanamıycam uzman olsam anca 20 yılda oda yemeden içmeden. ayrıca bi sene daha kalmıycağımın garantisi var mı? Onu geçtim etrafım üç beş puan için en yakın arkadaşını satan en alakasız hocaya bile yaranmaya çalışan uyuz iki yüzlü bir sürü doktor adayıyla dolu. İnan bana bizim sınıftakileri görünce doktorlara olan saygım azalıyo. Zaten herşeyi kafama takan biriyim kafamın sol yanından saçlarım dökülmeye başladı bile bildiğiniz açıldı ergen gibi suratım sivilce dolu ki düşün daha bu birinci sınıf. Gittikçe daha da ağırlaşan 6 sene var önümde. ama gerçektende tıp fakültesi deyince insanlar saygı duyuyo, ne olursa olsun doktorların yeri gerçekten ayrı insanların gözünde. bu insana gurur veren bişey. Benden 50 yaş büyük amcalar dedeler bile tıp okuduğumu duyunca bana saygı duyuyo benimle güzel sohbetler ediyo ama sırf insanlar için bu çileye değermiydi tabiki değmezdi canım ben çok pişmanım. sen en doğrusunu yapmışsın canım inan ki. inanın bana tıp fakültesi okuyanlar doktorlar belki çok yaknıyolar ama kesinlikle haklılar tıp fakültesi ciddi anlamsa sabır gerektiren ve çok ağır bi fakülte. şu an senin yerinde olmak inan çok isterdim canım ya

Bir başka arkadaşın da yazdığı gibi bu tarz laflar cahillerin işi. :))
Okumamış etmemiş, görmemiş, işin iç yüzünü bilmeyen vs.
O yüzden artık hep dua ediyorum, Allah'ım nolur beni ciddi anlamda kültürlü ve algısı geniş insanlarla karşılaştır diye.
Böyle cahillerle uğraşmak çoookk zor.
Hiç takma.
Benim kısa süreli flört ettiğim bir çocuk vardı, ilk bine girmişti sınavda.
Çok iyi bir yerde okuyordu. Ama gel gör ki iki lafı bir araya getiremeyen, ne dediğimi asla anlamayan, hiçbir şekilde görgü nedir bilmeyen bir ucubeydi. Bunu biraz vakit geçirince anlayabilmiştim.
Dışarıdan baksan normal bir insan zannedersin halbuki.
Yani derslerinde çok başarılı olan bu insan, sosyal hayatta tam bir gerizekalıydı. :))
Bir sınavı neredeyse fulleyip de tıpa giren herkesi zeka küpü sanmak, harika görmek akıl işi değildir.
Bu da işte yine cahillik mevzusu, dar bakış açısına sahip olmaktan kaynaklanan at gözlüklülerin yorumu.
Herkes deneyimleyemiyor tabii hayatı. Bazıları oturduğu yerden ona buna karışıp duruyor bu sebeple.

canım işte bende tam olarak bundan bahsettim bizim sınıftada öyle insanlar var ki yarın öbür gün millet bunları doktor diye el üstünde tutucak ama gel görki iki laf etsen ilk okul terk sanırsın paçozlar ya

bence kesinlikle böyle düşünmemelisin tıp öyle birilerinin lafına bakılıpta okunabilecek bişey değil eğer istemeyerek girseydin kesinlikle devamı gelmezdi çok mutsuz olurdun
kendin diyosun çocuklum hayalimdi diye bunun tadını çıkarmaya çalış millete kulak asma hem en güzel dönemlerini 6 yıl okuyarak ki tusu musu var bunun daha geçirmek çok ciddi mesele yani taa çocukluktan gelen bi ideal olması lazım tıpta devam zorunluluğu var yani dersten kalsan sene tekrarı vs. vs. hiç sıkma canını bence

Bu da bizim eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklı işte.
Geçen gün tvde bir öğretim üyesi açıkladı bu durumu.
Yurt dışında kesinlikle liseyi bitireyim, şu sınava gireyim de sınav sonucuna göre tıpı yazıp doktor olayım durumu asla yokmuş.
Çok fazla eleme aşaması varmış. İnsanların doktorluğa uygun olup olmadığını tespit ederlermiş vs.
Ama bizdeki duruma bak ... İnsanlığa hizmet edeceği halde insanlıktan yoksun bir sürü kişi 'sözde doktorluk' yapıyor.
Umarım sen çok iyi bir doktor olursun.
Bu konuda ülkemizin durumu cidden vahim çünkü.
İşinin ehli insan lazım.

inşallah canım ya bitirebilirsem :)

tebrik ederim tatlim odtu gibi bir yeri kazanmak asil basari bide elestiriliyorsun bak bende hayalim polis olmakdi ne ettim yaptim kazandim ama babam beni ezip gidemezsin gidersende geri dondugunde burda bir ailen yok onu iyi bil dedi kesti atti neyse ailem once gelir dedim birakdim hayalimi sonra ogretmen olmaya karar verdim annem ne yapacan ogretmeni bizim zamanimizda meslek bile sayilmiyordu dedi neyse universite mezunu gozukeyim is ararken diye sirf gittim alakasiz bir sey okudum ama yillarca esime dedim hayalim ogretmenlik yada polislik ama polislik cocuklu anne icin uygun degil geriye sadece ogretmenlik kaldi diye esimden allah razi olsun bebegim hayalinin pesinden git istersen 60 yasinda ol dedi maddi manevi destekledi hatta devlete universitesi uzun suruyor yipranmayim diye ozel universiteye gidiyorum ucretide cok yuksek ama askim bir sekilde hallediyor ustelik iki tane cocugumuz ozel koleje gidiyor servis parasi kolej parasi artik bi tanem yiprandi fazla mesai yapmakdan uykusuzlukdan sirf ben ve cocuklarim iyi bir yere gelsin diye bende 2 gun staj 3 gun okul aksamlarida ingilizceyi dahada ilerletme kurslarina gidiyorum veee burda okumamis insanlar tarafinda oyle elestiriliyorum ki aman bu yasdan sonra ne yapacan 3 cocukla okumakda neyin nesi yok soyle yok boyle kayinp ayri bir telden caliyor yok okusa dr olurmus cok bilgiliymis bugun en basit akdeniz iklimini sorsan bi haber kendini dr ilan etmis okumayana gore o kadar basitki bu bizim cabalarimizi onlar anlamaz onlar hic okula gitmedikleri icin yada ilkokulda ali gel gibi seyler ogrendikleri icin okumayi cok basit zannediyorlar yeminle dun Sabah 11 de basladim ders yapmaya iftar olmus agzim kurudu saate bakdim cokdan vakit gecmis bile ne cekdigimi bir ben bir allah bilir birde esim o cok yardimci oluyor yoksa hayatta basaramazdim bos ver millet sanki sinavda yada ne bileyim en ufak birseyde yanindami olacaklar bos teneke gurultusu onlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…