benım kardeşımde öğretmenliği kazandığında tebrık etmek yerıne ' boşuna okuyacak atanamayan bınlerce oğretmenden bırı olacak ' dıyecek kdar fesat ınsanlar vrdı cevremde. Kardeşim okulu bıtırdıkten bır yıl sonra atandı. Doğu gorevını guzel bır ilde sürdürüyo ustelık. boşver sen milletı. kıskanç insan cok
Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse.. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?
Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse.. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?
Bir başka arkadaşın da yazdığı gibi bu tarz laflar cahillerin işi. :))
Okumamış etmemiş, görmemiş, işin iç yüzünü bilmeyen vs.
O yüzden artık hep dua ediyorum, Allah'ım nolur beni ciddi anlamda kültürlü ve algısı geniş insanlarla karşılaştır diye.
Böyle cahillerle uğraşmak çoookk zor.
Hiç takma.
Benim kısa süreli flört ettiğim bir çocuk vardı, ilk bine girmişti sınavda.
Çok iyi bir yerde okuyordu. Ama gel gör ki iki lafı bir araya getiremeyen, ne dediğimi asla anlamayan, hiçbir şekilde görgü nedir bilmeyen bir ucubeydi. Bunu biraz vakit geçirince anlayabilmiştim.
Dışarıdan baksan normal bir insan zannedersin halbuki.
Yani derslerinde çok başarılı olan bu insan, sosyal hayatta tam bir gerizekalıydı. :))
Bir sınavı neredeyse fulleyip de tıpa giren herkesi zeka küpü sanmak, harika görmek akıl işi değildir.
Bu da işte yine cahillik mevzusu, dar bakış açısına sahip olmaktan kaynaklanan at gözlüklülerin yorumu.
Herkes deneyimleyemiyor tabii hayatı. Bazıları oturduğu yerden ona buna karışıp duruyor bu sebeple.
canım işte bende tam olarak bundan bahsettim bizim sınıftada öyle insanlar var ki yarın öbür gün millet bunları doktor diye el üstünde tutucak ama gel görki iki laf etsen ilk okul terk sanırsın paçozlar ya
Bu da bizim eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklı işte.
Geçen gün tvde bir öğretim üyesi açıkladı bu durumu.
Yurt dışında kesinlikle liseyi bitireyim, şu sınava gireyim de sınav sonucuna göre tıpı yazıp doktor olayım durumu asla yokmuş.
Çok fazla eleme aşaması varmış. İnsanların doktorluğa uygun olup olmadığını tespit ederlermiş vs.
Ama bizdeki duruma bak ... İnsanlığa hizmet edeceği halde insanlıktan yoksun bir sürü kişi 'sözde doktorluk' yapıyor.
Umarım sen çok iyi bir doktor olursun.
Bu konuda ülkemizin durumu cidden vahim çünkü.
İşinin ehli insan lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?