- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
Boşalttım canım :)
Gercekten cok fazla odtu mezunuyla konustum ve hepsi cok memnundu. Mesela kuzenim baska bi sehirde ayni bolumu okuyor. Gelmis bana oraya girdin ama bir de bitirmesi var bence hic gerek yok odtuye falan dusuk puanli bir yer yeterdi diyor. Kınamak istemiyorum ancak ondan fazla puanla daha iyi bir yere girdigim icin demedigini birakmadi. Tamam desem git kaydini aldir diyecekti. Insanlar neden boyle anlamiyorum. Insan kuzeni iyi bir yere girdi diye sevinmez mi ?
Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse.. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?
aynı durum bende de var cnm kuzenim benim herşeyimi kıskanıyordu.O yüzden pek görüşmüyoruz artık.Sırf bana inat ingilizce kursuna başlamış benden geri kalmamak için onuda başkalarından öğrendim aylardır gidiyormuş.bakalım odtü de günlerin nasıl geçicek bizimlede paylaş:) çatlarım ben:)
bende lise sonun başından beri istediğim sosyolojiyi kazandım,
ilk sosyoloji okuyacağım dediğim günden bugüne kadar-ki yeni mezunum
hala herkes bana sosyoloji???psikoloji mi yani??? - neden psikoloji yazmadın? - puanın mı yetmedi? - çift anadalla psikoloji yapabiliyo musun?
tarzı sorular yöneltiyo
ne alaka yaa,sosyolojiyle psikoloji bammmbaşka alanlar,koca dört senede toplasan 6-7dir psikolojiyi de ilgilendiren ders sayımız.Ben diyom Marx,Weber,Machiavelli onlar diyo ruh hali-psikoloji :)))
hee eminim psikoloji yazsam "onların ilaç yazmaya yetkisi yok,keşke psikiyatr olaydın" diyedceklerdi :)))
o yüzden hiiiiç sallamamayı tercih ettim.
Mesleğin güzelliği yapan kişinin sevmesiyle alakalıdır.Benim eski ev arkadaşım sırf "sözelciler salak-sayısalcılar zeki" algısı yüzünden lisede sayısal okumuş,ünide mühendislik okuyordu.Ama en büyük hayali anaokulu öğretmenliği vb...
tıka kulaklarını ve çocukluk hayalinin keyfini çıkar
tebrikler...
canım öncelikle tebrik ederim harika bi okul ve çocukluk hayalinin bölümüdaha güzel ne olabilirdi ki
insanlar sürekli böyle söylerler.. tıp fak. ne girseydin de bu sefer yapabilcek misin bakalım dicekler.
hem istemeyerek başlıcaktın belki de yarıda bırakıp tekrar mühendislik için çabalıcaktın. bu kez geçen yıllarına yazık olurdu.
ben de eğitim fak. ni kazandığımda ''vah vah hemşirelik tutmadı mı'' demişlerdi.
şu an öğretmenim, kpss ye girdim, büyük ihtimal atanamıcam. bu sefer de ''vah vah yazık oldu, zamanında hemşireliği kazanabilseydin atancaktın'' dediler.
insanların gözünde böyle de küçük meslekler işte mühendislik, öğretmenlik vs.
onlara varsa yoksa doktor, hemşire olucak.
Ben yurtdisinda calismak istiyorum hangisi daha iyi olur hangisinde ilerleme ve is bulma sansim daha fazlaArtik bu islerin kolayi var canım. Baktin pişman olacaksin, merkezi yerlestirme ile gecis hakkini kullanirsin. Osym puaninin yettigi her yere gecis hakkin var.
ikisinde de imkanin olur. Ama onemli olan yeterliliklerin. Yani hangisnde daha basarili olabilirsin onu secBen yurtdisinda calismak istiyorum hangisi daha iyi olur hangisinde ilerleme ve is bulma sansim daha fazla
Kardeşimin arkadaşının abisi aile baskısıyla tıp yazanlardan -- dı. Ne yazıkki çocuk 2 . Sınıfta takılıp kalıyo ve bunalıma girip kendini bir inşaattan aşağı atıyor.Ne kadar Üzüldüğümü anlatamam , gencecik çocuk . . Bu aileler ,çevre ne istiyo gençlerden?Benim bir akrabam sirf puani tutuyor diye tip yazdi, hem de cerrahpasa. Aslinda baska bir bolum istiyordu. Simdi tibbin kendine gore olmadigini, doktor olmak istemedigini falan soyluyor. Bir de kana bakamiyormus, kadavralarin uzerinde calisamiyormus. Suan deli gibi pisman. Sirf ailesi istedigi icin nefret ederek okuyor. Simdi bu kiz doktor olsa ne olur. Ne hastalarina kendine faydasiz biri olup cikacak.
Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse.. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?
Boşalttım canım :)
Gercekten cok fazla odtu mezunuyla konustum ve hepsi cok memnundu. Mesela kuzenim baska bi sehirde ayni bolumu okuyor. Gelmis bana oraya girdin ama bir de bitirmesi var bence hic gerek yok odtuye falan dusuk puanli bir yer yeterdi diyor. Kınamak istemiyorum ancak ondan fazla puanla daha iyi bir yere girdigim icin demedigini birakmadi. Tamam desem git kaydini aldir diyecekti. Insanlar neden boyle anlamiyorum. Insan kuzeni iyi bir yere girdi diye sevinmez mi ?
alakasız olacak ama ben odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı seçsem kararsızım NOT-ben yurtdsısında calışmak istiyorum. şimdiden teşekkürler :)kıskanıyolar da ondan...iş hayatında nerden mezun olduğun çok önemli ki seninkide çok iyi...
Alakasız olacak ama benimde size bir sorum var odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı NOT-ben yurtdısısnda calısmak istiyorumKardeşimin arkadaşının abisi aile baskısıyla tıp yazanlardan -- dı. Ne yazıkki çocuk 2 . Sınıfta takılıp kalıyo ve bunalıma girip kendini bir inşaattan aşağı atıyor.Ne kadar Üzüldüğümü anlatamam , gencecik çocuk . . Bu aileler ,çevre ne istiyo gençlerden?
Konu hayli eski, burada yeterli cevap alamazsınız. Kendiniz yeni bir konu açın.alakasız olacak ama ben odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı seçsem kararsızım NOT-ben yurtdsısında calışmak istiyorum. şimdiden teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?