Hayallerimin üniversitesini kazandım ama..

aynı durum bende de var cnm kuzenim benim herşeyimi kıskanıyordu.O yüzden pek görüşmüyoruz artık.Sırf bana inat ingilizce kursuna başlamış benden geri kalmamak için onuda başkalarından öğrendim aylardır gidiyormuş.bakalım odtü de günlerin nasıl geçicek bizimlede paylaş:) çatlarım ben:)

Ya o tiplerden çok var..
Çok iğneleyici olmadan hanımlığını bozmadan laf sok
Ya ben bunu istiyodum sizin kız (....) yada oğlan (...) tıpta okusun iyi bölüm de yani buna yakın şeyler de.
Yada terslenebiliyorsan.
Biri benim puanımı çıkartsın alnından öperim de helal olsun de

Kısmetin hayalindekiymiş boşver elalemi

bende lise sonun başından beri istediğim sosyolojiyi kazandım,
ilk sosyoloji okuyacağım dediğim günden bugüne kadar-ki yeni mezunum
hala herkes bana sosyoloji???psikoloji mi yani??? - neden psikoloji yazmadın? - puanın mı yetmedi? - çift anadalla psikoloji yapabiliyo musun?
tarzı sorular yöneltiyo
ne alaka yaa,sosyolojiyle psikoloji bammmbaşka alanlar,koca dört senede toplasan 6-7dir psikolojiyi de ilgilendiren ders sayımız.Ben diyom Marx,Weber,Machiavelli onlar diyo ruh hali-psikoloji :)))
hee eminim psikoloji yazsam "onların ilaç yazmaya yetkisi yok,keşke psikiyatr olaydın" diyedceklerdi :)))
o yüzden hiiiiç sallamamayı tercih ettim.
Mesleğin güzelliği yapan kişinin sevmesiyle alakalıdır.Benim eski ev arkadaşım sırf "sözelciler salak-sayısalcılar zeki" algısı yüzünden lisede sayısal okumuş,ünide mühendislik okuyordu.Ama en büyük hayali anaokulu öğretmenliği vb...
tıka kulaklarını ve çocukluk hayalinin keyfini çıkar
tebrikler...

canım öncelikle tebrik ederim harika bi okul ve çocukluk hayalinin bölümü daha güzel ne olabilirdi ki
insanlar sürekli böyle söylerler.. tıp fak. ne girseydin de bu sefer yapabilcek misin bakalım dicekler.
hem istemeyerek başlıcaktın belki de yarıda bırakıp tekrar mühendislik için çabalıcaktın. bu kez geçen yıllarına yazık olurdu.
ben de eğitim fak. ni kazandığımda ''vah vah hemşirelik tutmadı mı'' demişlerdi.
şu an öğretmenim, kpss ye girdim, büyük ihtimal atanamıcam. bu sefer de ''vah vah yazık oldu, zamanında hemşireliği kazanabilseydin atancaktın'' dediler.
insanların gözünde böyle de küçük meslekler işte mühendislik, öğretmenlik vs.
onlara varsa yoksa doktor, hemşire olucak.

Tabiki paylaşırım. Teşekkür ederiim.

Teşekkürler
Neden sürekli bir memnuniyetsizlik var anlamıyorum. Ben bunu istedim. Bunu okuyacağım. İdealim bu. Fikrim bu. Düşüncem bu. Anlamamakta fazla ısrarcılar..

Teşekkür ederim. Baktılar tıptan yana pişman olmuyorum, bu sefer de Elektronikte iş yok Makina yazsaydın. Bence seneye tekrar gir Makina yaz. "Ya teyzecim ben neden bölümümden düşük bir yeri yazayım bura tutarken, niye tekrar sınava gireyim?" diyorum. "Yok yok, bizim komşunun oğlu da öyleydi. Orda iş yok. Gir sen gir."
Bu komşunun oğlu/kızı bir tükenmedi gitti.

Bende odtüyü yazmak istiyorum ikisi icinde puanim yetiyor ben bide yurtdisinda calismak istiyorum sizce odtu isletmemi yoksa odtu mimarlikmi?

Artik bu islerin kolayi var canım. Baktin pişman olacaksin, merkezi yerlestirme ile gecis hakkini kullanirsin. Osym puaninin yettigi her yere gecis hakkin var.

Artik bu islerin kolayi var canım. Baktin pişman olacaksin, merkezi yerlestirme ile gecis hakkini kullanirsin. Osym puaninin yettigi her yere gecis hakkin var.
Ben yurtdisinda calismak istiyorum hangisi daha iyi olur hangisinde ilerleme ve is bulma sansim daha fazla

Benim bir akrabam sirf puani tutuyor diye tip yazdi, hem de cerrahpasa. Aslinda baska bir bolum istiyordu. Simdi tibbin kendine gore olmadigini, doktor olmak istemedigini falan soyluyor. Bir de kana bakamiyormus, kadavralarin uzerinde calisamiyormus. Suan deli gibi pisman. Sirf ailesi istedigi icin nefret ederek okuyor. Simdi bu kiz doktor olsa ne olur. Ne hastalarina kendine faydasiz biri olup cikacak.

Kardeşimin arkadaşının abisi aile baskısıyla tıp yazanlardan -- dı. Ne yazıkki çocuk 2 . Sınıfta takılıp kalıyo ve bunalıma girip kendini bir inşaattan aşağı atıyor.Ne kadar Üzüldüğümü anlatamam , gencecik çocuk . . Bu aileler ,çevre ne istiyo gençlerden?

Merhaba.
Öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun. :)
Diyeceğim şu: Amaaaaaaaan! Boşver! :)
4 senedir herkes bana "Ne işin var o bölümde? Erkek işi o! İş bulabilecek misin? Ne yapacaksın sen oralarda? İsteyerek mi seçtin? Yazık sana!" diyor.
İlk başlarda ben de tereddüt etmiştim. Sonra mesleğimle ilgili söylenen tüm laflar yanımdan geçti gitti. Alışırsın merak etme. :)
Tıp okumaya çalışıp okuyamayan bir sürü insan var. En doğrusunu yapmışsınız geleceğin mühendisi arkadaşım. :)
Ben eşi dostu bıraktım, staj ararken işverenlerin "Senin burada ne işin var?" diyen cinsiyetçi tavırlarıyla uğraşıyorum. :)
Sizi eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Önce onlar da o sınava girsin, o puanı yapsın. Sonra bik bik ötsünler. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz zaten.
Benim çalışıp çalışmayacağımı, iş bulup bulamayacağımı, kız başıma ne yapacağımı dert edinen insanlarla "Oooo! İki sene sonra sizi paramla döverim." diye dalga geçiyorum artık.
Velhasıl-ı kelam, alışırsınız. Onlar her zaman konuşacaklar. Siz de gülümseyip, kafa sallayacaksınız. Ben öyle yapıyorum. :)

Sen onlara ne bakiyorsun. Bizim insanlar ellerinde üç lira varken beş liralik mal bakarlar olmuşken en iyisi olsun diye, halbuki o ekstra özelliklerini hic kullanmazlar o malin. Puanının üstü arttı gibi geliyordur o kafalara sana da bunu hissettirmisler :) İçinde insanlari iyi ediyim aşkı olmayan, cocukluk hayali tıp olmayan yazmasın zaten surat bir karis asik, adami terslemekten zevk alan doktorlar goruyoruz surekli ve %95 i mutsuz. Suratsız. Niye çünkü salt para hirsiyla yapilacak is degil. Kaldi ki doktorlar cok mu kazanıyor? Anca prof olcan kendi muayenehanen olcak da 40 indan sonra zengin olcan. O saatten sonra gelen parayi napayim benim gencligim ölmuş. Bu ulkenin kafasi cok calisan muhendislere ihtiyaci var asil. Benim doktora yaptigim universitede, endustri muhendisligi bölümünde, burslu olan ogrenciler cok iyi cok basarili iyi ki varlar, gerisini at çöpe. Ya diyorum bunlar muhendis olsa ne olmasa ne bes kurus faydalari olmicak bu ulkeye. E puani iyi gelenler de doktor dis hekimi falan olursa hep nolacak. Bir ulkenin altyapisidir temelidir muhendisler. Nasil dogrulacak bu ulke. Bence gayet yerinde bir karar seninki kendinle gurur duymalisin. Onlar ne bilcek. Benim cevremde doktordan inanilmaz fazla kazanan insanlar var. Bir tutturmuslar doktor ol doktor ol. Bir proje yapiyorsun 20-30 bin aliyorsun. Doktor gibi canin da cikmiyor yani dertleri paraysa şayet.

Zaten insanlara bir sey begendiremezsin. Ev alirsin niye şu cephe degil derler. Araba alirsin on bin fazla vereydin de şunu alaydin derler. Cocugun gittigi okula laf ederler. Elbisenin rengine karisirlar. Aldigin, becerdigin ne varsa onlara göre noksandir.

her çalışkandan tıp okumasını bekliyolar...dr olmanın daha ötesi yok çoğu insana göre...siz kendinizi hangi meslekte mutlu hissedeceksiniz önemli olan o...hayalleriniz gerçek olmuş işte boşverin insanları

kıskanıyolar da ondan...iş hayatında nerden mezun olduğun çok önemli ki seninkide çok iyi...

arkadaşlar benimde size bir sorum var odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı NOT-ben yurtdısısnda calısmak istiyorum

kıskanıyolar da ondan...iş hayatında nerden mezun olduğun çok önemli ki seninkide çok iyi...
alakasız olacak ama ben odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı seçsem kararsızım NOT-ben yurtdsısında calışmak istiyorum. şimdiden teşekkürler :)

Alakasız olacak ama benimde size bir sorum var odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı NOT-ben yurtdısısnda calısmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…