• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.212
498
Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.

Çok üzüldüm sizin için😔..Ben inançlı bir insanım ve bana göre dünya bir imtihan dünyası..Burda yaşanılan acıların üzüntülerin mükâfatını kat kat alıcaz..Hele ki siz daha fazla alıcaksiniz..Hem de ebedi hayatta..Bu dünya gibi yalancı dünyada değil..Allah sabırlar ihsan etsin size..

Estağfurullah. Hayat zor Allah imtihanını kolaylastirsin. Ama Allah in adil olup olmadığını rica ediyorum sorgulama. Biliyorum yasadiklarinn zor ama bu yanlışa düşme lütfen. Allahım güç kuvvet versin, sınavlarını kolaylastirsin inşallah.

Öncelikle başınız sagolsun. Bende babami yaklaşık 20 sene önce kaybettim. Bende anlam veremedim, veremiyorum, ölümü babama hiç yakıştıramadim hic. Bazen sesini hatırlamaya çalışıyorum.. Hatırlayamıyorum tam, cok üzülüyorum tek bir kayıt olmadığı için. Babamın ölümü büyük bir darbeydi benim için. Bazen zaman onsuz nasıl geçti anlamadım bile. Sınav mı, değil mi, bilmiyorum. Ama tüm olumsuzluklara inat yaşamayı öğreniyor insan zamanla. Sahsen toparlamam zaman aldı. Kolay değil. Ama kendim için yinede küçük mutlu bir dünya inşaa ettim. Bir kanadımda yara bantlar ama hala duruyor. Sizi çok iyi anlıyorum

Adalet eşitlik değildir. Elimde 2 simit var. 3 gündür aç birine 1 tane yeni sofradan kalkmış birine 1 tane verirsem eşitlik olur eğer 2 sini de aç olana verirsem adalet olur.Allah şüphesiz adildir. İnançlıysanız daha da derinleştirin araştırmalarınızı daha da derin düşünün. Peygamber en sevdiği kullarından değilmiydi de anne babası çocukları dahil çoğu sevdiğini kaybetti?

İnançlı biriyim ama bazen sizin gibi boşluğa düşüyorum. Sabretmek lazım sanırım.

Inanc meselesi bu ,bir de hayata bakis acisi...Sunu soyleyebilirim ama yasadiklarimiz bizi pisiriyor,olgunlastiriyor.O yuzden zor zamanlardan gecen insanlarin karakterleri daha oturmus oluyor,daha olgunlar daha gucluler.Yasadiklarina isyan etmekte sukretmekte sana kalmis ama sukretmenin insanin psikolojisine olumlu etkisi de tartisilmaz.Birde dunya adilmi degilmi bilemem ki bence degil ama Allah cok adil.Herkezin yasadiklarinin veya yasattiklarinin er yada gec hesabini vericegi bir gun gelicek buna olan inancim tam.

Bence hayat adil değil. Tam senin sorunu soruyorum imtihansa neyin imtihanı. Verilecek mükafat bunca imtihana değecek mi?
Bilmiyorum derin mevzular. Kısacası inançli bir insan da değilim.
cenneti kazanmanın imtihanı... basit bir memurluk için bile kpss varken... koskoca cennet imtihansız mı verilecekti...

cenneti kazanmanın imtihanı... basit bir memurluk için bile kpss varken... koskoca cennet imtihansız mı verilecekti...
Depremde anne baba erkek kardesim dayilarim halam dedem ananem kuzenlerim 21 arkadasim. vefat etti. 4 ay once de canim kizkardesim vefat etti. Benim cennetim icin bu kadar canim yandiysa millet neden ailesiyle pur nese bayram seyranda. Ayni cennet imrihaniysa millet neden benim kadar aci yasamiyor

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Foruma bakınca farklı farklı imtihanlar görüyoruz ,
Kimisinin annesi - babası alzheimer , kimisinin evladı engelli , kimisinin eşi ölmüş , kimisinin bebeği ...
"Allah , insana kaldıramayacağını yüklemez" ayeti eğer inançlıysanız , okuyun , iyi gelir.
Yüreğiniz ferahlar umarım.

beyhan budak'ı takip ediyor musunuz? insanı rahatlatıyor. videolarını izleyin.

Depremde anne baba erkek kardesim dayilarim halam dedem ananem kuzenlerim 21 arkadasim. vefat etti. 4 ay once de canim kizkardesim vefat etti. Benim cennetim icin bu kadar canim yandiysa millet neden ailesiyle pur nese bayram seyranda. Ayni cennet imrihaniysa millet neden benim kadar aci yasamiyor
Mantığınız çok yanlış. Siz kimin ne yaşadığını nerden bileceksiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X