• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim yasadiklarimi yasa sen mutlu ol insallah
Sizin acınızı anlıyorum gerçekten yürekten yazıyorsunuz ama siz bunu yaşamış birisiniz nasil bunu başkasi icin dileyebiliyorsunuz bunu anlayamadım.

Herkesin hayat görüşü farkli kimi inançlı kimi degil2 bu yönde size destek olmak istiyorlar. Herkes hayata baktığı acıdan cevap veriyor biraz içiniz rahatlasin diye eminim kimsenin sizi kırmak istediğini sanmıyorum.

Allah inşallah sizi feraha çıkarır icinizin yangınını söndürür mutlu olursunuz ( kendi inanç cercevemde dua ettim , inancinizi bilmiyorum). Allah sabrınızı versin

1500 sene önce adamın biri mağarada Allah benle konuştu demiş. Cennet var demiş o var demiş bu var demiş şunlar yasak demiş. Her türlü işkence cinayet tecavüz cart curt imtihan denmiş. Biri de cıkıp yahu birader iyisin hoşsun da bu cocuklar tecavüze uğrayıp öldürülüyor bu neyin imtihanı dememiş.

Ben şimdi banlanıcam. Ama lütfen Bi dışarıdan bakın. İnançlara saygım da var. Yalnız inandığımız seylere körü körüne inanmayalım o yasak bu günah Allh yakar diye sorgulamaktan vazgeçmeyin. Bi düşünün ya bu insanlar, insan yapısının etrafın da niye tur atıyor hangi mantıkla. Sel yıktı ya orayı.
Bir de şey dicem. Yani körü körüne inançlı olmak kendi inandığın inancı asla ve kati ekeştirememek bana şey gibi geliyor, hani günümüz partizanlığı gibi. Abi Bi dur Bi düşün ya Bi eleştirel gözle bak. Tamam seviyorsundur inanıyosundur ama çok adil çok merhametli diye öğretilen yaratıcı , insanlar katledilirken kadınlar, kundakta ki bebeler işkencelere tecavüzlere uğrarken cokta merhametli değil demek ki.
Noldu ya foto gitti hesabı ölü taklidi yapıyor o sırada.

Biraz eleştirin biraz farklı bas acısıyla bakın.
Mune Mune şikayette ettim ama bu kadın burada kişilerin dini inancına dokunan şeyler sarf ediyor kutsala laf ediyor banlamak için neyi bekliyorsunuz?

Allah yardimciniz olsun. Ysadiklariniz zor elbette. Ancak hayatin adil olup olmadigini sorgulamak bize bir sey katmaz.

Nacizane dusuncem bundan sonra her syin iyi olacagini dusunup hayata sıkı sıkıya sarilmaniz lazim.

Allah size sabır ve dayanma gücü versin. Yaşadıklarınız çok ağır. Allah yardımcınız olsun.

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun ❣️ Herzaman beterin beteri var diye düşünüp tevekkül etmek iyidir arkadaşım , ne mutlu sanaki anne baba duygusunu biliyosun ben hiç bilmiyorum :( ne mutlu sanaki eşin sadece aldatmiiş ben senelerce işkence gördüm , Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Allah dan geldik Allah a gidecez kardeşim kanser oldu bir dakika bırakmadım öbürü cezaevine girdi bırakmadım öbürü sorunlar yaşadı koştummm uğurlarına kendimi feda ettiğim ama ben gastane hastane psikolog psiktatr dolaştımda hep tektim :( ne mutlu sanaki arkasından dua edebileceğin annen var sevdiklerin var güzel hatırlıyacağın , şimdi ne dersin ? Sevgiler

Kıyaslanan hiç bir şey sizin acınızı hafifletmez. Babam öldüğünde, babasını hiç görmeyenler var veya küçükken kaybedenler var haline şükret diyenler oldu. Ama edemiyorsun. Başkası senden daha kötüsünü de yaşasa bunu olgunlukla karşılayıp, benden daha kötüleri de var diyemiyorsun. Ben diyemedim. Evet haklılar mı? Haklılar. Ama insan yaşayınca, kaybedince, en büyük kayıbı kendi yaşıyor sanıyor. Hayat adil değil malesef. Hayatımızda yaşadığımız güzellikleri bile burnumuzdan getiren insanlar 80-90 yaşına kadar sağlık sıhhatle, varlık içinde yaşıyorsa, insan isyan ediyor yani. Ama bu bir süreç. Bir süre daha bunu düşünüp toparlanacaksınız

Allah yardımcınız olsun.
Ama lütfen kızgınlıkla sizde benim yaşadığımı yaşayın gibi cümleler kurup beddua etmeyin kimseye.
Allh kimseye dayanabileceğinden fazlasını vermezmiş.demekki çok güçlü bir yapınız var.
Herkes sizin kadar güçlü olamayabilir.
Neye göre sınanıyoruz bilmiyorum ama bildiğim tek birşey var , hayatta herzaman beterin beteri vardır.

Pardon da bir gece de tum aileniz ölse bir de evladiniz yada kardesiniz olse bu mesaji yazar miydin? Sehit annesi demis ki kimin ocaginda helva pisiyorsa onun cani yanar digerlerine tatli gelir. Bir gun yasadiklarimi yasarsan sen ne yapardin?
Şunu yapardım diye beylik bir laf edemem sana. Allah şaşırtmasın diye sadece şimdiden oyle bir gün gelirse dua edebilirim. Sen görmek istediğini görüyorsun duymak istediğini duyuyorsun o yuzden ben başka birşey demeyeceğim.

Canım başına gelenlere çok üzüldüm başınız saolsun. Şanslı bir azınlık var evet onlar neredeyse ciddi anlamda bir acıyı kolay kolay yaşamadan yaşlanabiliyorlar. Ama öyle acılar yaşayan insan sayısı o kadar çok ki . Örneğin ben de henüz ortaokuldayken babamı kaybettim kardeşim zihinsel engelli kardeşimin bu durumu kendi hayatımı istediğim gibi yaşamama engel oluyor mesela ama onun hayatını kendimden önce tutuyorum ve kendim de bazı hastalıklar geçirdim , hastalık süreçlerinde de hep yalnızdım😢 demem o ki dertsiz insan yok gibi bir şey o nedenle sıkma canını çok .

Ben bu konuya yorum yapma haddini kendimde göremedim. Ne yazsam eksik kalacaktı çünkü ama maşallah insanlar ne kadar pervasız. Kadının yaşadığı acı çok büyük kalbinde sevdiği onca kişinin hatırasını taşıyor,tutunacak dalı kalmamış 4 ay önce kardeşini kaybetmiş acısı taptaze..yapılan yorumlar ise şok edici. Evet herkes acı yaşıyor,kimse kimsenin ne çektiğini bilemez ama “çocuğum olmuyor,eşimle kavga ediyorum,kpss’yi kazanamadım” tadında dertlerinizi öne sürüp bu şekilde kimseyi rahatlatamazsınız. Hani bazı arkadaşlar vardır ya siz derdinizi anlatırsınız tek isteğiniz dinlemesi ve güzel birkaç şey söylemesidir ama o tepeden tepeden konuşup benim de şöyle şöyle dertlerim var,ben de bunu bunu yaşadım der durur ya aynen öylesiniz. Laf dalaşına giren bile var Allah herkese merhamet versin..

Ölümün adil olup olmadığı çok konuşulmuş!
Siz hiç ölüme şu açıdan baktınız mı?
Belki sevdikleriniz yaşasaydı çok büyük acılar çekecektiler.. Örnek annesi ölen bir kişi, belkide anneniz yaşayıp çok zor Bi hastalık geçirecekti!! Ölümün erken gelmesi ile kolay bir ölüm yaşayıp kurtuluşa ermistir.. Veya evladını kaybetmiş bir anne (Allah düşmanımın başına vermesin) belki evladı çok kötü yollara sapacaktı da ölüm ile kurtuluşa ermiştir..

Ölüm haktır kötü olan da hakkını bulur iyi olanda..

Burdaki bütün arkadaşların olmuslerine Allahtan rahmet diliyorum 🤲😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X