• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım benim inan dakikalardır okuyorum acaba ne yazılır diye..
Benim yazacagım hiç birşey
Senin yüreğine iyi gelmiycek belki ama bazımız Bu hayatta daha ağır imtihanlarla sınanabiliyor
Senin yaşadıgın acının önünde ben saygıyla eğilirim çünkü biz parmagımıza kalem değse bile oturup bazen isyan ediyoruz
Sen isyanında ve siteminde bi insan olarak çok haklısın Ama inşallah mükafatı cennetül Âlâ olur...
Dualarımdasın inşallah

Foruma bakınca farklı farklı imtihanlar görüyoruz ,
Kimisinin annesi - babası alzheimer , kimisinin evladı engelli , kimisinin eşi ölmüş , kimisinin bebeği ...
"Allah , insana kaldıramayacağını yüklemez" ayeti eğer inançlıysanız , okuyun , iyi gelir.
Yüreğiniz ferahlar umarım.
Öyle bir söz var ama ayet olduğunu bilmiyordum. Buraya yazılmaz ama ikili ilişkiler dışında nerdeyse hiç derdim olmadı. Nişanlandım, evlendim ayrıldım, şimdi yine evliyim bunlar üzdü tabi yıllardır ama çok da dert değil. Evladımızın olsun hayırlı sağlıklı dedim. Son üç yıldır derdim hiç yok şükür. Evladım da oldu. Ufacık dert var o da sütüm az, bebeğime yetsin diye duam. Allah bana dert vermiyor yani kaldıramayacak anlamında sanırım. Saçmaladım biraz

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Çok üzücü. Çok zor. Dile kolay... anlatılmaz kelimelerle.. :KK43: başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin

Pardon da bir gece de tum aileniz ölse bir de evladiniz yada kardesiniz olse bu mesaji yazar miydin? Sehit annesi demis ki kimin ocaginda helva pisiyorsa onun cani yanar digerlerine tatli gelir. Bir gun yasadiklarimi yasarsan sen ne yapardin?

Bence psikolojik tedavi alın. Yaşadıklarınız çok ağır ve kaldıramadığınız ortada. Ben de annemi, dayımı, amcamı, teyzemi ve anneannemi peş peşe kaybettim ve insanlara kötü dileklerde bulunmuyorum. Sen de yaşa da gör demiyorum, düşmanıma bile dilemem. Çok ayıp söyledikleriniz.

Depremde anne baba erkek kardesim dayilarim halam dedem ananem kuzenlerim 21 arkadasim. vefat etti. 4 ay once de canim kizkardesim vefat etti. Benim cennetim icin bu kadar canim yandiysa millet neden ailesiyle pur nese bayram seyranda. Ayni cennet imrihaniysa millet neden benim kadar aci yasamiyor

Yasadiklariniza çok üzüldüm. Bende babamı kaybettim. Aldatildim boşandım. Arkadaşlarım olmedi ama bazılarıyla iletisimim kesildi. Tabi siz çok daha fazlasını yaşamışsinız.
Bazen bende görüyorum hayatında hiç kayıp vermemiş ailesi çocukları arkadaşlarıyla falan çok mutlu insanlar. Insaniz benim de oluyor böyle düşüncelerim. Ama zaten hayat cidden adil değil ki. Ornegin kalacak evimiz var ama evi olmayanlar sokakta kalanlar mülteciler de var. Herkes bir diğerinden az çok daha şanslı sayılıyor sanırım dünyada. Bazı insanlar için hayat gerçketen çok zor bazıları icinse bir o kadar kolay. Bilemiyorum ki :( umarım bundan sonra mutlu olursunuz 🙏

Bence bana göre sorgulamak yanlış zaten nedenini sonucunu bulamıcaz
Ama sizden daha kötü durumda olanlar var biliyorum
Sizden daha iyi durumda olanlar da var onu da biliyorum...

bu yaşadıklarınıza sadece şans diyebılırsınız ya da imtihan diyebılırsınız bu size kalmış
Eşiniz sizi aldatmış boşanmışsın üzücü bir durum
Ama bana göre imtihan demeden önce yanlış insan seçmişim karakteri iyi değilmiş demek daha doğru öyle çünkü....

anne babanız vefat etmiş
Demekki kurtulamayacakları durum olmuş şanssızlık ya da kader
Bu hepımızın başına gelecek ki
Hepımızın sevdıklerı ölecek....
Muhtemelen bizden önce ölecekler yaşa göre diyorum...

fazla yıpranmışsınız ve duygusalsınız o çok belli isyan edebilirsiniz her insan yapıyor bence ama cevap alabılırsenız bana da söylersiniz...
Ağlamak hep benı rahatlatır tavsiye ederim...

bazen sorgulamak sadece ruhumuzun ölmesine neden oluyor

burada bu konulara girmek yasak o yüzden daha fazla konuşmak istemiyorum.. ama isterseniz size Bi isim verebilirim özelden videolarına bakabilirsiniz tüm sorularınızın cevabını alırsınız yine böyle düşünürseniz o zaman konuşuruz..

Evet isterim son zamanlarda fazla sorguluyorum cevap verebilecek bir isimse sevinirim tabi

Ailesiyle sınanan insanlarda var bu hayatta, eşi tarafından öldürülen, babası tarafından tecavüze uğrayan, annesi sevgilisi için küçücük bebeği evde terkedip giden sayamadığım bir çok şey.. herkes bir yerinden sınanır hayatın. Sağlıklıysan ve hayatını devam ettirecek bir işin, aşın varsa asla şanssız olamazsın. Buna inan.

Hayatta adalet olduğuna inanmıyorum.
Zaten inançlı bir insan da degilim.

Ama yine de hayatin akışına karşı bir teslimiyetim var, hayatta engel olamayacağım, önüne geçemeyeceğim acılar var..

Bunu biliyorum, elimden geldikçe kıymet bilerek yaşamaya çalışıyorum.
Size sabir diliyorum 😔😔
Başka ne denir ki..

Hayat adil falan değil. Küçücük yavrular acılar zulumler görüyor. Anlar evlatsız evlatlar anasız kalıyor ne adaleti. Fakat insan çok güçlü. Bir şekilde kalıyoruz hayatta. Madem hayattayız başedicez. Yaşamak, insan olmak çok zor ve çok güzel. İyilik kötülük iç içe. Madem bu hayattayız nasıl daha fazla güzellikle yaşarız ona bakmak lazım. Psikolojik destek almak lazım. Bazen tek başına atlatılmıyor. Destek alın. Dibe çekilmek çok fena çok çok kötü.
Bu söylediğim garip gelicek belki ama, tek başınalığın bir güc var. Siz kimseye bağlı bağımlı değişsiniz. Tek başına sizsiniz. Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir şey yapabilirsiniz.
Hem tek başımızayız şu dünyada, hem de her insan bizim, bizden bir parça.

Isyan etmek sizi daha cok uzer ve mutsuz eder once isyani birakip daha kotulere bakip sukretmek gerek.herkesin imtihani farkli soyle dusunun yasadiginiz zorluklara gore sinancaksiniz.mesela size gore daha rahat olan insanla sizin ibadetiniz bir olmaz sizinki daha kiymetlidir.ayrica benim babam yasiyor ama yok gibi kac yasindayim hic benimle konusmaz bugune kadar bi kere kizim demedi nasil oldugumu sormaz.dogum yaptim onda bile gelmedide aramadida daha evime bile gelmedi olmasada olurmus benim icin varken yok zaten.bu daha zor geliyorbana olse arkasindan duami eder guzel anilari yad ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki kardeşinin ölümüyle annesizliği daha derinden hissetmeye başladın doğru mu? o kadar konuna şahit oldum burda kardeşinin ölümüyle sürekli anneni anıyorsun.
Irta zırta destek al diyenlerden değilim fakat senin gerçekten iyi bir psikologdan destek alman gerekiyor. yaşadıkların herkes için çok ağır burda imtihan, cennet, mükafat diyenler için bile..

Hayat adil falan değil. Küçücük yavrular acılar zulumler görüyor. Anlar evlatsız evlatlar anasız kalıyor ne adaleti. Fakat insan çok güçlü. Bir şekilde kalıyoruz hayatta. Madem hayattayız başedicez. Yaşamak, insan olmak çok zor ve çok güzel. İyilik kötülük iç içe. Madem bu hayattayız nasıl daha fazla güzellikle yaşarız ona bakmak lazım. Psikolojik destek almak lazım. Bazen tek başına atlatılmıyor. Destek alın. Dibe çekilmek çok fena çok çok kötü.
Bu söylediğim garip gelicek belki ama, tek başınalığın bir güc var. Siz kimseye bağlı bağımlı değişsiniz. Tek başına sizsiniz. Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir şey yapabilirsiniz.
Hem tek başımızayız şu dünyada, hem de her insan bizim, bizden bir parça.
kesinlikle tek başınalık harika . Tek başınalıktan ala güç mü olur?

Bence psikolojik tedavi alın. Yaşadıklarınız çok ağır ve kaldıramadığınız ortada. Ben de annemi, dayımı, amcamı, teyzemi ve anneannemi peş peşe kaybettim ve insanlara kötü dileklerde bulunmuyorum. Sen de yaşa da gör demiyorum, düşmanıma bile dilemem. Çok ayıp söyledikleriniz.
Bence siz psikolojik destek alın. Can yakıcı mesaj yazan kisilere o sözler. Sizin bu mesajınız çok ayıp. Yazıklar olsun.

Bence siz psikolojik destek alın. Can yakıcı mesaj yazan kisilere o sözler. Sizin bu mesajınız çok ayıp. Yazıklar olsun.

Evet alıyorum, almaya çalışıyorum zaten
Can yakıcı mesaj dediğiniz insanların ne yaşadığını bilemezsiniz mi? Neresi can yakıcı bunun gayet doğal. Benim ailem yok niye herkes ailesiyle mutlu derseniz bu cevabı almanız normal değil mi? Savaş belgesellerini açıp izleyin hanımefendi isterseniz, acıları yarıştırmak istiyorsanız.

Bence bana göre sorgulamak yanlış zaten nedenini sonucunu bulamıcaz
Ama sizden daha kötü durumda olanlar var biliyorum
Sizden daha iyi durumda olanlar da var onu da biliyorum...

bu yaşadıklarınıza sadece şans diyebılırsınız ya da imtihan diyebılırsınız bu size kalmış
Eşiniz sizi aldatmış boşanmışsın üzücü bir durum
Ama bana göre imtihan demeden önce yanlış insan seçmişim karakteri iyi değilmiş demek daha doğru öyle çünkü....

anne babanız vefat etmiş
Demekki kurtulamayacakları durum olmuş şanssızlık ya da kader
Bu hepımızın başına gelecek ki
Hepımızın sevdıklerı ölecek....
Muhtemelen bizden önce ölecekler yaşa göre diyorum...

fazla yıpranmışsınız ve duygusalsınız o çok belli isyan edebilirsiniz her insan yapıyor bence ama cevap alabılırsenız bana da söylersiniz...
Ağlamak hep benı rahatlatır tavsiye ederim...

bazen sorgulamak sadece ruhumuzun ölmesine neden oluyor
İsyan ettiğim yok bu nerden çıktı. Herkes ana baba kaybedecek ama 16 yasinda bir gecede hepsini kaybetmek acı. Empati yapın ya

Evet alıyorum, almaya çalışıyorum zaten
Can yakıcı mesaj dediğiniz insanların ne yaşadığını bilemezsiniz mi? Neresi can yakıcı bunun gayet doğal. Benim ailem yok niye herkes ailesiyle mutlu derseniz bu cevabı almanız normal değil mi? Savaş belgesellerini açıp izleyin hanımefendi isterseniz, acıları yarıştırmak istiyorsanız.
Ay sonsuz saçma mesajını kendine sakla

Hayat adil degil,hatta yanından bile geçmez.Ben inançsız biriyim,bunu o kadar net gördüm ki inanmak benim için olanları ,yaşananları her haksızlığı görmezden gelmek demek.Guzel hayatları olanlar ,ya da aslan payını alanlar ,hayatın bir imtihan dünyası olduğunu söylüyor ki ,hicbirsey yapmadan ,isyan etmeden oturalım ,onlar da hayatlarının keyfini yaşasın.Ayrica o kadar insan intihar ederken ,bir çoğu psikiyatrik ilaçlar kullanırken 'Allah dağına göre kar verir 'gorusu bana saçma geliyor.Hayat adil değil,hatta hiç mi hiç değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X