Hayat bana hiç adil davranmadı.

Gülüyor. Emin ol bir gün gülüyor. Hayat dümdüz bir yol değil. Çıkışlar da olacak inişler de. En diplerdeyken zirvelere çıktım, zirvedeyken en dibi gördüm bu hayatta. O yüzden lütfen umudunu yitirme. Anladığım kadarıyla daha çok gençsin. Bu çok güzel, çünkü önünde kendine yol çizebileceğin bolca zamanın var demektir. Bilmiyorum elimden ne kadar yardım etmek gelir ama ben bir arkadaşın olarak buradayım.
Mesajınız beni o kadar motive etti ki.Böyle güçlü ve her şeye rağmen hayatta sımsıkı sarılan insanlara hayranım. Yaşım 22 bu benim belki en büyük şansım.İnşallah üniversite okumayı ve kendimi geliştirmeyi çok istiyorum ve bu yolda ilerleyeceğim.Mesajınız beni çok mutlu etti.Desteğiniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız ❤️❤️

Hayat istikrarlı şekilde çok küçük yaşımdan itibaren gülmemekte ısrarcıydı.
Ben direndikçe daha sert çarptı suratıma.
Ben her şeye rağmen tırnaklarımı kazıyarak hayatımı kurdum. Kurdum ama hayat kötü tarafını yine gösterdi. Yine direndim yine savaştım.

Elbet yine gelecek o soğuk rüzgar…
Ve ben yine güçlü bir şekilde karşılayacağım.
Ağlayacağım içimi boşaltacağım ama yüzümü yıkayıp yine devam edeceğim.
Sağlıklıyım,nefes alıyorum,yaşıyorum.
Zaman zaman boğuluyor gibi,çıkmazda gibi hissetsem de tekrar ayağı kalkıp devam ediyorum.

Hislerimiz bize aynadır.
Hislerinizi güçlü tutun.
İyiyi güzeli çağırın.
Yaşıyorsak umut mutlaka var…
Mesajınız beni çok etkiledi.O kadar haklısınız ki ne yazık ki hayat bazen acımasız tarafını gösteriyor ve belkide bizi güçlü kılan bu acılarla savaşmaktır. Erken yaşımda hayattın gerçeklerini öğrendim ve tecrübelerimle yola çıktım ne kadar canım yansada dediğiniz gibi sağlıklıyım ve nefes alıyorum bu bile şükür sebebi olmalı.Desteğiniz için çok teşekkür ederim ❤️❤️

Mesajınız beni çok etkiledi.O kadar haklısınız ki ne yazık ki hayat bazen acımasız tarafını gösteriyor ve belkide bizi güçlü kılan bu acılarla savaşmaktır. Erken yaşımda hayattın gerçeklerini öğrendim ve tecrübelerimle yola çıktım ne kadar canım yansada dediğiniz gibi sağlıklıyım ve nefes alıyorum bu bile şükür sebebi olmalı.Desteğiniz için çok teşekkür ederim ❤️❤️
Dizinde dediğiniz gibi acılarımız bize tecrübe ve güç. Onlar bizim pusulamız.
Çok acı biriktirdim omuzlarımda. Ama kabul ettim sindirdim ve devam ettim. Sizde öyle yapın.
Yaşadığım acı hatıralara sarılıp ne kadar da güçlü çıktım,başardım demeyi asla düşünemezdim bile.
Ama yaşadığım ne varsa bugünkü beni ben yaptılar..

Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama tek bildiğim şey çok yoruldum.Ağlıyorum her gece,uyuyamıyorum.İçimde kopan o kadar fırtına var ki...Hayatımı sorguluyorum hergün.Bu hayatta göre fazla saf ve iyimser olduğumu gördüm.Bu benim elimde değildi belki ama insanlar bana o kadar iyi niyetli yaklaşmadı.Evlenmiştim ve ömür boyu mutlu olacağımı düşünmüştüm.Tost pembe hayallere kapılmıştım saf gibi...Hayat işte gerçek yüzünü elbetteki gösterecekti.Evet gösterdide eski kocamın bana yaptıkları mı desem ,bu kadar güçsüz olmamı desem ,Zorla kürtaj masasına yatmamı desem,şiddete maruz kalmamı mı desem,bana sevgisini göstermeyen merhametsiz eski kocamı mı desem...Söylesenize geriye ne kaldı?Ben söyleyeyim hayatta küsmüş,insanlara güveni kırılmış,kendini değersiz hisseden,hikayesi ve hayalleri yarıda kalmış bir kız kaldı.Bu kadar kötü şeyler yaşamış bir insan nasıl kendini gelecek,nasıl hayatta tekrar sımsıkı tutunacak?Güçlü olmaya çalışıyorum ama içimdeki acı buna engel oluyor.Zorlanıyorum.Bıktım artık her gün yaşadığım şeyleri düşünmekten.Hayatta pozitif bakamıyorum.Hiç bir şeyden zevk alamıyorum.İçimden hep ağlamak geliyor.Buna dur demek istiyorum.Bende artık sevilmek,mutlu olmak,anne olmak,güçlü olmak istiyorum.Bende bir gün hakketiğim hayatı yaşayacak mıyım acaba?Kızlar size sormak istiyorum.Hayat size tekrar güldü mü?
Senden beter bir kuzenim vardı.Kiz yıllarca yas tuttu boşandığı için,hayalleri yıkıldığı için ve sonrası belki de olamayacağı için.Ona her zaman bilemezsin belki bir yerlerde seni bekleyen, yarım kalmış,sen gibi yaralanmış biri var sabret derdim.Sen adına mucize de ben sabrinin mükafatı diyorum.Oyle biri geldi ki dünya iyisi,aynı onun gibi yaralanmış.Gelinligini giydi, düğününü yaptı.Birbirlerine sarıldılar çocukları oldu çok şükür çok mutlu.Ama bunlar ne zaman oldu biliyor musun?Kendine acimayi bıraktı.Surekli düşünüp ağlamayi bıraktı.İşe girdi ve kendine güveni geldi.Hayat bu pozitifligini karşılıksız bırakmadı.Basini kaldır olanı geride bırak.Zor deme kolay değildir ama imkansiz da değil.Aglayacaksan değecek şeylere ağla kurtulduğun şeylere değil

Dizinde dediğiniz gibi acılarımız bize tecrübe ve güç. Onlar bizim pusulamız.
Çok acı biriktirdim omuzlarımda. Ama kabul ettim sindirdim ve devam ettim. Sizde öyle yapın.
Yaşadığım acı hatıralara sarılıp ne kadar da güçlü çıktım,başardım demeyi asla düşünemezdim bile.
Ama yaşadığım ne varsa bugünkü beni ben yaptılar..
Öncelikle sizin adınıza çok sevindim bu kadar acıya rağmen güçlü duruşunuza ve hayatta karşı yılmamanıza.Bende sizin gibi güçlü durmaya ve her şeye rağmen acı hatıralara sarılmaya çalışacağım ve bir gün kendime şunu diyeceğim vay be ne günlerdi ama sen başardın.

Senden beter bir kuzenim vardı.Kiz yıllarca yas tuttu boşandığı için,hayalleri yıkıldığı için ve sonrası belki de olamayacağı için.Ona her zaman bilemezsin belki bir yerlerde seni bekleyen, yarım kalmış,sen gibi yaralanmış biri var sabret derdim.Sen adına mucize de ben sabrinin mükafatı diyorum.Oyle biri geldi ki dünya iyisi,aynı onun gibi yaralanmış.Gelinligini giydi, düğününü yaptı.Birbirlerine sarıldılar çocukları oldu çok şükür çok mutlu.Ama bunlar ne zaman oldu biliyor musun?Kendine acimayi bıraktı.Surekli düşünüp ağlamayi bıraktı.İşe girdi ve kendine güveni geldi.Hayat bu pozitifligini karşılıksız bırakmadı.Basini kaldır olanı geride bırak.Zor deme kolay değildir ama imkansiz da değil.Aglayacaksan değecek şeylere ağla kurtulduğun şeylere değil
Kuzeniniz adına çok sevindim.Böyle umutlu mesajlar beni çok mutlu ediyor ve kendimce şunu düşünüyorum bu kadar acı çektim,ağladım,hayallerim yıkıldı evet ama bir gün yaşadığım kötü şeyler bana bir ödül ve mutluluk olarak geri dönecek.Sabretmem gerektiğini biliyorum ve dayanmaya çalışıyorum.Biliyorum hayat her zaman bize gülecek değil yaşadığımız sürece başımıza her şey geliyor bunun farkına vardım.Tecrübelerimle yola çıktım bakalım artık hayat bana ne gibi süprizler yapacak.Bu süreçte kendim için çabalayacağım.Desteğiniz için çok teşekkür ederim ❤️❤️

Allah’ından bulsun pislik insan.Emin ol asla mutlu olamayacak neden biliyor musun çünkü kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.Üzülme demeyeceğim çünkü biliyorum insanın elinde değil ama belkide hayatta bir yerden tutunmamız gerekiyor.Kendime hep şunu söylüyorum ölümlü dünya belkide bu kadar kendimizi yıpratmaya gerek yok.Sen çok şanslısın çünkü bir mesleğin ve ekonomik güvencen var ve buna şükretmen lazım.Bunları yaşamamız gerekiyormuş.Hayat mucizelerle dolu birgün güneş bizede doğacak buna inanalım ve dua edelim.❤️
Sansimdan bile nefret ettirdiler bu kadar okul emek atama . Sebebi paragöz bı adamjn elinde kurban olmak. Çok acı çekiyorum sürekli intiharı düşünuyom Rabbime olan inancım durduruyo . Hiç kolay şeyler yaşamadım bu hayatta dayanacak çalışacak gücüm kalmadi

Sansimdan bile nefret ettirdiler bu kadar okul emek atama . Sebebi paragöz bı adamjn elinde kurban olmak. Çok acı çekiyorum sürekli intiharı düşünuyom Rabbime olan inancım durduruyo . Hiç kolay şeyler yaşamadım bu hayatta dayanacak çalışacak gücüm kalmadi
Canım benim sakın intiharı düşünme evet yalan yok bende çok düşündüm.Yaşamak bana o kadar zor ve anlamsız gelmişti ki ama bir erkek için değer miydi asla.Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadık.sadece sabredelim bak etrafta o kadar güzel umut dolu mesajlar var ki kendimizi bu şekilde teselli edelim.Emin ol ki yarın karşına öyle biri çıkar ki dersin ki evlilik bumuydu çünkü bizim yaşadığımız evlilik değildi.Evet yanlış seçim yapmış olabiliriz ama bu demek değil hayatımızın geri kalanınıda yanlış tercih yaparak geçireceğiz.Biz artık tecrübelerimizle yola çıkacaz.Daha yaşamamış gereken çok şey var inşallah.Tekrar sevebiliriz,mutlu olabiliriz,yarım kalan hayallerimizi gerçekleştiririz,annelik duygusunu tadacaz daha yapmamız gereken çok şey var aklından o düşünceyi at ve kendimize gelelim artık.şükredelim ve kaldığımız yerden sıfırdan başlayalım canım arkadaşım ❤️❤️

Canım benim sakın intiharı düşünme evet yalan yok bende çok düşündüm.Yaşamak bana o kadar zor ve anlamsız gelmişti ki ama bir erkek için değer miydi asla.Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadık.sadece sabredelim bak etrafta o kadar güzel umut dolu mesajlar var ki kendimizi bu şekilde teselli edelim.Emin ol ki yarın karşına öyle biri çıkar ki dersin ki evlilik bumuydu çünkü bizim yaşadığımız evlilik değildi.Evet yanlış seçim yapmış olabiliriz ama bu demek değil hayatımızın geri kalanınıda yanlış tercih yaparak geçireceğiz.Biz artık tecrübelerimizle yola çıkacaz.Daha yaşamamış gereken çok şey var inşallah.Tekrar sevebiliriz,mutlu olabiliriz,yarım kalan hayallerimizi gerçekleştiririz,annelik duygusunu tadacaz daha yapmamız gereken çok şey var aklından o düşünceyi at ve kendimize gelelim artık.şükredelim ve kaldığımız yerden sıfırdan başlayalım canım arkadaşım ❤️❤️
İnşallah en güzel şekilde olur ben artık geçmişle yaşamaktan yoruldum. 🙏🙏

İnşallah en güzel şekilde olur ben artık geçmişle yaşamaktan yoruldum. 🙏🙏
Geçmiş unutulmuyor ama alışacağız artık eskisi gibi acıtmayacak canımızı.Buna emin ol bir gün gelecek ve biz neye üzülmüşüz diyeceğiz.Sakın üzülme eminim ki o kadar güzel ve iyi niyetli bir insansın ki karşınada seni hak eden biri çıkacak sadece sabret sana dua edeceğim❤️

Geçmiş unutulmuyor ama alışacağız artık eskisi gibi acıtmayacak canımızı.Buna emin ol bir gün gelecek ve biz neye üzülmüşüz diyeceğiz.Sakın üzülme eminim ki o kadar güzel ve iyi niyetli bir insansın ki karşınada seni hak eden biri çıkacak sadece sabret sana dua edeceğim❤️
O günleri iple çekiyorum artık gerçekten yorgunluktan birini tanimak bile istmeiyorim

Sadece sabret ve sosyal çevre kur sana iyi gelecek.Bu birazda senin elinde.
Çevreyi kuramıyom mesleğim gereği hep erkek mesafeliyim çoğuna çünkü yanlış anlıyorlar hemen bı gulumsememj bile Cogu da evli . Korkuyorum insanlarda n ancak Allah birinj çıkarırsa olur ondan bekliyor m

Çevreyi kuramıyom mesleğim gereği hep erkek mesafeliyim çoğuna çünkü yanlış anlıyorlar hemen bı gulumsememj bile Cogu da evli . Korkuyorum insanlarda n ancak Allah birinj çıkarırsa olur ondan bekliyor m
Önecellikle yaralarımızı saralım ve kendimize zaman verelim eminim ki bizimse mutlu olacağımız günler gelecek.Sanmaki hep böyle sürecek birgün bitecek acılarımız sadece sabredelim.Belkide acele etmememiz gerekiyor.olması gereken bir gün gelip bizi buluyor.Su akar yolunu bulur

Geçmeyecek gibi geliyor ama öyle de bi geçiyor ki.. Ben mesela 23 yaşında evlenip 24 yaşında boşandım, altüst olmuştu hem hayatım hem psikolojim. Kendime zaman verdim; bi süre bi sey yapmadan kendimi dinledim, biraz toparlaninca ikinci üniversiteye kayıt yaptırdım, hobilerimle alakalı kurslara gittim, sevdiklerimle daha cok vakit gecirdim. Elbette hemen gecmedi, cok zorlanip kotu hissettiğim zamanlar da oldu, bi daha mutlu olamam galiba diye de çok düşündüm ama şimdi hayatımdan çok şükür çok memnunum. Yeniden aşık da oldum, mutlu da.
Kendine yüklenme, bu bi süreç, hemen zil takip oynayacak halin yok, illa ki uzuleceksin, sorgulayacaksin ama Allah'ın izniyle o da geçecek. Psikolojik destek almani kesinlikle tavsiye ederim bu arada, goremedigin noktaları farkedip rahatlamanda buyuk faydasi olur.

Evet belki haklısınız niye evlilik bende kendime sordum.Kocam bana hiç sevgi ve değer vermedi.Anne olma hayalimi elimden aldı belki bu duygular beni yarıda bırakmış gibi.
İste o kısımdan yara aldığın ve yarim kalmis hissettigin icin tamamlamak istiyosun, mutluluk o sekilde gelecek diye dusunuyorsun, anliyorum, cok normal ama şu an sırası değil hiç. Önce kendini dinle, dinlen, gerekiyorsa acını yaşa dibine kadar, güvendiğin insanlarla paylas ama asla üstünü kapatma.

Geçmeyecek gibi geliyor ama öyle de bi geçiyor ki.. Ben mesela 23 yaşında evlenip 24 yaşında boşandım, altüst olmuştu hem hayatım hem psikolojim. Kendime zaman verdim; bi süre bi sey yapmadan kendimi dinledim, biraz toparlaninca ikinci üniversiteye kayıt yaptırdım, hobilerimle alakalı kurslara gittim, sevdiklerimle daha cok vakit gecirdim. Elbette hemen gecmedi, cok zorlanip kotu hissettiğim zamanlar da oldu, bi daha mutlu olamam galiba diye de çok düşündüm ama şimdi hayatımdan çok şükür çok memnunum. Yeniden aşık da oldum, mutlu da.
Kendine yüklenme, bu bi süreç, hemen zil takip oynayacak halin yok, illa ki uzuleceksin, sorgulayacaksin ama Allah'ın izniyle o da geçecek. Psikolojik destek almani kesinlikle tavsiye ederim bu arada, goremedigin noktaları farkedip rahatlamanda buyuk faydasi olur.
Sizin adınıza çok sevindim.İnşallah bir gün bende her şeyi aşmış bir insan olurum.psikolojik destek almak istedim ama çok düşündüm ilaçlar beni yorabilir belkide kendi başıma bir şeyleri halletmek istiyorum.Bu acıyla baş edip güçlü olmak istiyorum.Ben başardım demek istiyorum.Peki size bir sorum olacak.evden ayrılalı 4 ay oluyor ve eşimi eskisi gibi düşünmüyorum ama nereye baksam yaşadığımız şeyler aklıma geliyor özellikle sabah uyandığımda kötü oluyorum adapte olmakta zorlanıyorum.Zamanla bu duygular tamamen geçiyor mu mesela şuan eski eşinizi düşünüyor musunuz veya yaptığınız şeyler aklınıza gelince canınız yanıyor mu?

Beterin beteri var her zaman o yüzden hamd et herşey gelip geçer keşke bende 21yasnda olsam neler yapardım neleerr
Çok haklısınız evet her şey geçiyor ama insanıda mahvediyor bu duygular.Hayatta sımsıkı sarılacağım her şeye rağmen umarım bir gün bende huzurlu olurum.

Sizin adınıza çok sevindim.İnşallah bir gün bende her şeyi aşmış bir insan olurum.psikolojik destek almak istedim ama çok düşündüm ilaçlar beni yorabilir belkide kendi başıma bir şeyleri halletmek istiyorum.Bu acıyla baş edip güçlü olmak istiyorum.Ben başardım demek istiyorum.Peki size bir sorum olacak.evden ayrılalı 4 ay oluyor ve eşimi eskisi gibi düşünmüyorum ama nereye baksam yaşadığımız şeyler aklıma geliyor özellikle sabah uyandığımda kötü oluyorum adapte olmakta zorlanıyorum.Zamanla bu duygular tamamen geçiyor mu mesela şuan eski eşinizi düşünüyor musunuz veya yaptığınız şeyler aklınıza gelince canınız yanıyor mu?
Psikolojik destek derken ilaç kullanman şart degil terapi almani kastetmistim, ilaç alman gerekirse zaten yönlendirme yapilir yine.
İlk zamanlar cok zordu, bazen iyi zamanlar geliyordu aklima özlüyordum, bazen de ofkeden kuduruyordum onun ve ailesinin yaptiklarini hatirlayinca, uzunca bi süre gitmedim onunla vakit gecirdigimiz yerlere. İnan bunlar cok normal.
Şu an nasılım, inan evlenip ayrildigimi bile unuttum, o kadar silmiş ve unutmuşum ki, eski eşim aklıma gelmiyor ama gelirse de hükmü yok, ne iyi ne kötü hisler besliyorum, cidden umrumda bile değil.

Back
X