hayat beni o kadar yordu ki

KristalKelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
341
11
118
son günlerde ne kadar değiştiğimi farkettim ve kendimle dertleştim. meğer benim içimde ne fırtınalar kopmuş da ben kendime bile itiraf etmemişim. yıl 2005 üniversiteye başladım. 17 yaşında ailemden ayrıldım tek başına başka bi şehirde yaşamaya başladım. bi adamla tanıştım. okul 2009 da bitti ve ben bütün anlaşmazlıklarımıza ailesel kültürel farklılıklarımıza rağmen 2010 da evlendik. sonra ne oldu? o tepki gösterdiğim dinlemediğim ailem haklı çıktı ve 2012de boşandım. üstelik den 2 yıl bile sürmeyen o evlilikden aldığım maddi manevi yaralar yanıma kar kaldı. 6 aylık evliyken kredi çekip ev aldık. bileziklerimi eve peşinat yapalım diye verdim. o ailesine yedirmiş. hatta faturalar için ayırdığım paraları bile... ben 24 saat nöbet tutup nöbet çıkışı banka çarşı pazar koştururken o evde yattı. ağzımı her açtığımda da tokat yedim.boşanırken adam bilgisayarıma varana kadar el koydu.
neyse bu kötü günler boşanınca gececek dedim ama geçmedi. evliyken aldığımız evi boşanırken satamadık ben devralmak zorunda kaldım. sanki çok faydası olmus gibi 20 bin lira ödedim ona. evi devretti ya bana!!! boşandım, annemlerde kalsam sığamadım evimde kalsam laf oldu. bir de peşimi bırakmayan leş kargaları. evliyken en yakın arkadaşım olan iş arkadaşım boşanınca bana aşık oluverdi. üstelik de adam evli.
bunlardan başka ben de yeni bi hayata başlamak için denemelerde bulundum. benden 2 yaş küçük bi öğretmen teklif etti. kabul ettim. sevmeye çalıştım. ama sevemedim. bi kaç görüşmeden sonra elini tutayım öpeyim demeye başlayınca ayrılalım dedim. ben tesettürlü dinine uygun yaşamaya çalışan biriyim sonuçta.
ve bundan 2 ay önce başka biriyle tanıştım. benden 4 yaş büyük. o da hemen hemen benim yaşadıklarımı yaşayarak evlenip boşanmış. yaşam tarzı huyları bana çok benzeyen biri. ama babasının iş yerlerini çalıştırıyo ve sürekli sehir sehir dolaşıyordu. benim nöbetlerim onun işleri birbirimize vakit ayıramıyorduk. sadece telefonla da bu işin yürümeyeceğine karar verdik ve bi hafta kadar önce ayrıldık. ama galiba aklım hala onda.
suan kendimi o kadar yorgun ve yıpranmış hissediyorum ki... desteğinize ihtiyacım var...

Merhaba,anladigima gore yasin su an 25 hayatinin en guzel yillarindasin cok gencsin daha yoruldum demek icin cok erken neden hemen kendini birakiyorsun,illaki hayatinda hemen karsi cinsten birinin olmasi gerekmiyor,kendin icin yasa birazda sevdigin seyleri yapabilirsin,hayat cok kisa tatlim goz acip kapayincaya kadar geciyor en guzel yillarini karamsarliga sarip heba etmeki yillar gecince donup arkana baktigin zaman bu yillarini boyle gecirdigin icin pismanlik duymayasin,hayat cookk guzel,hergun uyandiginda aldigin nefes icin rabbine sukret ve hayatini yasa.

sanki tuttuğum dalı kurutuyorum. evlendim sonu kötü oldu ev aldım kötü oldu. yalnız kaldım kötü ailemle kötü. hayatıma birini alayım dedim kötü çıkarayım dedim gene sonu kötü. ne yapacağımı şaşırdım...

Canim boyle dusunmeyeceksin iste hayata 4 elle sarilacaksin ,kendine yeni bir sayfa ac ve bir kalem ve bir kagit al yaz bundan sonrasi icin neler yapmak istersin bir hedefin hayallerin olsun en basit seylerden basla yeni seyler olsun hayatinda seni mutlu edecek seyler,negatif dusunme pozitif olki hayat da sana gulsun.

aslında en başta çok mutlu ve umutluydum ama zaman geçtikçe belki de etrafımda olup bitenler beni karamsarlığa itti

Yasadiklarin yasandi ve bitti sana artisi ise ne ogrendin yasadiklarindan ne ogrendin?kotu anilar belki ama o anilar sana birseyler ogretti boyle bakip o sayfayi kapatacaksin,yeni yollar cizeceksin kendine ayni yolda bir ileri bir geri yaparsan ilerleyemezsin,guclusun hersey senin ne istedigine bagli umutla hayata tutunmak yada ahh vaaahh tuuhhhle yasamak sen sec

Ortam ve şartlar bazen insani bunaltiyor. Imkaniniz varsa bir arkadasinizla kısa bir geziye yada tatile gidin. Ayrıca yeni bir cevre edinmek eger mumkunse is hatta şehir değiştirmek bile iyi gelebilir. Insanlarin laflarıyla uğraşmak zor en azından uzakta yeni ugraslar yeni çevre edinirsiniz.

hangimiz yorulmadık ki...
bütün yaşadığın bu olumsuzluklardan dolayı daha tedbirli ve tecrubelı olman lazım.
seçimler bize ait oldugu için hayatın bir suçu olduğunu düşünmüyorum
seçimlerinde daha seçici olman lazım
ruhunun yorulmasına asla izin verme
bu hayat senın, her şeyi ile birlikte.

zor dönemler yaşıyorsun, ama bunu atlatmak da senın elinde
belkıde içinin sesini dinlemene ihtiyacın vardır.

şöyle esaslı esaslı acılar çekmedikçe gerçekten tam anlamıyla olgunlaşacağımızı düşünmüyorum. her işi yolunda gitmiş, hayatta hiçbişeyi kaybetmemiş, hiç aldatılmamış, hiç yenilmemiş, hiç dibe vurmamış bir insan güçlü de olamaz. benim de şuan kaybedecek tek şeyim kendi sağlığım ve ailemin sağlığı. özellikle son 2 senedir sürekli kaybediyorum, hiçbir işim rast gitmiyor. ama bu kayıplar bana neler neler kattı ahh... beni ben yaptı resmen. yorulduysan dinlenirsin, hayat böyle. iniştesin. ama çıkış da olacak. hep böyle gitmeyecek.

Bende de var o güven sorunu. Kimin yok ki artık ?
Boşandın diye kendini sakın eksik görme. Kendi ayakların üzerinde durmaya çalış.
Kapalı olduğun için belki ailen bu konularda biraz mutasıptır ... Ama sen yine de kendi ayakların üzerinde dur.
Gerekirse kendi evinde yaşa . Önüne bak. Erkekler boşanmış görünce hemen, bir şey yapabilecceklerini sanıyorlar ya acayip sinirleniyorum.

hayat beni yordu cümlesiyle başlamışsın.oysa daha hayatının başındasın.böyle büyük cümleler kurmak için çok gençsin.evet yürümeyen bir evlilik yapmışsın.ne olmuş ki.geçen yıl onbinlerce insan boşanmış.artık boşanmak sıradan oldu ve iyi ki de sıradan oldu.mutsuz kangren ilişkileri sürdüren içine atan birçok kadın kanser oluyor 40 yaşlarda.iyi ki boşanmışsın çünkü adam olacağı düzeleceği yokmuş.çocuk olmadan boşandığın için kendinle gurur duy.ben karakterli bir insanmışım ki doğrularımdan ödün vermedim de.
sonra başka biri sana yaklaşmış niyeti başkaymış falan.zaten adamların çoğunun niyeti başka.ister başı açık ol ister kapalı ol onlar için farketmez.yine seni sömürmesine müsaade etmeden yol vermişsin.sana zarar verememiş.
en son birinden hoşlanmışsın ve mesafe sebebiyle yürümemiş.bu da normal.ne ara görüşecek ve tanıyacaksın yine mantıklı kararlarından biri.
genç sağlıklı ve güçlü bir insan profili çiziyorsun sorunlar yaşasan da bunlardan sıyrılmasını biliyorsun.en önemlisi ekonomik özgürlüğün var.ne ailene ne de bir erkeğe muhtaçsın.kısa süreli evliliği olup çocuğu olmayan, kendi evini satın alan,kariyeri olan bir kadınla herkes evlenmek ister.o yüzden özel hayatında bence fazlaca seçici ol.boşandın diye bekar bir insanla evlenemem diye düşünme.hayatın şimdi başlıyor.eskisi gibi mantıklı kararlarına devam et:)))))

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bence önce ailenizle, kendinizle tekrar bir dengeyi, huzur yakalamaya çalışın.
Bir kaç yıllık bir ayrılıkmış gibi ailenize biraz yaslanın. Kendiniz için bol bol dua edin.
Sevdiklerinizden dua isteyin.
Sonra kendiniz, hayat gayeniz içi çabalayın düşünmemeye çalışın, tekrar evliliğe odaklanmayın.
Aklınızı başka şeylere kanalize ettikçe her şey yavaş yavaş yoluna girer.
Sizi hayırlı nasibiniz her konuda bulur.
Ama önce olmuş olaylar ile, geçmişle kavganızı sonlandırmanız lazım.

Son düzenleme:

yasadıgınız hersey gercekten cok uzucu cok yıpratıcı. hepımızın ayrı ayrı hıkayelerı var ama burcuya katılıyorum her ınısın bır de cıkısı var elbet. herseyın daha ıyı olacagına ınanarak ancak hayatta dımdık kalabılırsınız. en dogrusunu yapmıssınız herseye ragmen yenı bır yolş cızmıssınız les kargalarının mezesı olmamıssın dımdık hayattasınız ıcınızdekı bosluk ıle her hatayı yapabılırdınız ama yapmamıssınız bır duzen kurmussunuz ve o hayatın cok daha ıyı olacagına ınanmalısınız enazından o daha kotu hayattan kurtuldunuz herseyın daha ıyı olacagına bır ısaret olarak gormelısınız bunu.

bahsettıgınız son kısıye guvendıgınız ve alıstıgınız kesın, evet mesafelı ılıskıler zordur ama aradıgınız saglam bır ılıskı ve oyuzden bence sabretmenız ıcın deger buna.

hakkınızda hayırlısı olsun ınsaallah guzel haberler verdıgınız konularınızı da okumak nasıp olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…