- Konu Sahibi En buyuk kk
-
küçüğüm diş çıkarıyor. Rahatlasın diye damla aldım bugün. 275 tl. Geçen sene aynı damlayı 150 tl alıyordum. Maması %20 indirime girmiş. 3 güne bir kutu bitiriyor. Stok yaptım. Ve herkes diyor ki daha küçükler. Esas okula başlayınca gör masraflarını.Ben şu an çocuk yapsam nasıl bakacağım?
Haklisin. Hep bir seyler eksik ve yanlis. Düzlüğe nasil çıkılır onu da bilmiyorumBilmiyorum size de geliyor mu bu his. Ya o kadar canımızı disimize taktik çalıştık ettik. Yaş oldu 35. Hala mücadele ya. 7 yaşımdan beri sürekli bi emek veriliyor en ufak şeyler için uğraşıyoruz. Ya annemi babamı hatırlıyorum benim yasimdayken gayet normal saatlerde çalışıyorlardı iki çocukları vardı araba almışlardı ev kirasını ödeyebiliyorlardi tatile gidebiliyorlardi filan. Ben şu an çocuk yapsam nasıl bakacağım? Daha hayatimi kuramadim bile. Cidden artık bunaldım. Çok şükrediyorum tabi. Hayatta hiç hak etmediği şeyleri yaşayan çok fazla kişi var. Ben şanslı azinliktanim dünya nüfusuna kıyasla. Ama işte genel bi his bu içimi dökmek istedim sadece.
Ben artık ülkemizi Titanik gemisine benzetiyorum. Gemi battı ve ülkece hala Titanik'teki müzisyenler gibi keman çalıyoruz. Yaşamak çok pahalı bu ülkede. Tabi hakkını yiyemem ucuz olan şeylerde var. Mesela maaşlar ucuz. Bugün maaşlara zam gelse ertesi gün maaşlar başlıyor ucuzlamaya. Avrupa'nın en az et tüketen ülkesi olmuşuz. Ülke çek vejetaryen olmuş haberimiz yokBilmiyorum size de geliyor mu bu his. Ya o kadar canımızı disimize taktik çalıştık ettik. Yaş oldu 35. Hala mücadele ya. 7 yaşımdan beri sürekli bi emek veriliyor en ufak şeyler için uğraşıyoruz. Ya annemi babamı hatırlıyorum benim yasimdayken gayet normal saatlerde çalışıyorlardı iki çocukları vardı araba almışlardı ev kirasını ödeyebiliyorlardi tatile gidebiliyorlardi filan. Ben şu an çocuk yapsam nasıl bakacağım? Daha hayatimi kuramadim bile. Cidden artık bunaldım. Çok şükrediyorum tabi. Hayatta hiç hak etmediği şeyleri yaşayan çok fazla kişi var. Ben şanslı azinliktanim dünya nüfusuna kıyasla. Ama işte genel bi his bu içimi dökmek istedim sadece.
hiç bir ekstra şey çıkmaması değil de - hele çocuk olan ailede nasıl çıkmayacak ha bire büyüyorlar birşeyleri bozup döküyorlar, kendisi hasta oluyor illa oluyor ektrası.İnsanların umutlarını bitirdiler. Ülkece mutsuz ve umutsuzuz. Ben çevremdeki gençlere evlenin diyemiyorum. Ya herkes evlenme dedi diyor bir de? Nasıl diyeyim/ diyelim? Kiralar almış başını gitmiş, düğün masrafı uçuk, geçim derdi, sonra çocuk? Yapacağınız evlilik değil, hayatta kalma mücadelesi sözleşmesi gibi bir şey oluyor. Delirdiniz mi?
Geçen zaman geri gelmiyor ve en güzel çağ da, zamanda ülkece mecbur bırakıldığımız şeyler çok üzücü. Bir tane çocuğum var. Bu yıl ilkokula başladı. Eğitim masrafı var, başka bir şeyler istiyoruz spor ya da sanat alanında yaklaşamıyoruz. Tatil zaten hak getire, yani biz çift maaş tek çocukla yapamadık bakıyorum tek maaş 2 çocukla çift tatil yapanlar var. 1 yıl boyunca hiç bir şey yapma hadi biriktir de, hiç ekstra bir şeyin de çıkmaması lazım. Hamburger yemek isteseniz 200 liradan aşağıya menü bulamazsınız. Yani bir kaç şey değil, her şey lüks her şey.
hiç bir ekstra şey çıkmaması değil de - hele çocuk olan ailede nasıl çıkmayacak ha bire büyüyorlar birşeyleri bozup döküyorlar, kendisi hasta oluyor illa oluyor ektrası.
bence kök ailelerden destek alabiliyor olmak fark ettiriyor, hani çok zengin olmasına gerek yok ama her türlü destek fark getiriyor
bakıcıya para veren
servise para veren
büyükşehirde günde 2 saat yol giden akşama perti çıkan
kira veren
2 maaş da olsa nasıl geçinsin nasıl arttırsın da tatile gitsin?
ama mesela etrafımda kendi kardeşim de dahil var tatil yapan çocuklu çiftler
mesela nasıl oldu: herşey dahil 4 gün otelde kaldılar ama ben zaten egede yaşıyorum mesela bir diğer kardeşim de aynı ilde benimle, tatile buraya geldiler. onun evinde kaldılar (geniş çünkü) ben yemeklere aldım. 4 günlüktü otel ama yoldan gelince de gitmeden de 2şer gün kalarak 1 haftayı geçmiş oldu tatili.
kirası yok düğünde kaynanasıgil 20 bilezik takmışlardı ev aldı. bebeklerine 5 senedir kaynanası bakıyor. küçük yerde yaşıyor gıda nispeten ucuz. salçası pekmezi turşusu vs yapılıyor. evi-işi arası 10 dk sürüyor işten gelip yemek pişirebiliyor dışarıdan söylemiyor çok sıkışmadıkça - ya da mesela kışın balık filan pişirip getiriyorlar işten gelmesine hazır yemek gelmiş oluyor ve başka yerlere göre daha uygun tabii.
yoksa herşeyi ya kendin yapacan ya parasını verip yaptırcan/alacan şeklindeyse hele büyükşehirdeysen tatil filan zor tabii
Kesinlikle katılıyorum. Tanıdığım biri var. Tek maaşla geçiniyorlar. Evlendiğinden beri kirada oturmadılar. Çocuklarına anaokuluna kadar kendisi ve kayınvalidesi baktı. Orta büyüklükte bir şehirde kreş, kolej, servis parası vermeden; taze gıdayı nispeten uygun fiyata alarak; kayınvalide/kayınpeder desteği ile yaşayıp gidiyorlar. Elbette ki lüks içinde değiller ama çok zorda da asla değiller.hiç bir ekstra şey çıkmaması değil de - hele çocuk olan ailede nasıl çıkmayacak ha bire büyüyorlar birşeyleri bozup döküyorlar, kendisi hasta oluyor illa oluyor ektrası.
bence kök ailelerden destek alabiliyor olmak fark ettiriyor, hani çok zengin olmasına gerek yok ama her türlü destek fark getiriyor
bakıcıya para veren
servise para veren
büyükşehirde günde 2 saat yol giden akşama perti çıkan
kira veren
2 maaş da olsa nasıl geçinsin nasıl arttırsın da tatile gitsin?
ama mesela etrafımda kendi kardeşim de dahil var tatil yapan çocuklu çiftler
mesela nasıl oldu: herşey dahil 4 gün otelde kaldılar ama ben zaten egede yaşıyorum mesela bir diğer kardeşim de aynı ilde benimle, tatile buraya geldiler. onun evinde kaldılar (geniş çünkü) ben yemeklere aldım. 4 günlüktü otel ama yoldan gelince de gitmeden de 2şer gün kalarak 1 haftayı geçmiş oldu tatili.
kirası yok düğünde kaynanasıgil 20 bilezik takmışlardı ev aldı. bebeklerine 5 senedir kaynanası bakıyor. küçük yerde yaşıyor gıda nispeten ucuz. salçası pekmezi turşusu vs yapılıyor. evi-işi arası 10 dk sürüyor işten gelip yemek pişirebiliyor dışarıdan söylemiyor çok sıkışmadıkça - ya da mesela kışın balık filan pişirip getiriyorlar işten gelmesine hazır yemek gelmiş oluyor ve başka yerlere göre daha uygun tabii.
yoksa herşeyi ya kendin yapacan ya parasını verip yaptırcan/alacan şeklindeyse hele büyükşehirdeysen tatil filan zor tabii
Kesinlikle katılıyorum. Tanıdığım biri var. Tek maaşla geçiniyorlar. Evlendiğinden beri kirada oturmadılar. Çocuklarına anaokuluna kadar kendisi ve kayınvalidesi baktı. Orta büyüklükte bir şehirde kreş, kolej, servis parası vermeden; taze gıdayı nispeten uygun fiyata alarak; kayınvalide/kayınpeder desteği ile yaşayıp gidiyorlar. Elbette ki lüks içinde değiller ama çok zorda da asla değiller.
Büyük şehirde iki beyaz yakalının maaşlarından biri zaten buhar olup uçuyor okul/servis/yol parası ile.
Evet ara ara banada bu hisler geliyor hemde bir çocuğum var. Cocugum neyin pahalı neyin ucuz olduğunu bilmesin isterdim hani alamıyoruz olayını öğrenmesin isterim henüz çok küçük umarım o yaşa gelince düzelir birseyler. Size söyleyebileceğim sürekli bu düşünce ile yaşarsanız bir yol alamazsınız genel hissinizi değiştirecek adımlar atmalısınız naçizane fikrimBilmiyorum size de geliyor mu bu his. Ya o kadar canımızı disimize taktik çalıştık ettik. Yaş oldu 35. Hala mücadele ya. 7 yaşımdan beri sürekli bi emek veriliyor en ufak şeyler için uğraşıyoruz. Ya annemi babamı hatırlıyorum benim yasimdayken gayet normal saatlerde çalışıyorlardı iki çocukları vardı araba almışlardı ev kirasını ödeyebiliyorlardi tatile gidebiliyorlardi filan. Ben şu an çocuk yapsam nasıl bakacağım? Daha hayatimi kuramadim bile. Cidden artık bunaldım. Çok şükrediyorum tabi. Hayatta hiç hak etmediği şeyleri yaşayan çok fazla kişi var. Ben şanslı azinliktanim dünya nüfusuna kıyasla. Ama işte genel bi his bu içimi dökmek istedim sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?