Okumaz olurmuyum.ben eşimden ayrıldıktan sonra daha çok farkettim onun çok farklı bi insan olduğunu.insan yanındayken kıymetini anlayamıyomuş.o beni çocuğu gibi şımartmıştı.tabiki hep şükrettim öyle bi eşim olduğu için.ama ben ona layık bi eş olamadım vicdan azabım bundan.bazen bu düşüncelerim şeytanın vesvesesi diyorum ama bi türlü düzelemiyorum.ne güzle 10 yılınızı prenses gibi geçirmişsiniz. buradaki hikayelri okumuyor musunuz ??? şükredin nee güzle bir hediye vermiş hayat size.... ölüm zor yapacak bir şey olmuyor hayatın kanunu bu ...
SağolunALLAH RAHMET EYLESİN İNŞALLAH
Yaşıyorum yaşamasınada keşke yaşasaydıda yine ayrı olsaydık.Allah rahmet eylesin. Ama hic olmamis bir cocuk icin sizden vazgecmis bir kere, siz de onsuz yasayabilirsiniz bence.
Allah razı olsun.inşallah atlatırım.tek umudum cennette olması ve inşallah bende cennete gidebilirimde burda yarım kalan herşey orda tam olur.Başınız sağolsun...Bu durumu yaşayan ilk kişi siz değilsiniz , sonuncu da olmayacaksınız hayatın kanunu bu.. İnsanlar annelerini, babalarını, kardeşlerini, evlatlarını, sizin gibi eşlerini kaybediyorlar.eminim çok zor bir durum lakin alışacaksınız.Sadece zamana ihtiyacınız var.Onun için yapabileceğiniz en iyi şey bol bol dua okumak..Kendinizi bırakmayın lütfen, her şey nasip kısmet çocuğunuz olmadıysa Allah'ın takdiri..O yüzden hırpalamayın kendinizi çok fazla
Sağolun inşallah normale dönebilirim şuan onsuz imkansız gibi görünsedeMerak etmeyin geçecek, öncelikle başınız sağolsun.
Eşin ölümü insanda en çok acı yaratan şeylerden biridir.Daha üzerinden 2 ay geçmişken böyle düşünmeniz normal.İnsan yas sürecini bir buçuk senede tamamlar.Daha zamanınız var normale dönmel için.
Sağolun.evet şuan çocuğumuz olsa ona bakacak gücüm yok zaten.ama yinede ondan bi hatıra kalmasını isterdim.ama rabbim böyle istemişAllah rahmet eylesin ,size sabırlar versin.eşinize çocuk veremediğiniz için üzülüyorsunuz ama eşinizin ömrü bu kadarmış,bir çocuğunuz olsa oda babasız kalmış olacaktı.belki çocuğunuz destek olacaktı size ama küçük bir çocuk için babasız kalmak daha acı olurdu, o yüzden nasip olmadı diye düşünün.acınız çok taze şimdi bu duyguları yaşıyor olmanız çok normal,her geçen gün acınız hafifleyecek.Allah sabrını vericek zamanla.
3 aşılama 3 tüp bebek sonuç hep negatifti.sigarada içiyodum.şimdi elimde kalan pişmanlık ve vicdan azabı.keşke içmeseydim diyorum ama burdan okuyodum 2 paket sigara içenler bile vardı.sanki ömür boyu pişmanlıkla yaşıycam gibi geliyo.tabi ne kadar ömrüm kaldıysa.Başınız sağolsun ama cocuk veremedim demeniz coookk yanlis.çocuğu allah verir kadın cocuk veremez allah yazar yazısını vicdan azabı duymaniz saçma.allaha siginin zamanla geçer insallah sabır ve dayanma gücü versin rabbim...
allah rahmet eylesin.vicdan yapacak bir sey yok bence cocuk senin elinde olan bir seeymi allah istememis vermemis siz ne yapcaktiniz ki.hem beence sizi cocuuk yuzunden terk eden birine bu kadar uzulmeyin o size veremeseydi siz terk eder miydiniz sevdiginizi.Her sorunumda burayı açıp okuyodum.ama hiç üye olmayı düşünmemiştim.şuan doğru yeremi yazıyorum onuda bilmiyorum.çok sevdiğim eski eşimi kaybettim.2 ay oldu acısı hiç geçmiyo.10 yıl çocuk sahibi olmak için uğraşmıştık.hiç bi sorun yoktu ama olmadı.o çok istiyodu baba olmayı.o yüzden anlaşarak ayrılmaya karar vermiştik.ayrıldık ama birbirimizden hiç kopmadık.sonra tekrar evlenmeye karar vermiştik.çünkü birbirimizi çok seviyoduk.şimdi ona çocuk verememiş olmanın vicdan azabınıda yaşıyorum.insanlar ölüm acısına nasıl alışıyo anlayamıyorum.o benim herşeyimdi.çok iyi bi eş çok iyi bi insandı.keşke beni kırmış incitmiş olsaydıda şuan unutmak için bi bahanem olurdu.tekrar evlenmeye hazırlanıyoduk.çocuk işini unutmuştuk.tatil planları yapıyoduk.ama olmadı ansızın bi kazayla vefat etti benim herşeyim.yapayalnız kaldım koskoca evimizde.ona bi evlat veremedim.hep kendimi suçluyorum.dayanacak gücüm kalmadı.o melek gibi bi insandı benim için.beni hiç kırmadı aksine bi bayan olarak ben daha sinirliydim o hep sabırlı.onun gibi bi insanı kaybettiğime inanamıyorum.geçermi bu acı unutulurmu.bişey söyleyin.yoksa ölünceye kadar ağlıycakmıyım ben.çok hayallerimiz vardı.hepsi uçtu gitti.
allah isteseydi olurdu.Allah ol der ve olur...otesi yok3 aşılama 3 tüp bebek sonuç hep negatifti.sigarada içiyodum.şimdi elimde kalan pişmanlık ve vicdan azabı.keşke içmeseydim diyorum ama burdan okuyodum 2 paket sigara içenler bile vardı.sanki ömür boyu pişmanlıkla yaşıycam gibi geliyo.tabi ne kadar ömrüm kaldıysa.
Haklısınızallah isteseydi olurdu.Allah ol der ve olur...otesi yok
Asla terk etmezdim.kazadan sonra yaşasaydı bile yatalak kalırdı dediler onu bile göze almiştımallah rahmet eylesin.vicdan yapacak bir sey yok bence cocuk senin elinde olan bir seeymi allah istememis vermemis siz ne yapcaktiniz ki.hem beence sizi cocuuk yuzunden terk eden birine bu kadar uzulmeyin o size veremeseydi siz terk eder miydiniz sevdiginizi.
Sağolun.allah razı olsun.dua bile edemiyom.işten gelip yatıyom sabah kalkıp işe gidiyom.hep ağlıyorum.kabullenemiyorum.yanlış yaptığımın farkındayım.inşallah toparlanıcam.çünkü cennette onla olmak istiyom rabbim izin verirse.Allah sabır versin, insan sevdiği birini kaybettiğinde kalbinde 40 mum yanarmış, her gün mumlardan birisi sönermiş ama 40. mum asla sönmez ve için için yanmaya devam edermiş. Zaman geçecek ve siz alışacaksınız, unutamazsınız ama hayatın akışına kapılacak dünya gailesine döneceksiniz, bir an gelecek onu unuttuğunuzu zannedip kendinize kızacak vicdan azabı çekeceksiniz ama unutmadığınızı anlamanız da yine bir anı ile, koku ile bir resim ile ortaya çıkacak.
Herşeyde bir hayır vardır gözü ile bakmalı bazen, keşke bir bebeğiniz olsaydı da hiç ayrılmasaydınız ve bunları da yaşamasaydınız ama kader bu. İnsan keşkelerin ardına sığınır herzaman ama düşünsenize bir bebeğiniz olsa idi babasız kalacaktı, belki size bir yadigar olacaktı eşinizden ama tek başına bir çocuğu yetiştirmenin güçlükleri ile baş edemeyecektiniz belkide.
Eşinizden duanızı eksik etmeyin mevlam cennetinde kavuştursun sizleri inşallah ve hayırlısını dilemekten de vaz geçmeyin, allah sabrını verecektir, saygılar.
ALLAh rahmet eylesin
Çocuk için kendinizi hırpalamayın
Allah isteseydi olurdu ,demek ki kısmet değilmiş,
rABBİM SİZe saBIR versin ,işte imtihan dünyası
Umarım sizde bunu çabuk atlatırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?