Kendinle çok fazla uğraştığını, iyi olmak için fazla yüklendiğini düşünüyorum. İyi hissetmek elbette çok önemli ama bunun için kendini aşırı zorlamak, olmayınca yine kendine kızmak doğru değil. Her an yolculuğun bir parçası aslında; hepsi sana mutlaka bir şeyler katıyor, farkında olmadan iyileşiyorsun. Bir anda sihirli değnek değmiş gibi arınmak ve bambaşka biri olmak mümkün değil, bunu beklersen hayalkırıklığı yaşarsın.
"Yüzde yüz değiştim, her şey dört dörtlük, artık huzursuzluğa hiç yer yok, kaygı stres hiç yok" gibi bir hayat pek mümkün değil.
Biz ne dersek diyelim, ne yaparsan yap, süreç olması gerektiği gibi ilerliyor, ilerleyecek.
Ben psikiyatrik ilaç desteğine kontrollü ve düzenli şekilde devam etmeni, mümkünse düzenli terapi almanı öneriyorum yine.
Bunun dışında, sevdiğin şeyleri tabii ki yap ama canın istiyorsa yap; kendini zorlayarak, "hemen mutlu olmalıyım" diyerek değil.
Bir de, çalışmak, zorlukları da olmakla birlikte, evde olmaktan daha iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Zamanında, boşanma sürecinde, kırık dökük, yaralı bereli biriyken üye olmuştum buraya. Bazen iyi hissettim, bazen b.k gibi, bazen dipte bazen zirvede, dalgalandım durdum. Psikiyatriye gittim, ilaçları düzenli kullandım, bir müddet terapi aldım, hatta aile dizimine bile katıldım (henüz şarlatanlar çoğalmamıştı), profesyonel astrologlarla görüştüm. Her biri ayrı ayrı iyi geldi bana, bi anda muhteşem hissetmedim tabii, zamana yayıldı. Bu arada da bi sürü saçma sapan tiple tanıştım, tanıştırıldım ama şimdi bakınca onların bile ne çok şey öğrettiğini görüyorum.
Kadınlar kulübündeki güçlü kadınların bakış açısı, yorumları, duruşu da çok çok etkiledi beni mesela, minnettarım.
Çalışmaya devam ettim, bazen çok zorlansam da. Orada da zaman zaman aptal insanlar ve zorluklar olsa da aktif olmak, sosyal çevre, maddi artıları yönünden bana genel olarak iyi geldi.
Bazen hiç iyi olamayacağım düşünceleri esir aldı, bazen umut doldum. Şükürler olsun ki, geldiğim noktada çok huzurlu ve mutluyum.
İnancın var diye biliyorum; Allah'a sığın, güven. Acele etme. Akışa bırak. Başkalarına gösterdiğin anlayışı, merhameti, şefkati önce kendine göster. Kendinle ilgili inandığın yanlış kabuller, gerçeğe dönüşmesin.
Seni çok iyi anlayan biri olarak sevgiyle kucaklıyorum