- 10 Mart 2016
- 482
- 498
- 18
- 34
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Evlendikten sonra farklı zaten haklısın. Mutfak masrafı daha çok olacak :) ahhh ahh paranın hiç değeri yokAsıl evlendikten sonra anlıyacaksın .Evet hayat çok pahalı hele ki büyük şehirlerde.
Bizim de baya masraf oluyor. Ben çeyizini yapıyorum çok masraflı iş. Aslında şöyle düşünmek lazım . Dediğiniz gibi hayata bir kere geliyoruz ölçüleri geçmemek şartıyla hayatı yaşamak da lazım.Evet malesef hayat çok pahalı. Bunu ben de hissediyorum. Bizim de düğün sürecine 1 ev parası gitmişti. Çok içime batmıştı. Ama işte dünyaya bir kez geliyoruz. Hiç canınızı sıkmayın; siz ihtiyaçlarınızı aldığınız için, ki bir şeyi ihtiyaç olmadan severek de alabilirsiniz, kötü hissetmeyin, kadınız sonuçta.
İstanbul zaten çok yorucu bir şehir. Orda Nasıl yaşamayı başarıyorlar bilmiyorum. Güneydoğu da küçük bir ilçeye atandım. O kadar tatlı bir yer ki. Orda yaşicaaz 5-6 yıl. Ben bile bazen para yetiştiremiyorum küçük ilçede. İnstanbul da ne yapardım bilmiyorum :)5 yildir istanbulda yasiyorum. kucucuk bir sehirden buraya tasindim. asik oldum 19.yasimda buraya tasindim ve 5 sene gercekten zor gecti. aslinda bakinca cok mutlu olmusum ama maddiyat konusu beni de zorladi. Allah kolaylik versin. hersey gonlune gore olsun
evet çok pahalı canım Allah yardımcımız olsunKızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyorbende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyorbende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
Son bir haftadır öyle cimri biri oldum ki. Bu haftayı yalnızca 20 tl yle tamamladım
Ofise bile yürüdüm araba kullanmadım.
Yemeklerimi evden götürdüm.
Eve de makarna hazır çorba aldım. Onları yedik.
Bir gün börek yaptım
Eşime de evden verdim. Onu da yürüttüm. Tüm paramla da altın aldım @dansmarue cüğümün önerisiyle.
Oh olsun, bu hayata hareket çekiş şeklim.
Oturdum salçamı da kendim yaptım.
Birikim çok önemli.
nerde yasiyorsunuz merak ettim :)Oyle bir ulkede yasiyorum ki turk parasiyla 1 kilo domatese, salataliga 14 lira oduyoruz. Kazanclar da asiri derecede yuksek degil evde cocugum var bi tanede karnimda. Saglikli beslensin diye bazi seyleri sirf ona kadar aliyorum, keske verdigimiz paraya degse hep hormonlu yiyecekler. Hayat cok zor
Sozum meclisten disari oncelikle onu belirteyim.
Ama etrafimda gordugum ornekler hic mantikli gelmiyor bana...
Surekli telefon degistiren, hic gerekmeyen seylere tonla para doken kisiler taniyorum. Ilginc bir alisveris cilginligi olustu insanlarda. Herseyi tuketir olduk.
Hele ki evlenirken, bir kere evleniyorum mantigiyla etrafa para sacan tipleri anlamiyorum.
Miamide yasayan bir kuzenim var. Yeni evli sayilir. Evi o kadar sade ki... Buzdolabi duz beyaz eski tiplerden mesela. 1 uclu 2 tekli koltuk, 1 dev ekran olmayan bir tv, basit bir tv unitesi, birkac kitap ve aksesuarla salonunu dosemis. Bizim kizlarima gore degil bunlar... Evet kuzenin evi oldukca sade ama super bir hayat yasiyor, Miami Beach`te denizine giriyor hergun mesela...
Bizde hep esyaya yatirim var, anlamiyorum bu meraki. Sonra da para yetmiyor diyoruz cunku surekli bitmeyen taksitler odeyip magazalari zengin ediyoruz...
Çünkü para arttıkça aldıklarımız şeyler hayatı yaşama biçimimiz değişiyor. Yine yetmiyor. Ben üniversite de aylık 300 lira ile krallar gib yaşardım ya :) o günlerimi çok özlüyorum. Şimdi öğretmenim ama öğrenciden beterim :)Kucuk yerde yasasan da ayni kazaniyorsan harciyorsun. Esim askerden geldiginde tek maasla idare ettik para yetmedi, esim ise girdi 2 maasla da para yetmedi, esim cok iyi yere geldi maasi 3 kat artti ben kurs vermeye basladim ekstradan yine para yetmiyor. Ben de anlam veremiyorum nereye gidiyor bu paralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?